interviuri rock

David Ellefson (MEGADETH): Super Collider - un material foarte tare

David Ellefson (MEGADETH): Super Collider - un material foarte tare
TRUPE : Megadeth

Megadeth va concerta din nou in Romania in acest an si lucreaza intens la un nou album de studio. Am profitat de aceasta ocazie si am discutat din nou cu David Ellefson. Nu am primit din pacate multe detalii cu privire la noul disc, dar a rezultat o discutie interesanta. Mai multe detalii, in randurile de mai jos:


 
Metalfan: Salut, David, bine ai revenit in paginile Metalfan.ro! Cum mai merg treburile?

David Ellefson: Totul merge bine. Un nou album si un nou turneu inseamna intotdeauna multa distractie.

Metalfan: In acest an Megadeth va canta pentru a patra oara in Bucuresti, iar pentru tine va fi al treilea concert aici. Ce iti mai amintesti din preedentele experiente in tara noastra? Incepi sa te simti putin roman, haha?
David Ellefson: Am o amintire extraordinara din timpul ultimului nostru concert acolo. Cred ca era de Ziua Tatalui (a treia duminica din iunie, in acest caz 17 iunie – n.red.) 2012 si am facut o inregistrare video pentru jurnalul meu de calatorie pe YouTube langa statuia din piata din fata hotelului nostru. Concertul a fost in locatia unde cantasem cu un an inainte la The Big 4. Era o zi torida, ochii ma dureau din cauza soarelui stralucitor, dar a fost un festival minunat si fanii au avut incredibil de multa energie. O amintire frumoasa cu siguranta...



Metalfan: Pe 23 aprilie ati lansat un nou single, piesa de titlu a noului album - Super Collider. Ne poti da detalii despre aceasta piesa? Atat despre versuri, cat si despre directia muzicala...
David Ellefson: E o intreaga biblioteca a mecanicii din spatele notiunii de Super Collider (un tip de accelerator de particule, dar si un limbaj de programare pentru sinteza sunetelor si compozitia algoritmica; referinta e legata de primul – n red.), dar mie imi place cel mai mult cum arata pe acest album.  De aceea coperta albumului are imaginea aceaa colorata si de mare impact – a unui Super Collider.
Piesa a fost una dintre primele pe care Dave le-a pus pe masa pentru acest album. E chiar o piesa rock, unde corzile te prind imediat... e foarte melodica. Imi amintesc ca, atunci cand scris versurile, totul parca a venit de la sine. Cele mai bune cantece cam asa sunt. In ceea ce ma priveste, linia de bass e foarte agresiva, in contrast cu simplitatea chitarelor. Deci ma tin de treaba si cant lick-uri pe toata durata melodiei.



Metalfan: Aceasta e prima lansare pe care o faceti prin intermediul noii voastre case de discuri - Tradecraft. Care-i treaba cu Tradecraft?
David Ellefson: Este proiectul nostru, dezvoltat cu ajutorul Universal Music Services.  (in original “imprint” – o casa de discuri care e doar un brand/proiect in cadrul altei companii, nu o companie in sine – n.red.).

Metalfan: Ce crezi despre despartirea de Roadrunner Records? Care e cel mai bun album pe care Megadeth l-a lansat in colaborare cu ei?
David Ellefson: Se pare ca despartirea s-ar fi produs oricum, din moment de casa de discuri nu prea mai exista in momentul de fata. Eu am inregistrat doar un album in perioada Roadrunner, dar am senzatia ca atunci intelegeau foarte bine ce inseamna Megadeth si muzica metal in general. Endgame (2009) si Th1rt3en (2011) sunt albumele mele preferate din perioada aceea.

Metalfan: Apropo de Super Collider, am vazut ceva inregistrari video din timpul inregistrarilor si pot sa spun ca va iesi un super-album, nu? Ce ne poti spune despre timpul petrecut in studio?

David Ellefson: Da, e un material foarte tare. Albumul are o diversitate foarte mare, de la chestii melodice la chestii foarte dure. Pentru mine, fiecare material ar trebui sa reprezinte o incercare de diversificare, pastrand in acelasi timp sunetul clasic al trupei. Cred ca am reusit acest lucru pe Super Collider.

 
 
Metalfan: Toate piesele de pe Super Collider aufost compuse special pentru acest album sau aveti si idei mai vechi, cum a fost cazul lui Th1rt3en?
David Ellefson: Toate ideile de pe album sunt noi-noute, haha.

Metalfan: Ai putea sa ne spui cateva cuvinte despre fiecare piesa?

David Ellefson: Voi trece peste aceasta intrebare pentru ca inca nu ati ascultat inca discul.

Metalfan: David Draiman de la Disturbed si Device e invitat special pe Super Collider. Ne poti da detalii despre aceasta colaboare?
David Ellefson: Dave Mustaine si David Draiman s-au imprietenit in turneul Rockstar Energy Drink “Mayhem”, pe care l-am facut impreuna in 2011, si asa a aparut colaborarea pentru acest material.

Metalfan: Ce ai schimba in lume, daca ai putea face acest lucru?
David Ellefson: Dupa cum spune si proverbul, cea mai buna schimbare pe care o poti face e sa schimbi ceva la tine insuti!

Metalfan: In acest an Black Sabbath lanseaza un nou album - 13. Ce parere ai despre asta? Care e albumul tau favorit si componenta care iti place cel mai mult?

David Ellefson: Imi place Black Sabbath, deci intotdeauna sunt curios sa ascult cel mai recent album al lor. Apropo, titlul imi place chiar foarte mult! Materialul preferat din epoca Ozzy e chiar cel de debut: Black Sabbath (1970). Din cea de-a doua perioada imi plac Heaven & Hell (1980) si Mob Rules (1981).


 
Metalfan: La inceputul interviului am vorbit putin despre concertul vostru din 22 mai 2013. Ce ne poti spune despre piesele pe care le veti canta? Vreo sansa sa auzim Paranoid (preluare dupa Black Sabbath)?
David Ellefson: Nu prea cred ca vom include preluari in setlist, dar s-ar putea sa avem una-doua piese noi, de pe Super Collider. Vom avea din cand in cand si niste piese clasice, acum ca am repetat si melodiile de pe Countdown To Extinction (1992) putem sa includem si cateva din ele pe parcurs.

Metalfan:  David, multumim pentru raspunsuri si pentru timpul acordat! A fost o onoare sa te avem din nou aici! La final, doresti sa le transmiti ceva fanilor Megadeth si tuturor cititorilor nostri?
David Ellefson: Multumim tuturor prietenilor nostri din Romania. M-am simtit foarte bine in fiecare vizita in tara voastra si sunt incantat ca incepem turneul mondial Super Collider chiar la voi.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Megadeth

   May 12, 2013  | 0 Comentarii  | 10619 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: David Ellefson (MEGADETH): Super Collider - un material foarte tare

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri