interviuri rock

AKRAL NECROSIS: muzica, nu marketing

AKRAL NECROSIS: muzica, nu marketing
TRUPE : Akral Necrosis

Octavian Medis, vocalistul trupei Akral Necrosis a avut amabilitatea de a oferii un nou interviu pentru Metalfan. Subiectul principal a fost proaspat lansatul album Pandemic Dominion, dar nu am ocolit nici alte subiecte interesante cum ar fi aparitia in Terrorizer Magazine, EP-ul Outcast Litanies, dar si despre Snapjaw, o trupa disparuta prematur de pe scena metalica autohtona.


 
Metalfan: Salut Octav si bine ai revenit in paginile Metalfan!
Medis Octavian: Salut Ovidiu, multumesc pentru aceasta ocazie.

Metalfan: De curand ati lansat albumul Pandemic Dominion. De ce a durat atat de mult?
Medis Octavian: Raspunsul e simplu: mult ghinion si multe probleme din prima pana in ultima zi. Adauga si faptul ca am schimbat in acesti ani foarte multi membri si uite rezultatul. Ne simtim foarte bine ca am lansat in sfarsit materialul si acum ne canalizam energia pentru a-l pregati pe al doilea.

Metalfan: Ce eforturi trebuie sa faca o trupa metal pentru a lansa singura un album?

Medis Octavian: Depinde foarte mult si de album. Cand il faci pe primul, pornesti la drum cu 0 experienta si asta te costa. Sa fim seriosi, nici macar Steve Harris nu e multumit de primul Iron Maiden, desi majoritatea fanilor il considera o capodopera. In afara de asta, ai nevoie de ceva bani in buzunar si de ceva noroc, destul cat sa gasesti oameni seriosi pentru toate aspectele necesare realizarii unui material.

Metalfan: Trupa a luat nastere in anul 2006. Simti ca ati realizat multe sau putine lucruri de atunci?

Medis Octavian: Da si nu. Categoric, as fi vrut sa facem mai multe in acest timp, dar nu am niciun regret. In primii ani am fost dependenti de cantari live. Ne simtim foarte bine pe scena si am cantat cat de des am putut. Chiar daca factorul asta ne obliga sa repetam foarte mult si sa compunem mai putin, imi aduc aminte cu mare placere de perioada 2006 - 2010. De atunci avem un line-up stabil si foarte bun. Gabi si cu Mishu s-au integrat foarte bine si avem un singur scop unitar: mai mult profesionalism.
 


 
Metalfan: Revenind la albumul Pandemic Dominion, care a fost criteriul de selectie a pieselor ce au fost incluse pe disc?
Medis Octavian: De la bun inceput a fost vorba de un material conceptual. Toate piesele sunt compuse in perioada 2006 - 2009. Nu am renuntat la niciuna pentru ca fiecare piesa are personalitatea ei si se potriveste perfect ca sound in album.

Metalfan: In data de 25 aprilie 2012, in clubul Private Hell din Bucuresti a avut loc auditia oficiala a discului Pandemic Dominion. Aproximativ cati oameni au fost prezenti? Care au fost reactiile acestora?

Medis Octavian: Nu pot sa spun ca a venit prea multa lume, probabil din cauza conditiilor meteo - imi amintesc ca mergeam de la Gara de Nord in directia clubului si cadea tencuiala de pe cladiri. Feedbackul a fost bun, nu am vazut nimeni sa strambe din nas.

Metalfan: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai auzit pana acum cu privire la Akral Necrosis?
Medis Octavian: Cel mai interesant lucru? Sincer sa fiu, nu imi dau seama momentan. Iti pot spune cateva lucruri stupide in schimb. Numarul 1 ar fi ca noi cantam raw black metal, numarul 2 ca suntem neprofesionisti ca mi se strica mie machiajul in timpul concertului (spus de o duduie ratacita la un concert, cu impresii de jurnalista).

Metalfan: Piesa ce da titlul albumului, Pandemic Dominion, a fost inclusa pe o compilatie a prestigioasei reviste britanice Terrorizer. Poti sa ne spui mai multe despre acest subiect?
Medis Octavian: Hahaha, da exact... ce sa zic, cred ca e vina ta in primul rand, daca nu imi spuneai de posibilitatea asta... Am trimis un  e-mail si culmea, oamenii de acolo ne stiau si aveau o impresie buna despre noi. Pana sa trimit piesa, deja am fost informati ca intram suta la suta pe compilatie. Acum urmeaza sa le trimit albumul pentru o recenzie, sper sa le placa.

 
 


Metalfan: Au existat ceva discutii privind un concert in Marea Britanie?
Medis Octavian: Nu, dar cine stie ce ne rezerva viitorul.

Metalfan: In muzica voastra am gasit o groaza de influente interesante, de la progressive-death metal-ul marca Death, la melodicitatea Mercyful Fate, dar si ceva din thrash metal-ul Bay Area a la Metallica in anii '80. Cat de importante sunt trupele astea pentru voi? Care este albumul preferat din partea celor trei trupe?
Medis Octavian: Death nu mai ascult de foarte mult timp, desi era una din trupele mele preferate. Cand spui Bay Area, primul lucru care imi sare in cap sunt Possessed cu albumul Seven Churches. King Diamond ca muzician este o mare influenta pentru mine, iar albumul preferat Mercyful Fate este Melissa (1983). Nu pot spune cat de importante sunt trupele astea pentru noi cand vine vorba de influenta. Avem gusturi foarte diferite in Akral Necrosis si niciodata nu am urmat un sablon. Scopul este si va fi crearea unui black metal personalizat.

Metalfan: Anul trecut ati lansat in format digital EP-ul Outcast Litanies. Ce ne poti spune despre acest disc? Va exista si o varitanta fizica a materialului?
Medis Octavian: Outcast Litanies a reprezentat doua lucruri. In primul rand a fost un adio dedicat primilor ani. Am inregistrat si reorchestrat intro-ul folosit in primul concert plus varianta Unveiling Deconstruction part II cu clapa. In al doilea rand, am vrut sa oferit piesa Pandemic Dominion in varianta aparuta in Terrorizer si publicului roman si cam acelasi lucru l-as putea spune si despre varianta veche a piesei Slay the Whore. Poate in viitor o sa scoatem si o varianta CD pentru colectionari.

Metalfan: Ca tot vorbeam de lucruri ce s-au intamplat anul trecut, stiu ca a fost cooptat in componenta trupei basistul Misu (ex-Snapjaw, ex-MG42). Ce mai face Snapjaw? Exista posibilitatea de a se reuni? Cu Bony ai mai vorbit?
Medis Octavian: Cu Bony vorbesc foarte des, il consider un prieten bun si ne-a sustinut foarte mult in toti acesti ani. Nu stiu ce planuri mai exista cu Snapjaw-ul, dar recunosc ca si eu imi doresc foarte mult sa vad aceasta trupa reunita. Am spus treaba asta si o voi mai spune. Nu a existat si nu cred ca o sa existe prea curand o trupa de thrash metal mai tare decat Snapjaw in Romania.

 


 
Metalfan: Daca imi aduc bine aminte, la un moment dat existau discutii ca Akral Necrosis sa figureze intr-un documentar dedicat black metal-ului. Ce s-a intamplat?
Medis Octavian: Nu s-a intamplat nimic. Asta e problema.

Metalfan: Ca tot a venit vorba de documentare, ce impresie ti-a lasat documentarul Until the Light Takes Us (2008)? Dar si ce asteptari ai cu privire la primul DVD al grupului Watain?
Medis Octavian: Until the Light Takes Us a fost ok, dar trebuie sa marturisesc ca sunt plictisit de subiectul pe care il trateaza. A fost foarte ok pentru ca l-am putut auzi si pe Varg de data asta. Despre DVD-ul Watain... de abia astept sa iasa!

Metalfan: Iti multumesc pentru raspunsurile oferite! In final doresti sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan sau sa mai adaugi ceva?
Medis Octavian: Sustineti scena adevarata de metal! Nu va lasati fermecati de marketing in loc de muzica.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Akral Necrosis

   May 01, 2012  | 4 Comentarii  | 3969 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: AKRAL NECROSIS: muzica, nu marketing

  • Felicitari hellhammer pentru interviu. Octav, why u so angry? "Duduia ratacita la concert, cu impresii de jurnalista" sunt chiar eu. Nu pot decat sa ma amuz pentru ca observ faptul ca acea recenzie de concert a fost interpretata de tine ca o forma de atac din partea mea. Wrong! E pacat ca unele trupe din Romania arata cu degetul spre cei care au si o alta perspectiva decat a lor. V-am apreciat inca de la prima ascultare muzica, insa e deplasat faptul ca te ataci in halul asta ca am facut o afirmatie care nu ti-a fost tocmai pe plac.Ratacita la concerte nu prea am fost niciodata, habar de muzica am mai mult decat crezi,impresii de jurnalista?!wtf?!:))that's my job...cu criza asta, cei drept, poate o sa am curand impresii de lucrator RER,mai stii? Tu, ca membru al unei trupe care are un anumit nivel, ar trebui sa accepti atat criticile pozitive,cat si pe cele negative. Asta e cea mai buna dovada ca trupa ta e vie, asa ca ar trebui sa-ti doresti polemici valabile.
    Madalina Mihaescu

    1. Posted by Ailartilag | 03 Mai 2012 14:31
  • hahaha, genial. draga Madalina, in scris nu iti poti da seama cat de grav m-am atacat la faza aia pentru ca nu imi poti auzi tonul. e/era o chestie care ma amuza. si comentariul si nemultumirea in sine nu vine din partea mea ca "muzician frustrat", ci din partea mea ca jurnalist, ca asta imi e profesia si mai ales ca "ascultac" infocat de metale. Stai chill, accept critici de orice natura, atat timp cat sunt fondate. aia adusa de tine atunci nu era fondata pentru ca degradarea machiajului meu era voita. satan imparat!

    2. Posted by Octav_Intolerance | 03 Mai 2012 17:16
  • @Octav_Intolerance ce cantati voi dupa me e ultra naspa voi habar nu aveti de muzica
    @Madalina raspunsul tau trebuia sa fie mult mai dur zic eu mai departe nu cred ca trebe sa zic:)

    3. Posted by LuciferianHellfire | 08 Mai 2012 04:41
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri