interviuri rock

Interviu cu Thorn Arwood (Hail the Night)

Interviu cu Thorn Arwood (Hail the Night)
TRUPE : Hail the Night

Prin luna august faceam pentru prima data cunostinta cu muzica Hail the Night datorita EP-ului lor de debut, Demonology, si pot spune ca nu imi pare rau. Trebuie sa recunosc insa ca la inceput pana sa arunc albumul in CD player am fost putin reticient, dar Thorn Arwood si compania m-au surprins intr-un mod placut atunci cand parca intr-un fel simteam ca pierdusem speranta pentru black metal, Hail the Night au reaprins flacara. Thorn Arwood a avut amabilitatea de a accorda primul interviu pentru Romania, in exclusivitate pentru Metalfan. Mai jos puteti afla mai multe despre Hail the Night, Demonology, prietenia cu Dez Fafara de la DevilDriver, albumul de debut, aprecierile lui Thorn la adresa Avatar si multe altele. De asemenea trebuie sa ii multumesc Ionelei de la Hail the Night Romania pentru ajutorul accordat in realizarea acestui interviu.

 

 

 

 

Metalfan: Salut Thorn, ma bucur sa te aud!
Thorn Arwood: Multumesc, este placerea mea frate!

Metalfan: In primul rand ai putea introduce Hail the Night cititorilor nostri si ne-ai putea spune ce ati mai facut in ultima vreme?
Thorn Arwood: Hail the Night este un proiect de black metal american din Los Angeles. Tocmai am lansat un EP cu 6 piese, Demonology, iar in momentul de fata compunem material nou si sustinem auditii pentru membri care sa cante live cu noi.

Metalfan: Stiu ca sunteti in cautarea unui baterist, este atat de greu sa gasiti un baterist in Los Angeles?
Thorn Arwood: Sunt de parere ca nu numai in Los Angeles este greu sa gasesti un baterist pentru acest gen de muzica, ci in intreaga lume. Black metalul este una dintre cele mai extreme si mai brutale forme de muzica care au fost vreodata scrise, si este nevoie de un adevarat razboinic pentru a putea canta acest tip de sonoritati. Bateristii black metal sunt destul de putini in intreaga lume. De aceea auzi ca mereu aceiasi tipi canta cu o groaza de trupe black metal, precum Frost, Hellhammer, Nick Barker, Tony Laureano. Este ceva ce nu iese din tipare, sa ii vezi pe aceeasi tipi cantand in foarte multe trupe de black si death metal pentru ca foarte putini muzicieni pot canta acest gen de muzica. Si pentru a raspunde intrebarii tale, DA, este cu siguranta greu sa gasesti un baterist serios in Los Angeles, dar suntem cu ochii pe cativa oameni in acest moment, asa ca ramane de vazut ce se va intampla.

Metalfan: De ce Robbie Sherre, bateristul care a cantat pe materialul vostru de debut, Demonology, a parasit formatia?
Thorn Arwood: Hail the Night a inceput ca un proiect de studio cu mine si cu LCF, care este fratele meu in realitate. Am inceput sa compunem cantece in urma cu aproximativ un an si jumatate in urma, doar noi doi. Totul a fost scris de noi, inclusiv partile de tobe, iar Robbie ne-a fost prezentat de catre un prieten comun, care ne-a sugerat ca probabil ar putea canta cateva parti pentru noi in studio. Sincer, stilul lui Robbie de a canta la tobe este mai apropiat de rock si nu metal. Este un tip grozav, dar nu a inteles niciodata adevarata natura a black metalului si se chinuia destul de tare cu viteza si cu blastbeat-urile in Hail the Night, asa ca am decis cu totii ca ar fi mai bine pentru trupa daca am gasi un baterist mai calificat. Robbie nu a avut nimic de a face cu compunerea niciunei piese de pe Demonology. Ii dorim toate cele bune, si haide sa o lasam asa.

Metalfan: Haide sa vorbim despre Demonology. De ce Demonology? Cum ai descrie acest album acelor oameni care inca nu l-au ascultat?
Thorn Arwood: Titlul Demonology este derivat dintr-o carte pe care am citit-o si care are legatura cu modul in care iti canalizezi energia, fie ca este pozitiva, sau negativa, pentru a o elibera in lume. Demonology este un EP cu 6 piese, pe care ne-am decis sa il lansam pentru a le oferi fanilor ceva, pana terminam de inregistrat albumul. Unele piese de pe Demonology ar putea aparea pe acesta, dar intr-o varianta reinregistrata.

Metalfan: Cum a decurs procesul de compunere al pieselor? Cati compozitori sunt in trupa?
Thorn Arwood: Ei bine, majoritatea pieselor au fost compuse de catre mine si LCF. De obicei, LCF, imi oferea riff-uri sau idei complete pentru piese si cateodata eu ii ofeream riffuri la care sa lucreze si totul era prelucrat si evolua de acolo. Este categoric un efort colectiv. Basistul nostru, Jayme Black este un compozitor foarte talentat care incepe sa vina cu niste idei grozave pentru trupa. Chiar ne face placere sa lucram cu Jayme.

Metalfan: Tu sau ceilalti membrii din trupa aveti orientari satanice? Daca este asa, sustineti Church of Satan sau sunteti practicanti ai Satanismului Theistic?
Thorn Arwood: Cred ca ai putea spune ca unele dintre orientarile mele ar putea fi considerate "satansite", in ceea ce cred, in liberul arbitru, si cred ca sunt propriul meu dumnezeu. Sincer, nu ma inscriu in nici o forma de religie organizata. Cred ca este o dovada de ipocrizie pentru cineva sa faca parte dintr-o bransa satanista, catolica, baptista si asa mai departe. Cred ca omul este stapanul acestui pamant si ca ne decidem singuri propriile noastre destine. Sunt un practicant al multor credinte cu adevarat pagane, legile naturii, si ale omului celtic. Dar sa incerci, sa ma arunci doar intr-un singur grup distinct, pare sa urmeze doar o singura dimensiune, si sunt mult prea multe parti din mine pentru a impartasi doar o orientare sau credinta.

Metalfan: De asemenea, dupa cum ai putut citi din recenzia pe care am realizat-o pentru Demonology, am fost foarte impresionat de modul in care suna pentru un material de debut. Unde ati inregistrat Demonology? Au durat mult inregistrarile?
Thorn Arwood: Iti multumesc pentru compliment! Am realizat materialul in camera noastra de repetitii, pentru, teoretic, nici un ban. A durat mult pana am editat partile de tobe pentru ca dupa cum iti spuneam, Robbie Sherre nu era pregatit pentru a canta acest stil de muzica, asa ca a trebuit sa apelez la multe trucuri si chiar am cantat si eu partile de tobe de pe Repentance si alte parti de pe Demonology. Am fost la scoala de ingineri de sunet, si am lucrat in industria muzicala pentru mult timp, asa ca a venit ca ceva natural sa mixez si sa produc albume.

Metalfan: Pe coperta am observat si numele lui Dez Fafara de la DevilDriver, care sunt relatiile tale cu el? Ar fi posibila o colaborare pentru noul album cu el?
Thorn Arwood: Jay Gordon (fost membru in trupa Orgy) neoficial se ocupa de Hail the Night pentru moment si Jay a produs si a mixat primul album Coal Chamber pentru Roadrunner Records. Dez si cu mine am facut cunostinta prin intermediul lui Jay si al altor prieteni comuni si inainte de a forma DevilDriver, am semnat cu fosta mea trupa Redrum cu casa lui de discuri Severe Records si am produs alte trupe cu el in 2003. Defapt m-a ajutat sa gasesc numele Hail the Night cand vorbeam in timpul preproductiei primului album DevilDriver. Putina birfa pentru oamenii din Romania ca sa se gandeasca.

Metalfan: Stiu ca urmeaza sa realizati un videoclip pentru o piesa de pe Demonology, ati luat o decizie in aceasta privinta? Care este piesa ta preferata de pe album?
Thorn Arwood: Sa realizam un videoclip este ceva la ce ne gandim sa facem in curand. Le ofera fanilor care nu au ocazia sa ne vada des oportunitatea de a vedea despre ce este vorba. Toate piesele reprezinta in mare o parte din mine si din cine sunt, asa ca imi este destul de greu sa am o favorita. Din punct de vedere liric, sunt cel mai mult mandru de lucrurile pe care le-am spus in Drowing Down, dar imi plac sentimentele de puritate si brutalitate pe care le transmitem in Black Inside.

Metalfan: De unde iti extragi inspiratia? Care au fost "muzele" pentru Demonology?
Thorn Arwood: Ma inspira multe lucruri. Ar putea fi ceva atat de simplu precum o plimbare in munti si sa simt ca sunt unul cu natura si cu pamantul. In alta situatia ar putea fi o marturisire brutala sau blasfemica sau rebela...in alt caz simt nevoia sa eliberez ceva intunecat si puternic si simt nevoia sa distrug ceva si folosesc muzica ca mecanism ca sa fac asta. Demonology a fost un album onest pe care trebuia sa-l realizam pentru ca a fost sincer asa cum l-am simtit. Este sincer si pur, are acele elemente carora multor albume le lipsesc in aceste zile. Oamenii incep sa spuna ca am inventat acest stil nou american de black metal si thrash, dar pentru noi a fost ceva natural, am cantat asa cum am vrut sa cantam si am scris despre subiectele despre care am dorit sa scriem. Foarte simplu si foarte pur, din puritatea acestui lucru rezulta puterea.

Metalfan: De asemenea, revenind la noul album, ati inregistrat ceva piese noi pana acum? Sau aveti idee despre cum va suna viitorul album?
Thorn Arwood: Demonology este doar un EP cu 6 piese. Planuim sa lansam un full-lenght cu 11 piese. Demonology este doar inceputul pentru noi. Mai avem multe de oferit!

Metalfan: Care crezi ca este cheia succesului pentru o trupa? Canti pentru public sau pentru tine?
Thorn Arwood: Ca sa iti raspund la aceasta intrebare, trebuie sa ma intorc la originea trupei. Am creat si am scris piese pentru noi pentru ca este ceva in ce credem si este ceva ce vrem sa facem. Cantam live atat pentru noi cat si pentru public! Speram ca oamenii sa gaseasca ceva sacru pentru ei in aceste piese si ca ii va ghida pe o cale a descoperii de sine. Black metalul nu este un stil de muzica care este pentru toata lumea. Le putem oferi oamenilor calea prin muzica noastra, dar este decizia lor daca vor urma aceasta calatorie impreuna cu noi.

 

 

 

 

Metalfan: Urmeaza sa semnati un contract cu o casa de discuri in viitorul apropiat?
Thorn Arwood: Da, purtam discutii avansate in acest moment cu o casa de discuri si vom vedea ce se va intampla. Este important pentru noi ca oamenii sa aiba ocazia sa asculte aceasta muzica, asa ca vrem sa ne asiguram ca vom lucra cu cea mai buna casa de discuri pe care o vom gasi.

Metalfan: Aproape ca am uitat sa te intreb, cum pot comanda oamenii care nu au cont de Myspace, Demonology?
Thorn Arwood: Demonology este un EP cu 6 piese in editie limitata, pe care l-am realizat doar in cateva sute de exemplare. Mai sunt doar cateva exemplare, dar aceia care vor sa cumpere una si nu au cont de Myspace imi pot transmite un e-mail si voi incerca sa ii ajut. Adresa mea de e-mail este: thornarwood@sbcglobal.net

Metalfan: Cunosti vreo trupa din Romania? Ar trebui sa incerci Avatar, Negura Bunget si Satanochio...
Thorn Arwood: Sunt prieten cu Dan de la Avatar si imi place foarte mult ceea ce face! Probabil vara urmatoare vom incerca sa venim in Romania si sa cantam la unul din festivalurile voastre si sa cunoastem pe toata lumea.

Metalfan: Acum spre sfarsitul interviului iti propun un quiz. Ce ne poti spune despre urmatoarele:
Thorn Arwood:

Type O Negative - Bloody Kisses...El Carnivore
Danzing - Misfit
The Cure - Robert Smith
King Diamond - "Grandmaaaaaaaaaaaaaaa" Nu poti sa nu-l iubesti pe King.
USBM - Hail the Night
Black metalul european - Norvegia

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat Thorn. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Thorn Arwood: Vreau sa transmit multumiri speciale tuturor din grupul Metalfan pentru ca sunteti metalisti adevarati pana la os!! Ii multumesc Ionelei de la Hail the Night Romania pentru suportul ei. Hail the Night iubeste Romania si stim ca aveti o mare pasiune pentru metalul adevarat. Speram sa venim si sa va cunoastem intr-o zi si sa aducem black metalul american in tara voastra! Va salutam si ne vom vedea in curand!!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Hail the Night

   December 02, 2008  | 3 Comentarii  | 7096 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Thorn Arwood (Hail the Night)

  • @pfff: Esti sigur ca support poate fi tradus decat ca sustinere?? Ai auzit de sinonime??

    1. Posted by Hellhammer_x09 | 22 Decembrie 2008 15:38
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri