interviuri rock

DARKEN MY GRIEF: Nu ne-am oprit de tot, am facut o halta

DARKEN MY GRIEF: Nu ne-am oprit de tot, am facut o halta
TRUPE : Darken My Grief

Surpriza lunii aprilie, fara indoiala, a venit din partea trupei sibiene Darken My Grief, care a anuntat un concert, primul dupa o pauza de trei ani. Fie ca (mai) stiti sau nu cine este si ce vrea Darken My Grief, l-am rugat pe Duddu (chitara, voce) sa ne spuna, pe scurt, care sunt detaliile si implicatiile viitoare ale acestui eveniment.


Metalfan: Acum trei ani Darken My Grief era o trupa cu potential, care promitea o evolutie cel putin interesanta in undergroundul romanesc. Ce s-a intimplat, de ce v-ati oprit din drum?

Duddu: Am facut o halta, nu ne-am oprit de tot. Chestii personale. Eu m-am mutat la Iasi, Raul a plecat in Cehia, Bobbo s-a dus in studentie la Cluj si asa mai departe. Plus ca eu si Boke ne-am casatorit (nu unul cu altul, evident), familie, chestii... stii cum e. Am incercat sa ne urmam visul de a ne imbogati muncind 8 ore pe zi, ca s-avem bani de bagat in DmG. Iar unii dintre noi mai canta si cu alte trupe (eu cu God, Boke cu Evergreed, Bobbo cu Skullp etc.). Toate chestiile astea au limitat timpul alocat pentru DmG. Acum incercam sa recuperam.

Metalfan: Cu ce v-ati ocupat in tot acest timp? Trupa a continuat sa existe, dar ati mai repetat, ati mai scris muzica impreuna, sau a fost pauza totala?
Duddu: De repetat n-am mai repetat de vreo 3 ani decat individual. In schimb muzica noua exista din belsug, dar despre ea o sa vorbim dupa ce terminam cu Blightingales. In rest... muncim si (jumatate din noi) jucam World of Warcraft.

Metalfan: Cum de v-ati hotarit sa reveniti pe scena acum?
Duddu: Pur si simplu de dragul unei cantari impreuna, profitand de faptul ca Raul se afla inapoi in tara pentru o scurta perioada.

Metalfan: Ati mai pastrat legatura cu fanii, va mai stie lumea? Dupa trei ani de tacere e ca un nou inceput, nu?
Duddu: "Fanii"... hahaha... Da, constatam cu surprindere ca lumea inca ne mai stie, ba chiar intr-o masura mai mare decat ne asteptam, deci nu e chiar ca un nou inceput. Cat despre ce impact o sa mai aiba DmG dupa atata timp o sa vedem la mareata prestatie.

Metalfan: In ce componenta veti cinta in concertul din 30 aprilie de la Sibiu? Din formula extinsa de 6 membri lipsesc acum Tiron si Gheba, cine le sunt inlocuitorii si cum i-ati gasit?
Duddu: Pentru concertul de pe 30, formula va fi dupa cum urmeaza: Duddu, Boke, Raul, Bobbo, Vlad si, ca invitat special, Tiron. Cu Gheba it's a long, stupid story. Oricum, la un concert in Alba Iulia l-am racolat in locul lui pe Vlad, care pe-atunci canta cu Staccato si ne-a impresionat zdravan. Cu ocazia concertului astuia, o sa vada si lumea de ce-i in stare. Cat despre partea de growling, Raul a descoperit multitasking-ul si si-a pus laringele la dispozitie, pe langa bas.

Metalfan: Crezi ca de data asta o sa rezistati mai mult impreuna?
Duddu: Pai, practic, nu ne-am despartit, deci o sa rezistam in continuare. Doar cu concertele o sa fie mai greu, cel putin pana se intoarce Raul de tot.

Metalfan: Ce noutati poti sa ne dai in legatura cu albumul Blightingales? Stiu ca lucrati de ceva vreme la el, in ce stadiu e si cit va mai dura pina il veti lansa?
Duddu: Partile de chitara/bass/voce au implinit recent 2 ani de cand au fost inregistrate in acum defunctul studio Negura Music. Chestia care s-a intamplat cu Negura ne-a afectat si pe noi, asa ca partile de clapa si micile retusuri inerente au fost puse on hold pana acum. Oricum, cat de curand, poate chiar luna viitoare, le va veni si lor randul. Partea cea mai grava tine de mixaj si masterizare. Avem cateva oferte de pret cu care cochetam, dar oricare din ele deocamdata ne depaseste posibilitatile financiare. Nu vrem sa facem un lucru slab, doar ca sa fie gata mai repede, mai ales ca inregistrarile au iesit chiar bine.

Metalfan: Ce planuri aveti pentru perioada de dupa acest concert "de revenire"?
Duddu: Nu va fi un concert "de revenire" ci, mai degraba, unul "de reimprospatare a memoriei". Cum spuneam, va fi greu de anticipat unde, cand si daca vom mai avea concerte in viitorul apropiat. In schimb, planurile noastre se leaga mai mult de lansarea lui Blightingales, care, din motivele mai sus amintite, intarzie deja mai mult decat ne-am fi asteptat. Speram, oricum, sa merite asteptarea.

Metalfan: Multumesc si bafta la concert!

Duddu: Multumim!
Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Darken My Grief

   April 23, 2010  | 4 Comentarii  | 4621 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DARKEN MY GRIEF: Nu ne-am oprit de tot, am facut o halta

  • NU cunosc trupa,nici persoana in cauza...dar totusi,il faci pe el papagal dar tot tu zici "pana mea" rezulta faptul ca si tu esti tot un soi de papagal numai ca...mai prost

    1. Posted by xristos | 28 Aprilie 2010 11:42
  • hai ca te-a facut, nu te mai oftica acuma, ti-ai luat-o, ciocu mic, ca sa fiu tot in tema, lol.

    2. Posted by Geralt de Rivia | 30 Aprilie 2010 12:19
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri