interviuri rock

Interviu cu Brian (Jig-Ai)

Interviu cu Brian (Jig-Ai)
TRUPE : Jig-Ai

Cu ocazia lansarii noului album, Katana Orgy, am avut placerea sa discut din nou cu Brian, solistul si chitaristul trupei Jig-Ai, care s-a dovedit la fel ca si in trecut un bun interlocutor, amabil si cu chef de vorba. Aflati mai jos mai multe detalii legate de Katana Orgy si de planurile de viitor ale trupei chiar de la Brian.

 


Metalfan: Salut Brian si bine ai venit la Metalfan, ma bucur sa vorbesc din nou cu tine.
Brian: Salut Hellhammer, la fel si eu.

Metalfan: In primul rand, te rog spune-ne cum merg lucrurile in ultima vreme pentru Jig-Ai?
Brian: Totul este bine acum. Cel mai important lucru este ca am reusit sa finalizam intr-un final cel de al doilea album de studio al nostru. Planul era sa il lansam in urma cu un an, dar am avut probleme cu timpul si alte lucruri.

Metalfan: In urma cu ceva vreme ati lansat cel de al doilea album, Kata Orgy. De ce ati ales Katana Orgy ca titlu?
Brian: Datorita piesei Katana Orgy.

Metalfan: Te rog ofera-ne mai multe detalii despre locul unde a fost inregistrat acest album si de cine s-a ocupat de productie…
Brian: Am inregistrat tobele si vocile in studioul Davos. Sunt prieteni cu noi si totul a fost perfect – ma refer la procesul de inregistrare. Alte lucrururi cum ar fi mixajul si masterizarea le-am realizat in Brian Sound Laboratories. Este micul meu studio. Nu am folosit o persoana speciala pentru productie, dar am avut cativa invitati pentru partile de voce cum ar fi Vlakin de la Ingrowing  si Paul de la Eardelete.

 



Metalfan: Ce crezi ca aduce nou Katana Orgy daca l-ai compara cu albumul vostru precedent, Jig-Ai?
Brian: Aceasta nu este o intrebare pentru mine, ci pentru fani si oamenii care vor decide. In opinia noastra cel de al doilea album este putin mai rapid si mai pur decat primul. Ma refer la claritatea sunetului. Ascultati-l si vedeti daca aducem ceva nou sau nu.

Metalfan: Din ce am putut asculta pe myspace, noile voastre piese par a fi mai tehnice decat cele de dinainte. V-ati pus in minte sa schimbati putin directia formatiei sau asa este cum s-a intamplat? Te rog explica-ne…
Brian: Da. Unele piese sunt mai rapide si mai tehnice, dar tot in directia Jig-Ai. Nu ne-am propus sa schimbam directia si nu cred ca am facut asta. De asemenea puteti gasi si cateva piese lente si groovy. Cantam inca muzica in stilul Jig-Ai.

Metalfan: Coperta de la Katana Orgy arata foarte interesant, cine a realizat artwork-ul pentru acest album?
Brian: Coperta arata interesant. Este adevarat. A fost nevoie sa o schimbam pentru digipack-uri si pentru viitoarele presari ale albumului, datorita unor probleme legate de coperta. Asta-i viata.

Metalfan: Am vazut ca ati realizat cateva coveruri pentru Brutal Truth – Stench of Prophet, Carcass – Genital Grinder si Regurgitation of Giblets. Fiecare membru al trupei a ales o piesa pentru cover? Cum explici aceste alegeri?
Brian: Am ales totul impreuna. Nu este ceva de genul un membru = un cover. Este important pentru noi sa inregistram si sa cantam piese pe care le doreste intreaga formatie. Am avut multe ideei pentru multe piese din diferite genuri muzicale,  dar le-am ales pe acestea trei pentru ca suntem fani ale acestor trupe si ne plac aceste piese.

Metalfan: Ti-ar placea sa inregistrati un cover pentru o piesa neobisnuita pentru acest gen de exemplu Tom Jones – Sex Bomb sau Iggy Pop – The Passanger sau altceva? De ce da sau de ce nu?
Brian:  Am facut acest lucru pe primul nostru CD cu piesa Skákal pes VS. Pec nám spadla. Este un mix dintre doua piese traditionale pe care le cunoaste toata lumea aici in Cehia. Poate vom inregistra si altele in viitor, dar nu sunt sigur ce ar putea fi.

Metalfan: De ce crezi ca Republica Ceha are o scena atat de buna de death/grindcore? As putea aminti formatii precum !T.O.O.H.!, Pathologist, Perversist si asa mai departe…
Brian: Nu stiu. Multi oameni vor sa stie. Probabil ca motivul este ca in Cehia, multi oameni sustin muzica grea. uita-te de exemplu cat de mica este tara noastra si cate concerte avem aici. Trupele din Cehia pot sustine multe concerte aici si exista motivatia de a-ti imbunatatii muzica. Probabil…

 

 

 



Metalfan: In aceasta toamna veti sustine cateva concerte la Mortal Fest in Martovce, Slovacia, Kinder  Grinder Fest no. 1 in Praga si asa mai departe. Intentionati sa porniti un turneu pentru Katana Orgy?
Brian: Nu. Nu avem timp sa facem un turneu mare datorita serviciilor. Preferam miniturnee. Pentru anul viitor planuim sa sustinem cateva concerte in SUA, pentru ca suntem confirmati la Maryland Death Fest.

Metalfan: Exista posibilitatea sa sustineti cateva concerte in Romania?
Brian: Exista o sansa pentru a canta, desigur, dar nu avem oferte serioase de a canta. Este simplu.

Metalfan: De asemnea, te rog, spune-mi cum pot oamenii din Romania sa achizitioneze Katana Orgy si de asemenea primul  vostru album, Jig-Ai?
Brian: Puteti cumpara totul prin www.bizarreleprous.cz inclusive merchandise (tricouri, hanorace etc). Sau puteti intreba cateva distrouri din Romania de CD-urile noastre. Merchandise nou va fi lansat in curand. Intrati pe site-ul acesta din cand in cand pentru noutati. O alta modalitate prin care le puteti procura este sa le downloadati de pe internet de pe cateva site-uri ilegale. Asa ca daca nu le puteti cumpara, downloadati-le si cumparati apoi merchandise sau  acel CD la concert.

Metalfan: Care este ultimul album care ti-a zdrobit mintea? De ce?
Brian: In grindcore este Slavebreed – Pain Syndicate, o trupa din Grecia. Este un album cu un sunet cu adevarat bun, de asemenea si show-urile live suna bine. In goregrind este Pisstolero – un split cu Yorpu si FlatV5, goregrind nou cehesc. Masacru gore in totalitate!

Metalfan: Iti multumesc Brian si sper sa te vad in Romania in curand. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostril?
Brian: Sper sa te vad pe tine si pe cititorii vostri la un concert Jig-Ai. Ascultati cateva piese pe profilurile noastre si distrati-va pe grind! Multumesc pentru interviu.

www.jig-ai.com
www.myspace.com/jigaigore
www.bandzone.cz/jigai

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Jig-Ai

   September 16, 2008  | 0 Comentarii  | 13201 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Brian (Jig-Ai)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri