ARTmania Festival 2010

TRUPE: Kamelot, Serj Tankian, Sirenia, Swallow The Sun

Festivalul ARTmania 2010 va avea loc in perioada 13-15 august.

Ajuns la cea de-a cincea editie, festivalul prezinta concerte in Piata Mare, expozitii si alte actiuni culturale in cetatea medievala a Sibiului. In ultimii patru ani pe scena festivalului au fost prezente formatii consacrate: Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation.

Serj Tankian
, unul dintre cei mai nonconformisti idoli ai muzicii rock, solistul trupei System Of A Down, porneste in cariera solo cu albumul Elect The Dead. Serj Tankian vine in Romania pentru a canta sambata la Sibiu.

the sisters of mercy
: “O masinarie sclipitoare orientata catre noul mileniu ce lasa departe in urma ritmul adaptarii contemporanilor lor” se indreapta catre Sibiu: the sisters of mercy canta vineri, 13 august, in Piata Mare la ARTmania Festival 2010.

Kamelot
este o trupa regala pe scena metal, prestigioasa si influenta in ultimele doua decenii. Faima formatiei in randul fanilor si a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele sapte albume de studio depasindu-si predecesorul prin calitatea versurilor si a productiei. Kamelot combina diferite stiluri definind o marca distincta: “Cantam power metal la fel de mult ca progressive metal si gothic metal”, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood.

Sirenia
se defineste printr-o infuzie de gothic metal si rock cu influente clasice, perfect impletite cu ramurile intunecatului stil black metal, pe scurt, symphonic metal. Trupa a fost infiintata in 2001 de Morten Veland cand inca mai era membru in Tristania, trupa ce a deschis editia 2009 a festivalului de la Sibiu.

Swallow the Sun a debutat la inceputul anului 2000. Inainte de 2000 Juha Raivio si Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cantat impreuna in formatia Plutonium Orange. Muzica celor de la Swallow the Sun este complexa si bogata in intelesuri. Romantici, tristi sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservati in scena doom. Ajunsi la cel de-al patrulea album de studio, ei continua sa-si rafineze stilul si sa experimenteze cu sonoritati dintre cele mai diverse. 

ARTmania Festival
2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas si online pe www.eventim.ro, www.bilete.ro si www.myticket.ro. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente. Conform legislatiei in vigoare preturile comunicate vor fi majorate in momentul achizitionarii cu un adaos de ticketing in valoare de 6%.

Actiune (co-)finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.


== P R O G R A M ==

13 august 2010
 
the sisters of mercy
Kamelot
Swallow the Sun

14 august 2010

Serj Tankian
Sirenia
Dark Tranquillity


Mai multe informatii pe: www.artmaniafestival.ro

Data evenimentului:   August 13, 2010  | 0 Comments  | 3019 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ARTmania Festival 2010

COMENTARIUL TAU