interviuri rock

Interviu Johnny Roberts (Woe of Tyrants)

Interviu Johnny Roberts (Woe of Tyrants)
TRUPE : Woe of Tyrants

Woe of  Tyrants sunt o gasca relativ noua din Statele Unite ale Americii. Baietii ce ne propun o combinatie de death/thrash metal cu diverse influente primate dinspre power sau heavy metal de exemplu, au lansat cel de al doilea album de studio, Kingdom of Might. Despre acesta, despre cum au ajuns trupetii sub egida Metal Blade Records, despre religie, metal, Seinfeld si multe altele ne-a vorbit bateristul trupei, Johnny Roberts. Haideti sa vedem ce a raspuns acesta.

 


Metalfan: Salut Johnny si bine ai venit la Metalfan!
Johnny Roberts: Salut si multumesc pentru ca ma aveti aici!

Metalfan: Din cate stiu, acesta este primul vostru interviu pentru Romania, asa ca ar fi grozav daca ai putea prezenta o scurta istorie a trupei pentru cititorii nostri…
Johnny Roberts: Sa vedem, trupa noastra a fost formata in urma cu 5-6 ani in Chillicothe, Ohio. Am avut cateva schimbari de componenta, solistul nostru (Chris Catanzaro) si bassistul (Adam Kohler) sunt in trupa de la inceput. Chitaristul nostru ritmic, Matt Kincaid, s-a alaturat trupei in 2006, iar curand au compus albumul Behold the Lion. Eu m-am alaturat trupei spre sfarsitul lui 2006, imediat dupa ce am semnat cu Tribunal Records si am terminat inregistrarile pentru Behold the Lion. Am avut cateva luni la dispozitie pentru a promova albumul, dar in Octombrie 2007, am semnat cu Metal Blade Records, asa ca am inceput de indata sa lucram la un nou album. Si iata-ne acum lansand Kingdom of Might!

Metalfan: Nu cu foarte mult timp in urma, pe 6 Ianuarie, ati lansat cel de al doilea album, Kingdom of Might. Am observat ca s-au schimbat multe lucruri din 2007 pana acum. Ai putea descrie modul in care vezi aceste schimbari?
Johnny Roberts: Cand privesc in urma spre 2007, imi amintesc atat de multe clipe bune! Am sustinut multe concerte in acel an, si ne-am distrat de minune, facand ceea ce ne place. O mare schimbare de atunci si pana acum este legata de munca mai multa si concertele mai putine! Semnand cu Metal Blade spre sfarsitul lui 2007, am petrecut aproape tot 2008, compunand si inregistrand Kingdom of Might. Trebuie sa privim trupa noastra mai mult intr-o maniera de afacere. Avem cu totii o pasiune pentru a fi pe scena, a cunoaste oameni noi, sa vedem lumea si sa toate scenele muzicale pe care putem. In afara de asta, este multa munca de facut in industria muzicala, in afara de a compune piese si a canta. Trebuie sa invatam sa ne tinem moralul ridicat, pentru ca a sta acasa pentru doua – trei luni, fara a sustine nici un concert atunci cand fanii te roaga acest lucru, poate fi un lucru foarte dificil de facut!

Metalfan: Muzica voastra a fost descrisa ca death/thrash, insa trebuie sa admit ca merge mai departe de aceasta descriere. O vad ca fiind mai apropiata de scena din Europa decat de cea din America, esti de accord cu acest lucru? De ce, sau de ce nu?
Johnny Roberts: Sunt de accord, influentele noastre sunt foarte vaste. Am fost influentati de ambele parti ale spectrului, si a fost grozav sa pot lucra cu restul trupei la acest album pentru ca atunci cand am compus am avut cu totii aceasta intelegere a influentelor noastre si am incercat cat de mult am putut sa le depasim. Nimeni nu vrea sa sune ca altcineva in aceste zile, si este foarte greu, pentru ca metalul a ajuns atat de departe. Sunt atat de multe trupe, si atunci cand sunt catalogate intr-un singur gen, devin atat de predictibile pentru multi dintre ascultatori in cea ce priveste directia pe care o va urma un album. Trupe precum Between the Buried and Me sau The Faceless reusesc sa fuzioneze mai multe stiluri diferite pentru un rezultat neasteptat. Noul album The Faceless, Planetary Duality, aminteste in multe momente de Rush! Asa ca am urmat calea noastra: am luat toate elementele preferate din death, thrash, power metal si asa mai departe….si le-am mixat cat de mult am putut. Cand am auzit un riff power metal, am scris un blastbeat peste el. Cand am avut un minut bun de death metal, l-am impartit si am aruncat inauntru o parte thrash. Procesul de compunere a fost foarte intens in multe momente, dar suntem multumiti cu rezultatul final si speram ca toata lumea gandeste la fel!

Metalfan: In inceputul interviului am vorbit despre schimbari. O schimbare importanta este legata de casa de discuri, acum sunteti sub egida Metal Blade Records. Cum va simtiti sa fiti la aceeasi casa de discuri cu trupe precum Cannibal Corpse sau The Black Dahlia Murder de exemplu? Daca cineva ti-ar fi spus in 2004 de exemplu, ca in 2009 vei fi sub contract cu Metal Blade ce ai fi raspuns?
Johnny Roberts: Haha este o intrebare grozava, este o intrebare pe care ne-am pus-o si noi de multe ori in ultimii ani. Metal Blade este o casa de discuri incredibila, plina de multe trupe meseriase. Am fost influentat de multe dintre trupele care se afla in prezent sub contract cu Metal Blade. Faptul ca am semnat cu Metal Blade a fost unul dintre cele mai bune lucruri care s-au intamplat pana acum, si ne simtim mai bine in fiecare zi, stiind ca ne aflam in catalogul lor. Daca cineva mi-ar fi spus in 2004 ca in 2009 vom fi sub contract cu Metal Blade? Nu as fi crezut acest lucru, hahaha!

Metalfan: Care crezi ca este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faca o trupa ca sa atinga succesul in scena metal?? De ce?
Johnny Roberts: Primul si cel mai important lucru este sa continui sa inveti si sa ramai sincer cu tine insuti. Atat timp cat continui sa faci ceea ce faci si ai intodeauna motivatia de a deveni mai bun, de aici incolo nu mai trebuie decat ca materialul tau sa ajunga la toti cei care au urechile destupate. Succesul nu se masoara in contracte cu case de discuri sau in videoclipuri, este masurat in bucuria pe care o oferi oamenilor care se bucura de muzica ta si de respectul si dragostea ce le primesti in schimb.

 

 

Metalfan: Cum au decurs lucrurile cu Joey Sturgis in Foundation Studios? Care crezi ca este cel mai important lucru care a venit din partea lui Joey pe acest album?
Johnny Roberts: Joey este OMUL! Il recomand oricarui persoane care doreste sa inregistreze un album, stie ce face. In studio, categoric ne-a impins sa obtinem cel mai bun sunet pe care il puteam obtine. Cred ca am fost rasfatati, categoric este prea bun pentru ceea ce face. Cred ca cel mai important element care a venit din partea lui Joey este eficienta si dedicatia pe care le are. Stilul lui de productie a fost un factor important in alegerea noastra de a il avea ca inginer de sunet, orice iese din studioul lui este aur. Te iubim Joey!

Metalfan: Cine s-a ocupat de artwork-ul pentru Kingdom of Might? A fost o decizie grea de luat in aceasta privinta?
Johnny Roberts: Metal Blade ne-a pus in legatura cu artistul, Colin cred ca il cheama. El a facut o treaba incredibila, noi aveam alte cateva idei de la artisti diferiti, dar nimic deosebit. Dupa ce  am vazut artwork-ul lui Colin am stiut ca este artwork-ul perfect pentru acest album.

Metalfan: Cum a decurs procesul de inregistrare? Aveti ceva filmari disponibile din studio pe care urmeaza sa le lansati ca material bonus sau pe un DVD? Vorbind de un DVD, v-ar face placere sa lansati un astfel de material pana la finele anului?
Johnny Roberts: Inregistrarea a fost o experienta grozava. A fost destul de stresant in unele momente deoarece timpul nu se afla de partea noastra (am plecat sa concertam ziua urmatoare dupa ce am iesit din studio), dar inregistrarile au fost intodeauna nostime. Din pacate nu avem nici o filamre disponibila in acest moment, imi aduc aminte ca este posibil sa fi inregistrat cateva video-uri, dar nimic care sa fi aparut pe youtube sau in alta parte. Ne-ar face placere sa lansam un DVD pentru urmatorul material daca va fi posibil, suntem dispusi la orice putem face pentru a ne face cunoscuti.

Metalfan: Care a fost albumul tau favorit din 2008 si de ce? Si de asemenea care este albumul pe care esti nerabdator sa il asculti in 2009, de la ce trupa si de ce?
Johnny Roberts: Albumul meu favorit a fost ArsisWe Are the Nightmare. Categoric iubesc lead-urile de pe acest album, iar tobele nu cred ca puteau fi mai tehnice de atat. Simt o groaza de furnicaturi pe sira spinarii cand ascult ultima piesa Failure’s Conquest36 CrazyfistThe Tide and its Takers este pe locul al doilea, sunt o trupa incredibila, si una dintre cele mai tari trupe de vazut live. In ceea ce priveste acest an…abia astept noul album Mastodon! De asemenea abia astept noul Necrophagist. Lamb of God lanseaza curand un album…la naiba, pe cine pacalesc, astept orice este nou!

Metalfan: Esti de parere ca muzica influenteaza oamenii intr-un mod sau altul? Daca este bine sau rau, cum te simti? Cum te-ai simti?
Johnny Roberts: Multi dintre fanii nostril, isi exprima influenta pe care o primesc din partea noastra, fie ca este muzicala sau lirica. Cea mai buna parte din a scrie muzica, este sa ii auzi pe altii cum sunt influentati de ea, nimic altceva nu poate fi mai multumitor decat acest lucru. Am compus partile mele de tobe in speranta ca oamenii care vor asculta acest album, vor dori sa isi ia tobele si sa inceapa sa bata! Solistul nostru este foarte bun in a scrie versuri pozitive dar abstracte pentru piesele noastre. Fanii nostri isi exprima dragostea pentru lucrurile pozitive pe care incercam sa le transmitem.

Metalfan: Stiu ca nu ati cantat foarte mult live, cum va simtiti fata de show-urile ce urmeaza?
Johnny Roberts: In 2008 principalul lucru care n-ea lipsit au fost concertele. Cred ca in 2009 vom canta constant! Suntem mai mult decat pregatiti, va fi grozav cand vom privi inapoi la acest an cand se va termina.

Metalfan: De asemenea, ati cantat in Europa pana acum? Vreo sansa sa va vedem in Romania in curand?
Johnny Roberts: Nu am cantat in Europa din pacate. Nu avem nici un plan pentru moment pentru a concerta peste ocean, dar este categoric un tel. Nu am concertat mult in afara coastei de vest a Statelor Unite ale Americii, asa ca dupa ce vom concerta in SUA de cateva ori, sunt sigur ca vom avea ca optiune sa cantam si peste ocean.

Metalfan: Am observat ca versurile voastre in general au treaba cu religia, sunteti cu totii crestini? Cum crezi ca metalul si religia pot conlucra impreuna?
Johnny Roberts: Versurile noastre sunt inspirate de Biblie, si dupa cum spuneam si mai devreme, au o natura pozitiva. Solistului nostru, Chris, ii place sa compuna intr-un mod mai subtil. Versurile te imping mai mult sa privesti catre propria viata si sa fi multumit cu ceea ce esti. Nu suntem o trupa crestina, unii dintre noi, printre care si eu, nu suntem crestini deloc. Cu totii vrem sa tranzmitem un mesaj pozitiv prin muzica noastra si credem ca versurile sunt o buna reprezentare a convingerilor noastre privind viata, si suntem de parere ca oricine care pune suflet cand le asculta va primi ceva benefic din ele.

 

 

Metalfan: Acum spre sfarsit iti propun un quick-quizz. Te rog alege una dintre cele doua optiuni si argumenteaza de ce:
Johnny Roberts:
Carcass sau Napalm DeathNapalm Death! Sunt fan de mult timp, dar in nici un caz nu dau la o parte nimic din ce au realizat Carcass.

At the Gates sau In FlamesIn Flames, doar pentru ca au mai mult decat o selectie. In orice caz, Slaughter of the Soul zdrobeste orice album semnat In Flames.

New Wave of the American Heavy Metal sau New Wave of British Heavy Metal – AMERICA! LA NAIBA, DA!

Paste sau Craciun – Craciun, iepurasul de Pasti nu imi aduce cadouri.

Jay Leno sau David Letterman – Conan O’Brian!

Seinfeld sau My Name is Earl – Seinfeld, unul dintre cele mai bune sitcomuri de pe planeta.

Metallica sau Slayer - SLLLLAAYYYYYEEERRR!!!!!!!! Destul spus.

Metalfan: Iti multumesc pentru interviu Johnny! Succes cu Kingdom of Might, si in final daca doresti sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan….
Johnny Roberts: Iti multumesc pentru timpul accordat pentru a discuta cu mine! Oricine citeste asta, albumul nostru Kingdom of Might este acum in magazine! Puneti mana pe el si incepeti headbang-ul! O singura dragoste!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Woe of Tyrants

   January 20, 2009  | 0 Comentarii  | 9077 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu Johnny Roberts (Woe of Tyrants)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri