interviuri rock

HAIL OF BULLETS sau dragostea pentru old school death metal

HAIL OF BULLETS sau dragostea pentru old school death metal
TRUPE : Hail of Bullets

Hail of Bullets este un super grup ce a lansat de curand albumul de debut, mai exact in data de 19 mai a vazut lumina zilei ...of Frost and War. Paul Baayens unul dintre chitaristii trupei, ne-a explicat de ce Hail of Bullets este vazut ca un super grup, dar ne-a explicat si ce se ascunde in spatele Hail of Bullets.

 

 

Metalfan: Salut Paul! Cum mai merg lucrurile in ultima vreme cu Hail of Bullets?
Paul Baayens: Salut Hellhammer! Suntem foarte bine! In urma cu doi ani puteam decat spera ceea ce se intampla acum. Am semnat cu o casa de discuri mare, primim multa atentie din partea presei, avem parte de recenzii bune si desigur suntem foarte mandri de albumul nostru de debut care a vazut lumina zilei pe 19 mai.

Metalfan: Cine a avut ideea de a forma Hail of Bullets? Poti face o scurta istorie a trupei pentru cititorii nostri?
Paul Baayens: Hail of Bullets a fost formata pentru ca membrii trupei impartasesc dragostea pentru old school death metal si pentru trupe precum Massacre, Autopsy, Celtic Frost si Death. Chitaristul Stephan Gebedi si-a dorit intodeauna sa faca ceva zgomot alaturi de bunul sau prieten Ed Warby. Se cunosc unul pe celalalt de decenii. Theo a fost membru Thanatos in perioada 2000/2001 dar am pastrat legatura. In 2005 l-am cunoscut la un concert pe Martin impreuna cu fosta sa trupa, Death by Down. La rindul sau, si el si-a aratat interesul de a canta old school death metal de calitate, ceea ce este grozav, pentru ca impreuna cu vocea sa suna cu adevarat brutal. In data de 11 noiembrie 2006 ne-am intalnit si am avut o bauta serioasa, tot atunci am facut si primele planuri despre Hail of Bullets.

Metalfan: Esti de parere ca Hail of Bullets este un super grup? Paul Baayens: Intr-un mod sigur pentru oameni este. Suntem cu totii muzicieni cu experienta si suntem cu totii implicati in scena metalica de ceva vreme. Martin van Drunen este de asemenea cunoscut pentru activitatea cu Pestilence, Bolt Thrower, Theo s-a ocupat de bass in Houwitser si Thanatos pentru cativa ani, Ed bate pentru Gorefest si Ayreon si de asemenea a fost implicat in multe proiecte. Stephan si cu mine activam in trupa thrash/death, Thanatos. Martin si cu mine mai activam si in
Asphyx.

Metalfan: Te rog explica-ne ce inseamna numele trupei, Hail of Bullets.
Paul Baayens: Hail of Bullets inseamna ceva precum "ploaie de gloante". Se potriveste perfect cu versurile care au treaba cu Al Doilea Razboi Mondial.

Metalfan: Din cea ce stiu tema albumului este legata de razboiul German - Sovietic (1941 - 1945), ai putea sa ne spui mai multe?
Paul Baayens: In special Martin si cu mine suntem atrasi de Al Doilea Razboi Mondial. Prima parte a albumului, continutul versurilor este vazut din punctul de vedere german. Dar dupa cateva piese, punctul de vedere se schimba in punctul de vedere rusesc. Martin a citit multe carti, a cautat pe internet si s-a uitat la filme pentru a verifica, inainte de a scrie versurile. S-a descurcat excelent.

 

 

Metalfan: Care este pozitia ta fata de nazism si de comunism? Esti de acord cu una dintre ele sau cu amandoua?
Paul Baayens: Vreau sa mentionez ca nu avem nimic de a face cu politica in Hail of Bullets. In versuri Martin a folosit doar istorie.

Metalfan: Ce parere ai despre razboaie? Sunt bune sau nu? Din ce punct de vedere?
Paul Baayens: Incepand de la Cel de al Doilea Razboi Mondial ne aducem aminte de cei cazuti, dar de atunci - dupa mai mult de 60 de ani - nu a mai fost o zi fara razboi undeva in lume! Probabil ca omenirea nu se va schimba, probabil ca radacina tuturor relelor este intiparita in creierele noastre. Deci este destula inspiratie pentru versurile viitoare!

Metalfan: Care este piesa de pe ...of Frost and War care a luat cel mai mult timp ca sa fie scrisa?
Paul Baayens: Toate piesele au venit foarte repede, foarte natural si usor. Cu totii am contribuit la scrierea lor, dar Ed a venit cu cele mai multe dintre ele. Toate piesele au fost scrise acasa la noi, le-am inregistrat ca demo, le-am scris partitura si le-am transmis prin e-mail catre restul membrilor din trupa pentru aranjamente. Deci am fost pregatiti in totalitate; nu am avut nevoie decat de cateva repetitii inainte de a intra in studio.

Metalfan: Te rog spune-ne cine s-a ocupat de artwork-ul albumului?
Paul Baayens: Un prieten de al nostru, Mick Koopman, este designer grafic. A fost o onoare pentru el sa se ocupe de artwork si de coperta. A lucrat repede si a stiut exact ceea ce ne dorim. Mick a facut o treaba grozava! De asemenea el s-a ocupat de logo-ul si de tricourile noastre!

Metalfan: Vezi Hail of Bullets ca pe un proiect sau ca pe o trupa permanenta? Crezi ca activitatea cu Hail of Bullets va duce la destramarea Thanatos?
Paul Baayens: Buna intrebare Hellhammer! De fapt, Thanatos inregistra un album nou in februarie 2006. Am dorit sa punem trupa la rece pentru a face ceva timp pentru Hail of Bullets imediat dupa festivalurile de vara. Dar trupa se pare ca tot timpul a avut ghinion. Labelul nostru din Grecia s-a dizolvat atunci cand eram in studio. Studioul nu a putut fi platit, si astfel inregistrarile au durat mai mult decat ne-am fi asteptat. In continuare, Thanatos nu a semnat cu un alt label mai capabil. Este ciudat sa avem un album atat de grozav dar pana acum nu a fost lansat in aceasta era cand oamenii sunt din nou in thrash metal.

 

 

Metalfan: Care sunt primele 10 albume old school death metal pentru tine?
Paul Baayens: Nu am un top death metal al tuturor timpurilor. Difera din cand in cand. Morbid Angel – Altars of Madness; Asphyx – The Rack (desigur); Pestilence – primele doua albume; Thanatos – Emerging from the Netherworlds (deci, cant in trupe care chiar imi plac); Napalm Death – Mentally Murdered; Obituary – Slowly We Rot; Possessed – Seven Churches; Crustacean – Murderfuck 666 (demo), de fapt sunt prea multe pentru a fi enumerate.

Metalfan: Care este cel mai important lucru in death metal? De ce?
Paul Baayens: Sa arati rau, sa porti tricouri negre si bocanci. Hahaha! Nu... pentru mine, death metalul adevarat trebuie cantat intens si brutal. Nu trebuie sa canti 666 de note pe secunda, dar este despre puterea riffurilor de chitara, greutate si intensitatea tobelor impreuna cu vocea carismatica.

Metalfan: Veti merge in turneu pentru a promova ...of Frost and War? V-ar placea sa cantati in Romania, ar fi vreo sansa sa va vedem pe aici?
Paul Baayens: Ar fi grozav, sa facem o petrecere foarte tare in Romania! Vom sustine niste concerte grozave vara aceasta si la sfarsitul anului. Abia asteptam sa ne urcam pe scena si sa cantam piesele live.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat Paul! In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Paul Baayens: Iti multumesc Hellhammer! Sper sa va vad pe toti in viitorul apropiat. Aruncati o privire pe siteurile noastre
 http://www.myspace.com/hailoffuckenbullets si http://www.hailofbullets.com pentru stiri, merchandise, datele concertelor si multe altele! Noroc!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Hail of Bullets

   May 27, 2008  | 1 Comentarii  | 10441 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HAIL OF BULLETS sau dragostea pentru old school death metal

  • Yahhhhhhhh greii raman mereu la inaltime. Albumul e traznet mai ales pentru cei ce au iubit deathul anilor 80'90 e o adevarata incantare ! Unde apar profesionisti e clar ca iese ceva bun ! FELICITARII !

    1. Posted by Dan | 28 Mai 2008 13:00
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri