AMORPHIS la Bucuresti

TRUPE: Amorphis

Doua generatii de rockeri intr-o seara racoroasa de octombrie; 29 Octombrie, Arenele Romane

Before The Dawn este proiectul initiat si atent ingrijit de Tuomas Sakkonen, singurul membru constant al trupei ce a produs din 2003 cinci albume de studio si a rulat mai mult de 15 muzicieni diferiti pentru inregistrari si concerte. Formatia finlandeza a cantat in deschiderea concertelor Katatonia din turneul european si scandinav in aprilie/mai 2003 si alaturi de Moonspell in tarile baltice si Finlanda, in toamna anului 2006.

Amoral a ajuns pe drumul cel bun din momentul lansarii celui de-al patrulea album “Show Your Colors”, lansat in acest an prin SpineFarm Records, casa de discuri a trupei inca de la infiintare in anul 2000. Dupa trei albume technical-death-metal, “Wound Creations”, “Decrowning”, “Reptile Ride” si trei turnee in Europa, Amoral s-a despartit de vocea lui Niko Kalliojärvi si a urcat in topurile de specialitate printr-o productie melodica de calitate: “Show Your Colors”.

Amorphis a concertat in 2006 la ARTmania Festival din Sibiu si in 2008 la Romexpo impreuna cu formatia germana Haggard. Initial, trupa canta un death-metal curat, dar albumele produse de-a lungul timpului au evoluat spre alte subgenuri muzicale. Textele pieselor sunt inspirate din poemul epic Kalevala, simbolul nationalismului finladez, publicat in timpul dominatiei ruse de medicul, folcloristul si filologul Elias Lönnro.
 
Dupa marele succes datorat noului membru Tomi Jousten, un vocalist deosebit, si a magnificului album “Eclipse” din 2006, Amorphis a reinceput cautarile in Kalevala si a creat o noua poveste: “Skyforger”. „Un album epic, impresionant si solemn. Amorphis a atins noi inaltimi, pentru ei cerul nu este este limita, ci doar inceputul unei noi calatori.” Terrorizer UK

Skyforger este puternic si omogen. Fara nicio indoiala este cel mai melodios disc inregistrat pana acum. Este din nou bazat pe o tema coerenta, deci continuam liniile albumului precedent”, a declarat chitaristul trupei, Esa Holopainen. Stralucind prin linii vocale deosebite, de la melancolie senina pana la puternice voci groase completate printr-o orchestratie folk intergrata intr-o stofa de rock curat, “Skyforger” este un album puternic, concis si expresiv.

Cele trei trupe vor canta pe scena din Arenele Romane in 29 Octombrie 2009, incepand cu ora 20:00. Biletele in valoare de 85 RON, sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos si Diverta, a librariilor Carturesti, online pe ticketpoint.ro, myticket.ro si eventim.ro. In seara evenimentului vor fi disponibile bilete in valoare de 95 RON.

Data evenimentului:   October 29, 2009  | 0 Comments  | 3360 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: AMORPHIS la Bucuresti

COMENTARIUL TAU