interviuri rock

Hope for the Dying

Hope for the Dying
TRUPE : Hope for the Dying

Hope for the Dying este un grup metalic interesant ce provine din Jonesboro, Illinois, SUA. Thrash metal, melodic death, shred, metalcore si progressive metal, cam acesta este amalgamul de stiluri metalice cu care ne ataca Hope for the Dying, sau mai pe scurt modern metal. Josh Ditto (voce & clape), James Houseman (chitara), Jack Daniels (chitara), James Redcloud (bass) si Brice Voyles (baterie), adica mai pe scurt toti membrii formatiei au avut amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari. De ce au participat toti? Pentru ca dupa spusele lor, le place sa faca totul impreuna. Haideti sa vedem ce au raspuns Hope for the Dying in randurile de mai jos.

 

 

Metalfan: Salut! Va rog sa ne spuneti mai multe despre voi. Nu multi dintre oamenii de aici stiu foarte multe despre Hope for the Dying…
HFTD: Hope for the Dying este o trupa originara din Jonesboro, Illinois (SUA). Trupa este alcatuita din Josh Ditto voce & clape (Jonesboro,IL), James Houseman chitara (Anna,IL), Jack Daniels chitara (Olive Branch,IL), James Redcloud bass (Ullin,IL) si Brice Voyles tobe (DuQuoin,IL).

Metalfan: Ce inseamna numele vostru, Hope for the Dying?
HFTD: Simtim ca a fi crestin este comparabil uneori cu o lupta fizica, iar intr-o lupta fizica multi oameni sunt raniti sau pe  moarte. Este cam acelasi lucru si din punct de vedere spiritual. Sunt foarte multi oameni care se simt raniti sau morti in lume. Vrem ca oamenii sa stie ca exista speranta (Hope) si ca exista victorie in acea speranta, de aici numele Hope for the Dying.

Metalfan: In trecut trupele alegeau nume precum Slayer, Venom, Pentagram, doar un singur cuvant in general, credeti ca acum este un trend sa alegi un nume pentru trupa format din mai multe cuvinte, sau toate numele bune formate dintr-un cuvant au fost deja alese?
HFTD: Nu, nu simtim ca este trendy... suntem siguri ca exista un milion de nume bune dintr-un cuvant! Cum ar fi …Rocketfish sau Metalbaby sau chiar Rocktart. Credem ca este mai mult o preferinta decat un trend. Unor oameni chiar le plac numele formate din mai multe cuvinte! De asemenea este mult mai usor sa descrii semnificatia din spatele numelui tau daca nu te limitezi doar la un singur cuvant.

Metalfan: Din ceea cite am ascultat, muzica voastra este foarte complexa, de la thrash, death metal, la metalcore, progressive metal si chiar ceva elemente shred, care ar fi cea mai buna descriere pentru muzica voastra?
HFTD: Este o descriere foarte buna! Cantam si scriem muzica care ne place, care are feeling, care are sentimente. Apoi ii adaugam versuri care urmeaza directia piesei, cateodata iese shred, cateodata iese progressive, cateodata iese altceva!

Metalfan: De unde credeti ca provin cele mai bune trupe?
HFTD: De peste tot! O trupa buna este o trupa buna indiferent de unde provine! Muzica este unul dintre putinele lucruri care este cu  adevarat international si este inteleasa in toate tarile!

 

 

Metalfan: Versurile voastre au legatura cu problemele vietii sau chiar credinta crestina, va rog spuneti-ne mai multe despre versurile voastre.
HFTD: Versurile noastre sunt la fel de diverse precum este si muzica noastra. Ele explica ce efect are Iisus asupra problemelor din vietile noastre, sau despre credinta in Dumnezeu, sau despre credinta noastra ca fiind crestin reprezinta o lupta cu tine insuti. Unele dintre piesele noastre vorbesc despre conduita “crestina”, si despre cat de multi crestini nu sunt deloc precum Hristos. Acestea fiind spuse,  nu suntem de parere ca piesele noastre sunt “propovaduitoare” in nici un fel. Simtim ca fiecare trupa are un scop si ceva despre care sa scrie, unii scriu despre moarte, altii scriu despre fete, altii scriu despre Satan, iar noi scriem despre viata, iubire si speranta.

Metalfan: Anul acesta, in data de 29 Aprilie, veti lansa primul vostru EP, Hope for the Dying, va rog ati putea descrie in cateva cuvinte fiecare dintre piese?
HFTD: City of Corpses compara Sodoma si Gomora cu un oras din Australia numit Adelaide.
A Beautiful Day for Vengeance, invers decit ati putea sa credeti, vorbeste despre cat de mult timp se pierde cu razbunarea. Se pare ca uneori crestinii au mari probleme cu treaba asta!
Our Fallen Comrades: puneti lupta spirituala in contextul luptei fizice.
Into Darkness We Ride: o batalie sau o calatorie prin intunericul lumii.
Would The Angels Say exact asta zice “Ce ar spune ingerii daca ar avea ocazia sa vorbeasca cu noi despre aceasta lume?” .
Where We Going We Don’t Need Roads vorbeste despre cat de important este ceea ce nu putem vedea in comparatie cu ceea ce putem. 
In Loving Memory: ceva personal, chestii legate de familie.

Metalfan: Unde ati inregistrat acest EP? Stiu ca ati lucrat cu Kevin Gong la partea de productie, va rog spuneti-ne mai multe.
HFTD: Am inregistrat in The Rucksus Room in Paducah, Kentucky. Ne-am distrat, si a fost foarte distractiv sa lucram cu Kevin.

Metalfan: Cine a realizat artwork-ul? Ce incearca sa exprime?
HFTD: Blake de la Fierce Dragon Desings s-a ocupat de artwork, este in totalitate copilul mintii lui! A facut o treaba grozava si a fost foarte usor sa lucram cu el!

Metalfan: Care sunt influentele voastre, trupele sau albumele care au influentat muzica voastra….
HFTD: Trupe: All That Remains, Pantera (Cowboys From Hell), Iron Maiden, Metallica, Rush. Oameni: Vinnie Paul, Denis Chambers, Reb Beach, Marcus Miller (bas), Ryan Martini (bas), Darrel Hannas. Clasici: Richard Wagner, Niccolo Paganini, Bach.

Metalfan: Cum merg lucrurile cu Drop Something Records  pana acum?
HFTD: DSR au platit pentru CD-ul nostru, si le suntem recunoscatori pentru acest lucru!

 

 

Metalfan: Acum o intrebare dificila, ce casa de discuri ati alege, sa spunem, dintre Roadrunner Records si Interscope Records?
HFTD: De ce, au spus ceva de noi? Nu conteaza… atat timp cat cantam si suntem in turneu, suntem fericiti, haha.

Metalfan: Planuiti sa veniti in turneu in Europa in viitorul apropiat?
HFTD: Daca am avea bani, desigur! Pana atunci trebuie sa ne limitam sa concertam in SUA si probabil in Canada.

Metalfan: Este adevarat ca Tom Cruise este fan Hope for the Dying? Nu stiam ca e interesat de metal.
HFTD: Nu avem confirmarea, dar am auzit un zvon cum ca in timp ce filma Top Gun asculta numai Hope for the Dying.

Metalfan: Va multumesc pentru timpul accordat, in final ati dori sa adaugati ceva sau sa transmiteti ceva cititorilor Metalfan?
HFTD: Cornerstone Festival. Momentan suntem in competitie pentru a deschide scena principala a celui mai mare festival din SUA, dar avem nevoie de mai multe voturi! Va rugam intrati pe http://www.cornerstonefestival.com si votati Hope for the Dying la sectiunea New Band Showcase! De asemenea noul nostru CD va fi disponibil pe iTunes, Real Rhapsody, Amazon si pe multe alte site-uri! Astfel va fi mult mai usor pentru oamenii din alte tari carora le place muzica noastra sa il procure!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Hope for the Dying

   April 25, 2008  | 0 Comentarii  | 8969 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Hope for the Dying

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri