interviuri rock

Chris Reifert (AUTOPSY): bun venit in lumea death metal

Chris Reifert (AUTOPSY): bun venit in lumea death metal
TRUPE : Autopsy

Autopsy e o maşinărie care produce death metal, iar noi căutăm să-i găsim parametrii de funcționare. Se pare că principiul maşinăriei este unul vechi care spune că, atât timp cât mecanismul funcționează foarte bine, el nu are nevoie de modificări, doar de întreținere. Death-erii din California au scos în vara asta cel de-al şaselea album de studio, iar în rândurile de mai jos aflăm cum Autopsy nu greşeste nimic într-o eră în care death-metalul este un curent extrem de răspândit, conform părerii lui Chris Reifert.



 
Metalfan: Salut! Băieti, sper că totul merge bine.  Am ascultat noua piesă Autopsy – Arch Cadaver – care e genială. Cred că parcursul vostru sub titulatura Autopsy va fi foarte lung şi cred că veți mai lansa nişte materiale impresionanate. Asta pentru că am observat o complexitate crescândă în compoziția pieselor. Cum vedeți viitorul Autopsy?
Chris Reifert: Noi aici suntem bine, mulțumim. Cât despre viitorul trupei, nu prea avem vreun plan clar... îl construim din mers, ca întotdeauna. Țineți aproape pentru următorul episod ciudat al acestui viitor!

Metalfan: Îmi dați şi mie definița termenului “arch cadaver”?
Chris Reifert: Nu prea-l ai în dicționar, nu? Haha! Cred că ar fi cumva “regele cadavrelor” sau ceva asemănător. Un locuitor al lumii de dincolo care are puterea să distrugă pământul şi să izgonească ființele vii în întunericul etern.

Metalfan: Bineînțeles, percepțiile diferă de la persoană la persoană, dar mie coperta de la The Headless Ritual mi se pare un iad nemaipomenit. Pare că sunt mulți care trebuie să sufere. Dacă e adevărat, tu cine crezi că ar trebui să sufere în lumea asta?
Chris Reifert: Hei, e vorba despre arta metal şi n-ar trebui să fie placută, liniştitoare sau să fie pe placul oamenilor care n-o inteleg. Trebuie sa fie în acord cu muzica şi să-ți ofere o privire prin fereastra care dă către lumea bolnavă descrisă în album. Pentru mine e insăşi întruchiparea sentimentului de groază, dar dacă altcineva simte alte lucruri deranjante sau inconfortabile, atunci... chiar mai bine!


Metalfan: Cum ai descrie The Headless Ritual?

Chris Reifert: Aş lăsa asta la latitudinea ascultătorului şi privitorului. E un titlu deschis interpretărilor. Ascultați albumul, uitați-vă la copertă şi vedeți unde vă duc lucrurile astea.

Metalfan: Apropo de scena death metal, ai observat vreo diferență între 1995 şi, să spunem, 2010?
Chris Reifert: În principal faptul că death metal-ul a devenit o forță de care trebuie să ținem cont şi nu un curent care azi e, mâine nu mai e. Sunt mai mulți oameni ca oricând pasionați de acest gen şi nu cred că e un lucru rău. A devenit o formă de artă recunoscută, reuşind sa fie, în continuare, un refugiu pentru proscrişii şi ciudații societății. Bine ați venit în lumea noastră!

Metalfan: Care crezi că a fost cel mai bun show al vostru în 2013 - din toate punctele de vedere?
Chris Reifert: E greu de spus, pentru că n-am terminat de cântat. Luând asta în calcul, totuşi cele două concerte cu Bolt Thrower şi Benediction au fost demențiale şi nespus de distractive. Public tare, trupe bestiale, ce-ţi mai trebuie?

Metalfan: Ce trupe influențează muzica Autopsy? Ar fi interesant să aud asta chiar de la tine. 
Chris Reifert: În acest moment nu prea mai avem influențe. Traseul Autopsy a fost stabilit de mult timp şi de atunci doar ne ținem de viziunea inițială. Influențele noastre originare sunt încă acolo, dar nu ştiu să fi auzit recent un material care să mă facă să spun: “Aş vrea să sunăm şi noi aşa”.


Metalfan: Cum a fost atmosfera în studio la înregistrările pentru noul album?

Chris Reifert: Au fost multe sticle de whiskey şi cutii de bere golite, şi asta a creat atmosfera. În rest, am fost foarte concentrați să facem cel mai devastator album posibil şi ăsta a fost scopul nostru principal.

Metalfan: Din nefericire, n-am văzut niciodată Bolt Thrower în concert. Cum e când eşti acolo? Pentru că ai fost pe aceeaăi scenă cu băieții ăştia de mai multe ori. Îmi imaginez că publicul poate fi uşor confundat cu o mulțime de prizonieri de război.
Chris Reifert: Sunt uluitori, grei ca dracu’ şi sună la fel de bine ca tot ce auzi pe albumele lor live. Publicul e şi el foarte tare, iar toate concertele au fost sold out. Aşa da, in p**a mea!

Metalfan: Care e opera ta preferată din poveştile de groază old school? Poate fi şi cinematografie, şi literatură.

Chris Reifert: Nu pot alege doar una, dar am ceva favorite la care revin mereu. Zilele asta mă delectez cu scrieri de Brian Keene si Richard Laymon. Au nişte povestiri de groază foarte tari!

Metalfan: Cum ai defini ceva “bolnav” şi cum reuşiți să creați acest sentiment? Cum vezi evolutia Autopsy în acest sens?
Chris Reifert: Ne străduim mereu sa creăm lucruri bolnave. Nu asta trebuie sa facă o trupă de metal? Cât despre definiție, e un lucru despre care fiecare om are o părere. Poți lua o trupă ca Autopsy şi poți spune că e bolnavă, dar poți spune acelaşi lucru şi despre un politician pe care îl vezi la televizor. Autopsy nu poate evolua prea mult, altfel n-ar mai fi Autopsy. Preferăm sa rămânem la sunetul nostru, adăugând în acelaşi timp elemente noi şi evitând să-l facem prăfuit. Asta e provocarea constantă, cea pe care o acceptăm mereu.

Metalfan: Dacă ai avea de ales între un concert în aer liber şi unul în sală, ce ai prefera?

Chris Reifert: Sunt chestii pro şi contra la ambele. A fost tare pentru noi că le-am putut face pe amândouă şi iți spun cinstit că n-am avut încă un concert prost. Mulțumiri tuturor nebunilor care ne-au ajutat să facem show-urile alea demente!

Metalfan: Cine crezi că e cel mai mare artist din lume şi de ce?
Chris Reifert: Nu pot alege unul, sincer. Vorbim de secole întregi în care au existat artişti, deci nu există un răspuns bun la întrebarea asta.

Metalfan: Crezi că extratereştrii există? Ce crezi despre spațiul cosmic?
Chris Reifert: De ce nu? Poate chiar am întâlnit unii, dar n-am ştiut. E posibil, nu?

Metalfan: Mulțumim pentru onoarea pe care ne-ai făcut-o discutând cu noi. La final, aş vrea sa ne scrii o scurtă povestire horror. Sau, dacă vrei, inventeaza una lungă, n-am nimic impotrivă, m-aş bucura să descopăr ce ascunde mintea liberă a unui autopsier. P.S. nu există standarde şi nu va fi nicio critică!
Chris Reifert: Hei, pai când vrei tu să terminăm interviul ăsta?? Haha! Mulțumesc pentru timpul acordat şi pentru sprijin. Salutări!

Foto: Courtney McCutcheon

Autor: Gina S.
   August 29, 2013  | 0 Comentarii  | 7637 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Chris Reifert (AUTOPSY): bun venit in lumea death metal

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri