interviuri rock

Carmen Gray: urmasii Hanoi Rocks

Carmen Gray: urmasii Hanoi Rocks
TRUPE : Carmen Gray

Carmen Gray nu aparusera niciodata pe site-ul nostru. Nu sunt o trupa foarte cunoscuta, si, desi activeaza de 10 ani de zile intr-o formula sau alta, de-abia acum au scos primul lor single – Lost In My Mind Again. Nu sunt chiar o trupa de metal – idolii lor sunt Hanoi Rocks, un fel de Motley Crue ai Finlandei, celebri prin anii '80.
Dar Carmen Gray si-au facut foarte bine treaba de opening act, atat la conferinta de presa, cat si in concert. Asa ca isi merita locul in paginile noastre, inclusiv cu un rezumat al dialogului lor cu ziaristii.
La inceput lumea s-a dezmortit greu (era sambata dimineata, sa nu uitam:), asa ca am putut sa punem linistiti toate intrebarile pe care ni le pregatisem pentru interviu.
Intai am lovit cu intrebarea cliseu: „Cum vi se pare Romania? Ce ati inteles pana acum din ce se intampla aici?”. Nicklas, vocalul, s-a declarat incantat de vremea calda si de fetele frumoase pe care le vazuse in Bucuresti si Sibiu. O.J., tobarul, fusese impresionat de amabilitatea oamenilor si de bunul lor simt (hm, n-au stat foarte mult in Bucuresti, din fericire – n.r.).
Apoi i-am chestionat cu privire la compania in care se afla – trupe de metal si goth – in conditiile in care ei practica un hard-rock foarte accesibil. Nicklas s-a declarat incantat de combinatie, desi a recunoscut ca ei sunt mai „rock’n’roll” in comparatie cu HIM sau orice alta trupa finalndeza din concert. „Ne simtim bine in aceasta formula. Cred ca avem aceeasi mentalitate vizavi de muzica.”, a precizat vocalul.
A urmat intrebarea despre single-ul lor, Lost In My Mind Again, care a devenit un adevarat power-play al majoritatii posturilor de radio din Finlanda. Ne interesa in ce masura concureaza cu Hard Rock Hallelujah al celor de la Lordi (castigatorii Eurovision). Pete, basistul, a recunoscut ca e o concurenta acerba, dar a catalogat succesul lui Lost In My Mind Again drept un „debut extraordinar”. „Desigur, suntem departe de castigatorii Eurovision, dar ne-am descurcat binisor pentru inceput”, a adaugat el.
Am mai vrut sa aflam cum se incadreaza stilul lor „optimist” in scena finlandeza, dominata de muzica sumbra, depresiva. Pete a declarat ca trupa isi propune sa aduca ceva nou, diferit in scenza finlandeza. „Asta in conditiile in care muzica finlandeza a facut pasi foarte importanti in ultimii ani. Daca te uiti inapoi la ce formatii aveam in anii ‚80 si ‚90, situatia era oribila, trista; cu exceptia celor de la Hanoi Rocks [...] Noi vrem sa aducem oamenii la radacinile rock’n’roll-ului, la acel sentiment de bucurie”, a spus Pete. „Da, iar muzica noastra nu e deloc depresiva”, l-a completat O.J.
I-am intrebat apoi daca exista vreo legatura intre Carmen Gray si Dorian Gray, eroul lui Oscar Wilde. „Da, ‚Portretul lui Dorian Gray’ a fost o carte care ne-a influentat. Totusi, pana la urma, Carmen Gray e un nume care pur si simplu ne-a placut, asta a fot motivul”, a precizat Pete.

 


Apoi cei de la CG s-au lansat intr-o discutie despre aspectul medieval al orasului, care i-a incantat foarte mult. „Ne asteptam sa sune foarte bine concertul in aceasta piata extrem de mare”, a completat Pete. Au urmat intrebari despre inceputurile trupei, cei de la CG declarand ca membrii fondatori se cunosc de aproape 10 ani si ca afinitatile personale sunt principalul criteriu dupa care s-au ghidat cand au format line-up-ul actual.
Chestionati asupra pozitiei lor de prima trupa in deschiderea concertului, finlandezii au fost foarte relaxati. „Pur si simplu, vom pune un standard foarte inalt pentru trupele care vor urma. Cine urmeaza dupa noi? Ah, Kumm. Spuneti-le ca vor avea un public deja incalzit”, a glumit Nicklas.
Vorbind despre sursele lor de inspiratie, cei de la CG au declarat ca isi aleg temele din viata reala si nu din mituri sau fantezii sumbre. „Vorbim despre lucruri reale, cu care oamenii se pot identifica. Ne intereseaza viata adevarata, nu demonii si dragonii [...] Chiar adaca ascultam formatii mari ca Iron Maiden sau Helloween, nu facem acelasi gen de muzica”, a completat Pete.
La intrebarile despre ascensiunea rock-ului finlandez pe piata internationala, explicatia celor de la CG a fost simpla: „Muzica e mai buna; si cand muzica e mai buna, are succes”. Dupa care au venit explicatiile despre succesul muzicii rock in Finlanda in general: „Stam foarte mult timp in intuneric, de aceea avem o predispozitie pentru muzica mai dura si povestile triste.”  Personal, mi s-a parut ca CG face exceptie de la aceasta tendinta – poate ei calatoresc mult :).
Dupa cateva intrebari despre peisajele romanesti si (bineinteles!) presupusul castel al lui Dracula, dialogul cu jurnalistii s-a incheiat intr-un consens total asupra succesului trupelor finlandeze in Romania. Putin cam repetitiv si stereotip, dar ok pentru un opening act.

Autor: Cynyc, Tzugu
Vezi galeriile trupelor: Carmen Gray

   June 15, 2006  | 7 Comentarii  | 8766 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Carmen Gray: urmasii Hanoi Rocks

  • Comentariul tau:imi place foarte mult trupa Carmen Gray,prin versurile lor spun adevarata fata a vietii,unele melodii sunt chiar triste,dar in acelasi timp si dure!

    1. Posted by Fodor Alexandra | 04 Noiembrie 2006 03:34
  • Comentariul tauCARMEN GRAY E O TRUPA RELATIV NOUA IN PEISAJUL ROMANESC ,DAR CARE REDA O NOUA FATA A MUZICII FINLANDEZE.

    2. Posted by EDITH | 22 Noiembrie 2006 10:37
  • de ce nu scot albume si in Romania

    3. Posted by gabi | 30 Noiembrie 2006 12:19
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri