Riul Doamnei (IT), Grimegod, Krepuskul si Heavy Duty vor concerta in Cluj-Napoca

TRUPE: Grimegod

Concertul face parte din turneul Transylvanian Alliance III ce va avea loc in 5 orase de la noi.

Riul Doamnei, (www.riuldoamnei.it ) una dintre cele mai importante trupe italiene de symphonic black metal, si-a inceput existenta in Verona la jumatatea lui 1999, remarcandu-se imediat prin sound-ul agresiv, dar si pasajele atmosferice maiestuoase. Desi au nume romanesc, niciunul din membrii trupei nu e roman, numele avandu-si originea in pasiuneapentru mitologia romana. In 1997 s-au cunoscut cu baietii de la Krepuskul, iar in 2009, cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta, si-au indeplinit un mare vis: acela de a concerta in Transilvania. Ca si activitate muzicala, inca din primii ani ai existentei italienii au sustinut turnee in Italia si estul Europei alaturi de Vader, Rotting Christ, Krisiun, Marduk, Dew Scented etc. Dupa mai multe demo-uri, au lansat primul album in 2007, Apocryphal fiind votat „Best New Act of 2008”, de catre cel mai mare webzine de profil din Italia. In aceasta toamna Riul Doamnei revine in Romania cu ocazia turneului de promovare al celui de-al doilea album, Fatima, produs de Axiis Music.
http://www.youtube.com/watch?v=tjulvivAUHA

Grimegod, invitatii de onoare al acestui eveniment, unii dintre pionierii metalului romanesc, revin la Cluj dupa o pauza de mai bine de un an. Infiintata acum 20 de ani, Grimegod au participat la numeroase festivaluri in tara si in afara ei, alaturi de trupe precum Tiamat, Crematory, Lake of Tears, Sear Bliss, etc. Trupa are la activ 7 discuri, iar in momentul de fata se pregatesc sa lanseze un nou album, „Roads”
Krepuskul, (www.krepuskul.com ) este una dintre cele mai reprezentative trupe din underground-ul romanesc. Cu 150 concerte in doar 4 ani, atat in tara cat si peste hotare, Krepuskul este in plina ascensiune, in 2011 participand la aproape toate festivalele de profil (si nu numai) din tara, obtinand Locul II la Top T Buzau si Locul I la concursul Local Heroes, urmand sa reprezinte Romania la finala internationala din 2012 (in Portugalia, Germania sau Finlanda). Au concertat alaturi de Sepultura, Pain, Krematory, Rotting Christ si multi altii.

Heavy Duty s-a infiintat in 2007, dar problemele de componenta au facut ca activitatea trupei sa devina una intensa abia incepand cu anul 2009. Concertele sustinute alaturi de nume importante ale metalului romanesc (Necrovile, Krepuskul, Truda, Bolthard) si aparitia lor tot mai activa la festivaluri autohtone (printre care si Artmania 2011) aduc un plus important experientei trupei. Concertul alaturi de Riul Doamnei, Grimegod si Krepuskul va fi prima lor aparitie in Cluj.

Transylvanian Alliance este un turneu nascut dintr-o colaborare intre trupa italiana Riul Doamnei si clujenii de la Krepuskul. II veti putea vedea in:
28 Oct – Cluj Napoca – Irish&Music Pub (Alaturi de Grimegod si Heavy Duty)
29 Oct – Petrosani – Club Barock
30 Oct – Bucuresti – Club Fabrica (alaturi de Necrodeath - Italia)
31 Oct – Sibiu – Oldies Pub
1 Nov – Timisoara Club Daos
Mai multe informatii despre turneu se vor gasi pe site-urile celor doua trupe.

Sursa: MetalSupport

Data evenimentului:   October 28, 2011  | 0 Comments  | 2383 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Riul Doamnei (IT), Grimegod, Krepuskul si Heavy Duty vor concerta in Cluj-Napoca

COMENTARIUL TAU