interviuri rock

Interviu Truda

Interviu Truda
TRUPE : Truda

Pentru cei ce nu stiu, Truda este o formatie clujeana de powercore care imi amintesc destul de mult de cei ce au fost odata Dust. Baietii urmeaza sa sustina primul concert in Bucuresti pe data de 8 martie in Live Metal Club. In randurile de mai jos aveti ocazia sa aflati mai multe detalii despre activitatea trupei de la chitaristul formatiei , Fotzey.

 


 
Fiind primul interviu Truda pentru Metalfan, va salut si bine ati venit in paginile site-ului!

Salutari calduroase de la Cluj tuturor cititorilor!

As dori sa spui cateva cuvinte despre istoria trupei, cum a inceput totul.
Cant cu Don Benassi de 18 ani si sub o forma sau alta intotdeauna am nimerit in aceeasi trupa, de accea nici unu din noi nu s-a mirat cand ideea de Truda ne-a venit in cap. Suntem niste oameni tare satui de ce se intampla in jurul nostru si muzica fiind cea mai buna modalitate in care ne stim exprima,... i-am dat bataie!

De ce Truda ? Ce vrea sa exprime numele ?
Truda vine de la o ijnuratura a mentorului nostru Gicu Farcas. Ni s-a parut un termen foarte expresiv pentru ce vrem sa facem si ce mesaje vrem sa transmitem.

Urmeaza sa lansati primul vostru album, numit Taraf Nation. Ce poti spune despre acest prim material ?
Va fi inedit... in sensul ca va fi inregistrat in afara granitelor pentru calitate si masterizat in State. In afara de asta albumul va trata subiecte pe care inca nimeni nu le-a abordat in maniera noastra.Cred ca titlul albumului vorbeste de la sine!

De curand ati lansat videoclipul piesei Popa. De la ce a pornit ideea videoclipului?
De la popi si institutia numita Biserica! De orice fel ar fi ea. Ati observat cred, ca in videoclip apar biserici reformate, obiceiuri ortodoxe si sutane catolice, etc... Nu facem referire la o religie in parte ci la toate cela care se folosesc de nevoia de credinta a omului simplu pentru a face bani! Aceste lucruri sunt prezentate in clip "dur", pentru ca dura e si realitatea. Nu ne mai ascundem dupa cortina decentei si figurilor de stil vis-a-vis de cei in cauza! Am facut asta 18 ani si fara efect.

Cum de ati decis sa colaborati cu Crivat(Bucovina) pentru aceasta piesa ?
Crivat e un vechi prieten al nostru de cand au inregistrat la noi albumul Vena Cava si Ceasul aducerii aminte de la Bucovina. Ce pot spune... "Cine se aseamana se aduna" si pe langa asta se potriveshte perfect in peisaj. In momentul in care mi-a venit ideea de clip, al doi-lea gand m-a dus direct la Crivat. Si s-a dovedit ca am avut dreptate.

 

 

Versurile pieselor cat si videoclipurile voastre sunt o critica adusa societatii ?
Nu neaparat critica! Mai degraba vrem sa deschidem ochii oamenilor asupra ipocriziei si mediocritatii societatii romanesti. De exemplu: Suntem impotriva tiganizarii acestei natiuni. Romanii in loc sa urmeze adevaratele valori de la noi sau din afara, se indreapta in jos... insusindu-si cultura si obiceiurile infecte a unui popor nomad si fara bun simt. Textele noastre (proaste, dupa unlele guri) nu sunt rele, ci sunt altfel. Nu vom canta niciodata despre ciori, sange, zei nordici, zapada... sau muschi, tate, sabii, eroi si alte povesti nemuritoare... sunt convins ca cei ce au ochi de auzit au sa guste!! Eu zic... mai bine zis sunt convins, ca o Truda e buna la tara omului.

Pe data de 8 martie urmeaza sa sustineti primul vostru concert in Bucuresti, mai exact in Live Metal Club. Ce asteptari aveti de la acest concert ?
In sfarsit ajungem si in Bucuresti... asta e bine... Bucurestiul e pe locul 2 la mesaje de incurajare si numar de vizionari pe site. Nu ne asteptam la nimic mult mai special decat un oricare alt concert. Oricum va fi cale lunga pana ce un alt oras va dobora recordul de lopeti , sepe, greble si alte instrumente ale muncii ridicate in aer ca la un concert in Bistrita sau Cluj! In orice caz nu va vom dezamagi... mai ales de 8 martie... hehe

Stiu ca voi sunteti din Cluj, iar anul acesta vor concerta in orasul vostru 4 nume mari ale scenei metalice (Testament, Onslaught, Vader, Immolation). Credeti ca veti fi alesi sa deschideti pentru una din aceste trupe?
Asta depinde de organizatori... nu stim inca ce va fi. Pentru noi onoarea e sa fim iubiti pentru realizarile noastre decat sa ne laudam ca am cantat in deschidere la nush'ce trupa. A canta in deschidere la o trupa mare ne-ar creste cota in ochii publicului intr-o modalitate falsa. Nu zic ca nu e bine dar eu stiu ca nu prin munca mea mi-a crescut cota si asta m-ar deranja. Concertele astea sunt bune pentru ca te vede multa lume. Atat!

Stiu ca in viitorul apropiat, Ghiavolu'(voce) urmeaza sa paraseasca formatia definitiv. Ati gasit un inlocuitor pentru el sau urmeaza sa cautati la momentul respectiv ?
Noi deja cautam... pentru ca nu vrem sa ne oprim si sunt convins ca vom gasi pe cineva destul de "Idiot" sa se inhaiteze cu noi. Orice sfat bun ne-ar ajuta si din partea voastra si a cititorilor. Cine crede ca ne poate ajuta, mess i.d.: fotzey69 Thanks!

Dupa lansarea albumului ce planuri aveti ? Veti pleca intr-un turneu de promovare ?
Lansarea e inca departe dat fiind faptul ca nu mai avem vocal. Acest lucru ne-a dat peste cap foarte tare. Nu stim inca exact ce va fi.

 

 

Ce artisti/trupe influenteaza muzica formatiei in general?
Noi ascultam aproape toate genurile. In genul nostru: Lamb of God, Mnemic, Chimaira, Skin Dred, Slipknot, dar si Death, Carcass, Atheist, Cynic, Pantera, Machine Head. Eu personal ascult si Glamm rock 80's style. Nu ascult trupele la care nu le pot citi numele. Nu mai am rabdare... hehe

Ce parere ai, despre scena rock/metal romaneasca? Crezi ca lucrurile se misca destul de bine in momentul de fata?
Intotdeauna au fost trupe bune in Romania, ca si acum de altfel si e bine ca sunt tot mai multe manifestari de gen. Pacat ca Romania e cimitir de artishti si talente. Cei trecuti de 30 de ani stiu ce vreau sa spun!

Iti multumesc pentru timpul acordat si am sa te rog ca in incheiere sa adresezi cateva cuvinte ascultatorilor vostri.
Fiti sinceri cu voi insiva, nu faceti compromisuri, si nu mai pupati cururi!

Autor: R. Andrei
Vezi galeriile trupelor: Truda

   February 12, 2008  | 30 Comentarii  | 12257 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu Truda

  • trebuia sa-l fi intrebat si despre c.a.s.h., despre componentza truda, despre celelalte clipuri, despre promovarea prin intermediul netului si a youtube (truda si taranii, celelalte clipuri).

    nici nu-mi dau seama cat de veki e interviul, intr-o vreme ghiavolu' plecase, apoi a revenit. pleaca iar?

    1. Posted by sistemuiedevina | 13 Februarie 2008 09:51
  • Chiar nu avea nici un rost sa-l intreb despre Cash, mai bine fac un interviu separat Cash. Ghiavolu paraseste formatia definitiv, cat despre vechimea interviului, ieri a fost postat. Scrie chiar sus de tot acolo unde scrie mare DATA: 12/02/2008

    2. Posted by R.Andrei | 13 Februarie 2008 10:35
  • trupa asta spune numai mizerii si are versuri de copii de clasa a 4a. o rusine

    3. Posted by Lemmy.G | 13 Februarie 2008 13:04
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri