interviuri rock

David Ellefson (MEGADETH): speram sa lansam un disc unplugged

David Ellefson (MEGADETH): speram sa lansam un disc unplugged
TRUPE : Megadeth

Basistul legendarului grup Megadeth, David Ellefson, a fost destul de amabil si a acceptat propunerea noastra de a oferi un nou interviu pentru Metalfan Romania. Subiectele au fost de aceasta data prezenta trupei in cadrul OST Fest din aceasta vara de la Bucuresti, cartea sa Unsung: Words and Images, dragostea pentru trupa KISS... Despre toate acestea, dar si despre altele, la fel de interesante, mai multe detalii in randurile de mai jos:




Metalfan: Salut David si bine ai revenit in paginile Metalfan! Cum merg lucrurile in ultima vreme?

David Ellefson: Foarte bine, multumesc.

Metalfan: Sa incepem cu Gigantour, propriul festival Megadeth care a luat nastere in anul 2005. Cea de a saptea editie a avut loc in aceasta primavara, si de data asta i-ati invitat pe Motorhead, Volbeat si Lacuna Coil. Cum au fost alese trupele si cum a decurs turneul? Aceasta a fost prima ta experianta Gigantour, nu-i asa?
David Ellefson: Procesul a pornit de la ideea de a pleca in turneu. Dave a ales trupele din dorinta de a pregati un lineup solid pentru acest turneu. A fost prima mea experienta Gigantour si am acoperit foarte multe locatii din SUA si in special Canada.

Metalfan: Megadeth va concerta in data de 7 septembrie 2012 in Santiago de Chile si veti canta albumul Countdown to Extinction in intregime... Aveti in vedere inregistrarea spectacolului si apoi sa lansati un DVD in genul Rust in Peace Live?
David Ellefson: Ei bine, spre deosebire de turneul Rust In Peace care trebuia sa fie doar o luna in SUA, dar s-a transformat intr-un an de turneu, America de Sud este posibil sa fie singurul loc unde vom canta albumul Countdown… in intregime. Asa ca este posibil sa luam in calcul filmarea acestuia.

Metalfan: Megadeth se va intoarce in Romania in aceasta vara pentru a urca pe scena festivalului OST de la Arenele Romane din Bucuresti. La ce sa se astepte publicul din partea voastra? Poti sa ne spui trei piese ce le veti canta cu ocazia acestui concert?
David Ellefson: In momentul de fata promovam albumul Th1rt3en, asa ca veti auzi cateva piese de pe acest disc, cateva piese clasice si multe altele.
 
 

 

Metalfan: Spune-ne mai multe despre cartea pe care ai lansat-o anul acesta Unsung: Words and Images. Cum crezi ca vor reactiona oamenii? Sunt ceva surprize, ceva secrete facute publice? Care este cartea ta preferata biografica?
David Ellefson: A fost o experienta creativa grozava pentru mine. Imi place sa fac lucruri speciale. Pentru ca versurile nu erau pentru un gen muzical anume, nu a trebuit sa-mi fac griji in privinta unui anume stil de versuri ca va fi acceptat sau nu. Mi-a permis sa-mi exprim viziunea fata de politica, dragoste, Sfanta Scriptura, filozofie si multe altele.
De fapt, chiar am terminat si am urcat varianta audio a cartii pe Reverb Nation, pe care o puteti gasi aici. In ceea ce priveste cartile biografice, imi place cartea lui Sammy Hagar si cartea celor de la Aerosmith. Se publica foarte multe biografii zilele astea, si cele mai multe dintre ele sunt niste lecturi grozave.

Metalfan: Ceva vesti cu privire la proiectul muzical al lui Dave Mustaine cu Lars Ulrich si James Hetfield?
David Ellefson: Nu am mai auzit nimic nou despre acest subiect in ultima perioada.

Metalfan: Anul acesta ai luat parte la Metal Masters care a avut loc West Hollywood, California, alaturi de Dave Lombardo si Kerry King de la Slayer, Frank Bello si Charlie Benante de la Anthrax si fostul tobosar al trupei Dream Theater, Mike Portnoy. Ce ne poti spune despre acest eveniment, ce ati facut mai exact acolo? Ti-ar placea sa repeti experienta?
David Ellefson: Acele sesiuni Metal Masters s-au dovedit a fi o experienta grozava pentru noi toti. Un all-star jam session. E foarte misto ca putem sa ne unim fortele in fratia metalului si nu doar sa ne cantam propriile piese, dar, ceea ce mi se pare la fel de important, si sa aratam fieare respectul pentru piesele celorlalti. Cu totii suntem fani ai muzicii celorlalti, dar si prieteni si tovarasi de scena.

Metalfan: Se pare ca Roadrunner Records intampina niste dificultati financiare care s-au finalizat cu inchiderea birourilor din Europa si Canada. Ai alte informatii cu privire la acest subiect si ce efect crezi ca va avea asupra industriei rock si metal? Cum va afecta Megadeth?
David Ellefson: Am auzit stirile la fel ca toata lumea, dar nu cunosc detalii suplimentare. Tocmai am lansat videoclipul pentru piesa Whose Life, ca urmator single de pe Th1rt3en asa ca mergem inainte cu Roadrunner in vederea promovarii discului.

 
 

Metalfan: Th1rt3en, cel mai recent album de studio al trupei a fost lansat in urma cu sase luni de zile, ati inceput sa va ganditi deja la un nou disc?
David Ellefson: Da, intodeauna compunem material nou, asa ca semintele pentru noua recolta sunt plantate tot timpul. Oricum, in urmatoarele luni vom fi in turneu si vom promova acest album, asa ca este mult prea devreme pentru a vorbi despre un nou album.

Metalfan: Am vazut pe Youtube cateva filmari cu Megadeth sustinand concerte unplugged. Ce parere ai despre lansarea unui album unplugged? Te vezi facand asa ceva?
David Ellefson: Personal, sunt de parere ca Megadeth in varianta acustica e ceva misto, in special pentru ca suntem o trupa heavy ce facem ceva impotriva curentului! Suntem una dintre putinele trupe metal care putem face asa ceva pentru ca avem piesele potrivite si avem calitatile de a face asa ceva cu adevarat. Inca de prima data cand am incercat asa ceva cu ocazia concertului din Yokohama, Japonia, in timpul turneului Cryptic Writings, a fost un lucru bine primit de fanii nostri. Le-a placut! Exista cateva bootleg-uri grozave, in special o transmisie de la un post de radio din Argentina din 1998, care ne-a dat de gandit ca intr-o zi sa lansam un album acustic. Chiar am facut un turneu acustic la posturile de radio din SUA cu ocazia lansarii albumului The World Needs a Hero in 2001. Asa ca, speram ca intr-o zi sa lansam un material oficial.

Metalfan: Stim ca esti fan al trupei KISS si-ti place discul lor din 1975, Alive. Iti plac in mod special si alte discuri ale lor?
David Ellefson: KISS a avut un impact atat foarte mare asupra mea. Am iubit fiecare album lansat de ei pana la Alive II. Dupa aceea, am mers mai departe si am cautat inspiratia la alte trupe. In acele vremuri trupele lansau trei album de studio si apoi unul live, aceea era formula castigatoare pentru ca o trupa rock sa fie luata in calcul, trebuia sa fie o trupa live buna. Unele trupe, precum KISS si Rush, au inregistrat multiple albume live, dar acolo era vorba despre un sablon, trei albume de studio si unul live. Acele albume live erau ca niste albume « greatest hits » intr-un fel, dar datorita inregistrarii audientei, a adus in casele fanilor o energie unica. Aceea a fost o era grozava a rock'n'roll-ului pentru mine.

 


 
Metalfan: Overkill a lansat un nou album in acest an intitulat The Electric Age. Ai avut ocazia sa-l asculti? Ce parere ai despre trupa?
David Ellefson: Nu am ascultat inca albumul, dar Overkill este cu siguranta una dintre cele mai bune trupe thrash.

Metalfan: Iti multumim pentru timpul oferit David! In final doresti sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri sau sa adaugi ceva?
David Ellefson: Sigur, multumesc tuturor cititorilor pentru un alt an metalic grozav. Ne vedem in turneu in acest an!!!
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Megadeth

   May 15, 2012  | 0 Comentarii  | 6750 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: David Ellefson (MEGADETH): speram sa lansam un disc unplugged

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri