interviuri rock

Henri Sattler (God Dethroned): Am devenit o trupa respectata...

Henri Sattler (God Dethroned): Am devenit o trupa respectata...
TRUPE : God Dethroned

Henri Sattler, solistul formatiei olandeze de death metal, God Dethroned, a avut amabilitatea de accorda un interviu pentru Metalfan, prefatand cele doua show-uri pe care celebra trupa olandeza le va sustine in Romania in Bucuresti si in Oradea, in data de 3 iulie, respectiv 5 iulie. Henri Sattler ne-a vorbit despre cel mai recent album de studio al trupei, Passiondale, despre povestea din spatele acestuia dar si despre pasiunea sa pentru metal. Mai multe aflati chiar de la Henri din randurile de mai jos.

Metalfan: Salut si bine ai venit la Metalfan!
Henri Sattler: Multumesc!

Metalfan: Cariera voastra a fost impartita in trei parti distincte: death metal, blackened death metal si melodic death metal. Care a fost baza acestor schimbari?
Henri Sattler: Ca sa fiu cinstit, nu cred ca cariera noastra a fost impartita atat de mult. God Dethroned a cantat intodeauna blackened death metal cu un strop de melodie. Am incercat doar sa facem diferente distincte intre albume, pentru a mentine interesul ascultatorilor.

Metalfan: Ai putea sa notezi cele mai importante lucruri din exsitenta God Dethroned de pana acum?
Henri Sattler: Am semnat cu Metal Blade Records in 1997. Am cantat in cadrul festivalurilor Dynamo, Wacken, Summer Breeze, Party San, Graspop, With Full Force si New Englad si am fost in turneu cu trupe grozave precum Cannibal Corpse, Morbid Angel, Obituary, Immortal, Marduk, Amon Amarth, ca sa numesc doar cateva. Desigur, nenumaratele turnee in Europa, dar bine inteles turneele noastre in SUA si Japonia. Suntem de asemenea foarte fericiti ca putem sa plecam in turneu in America de Sud in acest an.

Metalfan: In data de 24 aprilie ati lansat cel de al optulea album de studio, Passiondale. Ce ai avut in minte atunci cand ai inceput sa lucrezi la acest album si ce s-a dovedit a fi?
Henri Sattler: Passiondale a fost scris pentru a deveni primul nostru album conceptual. Un album ce este compus in totalitate despre intamplari Primul Razboi Mondial.

Metalfan: Ce te-a facut sa compui un album conceptual bazat pe povestea orasului Passchedaele din Primul Razboi Mondial?
Henri Sattler: S-a intamplat intr-una din zilele in care il vizitam pe fostul nostru chitarist, Isaac Delahaye in orasul lui natal, Ypres in Belgia. Orasul literalmente respira Primul Razboi Mondial prin numeroasele monumente si morminte dedicate razboiulul. Toti oamenii englezi, irlandezi si scotieni care viziteaza mormintele rudelor lor, ultimul mesaj de la ceremonia de la Menin Gate etc., etc. Am fost atat de impresionat incat m-am decis sa fac niste cautari in privinta acestui razboi. Acest lucru m-a impresionat si mai mult, incat m-am decis sa compun un album despre asta. Passchedaele este un mic sat aproape de Ypres. Acela este locul in care au avut loc principalele lupte. A fost complet ras de pe fata pamantului in timpul celei de a patra lupta pentru Ypres intre 1914 - 1918.

Metalfan: In curand veti incepe noul turneu, Storming the Balkans Tour 2009. Ce asteptari ai de la acest turneu?
Henri Sattler: Sper sa vad multi metalisti care ne-au asteptat multi ani sa ajungem in Balcani pentru a sustine un turneu special. Era si timpul si am reusit in cele din urma! Abia asteptam sa incepem acest turneu!

Metalfan: Crezi ca este o diferenta intre publicul din Europa de Est si cel din Europa de Vest?
Henri Sattler: Da, categoric. Publicul de aici a vazut atat de multe trupe de a lungul anilor. Trupe ce nu au intodeauna posibilitatea de a merge in Europa de Est. Sunt de parere ca publicul din Europa de Est de obicei beneficiaza de mult mai putine show-uri si din acest caz este mai receptiv fata de o trupa ce trece pe acolo. De obicei sa concertezi pentru un public ce nu a luat parte la multe concerte este de altfel foarte placut datorita faptului ca este mai receptiv.

Metalfan: Revenind la turneu, spune-mi te rog, cand ati inceput lucrul la acesta si cat de greu este sa gasesti promoteri seriosi cu care sa lucrezi?
Henri Sattler: De fapt Milan de la Sacramental Blood se ocupa de acest turneu. Este o persoana foarte dedicata si a facut o treaba grozava in privinta acestui lucru. Ii suntem cu adevarat recunoscatori pentru toata munca sa!

Metalfan: In cadrul turneului Storming the Balkans Tour 2009, veti concerta pentru prima data in Romania. De doua ori, odata in Bucuresti si odata in Oradea. Intentionati sa aduceti ceva merchendise cu God Dethroned pentru maniacii romani?
Henri Sattler: Desigur. Am realizat un tricou special pentru acest turneu, deoarece ne dorim sa fie tinut minte si sa oferim ceva dragut fanilor.

Metalfan: De ce crezi ca fanii metalului sunt mult mai dedicati decat fanii altor genuri muzicale?
Henri Sattler: Nu stiu, datorita faptului ca nu prea stiu cum sunt fanii altor genuri muzicale, dar desigur sunt foarte fericit de cum sunt in general fanii metalului si din cauza acestui lucru ma aflu inca aici.

Metalfan: Te-ai speriat de unii din fanii tai in toti acesti ani?
Henri Sattler: Nu, niciodata.

Metalfan: In inceputul interviului am vorbit putin despre existenta God Dethroned, te rog spune-mi mai pe larg, ce te-a facut sa continui cu God Dethroned pentru 18 ani?
Henri Sattler: Faptul ca iubesc acest gen de muzica, scena metal in general si ca imi place sa cant la chitara. Am devenit o trupa respectata, si atat timp cat e misto sa facem asta, nu vad nici un motiv pentru care ne-am opri.

Metalfan: Ce face Henri Sattler atunci cand nu este in turneu sau in studio cu God Dethroned?
Henri Sattler: Oh, de asemenea mai trebuie sa lucrez din cand in cand pentru a plati facturile acasa. Doar cand ne aflam in turneu non-stop, atunci nu este timp pentru a avea un job normal, dar atunci cand nu suntem in turneu atat de mult merg la serviciu. Din pacate nu ies atat de multi bani din acest gen de muzica...

Metalfan: Albumul vostru recent, Passiondale, a fost declarat albumul Killer al saptamanii. Daca ar fi sa convingi o persoana sa cumpere acest album, care ar fi cele mai puternice trei motive care ti-ar veni in minte?
Henri Sattler: Este un album care suna brutal, este bine produs, dar mai presus de toate, are piese grozave!!!

Metalfan: Iti multumesc Henri pentru timpul accordat si iti urez succes in viitor! In final  daca mai doresti sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Henri Sattler: Ascultati cu totii Passiondale si ne vedem undeva in acest turneu!!!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: God Dethroned

   June 25, 2009  | 0 Comentarii  | 9582 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Henri Sattler (God Dethroned): Am devenit o trupa respectata...

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri