interviuri rock

LOUDRAGE: metal extrem, dar emotional

LOUDRAGE: metal extrem, dar emotional
TRUPE : Loudrage

Molester, solistul vocal al trupei Loudrage, a avut amabilitatea de a ne vorbi despre materialul de debut al trupei, "Rage Unleashed" si reactiile pozitive pe care le-a primit acesta, despre prezenta la Hatework Festival alaturi de trupe precum Nile, Grave sau Belphegor, dar si despre ce alte surprize ne pregatesc in viitor.

 

 

Metalfan: Salutare! Ce mai face Loudrage in ultima vreme?
Molester: Salut, Hellhammer! Pai in ultima vreme activitatea noastra consta in repetitii si promovarea EP-ului Rage Unleashed - Tale of a Murderer care a fost lansat in ianuarie. Incercam sa promovam cat mai mult numele trupei pentru a ne inlesni distributia CDului pe afara si asta cere mult timp si cheltuieli mari, dar suntem foarte multumiti de rezultate. In ceea ce priveste repetitiile avem ceva piese noi si lucram la altele, care vor figura pe albumul din 2009.

Metalfan: Tinand cont ca acesta este primul vostru interviu pentru Metalfan, ati putea sa prezentati o scurta biografie a trupei pana in acest moment?
Molester: Ne-am intalnit si am decis sa formam aceasta trupa in 2005, dar adevaratul "start" a fost abia dupa un an. 2006 a fost un an bogat in concerte si ne-am bucurat si de un turneu de 7 zile prin Romania cu prietenii nostri de la Rictus Grin (USA). In 2007 am lansat un DVD bazat pe acest turneu, DVD ce se numeste Groovy Dracula Tour si am avut onoarea de a deschide concertele Sepultura si Vital Remains de la Bucuresti, respectiv Timisoara. Iar anul acesta, desi am avut un singur concert pana acum (cu Apocalips, la Timisoara), a inceput foarte "agresiv" prin lansarea EP-ului, promovarea si distributia lui (pana acum am reusit sa-l avem distribuit in SUA, Australia, Polonia, Canada, Franta si Portugalia si urmeaza si alte tari) si semnarea unei intelegeri de roductie/management cu Hatework. In martie am tras si primul clip profesional, care urmeaza a fi lansat la sfarsitul lui aprilie. Contractul de management si booking cu prietenii nostri de la Hatework e o mare realizare pentru noi. Ne va schimba mult in bine pentru ca pun suflet mult si se implica in toate aspectele legate de trupa. Am stabilit pentru viitorul apropiat sa filmam primul videoclip si sa tragem albumul de debut anul asta, iar la inceputul lui 2009 sa lansam albumul si sa il promovam cat mai eficient.

 

 

Metalfan: Asa cum spuneai, de curind ati lansat EP-ul Rage Unleashed, ai putea sa faceti o descriere a pieselor? Mai pe scurt, ce se ascunde in spatele fiecarei piese?
Molester: EP-ul contine 6 piese (fiecare cu intro-ul sau) + un outro. Am incercat sa prezentam viata unui criminal asa cum ne-o imaginam noi. Ideea de baza a pieselor am putea-o sugera prin motto-ul "Nu judeca o carte dupa coperta".
Piesele:
1. Well, Cum! - se naste un copil nedorit, predestinat esecului in viata;
2. Breastfeed Your Child - regretele mamei sale, a pierdut o viata de huzur si a "castigat" o povara;
3. One Bullet, Two Whores - tanarul sufera prima si cea mai mare deceptie, cele doua curve fiind iubita si prietenul lui cel mai bun. Si isi incepe "cariera", haha
4. Loudrage - toate pornirile lui criminale se dezlantuie si isi descarca furia alegand victime la intamplare
5. Criminal - descopera ca ii place ceea ce face si nu se poate hotari daca sa se bucure sau sa fie speriat
6. Another One of Us - deznodamantul: este un om ca oricare altul, doar ca are "mici" probleme, hehe.
Este o poveste simpla si la obiect, exact asa cum ne-am dorit-o. Noua ne place mult, iar daca mai sunt si altii care o vor intelege, cu atat mai bine.

Metalfan: Am observat ca Rage Unleashed a avut parte in general de recenzii pozitive, ce parere aveti despre acest lucru?
Molester: Iti dai seama ca ne incanta treaba asta. Am trimis EPul la o gramada de reviste si webzine-uri si inca trimitem in limita bugetului, asa ca ne asteptam la tot felul de recenzii care ne vor si ajuta pe viitor. Asteptam si o recenzie din India, si nu in engleza. Nu stiu cum ne vom descurca cu tradusul ei, haha

 

 

 

Metalfan: De asemenea, ati primit laude si de la muzicieni precum Phil Fasciana (Malevolent Creation), Nick Hipa (As I Lay Dying) sau Peter Östlund (Vomitory). Cum a ajuns muzica voastra la urechile lor?
Molester: Pe unii dintre ei ii stiam de mai demult, pe altii nu i-am cunoscut niciodata, dar au fost intr-atat de amabili incat sa ne asculte muzica si sa-si dea cu parerea. Asta conteaza foarte mult pentru noi si de aceea le-am si publicat parerile pe profilul de myspace.

Metalfan: Sa revenim putin la Rage Unleashed, unde a fost inregistrat? Cine s-a ocupat de productie, masterizare, etc?
Molester: EPul a fost inregistrat in Cluj-Napoca, cu ajutorul prietenilor de la Guerrillas (www.guerrillas.ro) si mai ales al lui Adi "OQ" Neagoe care a facut o treaba foarte buna cu productia si masterizarea, ii suntem recunoscatori din plin, a scos exact ce ne doream din sound-ul pieselor. Rage Unleashed a aparut la Pest Records, micul nostru label underground.

Metalfan: Cine s-a ocupat de artwork?
Molester: Artwork-ul l-a facut Costin Chioreanu (Twilight13 Media). Mersi mult de tot, Costine!

Metalfan: Considerati ca metalul extrem este bazat pe o latura emotionala? De ce?
Molester: Toata muzica are la baza o latura emotionala, nu vad de ce ar fi metalul extrem diferit. Nu e neaparat ca emotiile prezentate sa fie de gen "lugu-lugu", se poate si altfel, haha

 

 

Metalfan: Care sunt albumele tale preferate de anul acesta, fie ca sunt metal sau nu?
Molester: Mie imi plac ultimul Sturmgewehr666, EP-ul Maia, Decrepit Birth si Hate de anul asta suna bestial, Abacinate, Being Killed si multe, multe altele. Si abia astept albumele Cap De Craniu, Necrovile si Guerrillas.

Metalfan: Ati impartit scena cu trupe precum Sepultura sau Vital Remains, dintre trupele care s-au anuntat ca vor canta in viitorul apropiat in Romania, alaturi de ce trupa v-ar face placere sa cantati?
Molester: Pai o sa cantam cu Torture Squad din Brazilia si Cilice din Olanda si abia asteptam asta, ar fi trebuit sa cantam cu Formless Terror din Macedonia, dar din pacate s-a anulat. In plus, in toamna vom avea ocazia sa cantam in cadrul Hatework Fest 2008, alaturi de Nile. Lucru care inseamna foarte mult pentru noi. Cat despre celelalte trupe care ne viziteaza ne-am fi dorit sa cantam cu toate, normal, haha, dar nu e posibil asa ceva. Inveti multe de la trupele de afara si cine stie, poate ti-i faci si amici.

Metalfan: Spuneai mai devreme ca luna aceasta ar trebui sa apara videoclipul Another One of Us, cum merge treaba cu el?
Molester: Da, luna aceasta va aparea clipul la piesa Another One of Us. Hatework si Halfdark Prod. s-au ocupat de tot ce tine de acest clip. Am fost in weekend sa vad in ce stadiu e si iti pot zice ca va fi super. Noi suntem foarte incantati de ce a iesit, desi inca mai sunt de facut unele modificari si retusuri, dar se lucreaza intens si sunt convins ca va iesi ceva de calitate. Nu credeam sa fie atata "bataie de cap" cu un videoclip, dar se pare ca m-am inselat. Am filmat atat scene cu trupa "live", cat si povestea din spatele piesei.

Metalfan: Aveti de gand sa sustineti un turneu de promovare pe afara? Care credeti ca este cea mai buna forma de promovare?
Molester: Posibil sa se confirme un turneu in Europa si unul in State, ambele de cate 2 saptamani, dar asta in toamna. Sper sa nu mai avem problemele de anul trecut cu Statele - trebuia sa avem un mic turneu cu Rictus Grin, dar si din cauza noastra, n-am obtinut vizele. Anul asta vom face totul din timp si mai sistematic incat sa nu ni se mai intample asta.

Metalfan: Va multumesc pentru interviu, in final ati dori sa adaugati ceva sau sa le transmiteti ceva cititorilor Metalfan?
Molester: Multumim Metalfan pentru interviu si pentru interesul acordat fata de trupa. Pentru mai multe amanunte legate de Loudrage puteti accesa website-ul nostru www.loudrage.com, sau profilul nostru de Myspace. Ne puteti contacta acolo sau prin intermediul Hatework. Stay Groovy! m/

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Loudrage

   April 04, 2008  | 13 Comentarii  | 6236 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: LOUDRAGE: metal extrem, dar emotional

  • ce amuzant suna "Molester a avut amabilitatea" :))

    1. Posted by vasile | 04 Aprilie 2008 13:11
  • Loudrage ruuuuulz!
    :))

    2. Posted by Blatter | 04 Aprilie 2008 13:27
  • parerea mea ca loudrage nu is nushtiu ce....is foarte simplisti...si ca instrumentisti nici unu nu e bun ...vocalu baga fain in schimb

    3. Posted by observator | 04 Aprilie 2008 13:52
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri