interviuri rock

CADAVERIA: In Your Blood este rezultatul natural al evolutiei continue

CADAVERIA: In Your Blood este rezultatul natural al evolutiei continue
TRUPE : CADAVERIA

Metalfan a urmarit intotdeauna cu interes activitatea Cadaveriei, chiar din momentul in care ea a parasit formatia Opera IX pentru a putea atinge libertatea creativa deplina precum si noi modalitati de exprimare prin intermediul muzicii.
Avand in vedere ca trupa a editat si un nou album de studio in urma cu cateva luni, Metalfan nu putea rata ocazia de a purta o discutie foarte interesanta cu Doamna  Umbrelor! Enjoy!

 

 


Metalfan: Salut. Ma bucur ca putem sta din nou la discutii. Ce s-a mai intamplat de la ultima noastra discutie (ianuarie 2005)?
Cadaveria: A fost o perioada aglomerata. Dupa ce am terminat promovarea albumului Far Away From Conformity, ne-am dedicat complet compunerii de noi melodii. Cum nu ne-a presat nimic, lucrurile s-au desfasurat intr-o permanenta stare de calm. Am intrat in camera de repetitie cu mintile relaxate si dominati de ideea ca trebuie sa realizam un album care sa ne placa; am parasit studioul de inregistrari in momentul in care am fost complet satisfacuti de rezultatul final. Am fost din nou producatori ai discului, astfel incat am putut fi atenti la toate detaliile. Coperta a fost tot in grija noastra si am filmat si un videoclip care sa ne ofere material promotional suplimentar. Intre timp am schimbat si casa de discuri.

Metalfan: Aveti un album nou, In Your Blood. Consider ca e cel mai variat, modern si curajos produs Cadaveria. Cum ati ajuns la un asemenea rezultat?
Cadaveria: Influentele muzicale diferite coroborate cu personalitatile membrilor trupei (la fel de diferite si ele) au dat melodiilor noastre o forma greu de descris. Cu Far Away From Conformity am reusit sa iesim din cliseul black metal iar In Your Blood este rezultatul natural al evolutiei continue in care se afla trupa. Nu este vorba de vreun experiment sau de vreo incercare de a soca auditoriul, nu avem pretentii de inventatori ai vreunui nou stil muzical, cantam asa cum simtim. Albumul este rezultatul muncii a patru persoane adulte care au, fiecare dintre ele, propriile experiente care le marcheaza… suntem oameni contaminati de arta, cinematografie si diferite genuri muzicale. In Your Blood este imaginea fidela a starii de spirit a trupei, un album manifest care afirma cu tarie: “astia suntem!”

Metalfan: Ce fel de reactii ati primit pana acum din partea presei si a fanilor?
Cadaveria: Cele mai multe reactii au fost favorabile, in special cele provenite din zone precum nordul Europei, Italia, Franta, Turcia, Spania si America de Sud. Germania este o tara cu cronicari mai severi si conservatori, care au uneori dificultati mari in a ne cataloga muzica. In ceea ce priveste reactia publicului, asa cum ai spus si tu, In Your Blood e un album curajos, astfel incat ne asteptam la o “baie de sange”. La polul opus, oamenii simpli sunt deschisi la minte si reactioneaza foarte bine. Exista, cu siguranta, oameni care si-ar fi dorit o clona a albumului The Shadow’s Madame, dar cea mai mare parte a fanilor nostri ne accepta evolutia muzicala si reactioneaza pozitiv. Mai trebuie mentionat si faptul ca In Your Blood contine pasaje melodioase care il fac accesibil si unor persoane care nu asculta de obicei metal extrem.
 
Metalfan: Data trecuta imi spuneai ca esti totalmente impotriva pirateriei si a downloadurilor ilegale, dar si ca ai de gand sa lansezi direct pe Internet unul sau doua albume Cadaveria. Ti-ai schimbat parerea intre timp?
Cadaveria: Sunt impotriva pirateriei deoarece respect munca artistilor si stiu cat efort si cata energie sunt investite pentru a realiza ceva. Sunt constienta si de faptul ca in anumite tari CD-urile au preturi prohibitive si ca persoanele care vor sa fie la curent cu tot ce se intampla in aria metalica sunt fortate sa apeleze la downloaduri. Sunt perfect de acord cu lansarea extrasurilor pe single in format mp3. Noi asa am procedat cu single-ul Laying in Black si cu videoclipul melodiei The Dream. E cea mai buna modalitate de a permite publicului sa ia act de propunerea ta muzicala. Mie de exemplu nu imi place sa descarc albumul integral chiar daca asta e cea mai facila varianta; imi place sa imi arunc ochii pe artwork si booklet. Cat despre lansarea de albume direct pe net, probabil ca daca nu am fi gasit o casa de discuri precum Season of Mist, am fi facut-o. Ar fi fost modalitatea cea mai usoara de a atinge o audienta cat mai larga, asta fiind scopul nostru declarat. Season of Mist face o treaba minunata si beneficiem, in sfarsit, de promotia pe care ne-am dorit-o intotdeauna.

Metalfan: Ai putea descrie in cateva cuvinte fiecare piesa de pe album?
Cadaveria: Nu pot descrie in cateva cuvinte 12 piese, mai mult de 50 minute de muzica si o munca de 1 an. Imi e foarte dificil sa vorbesc despre piesele Cadaveria deoarece in texte exista deja sentimentele mele. Restul e muzica si cred ca e mai bine sa fie ascultata decat explicata. Am sperat intotdeauna ca jurnalistii vor face chestia asta in locul meu. Pot doar sa iti spun ca fiecare compozitie de pe In Your Blood are propria identitate, ca in spatele albumului nu se afla vreun concept si ca niciuna dintre piese nu poate si nu trebuie sa fie considerate etalon. Daca piesa The Dream e foarte melodioasa, compozitii precum Anagram sau Atypical Suggestion by a Dead Artist sunt agresive si directe. Memento Audere Semper e plina de momente epice, in timp ce Before the Apes Came are un iz saptezecist.

Metalfan: Unele dintre titlurile pieselor ma depasesc. Ce s-a intamplat de fapt inainte de venirea maimutelor si ce a sugerat artistul decedat (n.red. referire la titluri precum Befor the Apes Came si Atipycal Suggestion by a Dead Artist)?
Cadaveria: Atunci cand scriu textele nu fac nimic pentru a usura sarcina ascultatorului. Scriu despre chestii care ma socheaza… emotii asternute pe foaie, zeci de notite, un soi de jurnal volant. In momentul in care albumul nou sta sa iasa, le pun cap la cap si astfel rezulta textele. Atypical Suggestion by a Dead Artist este rezultatul unor notite facute cu ocazia unei expozitii Andy Warhol la Milano, iar textele fac referire la poezia lui Warhol combinata cu un atac de panica. La polul opus se afla Before the Apes Came, care e o poveste despre o planeta veche populata de finite ciudate, jumate om jumate peste, care comunica la nivel telepatic si se inchina unor idoli grotesti. Un loc in care domneste bucuria primara, ludica, inainte cu mult de aparitia primatelor. 

 

 

Metalfan: Ce imi poti spune despre conceptul liric al albumului In Your Blood?
Cadaveria: Asa cum am spus, textele sunt o colectie de ganduri, reflectii despre viata, moarte, vise, cosmaruri. Unele dintre texte se inspira din filme, literatura, locuri vizitate de mine, lucruri pe care le-am facut sau persoane cu care am luat contact.
 
Metalfan: Cine e ingerul superb de pe coperta ultimului disc si la ce se gandeste?
Cadaveria: Nu sunt eu. As vrea sa clarific o data pentru totdeauna faptul ca nu am aparut niciodata pe vreo coperta Cadaveria. Imaginea cu ingerul este opera unui artist italian, Manuel Bravi, care s-a oferit sa colaboreze cu noi. Ni s-a parut ca opera sa se potriveste perfect cu ideea albumului nostru.
 
Metalfan: De ce ati facut trecerea de la Scarlet Records la Season of Mist? Cum ai descrie relatia pe care o aveti cu Season of Mist, va multumeste felul in care stau lucrurile acum?
Cadaveria: Contractul cu Scarlet a expirat odata cu Far Away From Conformity. Era firesc sa incercam sa obtinem un nou contract. Ne-am dorit o casa de discuri cu o retea de distributie mai puternica si am gasit-o. Relatia cu Season of Mist este una foarte buna.

Metalfan: M-am intrebat mereu cu ce echipa de fotbal tii, avand in vedere ca esti italianca?
Cadaveria: Cu niciuna, nu imi place fotbalul.

Metalfan: Stiu ca ati sustinut un concert intr-un club milanez numit Transylvania. Patronul e cumva roman?Cadaveria: Nu. Transylvania e un club in franciza; sunt 3 in toata Italia. Cel din Milano e un loc foarte bun pentru concerte.

 

 

Metalfan: Ati avut ocazia sa va prezentati live noul set de piese? Cum a reactionat publicul la noile compozitii?
Cadaveria: Desigur, cantam foarte multe piese noi in concertele noastre. Am fost placut surprinsi ca oamenii par sa le stie si le canta impreuna cu noi in concerte.

Metalfan: Stiu ca piesa The Dream are un clip splendid, pe care iti place sa il descrii ca pe “o calatorie mentala”. Spune-mi mai mult despre el!
Cadaveria: Da, clipul a fost filmat in Italia acum cateva luni si a aparut imediat dupa lansarea albumului. Conceptul este opera mea si a lui Marcelo Santos. Am scris piesa intr-o zi nasoala. Textele au legatura cu punearea tristetii la naftalina si noile inceputuri. Mi-am pus inca o data gandurile in cuvinte si imagini. Rezultatul e unul stralucitor; imaginile ma reprezinta pe mine la nivel exterior, in timp ce textele imi exploreaza emotiile. In foarte scurt timp vom filma alt clip, total diferit, bolnav si putred.

Metalfan: Cum reusesti sa te intelegi cu 3 membri in care joaca testosteronul? Cine e liderul?
Cadaveria: Eu sunt. Secretul e sa folosesti bine biciul.

Metalfan: Ce planuri aveti pentru vara asta?
Cadaveria: Vom continua promovarea albumului In Your Blood. Suntem in discutii avansate pentru concertele din urmatorul sezon. Desi sunt foarte ocupata imi fac mereu timp pe care sa il petrec cu prietenii.

Metalfan: As vrea sa iti multumesc si sa iti urez toate cele bune, dar asta nu inainte de a te ruga sa completezi un chestionar:
Cadaveria: Cu mare placere.

• Care este ultima carte pe care ai citit-o?
La fine è il mio inizio (Sfarsitul e inceputul meu), de Tiziano Terzani. Titlul acestei carti este foarte similar, in mod bizar, cu o fraza pe care am scris-o eu mai demult cu ocazia conceperii textelor piesei Circle of Eternal Becoming.
• Cand ai fost ultima data la cinema si ce film ai vazut?
Acum o luna, cand am vizionat Orasul Interzis de Zhang Yimou.
• Care e orasul tau natal?
Un orasel din nordul Italiei. E un lac superb acolo.
• Care e numele tau real?
Crede-ma ca nu mai stiu… ce e adevarat si ce nu.
• Care e cea mai mare frica?
Ca ceva rau li s-ar putea intampla celor pe care ii iubesc.
• Crezi in Dumnezeu?
Nu.
• Pizza sau paste?
Paste.
• Berlusconi sau Mussolini?
Niciunul.
• Ce crezi despre pornografie?
Un accesoriu al vietii.
• Care e cea mai buna trupa italiana (in afara de Cadaveria)? DyNAbyte.
• Ce crezi despre silicon?
Il folosesc uneori pentru a izola ferestrele.
• Iti place muzica lui Marilyn Manson?
Nu am ascultat ultimul album dar celelalte mi-au placut.
• Care e culoarea preferata?
Negru.


Metalfan: Ai ultima replica.
Cadaveria: MEMENTO AUDERE SEMPER.

Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: CADAVERIA

   August 14, 2007  | 15 Comentarii  | 32353 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: CADAVERIA: In Your Blood este rezultatul natural al evolutiei continue

  • Nu mai stie cum o cheama hahaha.
    pai daca e cadavru cred si eu, mai uita corpsu...
    permiteti-mi (daca nu, nu) o chestie: se contrazice: cum sa nu crezi in dzeu, si totusi sa te temi ca ceva rau s-ar putea intampla. lipsa credintei inseamna lipsa fricii...
    ca si in cazul arderii 'vrajitoarelor': teroarea aia era chiar credinta in diavol, de unde frica de el :)))
    un plus pt siliconul la ferestre :P desi poate ar fi avut nevoie de el :))

    1. Posted by Ioana Moraru-iasi | 19 August 2007 15:14
  • n-are nici o treaba credinta sau necredinta cu teama. teama poate fi cauzata de factori total nemistici.

    adica sunt offtopic?

    2. Posted by stefan | 19 August 2007 16:24
  • ahhh...eterna reactie a rockeritzei trv la vederea unei tipe care canta rock/metal. ioana cati ani ai si cat stai in medie pe zi in megacelebrul Hand?

    3. Posted by jeje | 21 August 2007 23:58
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri