interviuri rock

Atrocity: Am vrea sa revenim in Romania si sa CANTAM!!!

Atrocity: Am vrea sa revenim in Romania si sa CANTAM!!!
TRUPE : Atrocity

Nu mai primisem cam demult niciun semn din tabara Atrocity. Presupunerile mele ca trupa e foarte ocupata s-au adeverit, dar in ciuda acestui fapt Alex Krull s-a dovedit din nou acelasi interlocutor amabil si dornic de comunicare. Dati mai jos!!!

 


Metalfan: Salut, Alex! A trecut multisor de cand nu am mai stat de vorba. Ce s-a mai intamplat de la aparitia lui Atlantis incoace?
Alex Krull: Am sustinut o gramada de turnee cu Atrocity si Leaves’ Eyes. De asemenea, lucram intens la noul disc si la noul DVD.

Metalfan: Care au fost reactiile presei si fanilor, tinand cont ca Atlantis a fost un album destul de neobisnuit pentru Atrocity?
Alex Krull : Feedback-ul a fost bun, atat de la presa cat si de la fani. Nu stiu cu certitudine, dar pot presupune ca nu e un album “tipic”, astfel incat ma bucur ca oamenii l-au apreciat. Unii agreaza partea brutala, altii pe cea melodica, cert este ca reactiile au fost minunate la absolut toate melodiile.

Metalfan: Sunteti cunoscuti ca o trupa careia nu ii place sa se autocopieze. Ce reprezinta termenul schimbare pentru Atrocity?
Alex Krull : Eu prefer sa o numesc provocare, nu schimbare. Consider ca este foarte important, ca artist, sa ai mereu noi si noi idealuri. De exemplu, WERK 80 II nu o sa fie doar un alt album Atrocity.

Metalfan: Nu am avut ocazia niciodata sa te intreb ce rol ai in cadrul Napalm Records. Esti multumit de cum merg lucrurile?
Alex Krull: Rol? Am doua trupe la casa asta de discuri si le merge foarte bine. Am lucrat ca descoperitor de talente pentru Roadrunner Records, dar din decembrie trecut nu ma mai ocup de asta. Asa ca nu am lucrat niciodata pentru Napalm Records haha.

Metalfan: Ca producator ai ocazia sa intri in contact cu multe trupe interesante. Ai putea sa imi recomanzi cateva dintre formatiile (metal/non-metal) ale caror albume le-ai produs?
Alex Krull: Iata cateva: End of Green, Bloodflowerz, Elis, Midnattsol, Belphegor, Remember Twilight, Morgenstern, Luna Field, Sanguis et Cinis si mai sunt destule. Bineinteles, nu trebuie omise Leaves’ Eyes, Liv Kristine si Atrocity.

 

 


Metalfan: Cum gasesti timp pentru toate, avand in vedere cat esti de ocupat (Atrocity, Leaves’ Eyes, studioul de inregistrari)?
Alex Krull: Uneori am senzatia ca as avea nevoie de mai mult timp liber pentru familia mea. Suntem mai tot timpul in turnee, iar atunci cand revenim sunt foarte ocupat cu Mastersound Entertainment, care inseamna tot, de la studio pana la activitati de management. Pe de alta parte insa, ma bucur ca traiesc viata pe care mi-am ales sa o traiesc, ca am ocazia sa calatoresc in jurul lumii si sa lucrez cu o gramada de artisti deosebiti. Am cantat in 35 de tari pana acum, asa ca macar am apucat sa vad o mica parte din planeta asta haha.

Metalfan: Fiecare individ are afinitati. Tie ce iti place mai mult, prezenta in Atrocity sau cea in Leaves’ Eyes?
Alex Krull: Imi place sa fiu in ambele – nici nu as face-o in alte conditii!

Metalfan: Daca ai fi un fan si ai avea doar 15 euro in buzunar, ce album ti-ai cumpara, ultimul Atrocity sau ultimul Leaves’ Eyes?
Alex Krull: Haha, asta e o intrebare capcana si foarte amuzanta. Cred ca cel mai bine ar fi sa iti lasi gusturile proprii sa aleaga, asa ca daca agreezi vocile feminine angelice combinate cu elemente folk si simfonice ar trebui sa alegi Leaves’ Eyes-ul. Daca in schimb iti place metalul brutal, bombastic si melodios, cu voci de barbat, ia-ti ultimul Atrocity!


Metalfan: Legaturile trupei voastre cu Romania nu mai sunt demult un secret (din cate stiu, si tu si Chris Lukhaup aveti/ati avut ceva rude pe aici). In plus, acum 15 ani ati filmat si un videoclip aici. Nu v-ar tenta sa reveniti?
Alex Krull: Am vrea sa revenim si sa CANTAM!!! Au fost multe planuri in anii trecuti, dar dinpacate niciunul nu s-a materializat, lucru pe care il gasesc foarte trist. Sa speram ca in viitorul apropiat se vor mai ivi oportunitati, ar fi pacat sa nu putem canta in Romania.

 

 

Metalfan: Urmatoarea intrebare se refera la viitorul vostru album. Ce poti sa imi spui despre el?
Alex Krull: Dupa cum ti-am mai spus, lucram la cel de-al doilea album WERK 80, asa cum ne-am propus de mai demult. Am adaugat ideii WERK 80 si cateva elemente noi, astfel incat vor fi de audiat o orchestra simfonica si un cor. Va fi un album extraordinar!


Metalfan: Va fi mai mult pe felia Atlantis si Gemini sau va reprezenta o intoarcere la radacinile Atrocity?
Alex Krull: Banuiesc ca te referi la urmatorul album obisnuit de studio Atrocity, cel care va urma lui WERK 80. Am in plan sa colaborez din nou cu Yasmin, sora mea. Urmatorul album va fi inceputul unei trilogii foarte dark. Avem deja cateva idei in acest sens si consider ca oamenii care au fost alaturi de trupa in decursul anilor vor iubi acest album!

Metalfan: Cand ai ascultat ultima data unul dintre albumele vechi (B.L.U.T., Todessehnsucht sau Willenskraft)?
Alex Krull: Am avut un concert Leaves’ Eyes in Oslo, acum vreo 2 zile. Am intalnit oameni care mi-au spus cat de mult iubesc Atrocity. Un tip mi-a spus ca apreciaza in mod deosebit albumul Todessehnsucht, pe care l-a considerat o bomba in 1992, cand a fost editat. Mi-a mai spus si ca o gramada de oameni din trupe importante de black metal din Norvegia apreciaza albumul nostru de debut, Hallucinations. Pe Todessensucht am sunat mult mai dark si simfonic, ba chiar am fost influentati de Wagner. Astfel ca am reascultat cateva piese misto precum “Godless Years”, “Sky turned red” sau “Necropolis”, pe care inca le mai cantam live uneori. Vremuri bestiale pe atunci…

Metalfan: Care este parerea ta despre scena metal actuala in general si despre cea germana in special?
Alex Krull: In Germania cunosc personal o gramada de trupe. Daca activezi de atatia ani, e imposibil sa nu te intalnesti cu cate cineva cunoscut pe la turnee. Ne intelegem bine cu toata lumea, fie ca vorbim despre Kreator, Destruction, Edguy sau Crematory… Varietatea in muzica metal mi se pare realmente benefica si consider ca asta mentine fenomenul in viata. Asta tine si trupa Atrocity in viata – nu e vorba deloc despre succes sau vanzarile de albume.

Metalfan: Hai sa vorbim putin despre planurile de viitor.
Alex Krull: Dupa cum ti-am mai spus, vom lucra la o trilogie dark, dupa o idée care mi-a venit in timp ce inregistram albumul Atlantis. De asemenea, ma bucura foarte mult perspectiva de a lucra din nou cu Yasmin! Mai exista si un plan de a reedita toate albumele Atrocity, astfel incat ele sa fie din nou de gasit in magazinele de specialitate. Nu in ultimul rand, in viitorul foarte apropiat vom edita si un DVD pe care sunt sigur ca veti gasi o gramada de surprize.

Metalfan: La final as vrea sa iti multumesc pentru acest interviu si sa iti urez succes in tot ce vei intreprinde. Un gand pentru cititori?
Alex Krull: As vrea sa iti multumesc la randul meu pentru interviu si sa te rog sa transmiti fanilor din Romania salutarile mele. Sper sa ne vedem in viitorul cat mai apropiat!!!

 

Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: Atrocity

   June 20, 2007  | 2 Comentarii  | 12791 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Atrocity: Am vrea sa revenim in Romania si sa CANTAM!!!

  • ar fi cheara interesat un live Atrocity pe la noi pe acilea...mmm, tasty...

    1. Posted by Sip | 20 Iunie 2007 16:04
  • "Am vrea sa revenim in Romania si sa CANTAM!!!"
    Normal, ca turism vrand nevrand fac (o parte din ei) incoace ;)
    Isi mai fac veacu prin ROFA? :))

    2. Posted by slimey | 21 Iunie 2007 17:30
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri