interviuri rock

Interviu cu Shole (Shesdead, ex-CriZe)

Interviu cu Shole (Shesdead, ex-CriZe)
TRUPE : Crize, Shesdead

Mai jos puteti afla mai multe detalii despre revenirea lui Shole pe scena rock alaturi de noul sau grup Shesdead dar si despre despartirea de CriZe, din pacate definitiva. Va invit asadar sa patrundeti in lumea Shesdead...

 

 

Metalfan: Salut Shole si bine ai revenit la Metalfan!
Shole: Salut, ma bucur sa vorbim din nou.

Metalfan: Nu pot incepe acest interviu fara sa te intreb de despartirea de CriZe. Mai exact de ce s-a intamplat acest lucru?
Shole: CriZe a fost ceva frumos la un moment dat pentru mine, ramane o amintire frumoasa, un vis implinit practic. Din ziua in care mi-a venit ideea numelui formatiei si pana in ziua in care efectiv am plecat, am adunat sute de clipe incredibile: turneele, festivalurile, lansarile, clipurile, premiile, atatia oameni minunati care au trecut in timp prin componenta, multe nopti nebune de care ma prefac a nu mai sti, momente unice pe scena... Cel mai mult imi placea cand auzeam publicul cantand versurile. Am simtit insa ca e timpul pentru alt mod de exprimare a ceea ce simt. Simteam nevoia sa cant cu niste prieteni pentru alti prieteni, pur si simplu. 

Metalfan: In curand va fi lansat si noul album CriZe, iar in comunicatul de presa publicat in urma cu ceva vreme, scria ca pe acest material de voce se va ocupa Dragos. Totusi nu exista si cateva piese deja inregistrate pe care vei aparea si tu?
Shole: Nu am nici o legatura cu versurile sau vocile de pe viitorul material CriZe, ceea ce am inregistrat eu nu va fi folosit. Din punctul meu de vedere, recitalul de la Noisefun a fost ultima mea legatura cu CriZe. Oricum, textele pe care le scriu sunt pentru alta muzica, adica exact ceea ce facem la Shesdead.

Metalfan: Unii dintre fani sunt dezamagiti de aceasta despartire, altii, impartiali, iar o alta categorie se bucura. Ce simti fata de fiecare dintre ei?
Shole: Oamenii s-au nascut liberi si pot sa creada sau sa simta orice. Imi pare rau daca e cineva dezamagit de plecarea mea, ma bucur pentru cei care se bucura, celor impartiali le doresc numai bine de asemenea. Sincer, privesc totul atat de detasat de ceva timp si nu imi mai pasa deloc ce crede lumea. Fiecare trebuie sa-si accepte si sa-si urmeze destinul indiferent de parerile celorlalti. Important e sa fi impacat cu ceea ce esti si sa fii la inaltimea propriului vis.

Metalfan: In istoria metalului de a lungul timpului au existat o groaza de despartiri si reveniri, de exemplu plecarea in 1989 a bateristului Tom Hunting din Exodus, reintoarcerea in 1997 pana in 2005 si apoi revenirea in trupa in 2007 sau un exemplu mult mai bun, ca sa ramanem in sfera solistilor vocali, plecarea lui Rob Halford din Judas Priest sau a lui Bruce Dickinson din Iron Maiden la un moment dat. Ai lua in calcul la un moment dat, cel putin ipotetic, o reintoarcere in CriZe?
Shole: Nu. Am o teorie ciudata despre viata. Daca ar fi ca un drum pe care mergem, cred ca ceea ce lasam in urma se surpa. Trecutul inseamna doar amintiri alb-negru. There's no way back.

Metalfan: Haide sa ne indreptam atentia catre Shesdead, cum a aparut aceasta trupa? Care a fost lucrul care te-a facut sa faci acest pas?
Shole: Ideea mi-a venit acum vreo doi ani, ma rog... cred ca de fapt mereu m-am gandit sa am un proiect unde sa fac exact ce imi doresc muzical vorbind. Dar acum doi ani mi-a venit practic ideea cu Shesdead. Am tot cautat oameni, am incercat sa vad care simt la fel, am facut o piesa cu Catalin de la Coma si Radu de la Lemon intr-o noapte, la un studio, "6am", am mai incercat ceva si cu Sheriffu' de la Dodiez... pe urma totul s-a rezumat la versuri pentru vreo jumatate de an, iar acum ne-am adunat cativa prieteni sa cantam. Acum era momentul, trebuia sa trec prin cateva experiente noi, sa fiu pregatit.

Metalfan: Din ce am vazut pe myspace, acum exista o formatie in toata puterea cuvantului. Spune-ne, te rog, cum a ajuns fiecare membru in trupa.
Shole: Pai Dope e prietenul meu de ceva timp si am descoperit ca avem gusturi comune in materie de muzica, am si petrecut foarte mult timp impreuna si ne intelegem excelent si ca oameni, deci a fost o urmare fireasca cooptarea lui in proiect. Cristi, chitaristul, era prieten cu Dope din Constanta si l-am cunoscut intamplator, intr-o seara undeva unde era si o chitara, iar el ne-a impresionat atat de tare incat i-am propus rapid sa cante cu noi. Pe Alin, tobosarul nostru virtual, il stiam de vreun an. Nu ma asteptam sa aiba asemenea inclinatii, dar in cateva seri cand lucram la niste piese, a facut in paralel cu noi cateva ritmuri care ne-au convins definitiv ca vede totul in alt mod, complet nebun dar care ne place enorm. Aceasta este formula de baza in acest moment, dar mai avem si colaborari cu Mihai(bass), Izzy(vioara), Vantu(tobe), Killy(pian), ma rog... mai multe. Cam asta e inceputul. Acum ca avem si sala de repetitii, ne pregatim pentru debut in noiembrie.

Metalfan: Pentru acest gen, cel putin la noi, sunteti putin cam "exotici", am vazut ca veti avea parte si de vioara si pian. Nu crezi ca va fi putin cam greu in concerte de a pune totul in ordine?
Shole: Nu, de ce? Cand fiecare stie ce are de facut totul vine de la sine. Avem un set-up exotic oricum, cu clape, drum machine, chitara, voci, vioara, pian... Pe langa asta avem si o oarecare scenografie, proiectii, lumini... O sa fie o placere sa pregatim fiecare spectacol, chiar daca o sa fie greu uneori si o sa avem si probleme. Ne vom distra cu siguranta de fiecare data.

 

 

Metalfan: Ca tot te intrebam de prestatia live, stiu ca in toamna va incepe turneul "Tour and Loathing in Romania", banuiesc ca are o oarecare legatura cu filmul "Fear and Loathing in Las Vegas" daca nu ma insel...
Shole: Are. E un film care ne'a placut foarte mult si ne imaginam primul nostru turneu ca un trip in genul acela. E un film despre libertate, despre exces, despre explorarea mintii umane, teama, dezgust, umor, toate astea insa in Romania. Fiecare oras in care vom merge va fi ca un nou episod, fiecare spectator un personaj, decoruri noi, cadre de neuitat...

Metalfan: Revenind la componenta Shesdead, la un moment dat stiu ca aparuse pe myspace postat cum ca pe album vor figura Grui Sanger de la Satanochio si alti muzicieni de la noi. Ce s-a intamplat pana la urma?
Shole: Cu Grui Sanger am discutat mai demult sa colaboram. Inca nu s-a concretizat, dar nu este deloc exclus sa se intample la un moment dat. La fel si cu alti muzicieni, am discutat, urmeaza sa lucram cu unii dintre ei, dar nu vom exagera cu colaborarile. Cand vom simti ca e momentul, o vom face, totul e ca niste oameni sa se intalneasca la momentul potrivit. Sincronizarea este esentiala.

Metalfan: Este adevarat ca unul dintre visele tale atunci cand erai in liceu era ca intr-o buna zi sa canti pe aceeasi scena cu Deftones? "Intr-o zi voi canta in deschidere la Deftones...", sau sursa mea nu a fost atat de exacta...
Shole: Singura eroare e ca nu se intampla cand eram in liceu, eram in anul 2 de facultate cand am spus asta, in 2000, dupa ce un prieten mi'a aratat filmul White Pony. Asta nu inseamna ca in liceu nu visam acelasi lucru, numai ca erau altele formatiile. Spre norocul meu, cu multe dintre ele am avut ocazia sa fac interviuri sau sa le vad live, ceea ce reprezinta pentru mine multe visuri implinite. Faptul ca am cantat pe aceeasi scena cu Deftones este intr-adevar un moment foarte frumos in viata mea.

Metalfan: In comunicatul de presa ai spus ca momentan lucrati la un playlist de 10 piese. Cum merge treaba pana in acest moment...? Ne poti dezvalui cateva titluri... detalii...?
Shole: In clipa de fata sunt in lucru 7 piese din care vom canta si la FireFest pe 12 noiembrie, ne-am mutat intr-o sala unde putem lucra foarte bine, atmosfera este foarte creativa, adunam instrumente... Piesele sunt poetice si agresive in acelasi timp, instrumentale clean sau complet demente, voci melodioase sau disperate... Jam session la baza, ideile care ne plac le slefuim, iar cand capata o forma si un feeling aparte, le consideram piese si le repetam. Cateva titluri asa...Back Home, Like Birds in the Sky, Goodbye, 6am...

 

 

Metalfan: Stiu ca veti pregati si cateva coveruri, cumva si ceva Deftones? "Change (In the House of Flies)" de pe "White Pony" ar fi mai aproape de stilul Shesdead din ce am putut auzi pe myspace.... sunt pe aproape?
Shole: Nu o sa avem multe coveruri, maxim doua in viitorul apropiat. Chiar nu as vrea sa iti spun dupa ce piese facem, ca sa fie surpriza pentru cei care vin sa ne vada. Nu cred ca vom face vreun cover Deftones, cu toate ca e o trupa care ne place foarte mult. Nu are legatura cu Deftones ceea ce facem la Shesdead.

Metalfan: Cum merge treaba cu scurtmetrajul? Cine se ocupa de filmari? Unde vor decurge acestea? Ne poti spune mai multe...? Va aparea acesta ca bonus odata cu albumul de debut?
Shole: Nu stiu daca va aparea ca bonus la materialul discografic, sunt putin in urma cu filmarile. Nu dispun de un buget si din cauza asta ma misc mai greu. Lucrez cu prieteni, cand e timp, filmam in locatii inaccesibile in cea mai mare parte a zilei, ma rog... E un proiect greu dar il vom prezenta cat mai curand posibil, fiind deja in lucru de aproape jumatate de an.

Metalfan: Stiu ca vei publica si un volum de versuri. Va aparea la o editura anume sau va fi un proiect Do It Yourself?
Shole: Momentan sunt in discutii cu doua edituri, dar si varianta "by myself" pare destul de ok, mai ales ca nu imi imaginez un volum in librarii, mai degraba o brosura de buzunar pentru cativa. Mi se pare prea mult sa le zic poezii... sunt cuvinte puse unu' dupa altul. Atat. As scrie-o de mana pentru cei care vor sa o aiba, hahaha

Metalfan: Revenind la album, cum se va numi acesta?
Shole: Nu ne-am gandit inca. Deocamdata ne concentram pe compozitii si repetitie, pe pregatirea show-ului. Probabil o sa-i dam un nume cand va fi gata, ca la botezul religios. Sper sa fim lucizi si sa alegem un nume frumos.

Metalfan: Va aparea sub egida unei case de discuri de la noi sau de afara? Sau va fi autoprodus?
Shole: Metalfan Records Division si-a aratat disponibilitatea de a lucra cu noi, ne-am simtit onorati, deci primul material probabil ca va aparea sub aceasta sigla. Ne vom implica la randul nostru in productie si in primavara va vom prezenta nebunia noastra din studio, poate unii se vor regasi acolo.

Metalfan: Ok, cam atat a fost pentru moment. In incheiere ai dori sa adaugi ceva, sau sa transmiti ceva cititorilor Metalfan?
Shole: Singurul mesaj ar fi indemnul de a veni la concertele noastre daca o sa le placa piesele pe care o sa le postam curand pe site-ul nostru, www.myspace.com/sheisnomore . Vom uploada pe youtube si cateva filmari de la repetitii,  speram ca muzica noastra sa fie un refugiu pentru cei ca noi.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Crize, Shesdead

   October 21, 2008  | 0 Comentarii  | 6252 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Shole (Shesdead, ex-CriZe)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri