interviuri rock

DELIVER THE GOD: Metalcore din Brasov

DELIVER THE GOD: Metalcore din Brasov
TRUPE : Deliver the God

Am avut ocazia sa vad pentru prima oara la lucru formatia Deliver The God cu ocazia primei editii Rock Battle, pe micuta scena din clubul bucurestean Fire. Deathcore-ul practicat de baieti, energia si pasiunea cu care au incantat publicul din Fire, m-au convins sa realizez acest interviu cu unul dintre membrii trupei, respectiv unul dintre chitaristi, pe numele sau Alin.



Metalfan: Salut Alin si multumesc pentru amabilitatea de a raspunde intrebarilor mele.
Alin: Salutare Andrei, salutare Metalfan ! Bine v-am gasit si ma bucur ca stam de vorba.
 
Metalfan: Care este povestea formatiei voastre ? Cum s-a format aceasta trupa?

Alin: Deliver The God este o titulatura relativ noua, desi povestea este una cu radacini in timp. Eu, impreuna cu basistul actual, Beeboo, am inceput sa cantam prin 1994 si de atunci am trecut prin mai multe proiecte si chiar mai multe stiluri de muzica. Ultima trupa notabila, daca mi se permite termenul, a fost Nerv, care a activat din 2004 pana in 2008. Big Bang-ul pentru trecerea de la Nerv la Deliver The God s-a intamplat undeva la final de 2008. Cred ca principalul motiv pentru aceasta schimbare a fost actualul vocal, Silviu, care a venit cu un suflu nou, cu experienta, cu talent si cu o cultura muzicala considerabila, cu inclinarea catre genul metal/death/deathcore/metalcore. In acel moment ne-am dat seama ca trebuie sa ducem lucrurile catre "the next level". Primul pas a fost sa imbratisam stilul deathcore/metalcore/metal. Al doilea pas a fost sedimentarea componentei trupei pentru acest nou nivel si anume Alinesku (chitara), Silviu (voce), Beeboo (bas), Andu (chitara), Norman (tobe), Nemo (efecte). Al treilea pas a fost un nume nou pentru trupa, fiind un lucru ce se impunea de la sine. Al patrulea pas a fost o noua abordare muzicala, credem noi mai matura, mai complexa, mai dinamica.

Metalfan: In primul rand vreau sa te intreb de unde a venit ideea acestui nume ? Sunteti genul de trupa cu versuri ce fac trimitere la religie si Dumnezeu sau pur si simplu numele are o cu totul alta semnificatie?
Alin: Numele nu semnifica nimic. Am dorit un nume cu rezonanta placuta dar puternica in acelasi timp. Pur si simplu ne-a placut cum suna. Si era si liber pe myspace. Atata tot. Imi pare rau ca poate dezamagesc, lipsind auditoriul de explicatii pentru semnificatii adanci ... insa asta este ... that simple. Unele versuri contin elemente ce se leaga de divinitate insa nu pentru ca ne numim Deliver The God. Daca vrea cineva sa gaseasca semnificatii ale numelui, este liber sa o faca.

Metalfan: Cu ocazia primei voastre aparitii pe scena clubului Fire, am observat o reactie foarte buna din partea publicului la ce se intampla pe scena. Sunteti multumiti, avand in vedere ca a fost primul vostru concert in Bucuresti?
Alin: Suntem foarte bucurosi ca am avut sansa (cu ajutorul vostru si inca a catorva prieteni) sa cantam in Fire. A insemnat pentru noi o mica deschidere de drumuri. Suntem foarte multumiti de concert si suntem multumiti de concerte in general pentru ca sunt momentele de satisfactie si rezultatele muncii. Reactia publicului a fost intr-adevar foarte buna. Insa ceea ce s-a intamplat la RockOff (finala Rock Battle) a depasit orice asteptari. Chiar zilele trecute ma uitam pe filmare. A fost "macel" iar noi am cantat cu o pofta nebuna. A fost unul dintre cele mai de neuitat concerte. Un alt lucru extraordinar este faptul ca dupa toate concertele sustinute in Bucuresti (ca vorbeam acum de capitala) feed-back-ul a fost "decat pozitiv" haha. Deci in urma tuturor acestor lucruri nu putem sa fim decat megamultumiti.



Metalfan: Am observat ca media de varsta a componentilor trupei, in caz ca nu ma insel, se invarte in jurul varstei de 28-30 de ani. Ati mai cantat si in alte trupe inainte de a forma Deliver The God?

Alin: Eu, Norman, Beeboo si Silviu suntem pe la 33 ani chiar. Andu si Nemo sunt mai tinerei, 26-27.Beeboo si cu mine am inceput in 1994 prima trupa, School's Cool. Apoi am avut un scurt proiect hip-hop. Apoi o pauza si ulterior in 2004 am dat nastere la Nerv. Iar in prezent suntem in continuare in aceeasi trupa, Deliver The God. Andu a cantat in trupa Semne dar in acelasi timp isi dorea multe sa cante cu noi in Nerv. A reusit si a ramas in continuare si in Deliver The God. Silviu a cantat initial cu o trupa din Brasov (asta se intampla demult insa) apoi a plecat pentru o perioada de multi ani in Germania unde a fost vocal in trupa At Daggers Drawn. Intorcandu-se in tara, impreuna cu cativa prieteni au demarat un proiect numit As Heaven Ends. Neavand continuitate acest proiect, i-am propus sa incerce cu noi si cu noi a ramas. Silviu a insemnat foarte mult pentru ceea ce este Deliver The God astazi.
Norman a cantat in tinereti in Killers Legion si Another Sad apoi, recent, in As Heaven Ends impreuna cu Silviu. A primit aceeasi propunere de la noi, de a ni se alatura si a fost de acord. Norman are o personalitate foarte puternica ce se simte si pe plan muzical. Este un plus enorm pentru trupa prezenta lui in componenta.
Nemo are mai multe proiecte pe partea de muzica electronica. Suntem prieteni buni si am incercat sa dam culoare unor piese prin inserarea de efecte de sunet. Rezultatul ne-a placut si astfel Nemo ne insoteste la majoritatea evenimentelor, acolo unde din anumite motive obiective, nu este impiedicat de nimic in a ni se alatura.

Metalfan: Fiindca sunteti castigatorii concursului si premiul este inregistrarea unui ep, unde veti face acest lucru si cine se va ocupa de productia lui?
Alin: Vom inregistra in studioul MusicAmp din Bucuresti. Inregistrarile cred ca vor incepe in prima saptamana din aprilie. Nu cunosc inca mai multe detalii. Cred ca ne lasam cu totul pe mainile prietenilor de la MusicAmp. Ei au facut posibil acest lucru, tot ei sa aiba bucuria finalizarii materialului nostru pentru ca stiu ca o vor face cu placere.
 
Metalfan: Lansarea lui va avea loc anul acesta sau va trebui sa mai asteptam pentru acest prim material? O sa incercati sa il trimiteti si la case de discuri din afara?
Alin: Este prematur sa ma gandesc la toate detaliile despre ce se va intampla cu materialul. Nu stiu sa spun acum. As vrea intai sa il vad aproape de finalizare si atunci iti voi spune ce planuri avem.
 
Metalfan: Ce planuri aveti dupa aceasta reusita ?
Alin: Trebuie sa precizam de la inceput un lucru esential: noi cantam din pasiune si ca hobby. Am inteles asta, am acceptat asta si totul se intampla ca atare. Din aceasta cauza bucuriile noastre cele mai mari sunt concertele. Nu ne gandim la a renunta la locurile noastre de munca pentru a face muzica. Nu cred ca Romania permite asa ceva pentru ceea ce cantam noi.
Planurile noastre sunt sa avem cat mai multe concerte si sa scoatem acest material demo pe care unii cred ca il asteapta cu interes.
 
Metalfan: Exista un singur compozitor in formatie sau contribuiti cu totii la realizarea pieselor?
Alin: Bineinteles ca toata lumea contribuie la realizarea si in special la slefuirea pieselor. Daca insa vorbim de o persoana care construieste coloana vertebrala (scheletul) pieselor, acela sunt eu si in ultima vreme din ce in ce mai mult impreuna cu Norman. Lucram foarte bine impreuna. Insa ca directie muzicala - adica unde trebuie sa se duca acea piesa ca si stil, concept, directie, amprenta, etc. - cred ca joc cel mai important rol, fara a ma da grandoman sau a submina contributia si munca celorlati din trupa.



Metalfan: In afara de Bucuresti ati mai cantat si in alte orase ale tarii? Daca da, unde ati fost receptionati cel mai bine de catre public?
Alin: Orasele in care am cantat au fost Brasov, Bucuresti si Iasi. Fiecare concert a avut farmecul lui. Am fost primiti peste tot la fel de vehement (in sensul bun). Insa cele mai faine au fost cel din Iasi unde am fost primiti excelent si a iesit un concert bestial si cel de la Bucuresti, finala Rock Battle din Fire, unde a fost - inca o data -  macel. Si cel cu Proof in Brasov a fost foarte fain.
 
Metalfan: In muzica voastra in afara de influentele metalcore/deathcore, am regasit si o gramada de elemente ce apartin scenei suedeze, niste trupe ca At the Gates sau inceputurile In Flames. Ce muzica/muzicieni va influenteaza stilul ?
Alin: Aici devine interesant. Asa cum spuneam mai sus, o mare parte din amprenta muzicala a trupei imi apartine sau este mult influentata de conceptia mea muzicala. Insa eu nu am ascultat si nu ascult In Flames si At the Gates. Ciudat. Dar de ce nu, este placut cand cineva mentioneaza nume consacrate ca dea indicii despre cum canta o anumita trupa.
Trupe ca Killswitch Engage, I Killed The Prom Queen, Carnifex, The Devil Wears Prada, Unearth, Oceano, August Burns Red, All That Remains pot spune ca ma influenteaza pe mine personal.

Metalfan: Fiind printre foarte putinele trupe de acest gen ca sa spun asa, care canta stilul acesta destul de proaspat, credeti ca veti reusi sa impresionati atat tanara generatie cat si cea veche?

Alin: Asa cum am spus, feed-back-urile au fost foarte bune, in toate cazurile. Ceea ce ne da curaj si incredere pe mai departe. Nu cred ca ne dorim sa impresionam pe nimeni. Nu acesta este scopul nostru. Vrem doar sa cantam ceea ce ne place, asa cum ne place si asa cum stim noi mai bine. In momentul acela, cei care apreciaza ceea ce producem vor face pasul catre noi. Pentru acei oameni cantam, pentru adrenalina de pe scena, pentru satisfactia de dupa, pentru bucuria de a face ceva impreuna.
 
Metalfan: Destul de multe trupe romanesti au inceput sa primeasca oferte de a canta in afara granitelor. Aveti si voi de gand sa realizati aceasta etapa ?
Alin: Nu este ceva spre care tintim cu nesat dar daca va fi sa se intample, sa fie primit. Este destul de dificil sa facem acest pas pentru ca ar trebui sa renuntam la multe lucruri si nu cred ca toti sunt pregatiti pentru asta. De aceea am fost toti de acord si am acceptat ca o facem strict ca hobby, in timpul liber.
Suntem in discutii intr-adevar cu cateva trupe din Austria si Germania pentru a concerta la ei acasa, insa sunt concerte la nivelul de prietenie (haideti si voi pe la noi, cantam, ne distram, etc.). Atat.
 


Metalfan: Care este formatia cu care v-ati dori cel mai mult sa impartiti aceeasi scena?
Alin: Suntem bucurosi sa cantam cu oricine din scena metal din Romania. Eh, bine, normal ca daca ar fi cineva si din strainatate, cu atat mai interesant. Avand in vedere ca in Romania sansele sa impartim aceeasi scena cu orice alta trupa de metal sunt mult mai mari, o sa ma limitez sa ma gandesc la o trupa din strainatate: As Daggers Drawn. Suficient pentru moment.
 
Metalfan: In afara formatiei, cu ce se ocupa fiecare membru?
Alin: Eu lucrez in industria turismului. Norman si Beeboo lucreaza in constructii. Silviu lucreaza in arhitectura. Andu lucreaza in telefonia mobila. Nemo in industria muzicala (se pune?).
 
Metalfan: Iti multumesc pentru interviu Alin, va doresc mult succes in continuare, iar in incheiere te las sa le adresezi cateva cuvinte cititorilor Metalfan.
Alin: Deliver The God va multumeste pentru parcurgerea acestui interviu si sper sa ne revedem cat de curand la concerte prin tara. Ramaneti prietenii Metalfan pentru ca aici veti afla toate noutatile privind trupa Deliver The God. Multumim Metalfan pentru sustinere si interes. Deliver The God bless you ! Sanatate si metale !
Autor: R. Andrei
Vezi galeriile trupelor: Deliver the God

   March 24, 2010  | 0 Comentarii  | 4538 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DELIVER THE GOD: Metalcore din Brasov

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri