HAGGARD la Cluj Napoca

TRUPE: Haggard, Remember Twilight

După succesul obţinut la Bucureşti în luna februarie a acestui an, Haggard revin în România pentru a prezenta noul album discografic, „Tales Of Itiria”, de această dată în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca.

Concertul va fi unul special şi se va adresa atât amatorilor de muzică rock, cât şi celor care ascultă muzică clasică.

Haggard este cea mai importantă formaţie germană, adeptă a stilului symphonic metal. În anii de început, 1991-1994, membrii trupei au abordat stilul death metal, urmând ca apoi să se axeze pe stilul care i-a consacrat, un stil destul de greu de definit - symphonic metal cu puternice influenţe clasice, medievale, dar şi de death metal şi doom metal. Anul 1995 a fost unul decisiv în ceea ce priveşte stabilirea unei direcţii muzicale, elementele clasice devenind din ce în ce mai prezente în muzica celor de la Haggard prin cooptarea unor noi membrii, virtuozi ai unor instrumente precum vioara, pian sau cello. După lansarea materialului „Once...Upon A December's Dawn” reacţiile publicului au fost de-a dreptul euforice, motiv pentru care trupa a decis să-şi dezvolte noul stil. În anul 1996, Haggard avea în componenţă 16 membri!
Din 1996 până în 2008 Haggard a înregistrat cinci albume şi un DVD, întreaga activitate concentrându-se în jurul lui Asis, chitaristul şi solistul vocal al trupei. Ultimul album realizat, intitulat „Tales Of Itiria”, care urmează să fie lansat în data de 29 august, a beneficiat de numeroase recenzii pozitive din partea presei de specialitate şi urmează să beneficieze de un turneu de promovare în Europa, care va ajunge şi în România. „Tales Of Iritia”  este un material cu puternice valenţe de muzică clasică, în care vocea şi riff-urile agresive ocupă un loc secund, clapele, acordurile de vioară, instrumentele muzicale specifice evului mediu, vocea sopranei şi nu în ultimul rând corurile din fundal creând un sunet aparte acestui produs.

Concertul Haggard, organizat de Promusic Prod. şi revista Maximum Rock, se va desfăşura în data de 18 noiembrie,  la Casa de Cultura a Studenţilor din Cluj-Napoca, începând cu ora 20.00, iar preţul biletelor (număr limitat la 900 bucăţi) va fi de 60 RON  până în data de 10 noiembrie şi 70 RON după data de 10 noiembrie. Locurile de unde se vor procura biletele vor fi anunţate în cel mai scurt timp.

 

Amanunte: http://www.promusicprod.ro/haggard

 

Acest eveniment este SOLD OUT!

Data evenimentului:   November 18, 2008  | 0 Comments  | 6828 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HAGGARD la Cluj Napoca

  • Nah sper sa-mi vad favoritti din a 3-a tentativa ...

    1. Posted by Tudor Bolgar - Zalau | 01 Octombrie 2008 03:31
  • de ce asa departe?nu putea in bucuresti? cluj napoca?

    2. Posted by de ce la cluj napoca? | 01 Octombrie 2008 08:56
  • pentru k bucurestenii sunt de rahat...deaia...te-ai prins acum?!...

    3. Posted by yo | 04 Octombrie 2008 12:26
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU