VALERINNE si DARA: concert in Brasov

TRUPE: Dara, Valerinne

Valerinne se intoarce in Brasov pe 12 decembrie, impreuna cu un invitat special: Dara, proiectul infiintat de Fulmineos si Inia Dinia, fosti membri Negura Bunget.

Bilet: 15 lei

Valerinne - Bucuresti - post-rock&more

Valerinne a luat nastere la inceputul lui 2012, iar in decursul a aproape trei ani de activitate, trio-ul bucurestean a reusit inregistrarea si lansarea a doua albume, promovate atat in cadrul unor evenimente selecte in tara cat si un turneu european. Ineditul in muzica Valerinne il constituie imbinarea sonoritatilor post-rock cu metal, shoegaze sau post-punk, toate aceste idei fiind insotite de un fundal vizual pe masura.

Au cantat alaturi de Maybeshewill, Tides from Nebula, Our Ceasing Voice si Stephen O’Malley, iar in primavara lui 2013 au pornit intr-un turneu european prin Bulgaria, Croatia, Serbia, Cehia, Germania si Belgia alaturi de trupa bucuresteana Environments si au cantat la Dunk! Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de post-rock din Europa.

La sfarsitul anului 2013, trupa a lansat cel de-al doilea album, Arborescent, pe care l-a promovat intr-o serie de concerte si turnee in 2014.

In Valerinne il regasim pe Alexandru, cel care in ultimii doi ani a creat conceptul grafic pentru Rockstadt Extreme Fest.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=14dPCN5B79M
FB: https://www.facebook.com/valerinneofficial

Dara - Timisoara - Alternative folk, post rock/metal

Dara este un proiect timisorean constituit in 2013 din oameni cu backround muzical comun in scena locala. Dupa plecarea din Negura Bunget, Fulmineos si Inia Dinia au dorit sa continue colaborarea asadar au apelat la muzicieni cu ajutorul carora sa poata dezvolta niste idei deja existente; muzicieni pe care ii cunosteau si cu care colaborasera in prealabil: Mihai Toma este cel care a inregistrat, mixat si masterizat albumul Negura Bunget Varstele Pamantului si materiale cu Katharos XIII si Kultika, iar Valentin Vizuroiu este un muzician si promoter activ in scena timisoreana cu Coroziv, Blight dar si cu Kamyfuzzy Rockevents.

Dara pentru noi inseamna o chemare, un munte aparte in baza caruia se afla radacinile unui stejar batran, a carui crengi au sculptat in timp cararile pline de mister, ce ne asteapta sa descoperim caile cunoasterii, ale intelepciunii, ale desavarsirii catre spirit si ale lucrurilor facute din suflet. Legatura dintre munte si arbore simbolizeaza o impletire puternica intre trup si suflet, la fel cum ideile noastre se contopesc si iau viata in muzica pe care o cream

YT: https://www.youtube.com/watch?v=xmvOOK1UfWo
FB: https://www.facebook.com/daraproject

Pagina oficiala de Facebook a evenimentului poate fi accesata aici: https://www.facebook.com/events/718810591546958/
Data evenimentului:   December 12, 2014  | 0 Comments  | 1580 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: VALERINNE si DARA: concert in Brasov

COMENTARIUL TAU