interviuri rock

Eric Forrest (E-FORCE): Intr-una din zilele astea o sa-l intreb pe Away cand putem face un turneu Voivod, Newstead, E-Force...

Eric Forrest (E-FORCE): Intr-una din zilele astea o sa-l intreb pe Away cand putem face un turneu Voivod, Newstead, E-Force...
TRUPE : E-Force

2014 este un an foarte incarcat pentru E-Force, trupa fostului vocal si bassist Voivod din perioada anilor '90. Pe langa lansarea noului album The Curse, trupa a plecat in turneu cu un nou line-up, dar are si mai multe planuri despre care puteti citi in interviul acordat de Eric Forrest.

 

Metalfan: Salutare si multumim pentru interviul acordat. Cum merg showurile din turneu pana acum?
Eric Forrest: Multumim, pana acum merg bine! In acest turneu avem 26 de concerte de sustinut... e foarte bine sa fii inapoi in joc dupa ce au trecut cativa ani. In plus, am adaugat inca o chitara pentru concerte... adica avem doi chitaristi... Xav si Franck.

Metalfan: Albumul The Curse e in lucru de ceva vreme, la ce ne putem astepta de la acest material nou?
Eric Forrest: In principiu, va puteti astepta la un album thrash and roll, piese noi si un nou chitarist (XAV) pe langa cativa invitati speciali - Glen Drover, Vincent Agar si Kristian Niemann.
A durat ceva vreme, dar suntem foarte fericiti sa lansam un album nou si sa plecam in turneu. In rest, multe solo-uri a la "shreddzilla" haha plus influente Voivod. ... si ar mai fi si cele mai bune idei din celelalte materiale E-Force, voila... totul e beton!

Metalfan: Exista diferente notabile de stil si de sunet fata de ce a fost lansat pana acum in discografia E-Force?
Eric Forrest: Am mers pe aceeasi formula cu putin black metal in amestec... fanii celorlalte albume facute de noi nu vor fi dezamagiti, va pot garanta!

Metalfan: Ne poti povesti putin despre conceptul albumului?
Eric Forrest: In principiu e vorba despre tentatie, obsesie pentru rasa feminina... despre ce sunt in stare unii oameni pentru o "felie de placinta", sa zicem asa... crime din pasiune, the good, the bad and the ugly. Unele piese sunt inspirate din drame ale vietii reale, precum Perverse Media (despre scandalul DSK), Awakened (despre povestea cu Tiger Wood$) sau Witch Work (tragedia cu Phil Hartman). Pe restul ii las pe ascultatori sa le inteleaga. In orice caz, orice om care a fost intr-o relatia poate sa inteleaga conceptul, parti bune, parti rele...

Metalfan: Se pare ca numele si conceptul albumului (prost inteles) vor crea niste controverse. Te ingrijoreaza treaba asta?
Eric Forrest: Chiar deloc! Suntem in 2014 asa ca nu e nimic nou in concept, doar versiunea mea, viziunea mea. Trebuie sa fie controversat, asta e toata idea, in special grafica albumului, haha.

Metalfan: Cum se comporta noul line-up E-Force? Ne poti povesti despre cum a decurs colaborarea cu invitatii despre album?
Eric Forrest: Glen Drover (ex-Megadeth si ex-King Diamond) imi este prieten, la fel si Kristian Niemann (ex-Therion), iar cu Vincent Agar am scris impreuna niste piese bonus pentru albumul Modified Poison (alaturi de Tim si Kevin din Project Failing Flesh), Alex Colin Qocquine din Aggressor, plus o piesa nelansata Voivod ca tribut pentru Piggy, asa ca de data asta am vrut un shredd fest si fix asta a iesit. Iar cu cei doi noi chitaristi XAV si Franck (session pentru turneu) lucrurile merg foarte bine... deci super atmosfera si sunt doi chitaristi foarte buni!
 


E-FORCE 2014: Christophe Beard "Krof", Eric Forrest, Jérôme Point
 
 
Metalfan: In soundul E-Force regasim o varietate de genuri. Luand asta in calcul, care sunt influentele tale ca muzician?
Eric Forrest: Pai, cred ca pot spun old school thrash & roll... adauga putin Witchery/Cradle of Filth in amestec si voila! Sunt un fan al tuturor genurilor, dar compun si cant ceea ce eu, noi facem cel mai bine - heavy thrash metal.

Metalfan: Esti implicat in lumea muzicii de multi ani. Cum ti se pare ca a evoluat industria muzicala?

Eric Forrest: E foarte greu in ziua de azi: se downloadeaza mult, banii lipsesc etc. Acum trebuie sa oferi caselor de discuri un master complet al albumului, pe vremuri ne ofereau bani avans ca sa inregistram. Dar ce poti sa faci? Sa te plangi? Poti mai bine sa canti, haha! E foarte greu pentru multi artisti, dar asta e viata, mergem mai departe cu showul.

Metalfan: Mai asculti albume noi de metal sau rock? Ne poti spune care ar fi albumele tale preferate?
Eric Forrest: Exista o groaza de trupe excelente, dar multe suna la fel. Multe trupe, putini fani. Piata e suprasaturata, asa ca trupa ta trebuie sa ofere ceva bun, dar asta e viata... Sunt in continuare un fan Deep Purple, AC/DC, Iron Maiden etc... Back in Black (1980), Highway to Hell (1979), Machine Head (1972), Killers (1981)  ca sa numesc cateva din preferatele mele. In plus, sunt un mare fan al trupei Witchery si nu inteleg de ce nu e o trupa mare, habar nu am...hahaha.

Metalfan: Exista planuri sa lansati un videoclip pentru noul album?

Eric Forrest: Mai tarziu in 2014 o sa incropim ceva, dar timpul si banii vor dicta cum decurge acest plan.

Metalfan: Ne poti povesti despre celelalte proiecte in care esti implicat?
Eric Forrest: Am facut trei albume cu Project Failing Flesh. Poate in curand mai facem unul..... Va recomand cu caldura sa ascultati! E un proiect de calitate foarte ridicata! Pana si Mille de la Kreator mi-a spus ca-i place cum suna, Glen Drover la fel... si sa auzi asta de la tipii astia inseamna mult! In rest, mai cant in cateva trupe de coveruri in Franta pentru $, dar ma si distrez mult.

Metalfan: Mai tii legatura cu tipii din Voivod?
Eric Forrest: Bineinteles! In 2009 chiar am cantat impreuna cu Snake Tribal Convictions la Hellfest si ne-am distrat. Acum cativa ani, eu si Krof ne-am intalnit cu ei la o cina in Paris. E super OK, suntem prieteni in continuare si ne sustinem reciproc. Intr-una din zilele astea o sa-l intreb pe Away cand putem face un turneu Voivod/Newstead/E-Force. Haha, nu stiu daca se va intampla, dar e un gand frumos.

Metalfan: Iti permite timpul sa urmaresti stirile? Ce parere ai despre situatia din Ucraina?
Eric Forrest: Da, fac chestia asta si am vazut putin din situatia Oscar Pistorius la CNN... povestea se potriveste perfect cu conceptul The Curse haha! Ucraina? E al dracului de incredibil... nu pot sa inteleg de ce unii oameni nu pot trai sau nu se pot bucura de viata in cel mai bun mod in care pot... In orice caz e vorba de bani, lacomie, putere... nimic nou din pacate.. c'est la vie.

Metalfan: Daca vrei sa trimiti un mesaj fanilor din Romania, asta e momentul:
Eric Forrest: Ne bucuram tot timpul sa cantam in Romania si speram ca v-ati simtit bine la showurile noastre! Va multumim pentru sustinere, apreciem foarte mult!
Autor: Octav Medis
Vezi galeriile trupelor: E-Force

   August 25, 2014  | 0 Comentarii  | 11741 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Eric Forrest (E-FORCE): Intr-una din zilele astea o sa-l intreb pe Away cand putem face un turneu Voivod, Newstead, E-Force...

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri