interviuri rock

John Tardy (OBITUARY): Ronnie James Dio in varianta death metal

John Tardy (OBITUARY): Ronnie James Dio in varianta death metal
TRUPE : Obituary

Obituary este una dintre cele mai importante trupe ale scenei death metal. John Tardy a acceptat propunerea noastra si a vorbit in avan-premiera celui de al doilea concert pe care trupa il va sustine in Romania. In data de 7 iulie 2012, Obituary va urca pe scena festivalului B'estfest. John a vorbit si despre proiectul Tardy Brothers, Ronnie James Dio, dar si viitorul album de studio al trupei si posibilitatea de a colabora din nou cu faimosul producator Scott Burns.


 
 
 
Metalfan: Salut si bine ai revenit in paginile Metalfan!
John Tardy: Multumesc!

Metalfan: In această vara Obituary va canta pentru a doua oara aici, in Romania. Ce iti amintesti despre spectacolul anterior sustinut de trupa in 2005?
John Tardy: Imi amintesc de un spectacol destul de bun si niste fani destul de nebuni. Speram ca aceasta va fi la fel de bun ca cel de data trecuta.

Metalfan: Unele trupe precum Metallica, cu Black Album (1991), Megadeth cu Rust in Peace (1990) si Slayer cu Reign in Blood (1986) au cantat aceste albume live. Te-ai gandit vreodata de a face un turneu sau doar concerte in care sa cantati unul dintre aceste albume Slowly We Rot (1989), Cause of Death (1990), The End Complete (1992) or World Demise (1994)?

John Tardy: Se pare ca am putea fi din nou in turneu decembrie si am face exact acest lucru. Ar trebui sa avem confirmarea turneului in curand. Nu sunt inca sigur, dar este posibil sa cantam in intregime Slowly We Rot (1989) si Cause of Death (1990)... nu sunt inca sigur.

Metalfan: Care este albumul tau preferat Obituary? De ce?
John Tardy: Ascult cel mai nou album al nostru Darkest Day (2009), dar asta este ceva normal pentru mine. Imi place sa ascult cea mai noua lucrare. Dar inca imi amintesc de momentul in care am intrat in posesia primului exemplar Slowly We Rot (1989) si ca a fost foarte special pentru mine / noi.

Metalfan: Obituary a trecut prin cateva schimbari de componenta in ultimii ani. Basistul Frank Watkins a parasit trupa trupa, Allen West a parasit din nou grupul, si alti muzicieni importanti, cum ar fi Ralph Santolla si DiGiorgio Steve au facut parte din componenta trupei. Ce ne poti spune despre aceste schimbari? Despre acesti muzicieni importanti?
John Tardy: Cred ca problemele noastre cu Allen au fost destul de bine explicate. Este greu sa trec iar prin asta. Ralph i-a luat locul, dar parea sa fie prea ocupat pentru a se putea concentra asupra Obituary. A fost greu sa ne luam la revedere, pentru ca este in continuare prieten al nostru. Steve DiGiorgio este, de asemenea, un bun prieten pe care l-am invitat intr-un turneu in timp ce Frank a devenit tata, astfel ca a fost un lucru planificat. Eu nu voi comenta mai mult despre Frank. Este mai bine sa-l intrebi pe el ce face.

Metalfan: Cum este Terry Butler, ca un membru al trupei? Cum crezi ca este pentru el sa faca parte din Obituary, dupa ce a cantat atatia ani cu atat de multe trupe bune precum Death, Six Feet Under si Massacre?
John Tardy: Terry este minunat si avand-l in trupa este ca si cum ai aduce un frate cu tine. Il cunoastem din scoala primara si nu am fi putut fi mai fericiti. Se simte ca si cum am ar fi fost parte din trupa de la inceput.

 


 
Metalfan: Care este albumul tau preferat de la Death, Six Feet Under Si Massacre?
John Tardy: Scream Bloody Gore (1987), Haunted (1995) si demo-ul Massacre... toate lucrurile de la inceputuri!

Metalfan: Stiu ca anul acesta Obituary ani va lansa al noualea albumul de studio. Cine este responsabil cu productia? Cum merg inregistrarile pana acum?
John Tardy: Nu grabim in nici un fel lucrurile. Ce am facut pana acum este atat de minunat ... foarte, foarte heavy! Am crezut ca fi gata anul acesta, dar cu toate concertele, cel mai probabil va fi lansat anul viitor. Vom inregistra albumul noi insine, cum am facut cu ultimele materiale si apoi, probabil, il vom lua pe Mark Prator sa se ocupe de mix.

Metalfan: Ai putea sa ne spuneti cateva cuvinte despre piesele de pe acest album? Cateva titluri de piese?
John Tardy: Nu inca. Este prea devreme in ceea ce priveste procesul de compozitie. Scuze.

Metalfan: Daca ar fi sa-l convingi pe Scott Burns pentru a lucra din nou cu Obituary la un nou album, care este cel mai bolnav pe care l-ai face?
John Tardy: Ha. Ei bine, eu vorbesc cu Scott Burns tot timpul si: 1) el nu se mai produce; 2) tot ce trebuie sa fac este sa-i cer ajutorul si el va fi acolo. El este un bun prieten si vom privi intodeauna cu drag amintirile ce ne leaga.

Metalfan: Mai devreme am vorbit despre fostii membri ai trupei. Ti-ar placea sa lansati un DVD cu toti oamenii care au trecut prin trupa, ca Motorhead de exemplu?
John Tardy: Nu. Sa lucram din nou cu unii baieti, nu o sa se intample. Avem prea multe alte lucruri care le putem face. Un show aniversar? Nu sunt fan al aniversarilor...

Metalfan: Stiu ca tu si Donald Tardy sunteti implicati intr-o alta trupa, Tardy Brothers. Cum merg lucrurile cu formatia?
John Tardy: Acesta este doar un proiect la care Donald Tardy si cu mine lucram din cand in cand. Avem cateva piese noi, dar acum suntem atat de ocupati cu Obituary incat va trebui sa astepte.

Metalfan: In 2009 ati lansat albumul de debut numit Bloodline. Cum vezi acum albumul?
John Tardy: Imi place. A fost foarte distractiv sa-l compunem si cred ca a iesit destul de bine. Sunt eu si Donald Tardy, asa ca ar trebui sa sune un pic ca Obituary dar eu simt ca este atat de diferit. O multime de ritmuri diferite care nu ar fi avut loc in muzica Obituary si un sunet care sa nu fie prea diferit, dar si solo-uri atat de multe care fac, de asemenea, Obituary sa sune diferit. Am avut sansa de a avea cinci chitaristi diferiti pe album si este placut sa-l asculti.
 
Metalfan: In muzica Tardy Brothers am gasit o multime de influente de la trupe de heavy metal si muzicieni de gen, cum ar fi Dio, Rainbow, unele de la Judas Priest si multe din death metal. Ce parere ai despre acest trupe?
John Tardy: Dio e eroul meu, il iubesc si tot ce a facut. Unul dintre cei mai buni cantareti din toate timpurile. Nu sunt un mare fan Judas Priest, dar merita tot respectul din lume si am avut ocazia de a il intalni Rob (n. red. Halford) si este un tip grozav. Eu chiar nu aud influentele astea pe care le auzi tu, dar totul este bine. Fiind in comparatie cu aceste trupe este o onoare!

Metalfan: Vorbind de Dio, ai avut sansa de a-l intalni pe Ronnie James Dio? Cat de important a fost el pentru evolutia de heavy metal-ului?
John Tardy: L-am intalnit odata si nu voi uita niciodata. Era atat de amabil si cu picioarele pe pamant. Il iubesc pe Dio si tot ceea ce a facut pentru muzica, nu doar pentru metal, nu va fi niciodata uitat. E eroul meu!

Metalfan: La fel ca Ronnie pentru heavy metal, cred ca tu ai o voce unica pentru death metal . Care este secretul tau? Cat de greu este sa suni diferit?
John Tardy: Multumesc. Nu stiu exact. Probabil ca este vorba mai mult de noroc decat orice altceva, desi este mult de munca si foarte greu turnee lungi. Cred ca am aparut tocmai la momentul potrivit si am avut noroc de la inceput pentru ca Donald, Trevor si eu am venit cu propriul nostru sunet.

Metalfan: Ce parere ai despre trupe din New Wave of American Heavy Metal? Ai niste favoriti?

John Tardy: Am ramas blocat în trecut si iubesc metalul vechi. Ce pot sa spun. Slayer, Venom, Possessed, Frost (n.red Celtic Frost)... du-ma inapoi...

Metalfan: Ai putea sa ne spui trei piese pe care le veti canta in această vară aici, in Romania, cu Obituary?
John Tardy: ... inchide ochii daca nu vrei sa vezi asta ... Find the Arise, The End Complete and Til Death!

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul oferit John! In final ai dori sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostrii?
John Tardy: Multumesc din nou! Astept cu nerabdare sa ajung in Romania din nou! Multumesc pentru tot sprijinul.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Obituary

   July 07, 2012  | 1 Comentarii  | 9185 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: John Tardy (OBITUARY): Ronnie James Dio in varianta death metal

  • I can't wait to see Obituary's live stream concert Saturday, June 8 watch it here http://www.unation.com/Obituary

    1. Posted by GWBarber | 04 Iunie 2013 21:54
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri