interviuri rock

Derrick Green: Noi suntem Sepultura!

Derrick Green: Noi suntem Sepultura!
TRUPE : Sepultura

Derrick Green nu e chiar omul cu care sa vrei sa te contrazici, mai ales atunci cand ai jumate din inaltimea lui. Totusi, a avut amabilitatea sa-si gaseasca timp sa raspunda la niste intrebari, chiar daca unele au fost mai putin comode. O scurta discutie despre puterea de a duce numele Sepultura mai departe. Lectura placuta!

Metalfan: Salut! Esti pentru a doua oara in Romania. Ai vreo amintire deosebita de la  prima venire aici?
Derrick: M-a impresionat energia oamenilor. Era prima data cand cantam aici, si e o chestie pe care n-o s-o uit niciodata; am inregistrat foarte mult material, cu sosirea noastra in tara, cu noi aici, cu reactia oamenilor dupa concert. Am si pus o parte din material pe DVD-ul nostru „Live in Sao Paolo”, in documentarul pe care l-am facut; a fost un spectacol care m-a impresionat, a fost un moment foarte special.

 


Derrick Green

 

Metalfan: Ce asteptati de la aceasta revenire aici?
Derrick: Cred ca va fi foarte, foarte bine. Avem un baterist nou acum si am facut multe chestii de la concertul nostru anterior [incoace], cred ca e un sentiment mare de anticipare din partea oamenilor, ei vor sa vada ce s-a mai intamplat in ultimii ani... De-abia astept, sunt foarte incantat de faptul ca vom canta aici din nou, cred ca de data asta va fi si mai bine.

Metalfan: Cum face fata stresului noul baterist?
Derrick: Hahaha! Cred ca se descurca foarte bine. Cred ca cea mai mare parte a stresului nu e legata de cantatul in sine, ci de ce cred oamenii, de faptul ca ei vor sa se intample chestii; e o curiozitate care vine in mod natural cand ajungi in o pozitie atat de importanta. Dar in ceea ce priveste cantatul e incredibil [de bun], s-a imbunatatit mult si acum e foarte sigur pe el, si-a imbunatatit tehnica si cred ca va deveni si mai bun cand vom incepe sa scriem cantece noi, iar oamenii o sa-i poata descoperi mai mult personalitatea si stilul muzical. Acum e foarte foarte concentrat pe concerte, e foarte energic, iar noi avem un setlist foarte tare si cred ca oamenii o sa fie foarte surprinsi cand o sa-l vada...

Metalfan: Are emotii? A lesinat vreodata? Mai face scene?
Derrick: Niciodata, hahaha! A fost chiar foarte calm. Chiar de la probe... a fost o chestie care ne-a impresionat – faptul ca nu-si facea griji pentru nimic si asta era o chestie de care aveam nevoie – un om care sa fie foarte increzator si sa aiba abilitatea si atitudinea potrivita pentru a canta in Sepultura.

Metalfan: Intrebarea de neevitat: cum mai merge ultimul album?
Derrick: Din punctul meu de vedere, merge foarte bine si cred ca foarte multi oameni sunt foarte fericiti cu el, insa din pacate iar am avut un eveniment nefericit pentru formatie, si cred ca asta a abatut atentia oamenilor de la albumul in sine; dar cred ca a fost foarte bun, pentru ca multi oameni cred in continuare in formatie si o vad evoluand-o; oamenii ne-au urmat de la despartire [despartirea de Igor] pana acum, deci cred ca ei au vazut evolutia noastra, ne-au vazut devenind mai buni.

Metalfan: Fratii Cavalera sunt aproape o marca. Sepultura e o alta marca. Acum aceste doua marci nu neaparat concureaza, dar sunt chestii separate. Ce aveti de gand sa faceti ca sa mentineti Sepultura ca o marca suficient de competitiva?
Derrick: Nu cred ca e chiar o competitie. Fratii insisi... cred ca oamenii vad mai degraba... De fapt, cand cantam cu Igor nu existau fratii Cavalera – era mai intai Max si dupa aia Igor. Iar unii oameni erau complet impotriva noastra si complet in favoarea lui Max. Faptul ca Igor s-a decis sa plece nu are nici o legatura cu posibilitatea de a canta cu fratele lui, el s-a decis sa isi faca propriul proiect, la care lucreaza acum – si anume sa fie DJ. Max se ocupa de Soulfly, Igor e DJ; iar noi am cantat si continuam sa cantam in Sepultura.

Metalfan: [Igor e] Un fel de DJ pe metal?
Derrick: Nu, nu e chiar deloc pe metal, haha!
Metalfan: Scratch si chestii d-astea?
Derrick: Scratch, ce-o fi... poti sa-l vezi la lucru, are un site si poti sa mergi sa vezi tu insuti. Asta face el acum. N-are nici o treaba cu reunirea fratilor. Asta e un film pe care si-l fac oamenii in capul lor. Si dupa aia zic: „Da, as vrea sa se intample chestia asta!”. Dar nu e asta realitatea. Noi cantam in Sepultura de 10 ani incoace si asta e realitatea! NOI am venit aici, NOI am facut calatoria asta, am luat avionul si am venit sa cantam aici pentru toata lumea. Asa ca pentru noi asa a fost dintotdeauna. Ne-am dorit sa cantam in Sepultura, am cantat cu Sepultura si suntem Sepultura, nu s-a schimbat nimic.

 


Derrick Green

 

Metalfan: Oamenii asteapta foarte mult de la tine si Andreas. Voi sunteti cele doua forte motrice ale trupei. Acum incepeti un nou capitol si, desi n-ai chiar o pagina goala in fata, ai macar o pagina pe jumatate goala. Ce ai de gand sa scrii pe ea?
Derrick: Cred ca acum facem tot ce putem sa ne acomodam cu Jean, sa cantam cu el, sa facem turneul; iar dupa ce se termina turneul putem incepe sa compunem, pentru ca vrem sa scoatem un album nou si sa dam tot ce-i mai bun din noi, din fiecare dintre noi; asa ca... e interesant si pentru noi sa cantam cu un om nou si sa ne mobilizam ca sa venim cu ceva si maibun decat am facut pana acum, pe albumele precedente. Chiar vreau sa fac lucruri creative si cred ca avem capacitatea de a la face. Ne ajuta si turneul, faptul ca ascultam diverse muzici si ca fiecare are ideile lui... Cred ca toata chestia asta o sa ne ajute sa cream ceva foarte misto.

Metalfan: Crezi ca Sepultura e acum o formatie mai democratica?
Derrick: Hehe, cred ca intotdeauna a fost democratica. A fost mereu deschisa la idei noi. Atunci cand m-am alaturat formatiei baietii mi-au zis ca vor sa auda orice idee pe care o aveam. Bineinteles, a fost putin ciudat sa vin intr-o trupa care canta de atat timp impreuna si mi-a luat ceva vreme sa fiu confortabil in aceasta pozitie. Dar cred ca intotdeauna formatia a fost deschisa la aratat idei, la punerea lor in aplicare, la lucruri noi.

Metalfan: Ca sa compensati aceasta plecare [a lui Igor], cred ca trebuie sa faceti lucruri in plus chiar si la nivel de show. La ce v-ati gandit?
Derrick: Cantam foarte multe cantece, de fapt cantam o multime de piese pe care nu le-am mai cantat pana acum, cred ca treaba asta compenseaza multe lucruri. Foarte multe cantece noi... Avem foarte multi fani noi care n-au apucat era de dinainte de Roots. Cred ca [va conta] faptul ca vom canta melodii noi, ca vom tine totul fresh, vom face lucruri noi... plus abilitatea de a canta foarte bine piesele vechi – asta va creste gradul de interes pentru show. Cred ca inainte nu cantam atat de multe melodii pe cat am fi putut. Acum putem alege dintr-un catalog mai vast si putem face o selectie care sa faca spectacolul mai interesant.

Metalfan: O sa canti ceva mai mult la chitara in seara asta?
Derrick: Nu in seara asta, haha! Dar cred ca pe viitor, cand vom incepe sa compunem pentru urmatorul album; e o chestie la care m-am gandit si exersez mult acasa si as vrea sa vin... toti am vrea de fapt sa venim cu ceva noul pe albumul asta, cu o noua abordare, sa avem ceva in plus fata de vechile albume. Eu unul simt ca vreau sa cant mai mult la chitara.

 


Derrick Green

 

Metalfan: Exersezi singur?
Derrick: Da, hehe...
Metalfan: Singur si emotionat, sa nu te vada nimeni, haha?
Derrick: Da, singur-singurel, hehe. Nu, e ok, imi place doar sa cant la chitara, sa exersez. Cand o sa incepem sa repetam atunci o sa vin in forta si o sa incerc idei noi. Asta e o chestie misto la noi: ca poti sa vii [cu idei]; chiar daca e foarte nasol sau daca e foarte misto – baietii iti spun. La noi totul e sa fii onest.

Metalfan: O ultima intrebare – din nou o clasica, hehe. Ai vreun mesaj pentru fanii din Romania?
Derrick: E foarte bine ca ne-am intors, vom canta o multime de piese pentru fanii vechi si fanii noi si speram ca ne vom reintoarce; e unul dintre cele mai misto locuri din lume in care putem canta, e unul dintre cele mai deosebite locuri. Ne vedem diseara!

Autor: Tzugu
Vezi galeriile trupelor: Sepultura

   July 16, 2007  | 9 Comentarii  | 8952 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Derrick Green: Noi suntem Sepultura!

  • Simpatic, chiar merita interes.

    1. Posted by Dan | 18 Iulie 2007 06:51
  • Derrick la chitara :D
    Nu ma tenteaza delok noua Sepultura asa ca mergem la Soulfly :)

    2. Posted by moonspell | 20 Iulie 2007 11:46
  • Sepultura e o truopa,nu un proiect al unor fratzi sau persoane...Sepu rupe!!!mega show,mega trupa!

    3. Posted by FanSepu | 21 Iulie 2007 01:53
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri