ATARAXIA in concert la Brasov

TRUPE: Ataraxia

…Stare de echilibru si plenitudine, de liniste interioara deplina… de evadare din normalitate, din realitate, din tot si din toate… adica stare ataraxica.
…Graviteaza continuu in jurul nostru repere ce ne pot hrani/hidrata in orice moment partea interioara, cea care incepe sa se lase constient (sau nu) dominata, chiar asimilata de cea exterioara, cotidiana… si din ce in ce mai greu gasim timp pentru a ne oferi noua, de fapt, atentia de traire intru ceva anume: muzica, teatru, poezie, fotografie, grafica, spectacol… adica ARTA!
…Nu stiu ca in ultimele doua decenii sa fi intalnit o alta trupa care sa poata face atat de fascinant melanjul intre Arta si Natura, transpusa pe un portativ Ritualic Mediteranian inedit!
…Franceza, engleza, spaniola, italiana, greaca, latina… o imbinare de exceptie a mai multor culturi, a mai multor limbi si moduri de comunicare intre popoarele europene, transpuse liric sau chiar epic printr-o dimensiune proprie a vremurilor de mult apuse.
… Instrumente vechi, traditionale, acorduri medievale, folk, percutii variate, ecouri atmosferice, umbre de mister, chiar de misticism. 
…Peste 20 de CD-uri aparute, 5 casete video, peste 250 de concerte sustinute in toata lumea, peste 20 de ani de activitate pe scena Neo-Classical, Medieval, World Music si Ritual Sound.
…Daca ar fi venit din Franta, erau cu siguranta Trubadurii Europei… dar nici asa nu sunt departe de aceasta forma de creatie…

“Beauty is Art and Art is Beauty!”.

Versetul poetului britanic Keats continua sa ramana un testament incontestabil pentru calea Ataraxia!
KOGAIONON si DONISART au imensa bucurie de a va anunta pregatirea unei noi Seri Speciale, de data aceasta una complexa, focusata nu doar pe dimensiunea muzicala, ci si pe cea vizuala, dramatica, teatrala, scenografica… un alt fel de seara… cum n-ati mai vazut in Romania: RITUAL MEDITERRANEAN EVENING!
Primavara a fost anuntata prin MAGICAL MEDIEVAL EVENING, adica Arcana… Vara a venit intr-un mod izbitor de inghetat si brutal, prin DARK COLD EVENING, adica Ice Ages.
E randul urmatorului anotimp acum, cel mai ruginiu si poate nostalgic dintre toate, perfect pentru plaja infinita de influente stilistice pe care o poate oferi Ataraxia… Si vor urma si alte doua pana la sfarsitul acestui an…
Va invitam sa participati impreuna cu noi alaturi de un grup cu un renume incontestabil in Scena Folk, venit din Italia, special pentru o seara atipica, pentru fanii nonconformisti ce doresc sa petreaca impreuna aproximativ doua ore de irealitate… de ALTCEVA…
In aceeasi sala eleganta si selecta a Centrului Cultural Reduta, din Brasov, SAMBATA, 20 SEPTEMBRIE, incepand cu orele 20.00, acesti italieni vor fi fericiti sa ne impartasesca in direct din experientele muzicale ale vietilor lor, dar intr-un mod elegant si intelectual, in aceeasi maniera pe care o fac cu pricepere de peste doua decenii!
KOGAIONON si DONISART va provoaca la un show multidimensional, atat ca muzica cat si ca imagine, o seara artistica in adevaratul sens al cuvantului! De la Loreena McKennitt si pana la Dead Can Dance, Ataraxia parcurge prin muzica sa o imensitate de influente si valente stilistice, alternand ingenios sublima voce a Francescai Nicoli cu keyboard-ul si vocea lui Giovanni Pagliari, chitara si vocea lui Vittorio Vandelli sau percutia de exceptie a lui Riccardo Spaggiari, alaturi si de alte instrumente specifice: Flaut, Persian Daf, Darbuka (diferite, din Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Grecia, Balcani), Tamburello, Ocean Drum, chitari traditionale din muzica medievala si orientala (battente), bells…
Patru in studio si cinci in varianta concertistica, Ataraxia reprezinta un nucleu de persoane cu daruire fantastica pentru muzica dar si pentru istoria vremurilor de odinioara, care in viata de zi cu zi isi traiesc normalitatea cotidiana prin tot felul de activitati: profesor, psiholog, inginer, actor… Insa, in weekenduri, in cazul in care nu sunt pe scena, se retrag intr-un loc al lor, in natura, departe de telefon, de semnal,  de email… si repeta, compun, transpun pe portativ obsesiile lor, admiratia lor pentru ceea ce ii inspira, iubesc, respecta… si apoi ne daruiesc si noua, prin albumele lor care apar cu o frecventa de invidiat…
Este o muzica de suflet si pentru suflet…
Si de data aceasta numarul de bilete va fi LIMITAT, modul de procurare fiind: Reteaua DIVERTA, www.ticketpoint.rowww.bilete.ro, www.beautyofpain.ro, www.bestial.ro (Bucuresti – Titus) si www.bangyourbrain.com... Pretul unui bilet este de 70 RON, pana la 20 august fiind doar de 60 RON.
Va exista stand de accesorii personalizate pentru eveniment, cu tricouri si CD-uri la preturi promotionale.
Dupa concert, obisnuitul After Party in Musik Cafe, incepand cu orele 22.30, unde vom putea sta, intr-o stare ataraxica sau nu, la un pahar de vorba si nu numai, cu finii si respectabilii muzicieni veniti de pe malul mediteranian, pentru prima data in ROMANIA!

Data evenimentului:   September 20, 2008  | 0 Comments  | 7176 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ATARAXIA in concert la Brasov

COMENTARIUL TAU