Cosmar pe Strada Mortii in club Fabrica

TRUPE: Abigail, Taine

Dupa ce in noiembrie 2014 am evocat spiritul Pietei Romane si ne-am adus aminte de revistele sau emisiunile radio-TV de la inceputul anilor ’90, am decis sa continuam prin rememorarea unor secvente din cea mai efervescenta perioada a rock-ului underground de la noi, adica anii 1994-1998. Daca in primul “episod”, special guest a fost Petre Magdin, de data aceasta il vom avea oaspete pe Gabi Gombos, iar Taine si Abigail vor concerta, repertoriul lor fiind axat cu predilectie pe piesele lor de la mijlocul anilor ’90. Evenimentul va avea loc pe data de 24 aprilie, la club Fabrica, de la ora 20:00.

Gabi Gombos a pus bazele fanzinului Metal Fan si a festivalului omonim. A scris despre trupele rock romanesti ale acelor vremuri in revistele Pop, Rock & Show, Vox Pop Rock, Liceenii, Heavy Metal Magazin etc., rubrica sa permanenta - numita Cosmar pe Strada Mortii – fiind asteptata cu nerabdare. A jurizat prestatia metalistilor autohtoni in festivalurile de notorietate ale Romaniei (Top T, Posada, Constelatii Rock, Metalfan, Rock Fest Seini etc.). Fara altceva in plus, Gabi Gombos a fost o figura emblematica, care si-a incununat anii de activitate prin editare celor mai vaste - si unice deocamdata – enciclopedii metalice in limba romana, Cosmar pe Strada Mortii, aparute la editura Cartea de Nisip.

Taine si Abigail, doua trupe exponentiale ale metalului romanesc, vor sustine la acest eveniment primele lor recitaluri din 2015. Cele doua titulaturi au primit in vremurile pe care le evocam – ca band sau individual, ca instrumentisti – diverse premii la festivalurile de profil sau remarci elogioase in presa vremii. Cum mentionam, repertoriul Taine si Abigail se va axa cu preponderenta pe piesele din perioada ‘94-‘98, iar pe scena vor urca si alti fosti componenti ai celor doua trupe.

Vom evoca cu vorbe, proiectii video si recitaluri niste vremuri frumoase, efervescente si interesante. Ca sa facem un “arc peste timp”, de la perioada pe care o amintim la anul in care traim, baza grafica a afisului evenimentului – realizat de Costin Chioreanu – a plecat de la desene de mana, asa cum se faceau afisele in underground-ul vremii.

Langa Gabi Gombos, se vor alatura alti trei “cavaleri ai underground-ului”: Doru “Rocker” Ionescu, Nelu Stratone si Lemi Black.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/835798616461609/

Sursa: Cattani - Krudd
Data evenimentului:   April 24, 2015  | 0 Comments  | 1643 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Cosmar pe Strada Mortii in club Fabrica

COMENTARIUL TAU