BLOODWAY: concert in Craiova

TRUPE: Bloodway, Valborg

În vederea promovării noului material Mapping the Moment With the Logic of Dreams, Bloodway va susține o serie de concerte în țară, alături de Valborg (Germania). Mini-turneul se va desfăşura sub numele „Horrors Of The Unknown over Romania 2015” si va ajunge la Craiova joi, 1 octombrie, in Casa de Cultura a Studentilor.

Bloodway a luat fiinta in anul 2013 şi de-atunci, aceştia s-au ocupat de rafinarea stilului pe care-l cântă: o infuzie de black metal intrigantă şi surprinzătoare, muzică psych-prog şi avant-garde, toate acestea trecute prin filtrul unei viziuni metafizice şi al celor mai adânci emoții trăite. EP-ul de debut din 2014, Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon a pregătit terenul pentru primul album full-length semnat de Bloodway, o lucrare foarte matură, numită în mod corespunzător, Mapping the Moment With the Logic of Dreams. Albumul include şi o colaborare cu Dr. Mikannibal de la Sigh la saxofon pentru un moment uluitor de progressive instrumental, A Hollow Bridge. În rest avem de-a face cu Bloodway în cele mai bune condiții, care injectează doze grele de nelinişte şi nebunie într-o materie muzicală polimorfă ce se poate defini ca aventuroasă şi indiscutabil, originală.

Albumul Bloodway va aparea la acelasi label, I,Voidhanger Records (Italia), în format CD jewel-case, având un booklet de 20 pagini.

Cu prilejul acestor date de turneu, trupa Valborg îşi va promova la rândul său albumul proaspăt lansat, intitulat Romantik.

Despre Valborg, Tom Warrior (Triptykon, Celtic Frost, Hellhammer, Apollyon Sun) spunea în 2009 că prezența acestei trupe pe scenă se caracterizează astfel: „Cruzimea şi nihilismul de care s-a făcut uz pe scenă au reprezentat nişte forme de a crea dependență ascultătorului, manifestate într-un fel sălbatic. A fost aproape ca şi cand aş fi asistat la o combinație de Bohren & der Club of Gore, Black Sabbath în perioada de început şi Hellhammer. Cu toate astea, Valborg abundă în originalitate şi unicitate.”

Despre acest turneu, Costin Chioreanu menționează:
Pentru lansarea noului disc în România, am vrut să facem ceva special, un cadou pentru ascultătorii de acel metal ieşit din tipare. Astfel, am ajuns la acest line-up, extrem de diferit stilistic, dar în acelaşi timp extrem de interesant. Valborg este o trupă pe care o ascult de mulți ani cu deosebit interes. Este extraordinar să ai doua trupe ieşite din comun care vin cu setlist-uri noi, ambele lansând albume noi.. Mă bucur enorm că am reuşit sa facem acest lucru posibil, indiferent de câte piedici sau greutăți am întâlnit în demersul nostru! Ne vedem în toamnă, anotimpul în care Bloodway se simte cel mai bine!

Biletele vor fi disponibile la intrare si vor costa 15 lei. Fiecare cumparator de bilet va primi un voucher de shot 2in1.

http://bloodway.bandcamp.com/
http://www.valborg.de/
https://www.facebook.com/perihelionofficial

Pagina oficiala de Facebook a evenimentului poate fi accesata aici: https://www.facebook.com/events/1621588851452057/
Data evenimentului:   October 01, 2015  | 0 Comments  | 1369 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BLOODWAY: concert in Craiova

COMENTARIUL TAU