interviuri rock

Interviu cu Aaron Stainthorpe (My Dying Bride)

Interviu cu Aaron Stainthorpe (My Dying Bride)
TRUPE : My Dying Bride

Cu ocazia editiei 2008 a Hellfest, am avut ocazia sa stau de vorba cateva minute, printre altii, si cu Aaron Stainthorpe, frontman-ul My Dying Bride. Din pacate abia acum am reusit sa restaurez interviul in varianta audio astfel incat sa pot macar sa-l transcriu, insa chiar daca de la acea ocazie au trecut cateva luni bune, probabil ca detaliile discutiei cu Aaron sunt inca destul de interesante.

 

 

Metalfan: Salut Aaron, bine ai revenit in paginile Metalfan.ro. Cum va simtiti aici in Franta?
Aaron: Bine v-am regasit. Ma bucur sa va vad aici, imi aduc aminte cu mare placere de show-ul pe care l-am avut in Romania anul trecut (nr - @Artmania 2007, Sibiu). Deasemenea, si din Franta avem o multime de amintiri superbe. Am avut un concert anul trecut la Paris, cred ca stiti clubul La Locomotive.... Am avut parte de o atmosfera rara, toata lumea a cantat cu noi, ne-am simtit absolut minunat si in general concertele noastre din Franta, atata cate au fost, sunt amintiri deosebite pentru noi.

Metalfan: Anul asta participati doar la cateva festivaluri si in general, in ultimii ani, concertele voastre sunt destul de rare. Cum se explica asta?
Aaron: Despre ce s-a intamplat in ultimii ani n-am neaparat o explicatie, e mai degraba o chestiune de cerere si oferta... Stii cum e cu promotorii si agentii. Si in general avem si noi grija sa ne alegem spectacolele astfel incat fiecare sa insemne ceva, nu sa cantam "la norma". Vara aceasta in mod special lucram la noul album, suntem destul de mult in studio si am ales doar cateva cantari, astfel incat sa nu lipsim prea mult de la inregistrari. Mie personal imi place sa ma concentrez si sa ma dedic total lucrului pe care il fac, asa incat cantarile aproape ca ma scot din ritm. Dar stiu ca nu putem lipsi de pe scena, asa ca incercam sa facem un mic compromis si sa multumim pe toata lumea, pe cat posibil.

Metalfan: Daca tot ai pomenit de inregistrari, ce ne poti povesti de noul album?
Aaron: (Rade)... Stiam ca nu pot evita intrebarea asta. Sa stii ca pana acum am inregistrat destul de mult, mai ales chitari si tobe. Ar mai fi insa destul de lucru si la ele si probabil ca abia apoi voi trece si eu la partea de voce. La care as incerca sa lucrez si acum daca n-ar fi interviurile astea (rade din nou). Incerc sa ma preocup de asta in fiecare moment liber pe care il am, mai ales de versuri, dar e greu sa-ti pastrezi concentrarea in agitatia asta cu festivalurile.

Metalfan: Poti insa sa ne descrii cam cum va suna, macar generic, albumul? Titlul n-a fost nici el dezvaluit pana acum.
Aaron: Nici nu ne-am propus sa ii gasim un titlu acum, in cursul inregistrarilor. Mai degraba dupa ce vom incheia sesiunea, lucru care nu stiu cand se va intampla, vom incerca sa ascultam intreg produsul, sa intelegem ce-am facut, sa-i prindem intreaga "vibratie" si atunci cred ca titlul va veni de la sine. Cat despre sunet, poti doar sa-ti spun ca am inregistrat si parti foarte dure, printre cele mai dure pe care le-am compus pana acum dar si multe parti lente si melancolice. Combinatia dintre ele ramane insa sa o ascultati cand va aparea albumul.

Metalfan: Te vei ocupa de artwork-ul noului album, asa cum ai mai facut-o?
Aaron: N-am mai facut-o de ceva timp si nici nu cred ca o voi mai face curand. Prefer ca oameni talentati, dar din exteriorul trupei, sa faca asta. Au o perspectiva proaspata asupra muzicii, in timp ce mie imi e greu sa ma rup de continutul albumului. Probabil ca as incerca sa surprind in imagini aproape fiecare vers si asta n-ar fi sanatos. Avem cateva idei de colaborare, dar nu-i exclus, de exemplu, sa vedem pe internet o lucrare deosebita a vreunui necunoscut si sa-i propunem sa lucreze cu noi. E un subiect deschis si deocamdata nu e neaparat prioritar.

 

 

Metalfan: Te influenteaza ceva din muzica pe care o asculti?
Aaron: Ascult destule lucuri care tie s-ar putea sa nu-ti spuna nimic, unele trupe relativ cunoscute in UK dar care nu-s neaparat familiare ascultatorilor din restul continentului (nr. imi insira cateva nume pe care n-am reusit sa le transcriu astfel incat sa se potriveasca cu ceva). Nu stiu daca ma influenteaza, pana la urma e posibil sa ma influenteze orice, dar muzica My Dying Bride e atat de personala incat nu stiu daca poate ingloba usor elemente din alte medii.

Metalfan: Am auzit un zvon ca veti avea din nou un membru permanent la vioara. E adevarat?
Aaron: Noi nu am facut inca anuntul oficial (nr. facut pe 27 iunie) dar trebuie sa recunosc ca dupa multi ani, simtim lipsa acestui instrument. Mai mult, acum ca Sarah nu mai poate canta cu noi, fiind insarcinata, aveam nevoie si de o persoana care sa cante la clape in cele cateva concerte ramase. Am ales-o pe Katie (nr. Stone) care a studiat atat pian cat si vioara si ne bazam pe ea nu numai pentru aparitiile live dar si in studio, unde speram sa se implice cat mai mult in compozitiile noului album.

Metalfan: Si vom vedea aceasta persoana pe scena in aceasta seara?
Aaron: Nu-ti stric surpriza (rade).

Metalfan: Pentru noul album v-ati prelungit colaborarea cu Peaceville Records, valabila inca de la debut. E un lucru rar in industrie, mai ales in ziua de azi. Cum se explica stabilitatea acestei relatii?
Aaron: Relatia cu Peaceville e cu siguranta una speciala, pentru ca imbina cu succes prietenie si profesionalism. Cei de la Peaceville ne-au lasat mereu liberi sa cautam si alte oferte iar noi am facut mereu asta, remarcand de fiecare data ca oferta Peaceville ramanea cea mai buna. Nu ne-au pacalit niciodata, au facut mereu ce au promis si totul a mers ca pe roate pana acum. Asa incat, si in 2008, tot cu ei vom lucra si ne bucuram pentru asta.

Metalfan: Apropos de discuri, ai idee cum au mers vanzarile pentru ultimele produse, albumul A Line Of Deathless Kings si live-ul An Ode To Woe?
Aaron: Niciodata n-am tinut minte cifrele vanzarilor, dar stiu ca albumul de studio a avut succes comercial, sa spunem asa. Cu cel live, cred ca am aflat acum cateva saptamani ca se vandusera destul de putine copii, dar e abia lansat, asa ca mai are timp sa creasca.

 

 

Metalfan: Iti privesc mainile si nu pot sa nu ma intreb: vopseaua asta mai iese vreodata?
Aaron: (rade cu pofta) Nu-ti face problema, e henna, se ia destul de usor. Ma plictisesc uneori pe drum, mai ales in autocar, si incep sa ma joc cu pensulele pe maini. Nu-mi dau seama de unde pleaca imaginea, in general are legatura cu starea de spirit sau cu vreo piesa, chiar daca forma ei finala nu are neaparat o simbolistica aparte. E de fapt si asta o forma de manifestare care are legatura cu spectacolul. Pentru ca pana la urma oferim publicului un spectacol, nu doar un concert, iar spectacolul are tot felul de forme de manifestare, dincolo de interpretarea muzicala. Mainile, imbracamintea, gesturile, fac si ele parte din conceptia mea despre spectacol.

Metalfan: In final, iti multumesc mult pentru timpul aocrdat si iti adresez o ultima si grea intrebare: cum vezi viitorul My Dying Bride?
Aaron: (rade din nou): Mi-e foarte greu sa-ti spun ce urmeaza, daca albumul nou va fi ultimul sau primul dintr-o noua epoca My Dying Bride sau daca concertul de astazi va fi ultimul sau primul dintr-o serie de 1000. Stiu ca in momentul de fata avem energia si inspiratia sa compunem si sa concertam. Cat timp o vom pastra si vor exista si oameni care vor gusta muzica noastra, va exista si My Dying Bride.

Autor: Cynyc
Vezi galeriile trupelor: My Dying Bride

   October 08, 2008  | 0 Comentarii  | 7628 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Aaron Stainthorpe (My Dying Bride)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri