interviuri rock

INFECTED RAIN: pregatiti sa infecteze lumea!

INFECTED RAIN: pregatiti sa infecteze lumea!
TRUPE : Infected Rain

Infected Rain este o trupa ce provine de pe plaiurile Moldovei de peste Prut a lui Stefan cel Mare,  Basarabia sau oficial numita in zilele noastre, Republica Moldova. Elena Cataraga 'Lena' (voce), Vidick (chitara) si Vadim (tobe), au avut amabilitatea de a ne oferii cateva detalii legate de activitatea trupei, iar aici nu au lipsit discutiile legate de materialele formatiei, concerte sau planuri de viitor.




Metalfan: Salut si bine ati venit la Metalfan!

Lena: Salut, suntem bucurosi sa fim alaturi de voi!

Metalfan: Pentru inceput ai putea sa ne oferi mai multe detalii cu privire la Infected Rain, sa-i spunem o istorie a trupei de la inceput si pana in prezent.
Lena: Am format Infected Rain cu trei ani in urma, initial eram eu (voce), Vidick (chitara) si djKapa. Perioada cea mai grea era chiar atunci pentru ca abia se forma stilul nostru si se nastea ceea ce suntem noi acum. In afara de noi s-au schimbat multi membri ai formatiei, dar acum avem o formula stabila si ne simtim foarte bine impreuna! Fiecare e foarte individual, aduce idei si propuneri interesante care in viitor devin piese...

Metalfan: Cine a venit cu ideea numelui Infected Rain? Care a fost sursa de inspirtatie atunci cand l-ati ales si ce reprezinta?
Lena: Denumirea Infected Rain s-a nascut spontan,a fost ideea chitaristului nostru Vidick. Pentru noi are un sens foarte adinc, vrem sa infectam lumea cu muzica noastra, care sa-i acopere pe toti precum o ploaie infectata, hahaha!

Metalfan: Radu Ghidirim si Stefan Babara de la AbnormynDeffect dar si Kirill Zmurciuk de la Neuromist au oferit in trecut interviuri pentru Metalfan si ii intrebam si pe ei care este secretul trupelor din Basarabia cand vine vorba de sonoritati metalice. Te intreb acest lucru pentru ca atat AbnormynDeffect cat si Dakon, Neuromist, Chordewa dar si voi sunati peste medie. Cum vezi tu lucrurile in aceasta privinta?
Lena: Nici nu stiu ce sa spun, probabil pentru ca constientizam ceea ce facem, ne staruim sa aducem la ideal sunetul pieselor. De exemplu in cazul nostru, noi nu economisim nimic pentru muzica, dam totul ca sa obtinem....
Vadim: Sunetul trupei noastre de fapt ca si al celorlalte trupe depinde de mai multi factori. Acestia sint: previziunea fiecaruia cum ar trebui sa sune in final muzica noastra, efortul pe care il depunem asupra sunetului care a iesit in rezultat,  mai depinde si de calitatea instrumentului detinut.
Vidick: De exemplu acum noi ne pregatim pentru inregistrarea albumului si vom face tot posibilul ca sunetul nostru sa ajunga la un nivel mondial.




Metalfan: Ce crezi ca este mai important pentru o trupa, talentul sau perseverenta? De ce?

Lena: Talentul - trebuie sa ai talent ca sa poti uimi lumea, trebue sa ai talent pentru a fi unic, trebue sa ai talent ca sa sochezi lumea.
Vidick: Perseveranta este un factor foarte important in muzica daca vrei sa obtii ceva.
Vadim: Cred ca ele merg intr-un pas. Daca nu este talent muzica iese seaca, neinteresanta si respectiv in cazul in care nu depui efort muzica iese de calitate proasta.

Metalfan: In trecut ati impartit scena cu nume importante ale scenei harcore/metal precum Agnostic Front, Hate, All Shall Perish sau Pro Pain. Cat de mult a contat pentru voi ca trupa acest lucru si cat de mult v-a influentat?
Vadim: Aceste trupe in nici un mod nu m-au influentat. Sa impart o scena cred ca as vrea cu alte trupe care m-au marcat candva, acesta sunt: Immolation, Gorguts, Dying Fetus s.a.m.d.
Lena: Intradevar. Este foarte important cind ai o asa sansa sa nu calci pe bec, hahaha! Serios, cind esti pe scena mare cu trupe mari trebue sa dai tot ce poti ca sa arati un nivel bun, cu toate ca sincer ne straduim tot timpul sa dam pe scena toata energia care o avem!
Vidick: In realitatea nu sunt un fan al acestor trupe, dar a fost forte placut sa cantam pe aceeasi scena cu ei.

Metalfan:  Ca tot vorbim de influente, cum ai descrie muzica trupei si care sunt principalele voastre influente fie ca vorbim de muzica, carti, filme sau altceva?
Lena: Este o intrebare la care raspund foarte des, si de fiecare data imi este greu sa raspund... Pentru ca influente sunt foarte multe si este ireal sa le enumeram pe toate. Fiecare dintre membrii trupei are gusturi diferite si fiecare este influentat de ceva, aduce si se imparte cu ceilalti, si asa incontinuu fara sfirsit
Vidick: Cele mai importante influente sunt emotiile pe care le traiesti pe parcursul vietii, acestea te imping sa creezi.

Metalfan:  In anul 2009 stiu ca ati lansat EP-ul Infected Rain. Ati fost de la inceput multumiti de piesele ce figureaza pe acest material sau ati avut mai multe optiuni din care intr-un final au ramas 6?
Lena: Suntem satisfacuti de acest EP, e asa cum ne asteptam. De la bun inceput am hotarit ca vor fi aceste 6 piese.




Metalfan:  Ai putea face o descriere din punct de vedere liric a fiecarei piese ce figureaza pe acest material?

Lena: Fiecare piesa e importanta pentru mine, si are un sens special si individual, dar in acelasi timp as vrea ca fiecare sa gaseasca un sens propriu in piesele noastre de asta n-as vrea sa caracterizez fiecare piesa, as prefera ca fiecare sa faca acest lucru pentru sine.

Metalfan: Anul trecut ati lansat si videoclipul piesei Judgemental Trap. Unde a fost filmat acesta si cat de mult ati lucrat la el? De ce Judgemental Trap si nu Go Away sau Panika de exemplu?
Lena: Judgemental Trap este o piesa speciala. Cind am scris versurile piesei am fost impinsa de situatia groaznica a Americii si a Irak-ului. Cite persoane au murit in zadar... In fine m-a inpins sa scriu piesa aceasta ca o forma de protest, iar videoclipul a fost construit urmand aceeasi tematica. Am vrut sa dovedim ca e mult mai bine sa faci muzica decit razboi... Videoclipul a fost filmat la noi in Chisinau...
Vidick: ...a fost filmat timp de doua zile insa montajul a ocupat mai mult de 2 saptamani.


 


Metalfan:  Si ca tot am vorbit mai devreme despre EP-ul Infected Rain, aveti in plan inregistrarea unui nou material? Unui album de studio? Ne poti oferii cateva detalii in acest sens.
Lena: Ok, va soptesc doar citeva detalii: anul acesta ne inchidem in studio pentru cat timp va fi nevoie ca sa inregistram primul album de studio. Pe acest material vor fi piese noi si doua-trei mai vechi.

Metalfan:  Referitor la album, consideri ca pentru stilul muzical abordat de Infected Rain ar fi potrivita o tema conceptuala? De ce da sau de ce nu?
Lena: Nu vreau sa promit nimic, pentru ca inca nu am decis totul, oricum atmosfera generala a albumului va fi bazata pe emotiile si experientele fiecaruia din noi.

Metalfan: Este muzica o pasiune costisitoare? Ma refer la metal, bineinteles. Sunt satisfactiile pe masura efortului investit?
Lena: Da. Noi suntem total satisfacuti de ceea ce facem, si merita tot efortul si timpul nostru liber. Merita sa-ti dai viata pentru cea ce facem...

Metalfan:  In trecut ati mai concertat in Romania la Rock In Iasi, dar si cu alte ocazii. Crezi ca este vreo diferenta intre publicul din Romania si cel din Basarabia?
Vadim: Mi se pare ca publicul moldovenesc este mai informat decit cel din Romania in privinta muzicii metal. In timpul concertelor spre exemplu moldovenii sunt agresivi, infumurati, romanii in schimb sint mai organizati si prietenosi.
Lena: Eu nu fac clasificari, dar asi vrea sa spun ca publicul din Romania ne-a primit foarte bine si ne-a sustinut puternic. Avem foarte multe reactii pozitive din Romania.




Metalfan:  In luna martie urmeaza sa sustineti o serie de concerte atat in Romania cat si in Republica Moldova alaturi de Psychogod. Ce ne poti spune despre acest mini turneu?

Vidick: Suntem foarte emotionati cu privire la aceasta ocazie. Ne pregatim intens. In acest turneu vom cinta multe piese noi, doua din care inca nu le-am cantat pe scena.

Metalfan:  Va multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite. In incheiere doriti sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan sau sa mai adaugati ceva ce am omis sa aducem in discutie?
Lena: Multumesc mult pentru interviu, suntem bucurosi sa colaburam, si in inchiere as vrea sa spun ca va asteptam la concertele noastre! Stay Metal!!!\m/

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Infected Rain

   February 13, 2011  | 5 Comentarii  | 11439 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: INFECTED RAIN: pregatiti sa infecteze lumea!

  • Da,e buna Lena,as moshio putin dar cam atat...muzical,ne este prezentata o ciorba cu diferite influente,nu-metalul este la el acasa...nimic nou...pacat de productia buna,inginerul de sunet stie meserie.

    1. Posted by Coroner | 17 Februarie 2011 00:43
  • Lolol, sinceritatea ta e dezarmanta. Cred.

    2. Posted by Geralt de Rivia | 17 Februarie 2011 10:07
  • ***, nimic mai mult

    3. Posted by izghitu | 17 Februarie 2011 11:53
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri