interviuri rock

Corina Stoicescu (INBOUND): reteta succesului

Corina Stoicescu (INBOUND): reteta succesului
TRUPE : Inbound

Inbound este o formatie care, in aproximativ un an de la infiintare, a ajuns sa scoata primul ei album direct sub egida unei case de discuri nemtesti. Mirarea este cu atat mai mare cu cat ne gandim la faptul ca in Romania, de obicei, unei trupe ii ia cel putin trei ani (in cel mai bun caz) pana cand ajunge sa lanseze pe piata un album de studio, si asta nu in cele mai bune conditii. Iata ca Inbound a reusit sa produca una dintre cele mai placute surprize din toate timpurile, atunci cand facem referire la undergroundul muzicii romanesti. Cum a fost posibil acest lucru? Ne va spune mai pe larg Corina, solista trupei.

Metalfan: Buna Corina, bine ai venit la Metalfan.ro. Astazi vorbim pentru intaia oara, motiv pentru care as vrea sa imi spui cine a fost cu ideea de a forma Inbound. Cu ce ganduri ati plecat la drum?
Corina: Inbound s-a format la inceputul lui 2013 cand noi, Adelin, Corina si Alex ne-am unit ca sa facem muzica pe care ne-am dorit-o intotdeauna, diferita fata de trupele in care am activat inainte. Am pornit de la cateva piese facute deja de Adelin inainte de Inbound, piese ce s-au dovedit un inceput perfect pentru piesele care au urmat. Inainte sa ne dam seama avem deja o multime de piese din care mai apoi am selectat pe cele care sa apara pe primul nostru album. Am facut un canal de youtube si o pagina de facebook si am promovat primele trei piese de pe albumul ce avea sa apara. In Iunie 2013, am fost descoperiti de catre Holger Scheckenbach , creatorul proiectelor Holger's Newcomer & More si News Rock Digger care a inceput sa ne difuzeze piesele in emisiunea lui de radio si care ne-a recomandat si altor radiouri online din Germania. La sfarsitul toamnei 2013, am semnat cu o casa de discuri din Germania, 7USmedia group sub labelul de metal 7Hard si albumul nostru de debut Lord of Deception, a fost lansat pe 21 februarie 2014.
 
 
 
Metalfan: Cum ati ajuns sa semnati cu aceasta casa de discuri? Sa ne spui si ce i-ar trebui unei case de productie din Romania sa ajunga la nivelul celor din occident, dar si ce i-ar trebui unei trupe romanesti sa semneze cu un astfel de label?
Corina: Cum spuneam, am fost descoperiti de catre Holger Scheckenback care ne-a sustinut si care ne-a adus in atentia a doua case de discuri. Am semnat cu 7Hard pentru ca au fost cei mai rapizi si mai insistenti. Am legat repede o prietenie cu cel care se ocupa de noi. Nu suntem in masura sa dam sfaturi legate de ce are nevoie o casa de productie din Romania sa faca pentru a ajunge la fel de buna ca una din afara. Unei trupe romanesti ii trebuie poate ce am avut noi: dorinta de a canta, un compozitor bun, devotamentul membrilor trupei, multa putere de munca, un album competitiv la nivel international si nu in ultimul rand, mult noroc. 
 
Metalfan: Ce reprezinta numele trupei, mai exact?
Corina: Inbound a pornit de la dorinta noastra de a folosi cuvantul “BOUND” (legatura) care reprezinta legatura dintre noi la nivel muzical. De cum ne-am intalnit, am stiut ca vrem sa facem aceeasi muzica si pasiunea asta comuna ne-a impins inainte cu pasi mai repezi decat credeam.
 
Metalfan: Inbound este o trupa de sine statatoare, sau doar un simplu proiect? Te intreb asta, deoarece pana in prezent, desi ati scos pe piata un foarte bun album de studio, ati sustinut doar un singur concert, un lucru rar intalnit la o trupa in toata regula.
Corina: Inbound este o trupa in toata regula, in niciun caz doar un proiect. Albumul de debut are un real succes, mai ales in afara tarii, dar vom incepe sa avem activitate live si in tara si atunci suntem siguri ca vom fi mai cunoscuti si pe plan local. Debutul nostru live a fost un succes, multa lume a venit sa ne vada fiind curiosi ce facem acum.
 
 
Metalfan: Ok, cand mai concertati prin tara? In plus, avand in vedere ca acum sunteti sub tutela unor nemti, ce sanse sunt sa va plimbati un pic si prin vestul Europei?
Corina: Pe 12 aprilie, vom canta in cadrul Psychosounds fest-Easter Edition, in Private Hell. si urmeaza sa programam si alte concerte alaturi de trupe prietene. Vrem sa aparem in cateva festivaluri din aceasta vara, speram sa reusim. Concerte in afara s-ar putea sa apara. Casa de discuri trebuie sa ne faca legatura cu booking agents din afara.
 
Metalfan: Te rog sa ne prezinti si procesul de compunere al primului vostru album de studio - Lord of Deception. Cine a venit cu ideile de baza si cum s-a ajuns la rezultatul final?
Corina: Ideile pentru piese pornesc intotdeauna de la Adelin, principalul compozitor, apoi ne implicam cu totii, de la riffuri de chitara, la tobe si evident versuri si linii vocale. Apoi totul e prelucrat iar de Adelin si se ajunge la variantele finale de piese. Despre inregistrari putem spune ca am inregistrat vocea intr-un studio si apoi totul a fost inregistrat si masterizat de catre Adelin, care a facut o treaba nemaipomenita. Casa noastra de discuri a fost multumita de rezultat, am avut doar o corectie si anume initial vocea era prea incet ca volum fata de partea instrumentala.
 
Metalfan: In componenta albumului figureaza si doi membri Monarchy: Marian Leusteanu - bas si Costi Ignat - tobe. Cum ati reusit sa ii convingeti sa participe la inregistrari? Au avut vreo dificultate in a se integra? Consideri ca ar fi putut da mai mult din ei, sau au facut cu exactitate absolut tot ceea ce le-ati cerut?
Corina: Marian si Costi, fara de care primul concert Inbound nu ar fi fost posibil nici pana astazi, ne-au ajutat din prietenie si le suntem recunoscatori. I-am convins usor pentru ca le-a placut muzica noastra. Din pacate programul lor cu Monarchy face imposibila colaborarea lor cu noi ca membri permanenti. Astfel la inceputul anului 2014, ne-am cautat oameni noi la bas si tobe, de aici si absenta noastra pe scena. Noii membri sunt Flavius la chitara bas (ex-Abigail si Bolthard, actual Velosonics) si Valentin Randy Vasile la tobe (ce activeaza si in Black Jack). In prezent lucram intens in sala de repetitii si, cum spuneam, ne veti revedea pe scena in data de 12 Aprilie la Psychosounds.
  
Metalfan: Ce mesaj transmit versurile albumului?
Corina: Albumul contine opt piese. Fiecare dintre ele trateaza subiecte de care fiecare dintre noi s-a lovit pe parcursul vietii, ca deceptia, stres, tradare, inaintarea in varsta, probleme in dragoste, prietenii false, cosmaruri, insomnia si nu in ultimul rand, desigur, moarte.
 
 
Metalfan: Am intalnit multi fani Abigail care au fost un pic dezamagiti atunci cand ai ales sa paraesti trupa. Poti sa ne dai mai multe detalii legat de plecarea ta din Abigail din urma cu sase ani?
Corina: Abigail va ramane parte din sufletul meu intotdeauna, insa conjuctura de atunci si la nivel personal dar si din trupa, a facut ca sa decid sa parasesc Abigail. In prezent suntem prieteni, eu merg la concertele Abigail ori de cate ori pot si trebuie sa recunosc ca sunt putin nostalgica. A fost o experienta frumoasa. Dar ceea ce vreau sa punctez este ca din punctul meu de vedere, Abigail este mult mai bine asa cum e acum, revenind la radacini, iar eu sunt mult mai potrivita in noua mea trupa, Inbound. Ceea ce cant cu Inbound, ma reprezinta 100%. Deci totul e bine cand se termina cu bine, vorba lui Shakespeare.
 
Metalfan: In final, as vrea sa il intreb pe Adelin daca mai exista vreun plan de viitor legat de Bolthard, deoarece de aproximativ doi ani nu s-a mai auzit nimic de aceasta trupa.
Adelin: In prezent, singurul meu proiect muzical este Inbound. Cat despre fosta mea trupa, Bolthard, nu are activitate acum, membrii trupei avand momentan alte prioritati.
 
Metalfan: Ce alte planuri aveti cu Inbound?
Corina: Vrem sa reusim sa facem primul album cat mai cunoscut prin concerte live de calitate, aici ne referim la locatii, sunet si desigur prestatia noastra. De pe Lord of Deception vom avea si un videoclip pentru piesa Insomnia, in viitorul apropiat. Intre timp deja ne gandim la un nou album. Acesta va fi tras complet in studio profi. Noul album va avea mai multe influente de progressive metal.
 
Metalfan: Multumesc pentru aceasta discutie si mult succes pe viitor!
Corina: Multumim si noi Metalfan! Sa fie! Si vrem sa transmitem iubitorilor de hard & heavy metal, sa stea aproape de Inbound!
Autor: Fantotzii
   March 23, 2014  | 0 Comentarii  | 3976 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Corina Stoicescu (INBOUND): reteta succesului

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri