interviuri rock

Joseph P. Dorignac: fotografii din NOLA

Joseph P. Dorignac: fotografii din NOLA
TRUPE : Down, Eyehategod, Philip H Anselmo and the Illegals

De aproximativ un an de zile îl urmaresc pe Facebook pe fotograful Joseph P. Dorignac din New Orleans, Louisiana. Recunosc, am fost atras pentru început de imaginile pe care le realiza în studioul Nodferatu's Lair al lui Phil Anselmo, însă Joseph este mai mult de cât un fotograf de studio. Dacă v-a plăcut documentarul NOLA: Life, Death, & Heavy Blues from the Bayou realizat de catre Noisey, va invit să parcurgeți rândurile de mai jos.



DOWN 2015

 
Metalfan: Salut, Joseph şi bine ai venit la Metalfan! Acum ceva vreme am descoperit ce faci şi de-atunci sunt cu ochii pe tine. Cum e să fii fotograf în New Orleans, Louisiana?
Joseph P. Dorignac: Omule, New Orleans şi Louisiana sunt minunate pentru un fotograf şi pentru orice artist de altfel. E atât de multă cultură şi istorie în aer, o simți precum umiditatea pe timp de vară, îți poți găsi inspirația oriunde ți-ai întoarce capul… Fie că o găseşti în arhitectură, natură, mâncare, sau în oameni şi muzică.

Metalfan: Cum şi când ți-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?
Joseph P. Dorignac: Sunt pasionat de fotografie de când aveam aproximativ 12 ani. Nu pot să zic că a fost un mare moment în care am zis: asta e ceea ce vreau să fac. E doar ceva ce a fost alături de mine şi a crescut.

Metalfan: Poți să ne spui mai multe despre tehnica şi stilul tău de fotografiere?
Joseph P. Dorignac: [n. red. râde] Ăsta e un lucru dificil, pentru că efectiv nu cred că am o tehnică specială, iar stilul meu s-a dezvoltat prin el însuşi. Ma văd fotografiind cele mai multe dintre cadre folosind subexpunerea. Mi-am dat seama că îmi place ca cele mai multe dintre imagini să fie puțin spre latura mai întunecată, ceea ce face ca procesul de editare să fie mai uşor pentru mine. Reuşesc să păstrez nuanțele întunecate dar şi să dau luminozitate zonelor cu umbre şi să aduc culorile unde vreau pentru o imagine anume. Acest proces este opus față de ceea ce alții instruiesc. Unii spun că e mai uşor să editezi o fotografie care este supraexpusă decât una subexpusă. Dar ăsta sunt eu, unul care face lucrurile mai complicat! [n. red. râde]

Metalfan: Cred că a fost mai uşor să descoperi muzica decât să descoperi fotografia. Care au fost primele trupe şi albume pe care ai avut şansa să le asculți?
Joseph P. Dorignac: Ozzy, Eagles, KISS, AC/DC, Heart

Metalfan: Când te-ai îndrăgostit de muzica rock? În ce fel influențează pasiunea pentru muzică munca ta ca fotograf?
Joseph P. Dorignac: Aveam 12 ani şi aş fi ascultat Speak of the Devil al lui Ozzy într-una! Aşa că, acesta este albumul cu care am început. Aş spune că imaginile de copertă ale albumelor mă influențează mai mult decât muzica. Iubesc arta vizuală! Nu că muzica n-ar oferi nişte viziuni minunate…

 

Mike Williams, Jimmy Bower, Philip H. Anselmo

Metalfan: De-a lungul anilor ai lucrat cu o grămade de formații legendare din scena de rock/metal. Down, Eyehategod, Superjoint Ritual şi aşa mai departe… Care e trupa cu care se lucrează cel mai bine? De ce?

Joseph P. Dorignac: O, nu pot spune că una e mai bună decât alta. Toate sunt tari! Sunt prieten apropiat cu toți, aşa că nu e muncă. E mai mult ca şi când îți petreci timpul cu prieteni buni şi faci fotografii în timp ce te distrezi.

Metalfan: În documentarul NOLA: Life, Death, & Heavy Blues from the Bayou, realizat de Noisey, Mike Williams descria oraşul New Orleans ca fiind unul mai degrabă european. Simți acelaşi lucru? Poți să ne spui mai multe despre asta?
Joseph P. Dorignac: Da, noi ca parte a unui oraş suntem foarte aproape de rădăcinile europene. Bineînțeles că am fost stimulați de Spania, Franța şi Anglia. Cea mai mare parte din arhitectura noastră este compusă din toate acestea trei. Cartierul Francez are de fapt mai multe influențe spaniole decât franceze. Fapt mai puțin ştiut…

Metalfan: Langustele fierte reprezintă cel mai popular fel de mâncare local când vine vorba despre New Orleans. În acelaşi documentar, NOLA: Life, Death, & Heavy Blues from the Bayou am văzut că Phil Anselmo este bucătarul şef. Cât de bine găteşte?
Joseph P. Dorignac: Dacă ai văzut desenele animate Cooking Hostile cu Philip, asta spune tot! [n. red. râde]

 

 
Metalfan: Poți să ne împărtăşeşti mai multe despre bucătăria din New Orleans, sunt anumite feluri de mâncare pe care oamenii ar trebui să le încerce dacă vizitează oraşul?
Joseph P. Dorignac: Ceea ce nu ştii despre mine este că jobul meu principal constă în a găti, iar familia mea deține un magazin alimentar în New Orleans. Aşa că bucătăria din New Orleans este o parte din viața mea. Precum arhitectura, bucătăria noastră este din plin influențată de cea spaniolă, italiană, africană, franceză, chiar şi asiatică. Totuşi, în ultima vreme, la moda sunt aromele şi tehnicile de influență mexicană. Dar dacă vii în vizită, trebuie să încerci felurile principale, langusta înabusita, aligator în sos picant sau orice rețetă locală cu fructe de mare. Avem cele mai bune fructe de mare din lume! De asemenea, trebuie să încerci friptura de vită Po Boy. Este varianta noastră de sandwich. Folosim o franzelă franțuzească, vită uşor rumenită, de obicei tăiată în felii subțiri, sau tocată într-un sos de friptură gros şi maroniu, acoperită cu salată verde tocată, roşii şi maioneză.
Acum trebuie să mă duc să mănânc! [n. red. râde]

Metalfan: În aceste vremuri există încă multă violență în lume, o grămadă de războaie inutile unde egourile sunt mai mari decât viața însăşi. Vezi o cale prin care se poate opri nebunia asta?

 Joseph P. Dorignac: Război a fost mereu, de la începutul omenirii. Războiul nu o să se oprească atât timp cât există oameni.

Metalfan: Din afară, în Stalele Unite armele par să cauzeze nişte probleme serioase. De exemplu, Megadeth a încercat să transmită un mesaj prin piesa şi videoclipul de la mijlocul anilor ’90, 99 Ways to Die. Au trecut 20 de ani şi pare că nimic nu s-a schimbat. Care sunt perspectivele tale legate de această chestiune?
Joseph P. Dorignac: Oamenii cauzează probleme, nu armele. Dețin si eu câteva arme, dar armele mele nu au cauzat niciodată probleme.

Metalfan: Henry Rollins a spus odată că „educația va restabili o democrație viguroasă. Ce crezi despre educație şi cum comentezi acest citat?
Joseph P. Dorignac: Iubesc cunoaşterea! Mereu învățăm ceva dacă ne ținem mintea deschisă. Dar aici, în țara mea devenim mai tâmpiți, chiar dacă cheltuim miliarde de dolari pe educație în această țară. Se produce o întreagă generație de oi şi adepți ai minciunilor şi ai propagandei politice.

Metalfan: Noi aici la Metalfan.ro suntem mari fani ai mix-tape-urilor. Considerăm că reprezintă o bună metodă de a găsi muzică nouă, iar când spun „nou” nu mă gândesc neapărat la trupe noi, ci la improvizații şi cântece nedescoperite de noi pe care tu le preferi. Care ar fi titlul acestui mix-tape?
Joseph P. Dorignac: Aş numi acest mix „Sunt un bătrân nenorocit!!!
01. Exodus - Bonded by Blood
02. Pantera - I’m Broken
03. Sepultura - Arise
04. Suicidal Tendencies - Trip at the Brain
05. Corrosion of Conformity - Vote with a Bullet
06. Superjoint Ritual - Fuck your Enemy
07. EyeHateGod - New Orleans is the New Vietnam
08. Down – orice de pe NOLA
09. Outlaw Order - Alcohol Tobacco Firearms
10. Today Is The Day - Pain is a Warning
11. Napalm Death - Sold Short
12. orice de King Parrot!!!

 

 
Metalfan: Te-ai gândit vreodată să scoți un album de fotografie? Te vezi făcând asta în viitorul apropiat?
Joseph P. Dorignac: Da, lucrez la o carte cu fotografiile mele acum. Sper să o termin până în octombrie. Dar pare că o să se transforme în trei cărți. Fiecare cu un subiect diferit… Una cu toate apusurile din Louisiana şi peisajele de mlaştină… Apoi una cu cimitirele din Louisiana şi una cu fotografii de la concerte.

Metalfan: Mulțumim pentru timpul acordat şi pentru răspunsuri! În final, ai vrea să mai adaugi ceva sau să transmiți câteva cuvinte cititorilor noştri?
Joseph P. Dorignac: Vă mulțumesc! Apreciez că vă place munca mea într-atât încât să vreți să aflați mai mult! Metal-ul uneşte lumea!

Foto: Joseph P. Dorignac
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Down,

   June 10, 2015  | 0 Comentarii  | 8730 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Joseph P. Dorignac: fotografii din NOLA

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri