interviuri rock

MANOWAR: Heavy metalul ii tine in forma

MANOWAR: Heavy metalul ii tine in forma
TRUPE : Manowar

Cuvint inainte:

Hail and Kill!

 

 

Metalfan: V-ati declarat intotdeauna aparatori ai metalului “adevarat”, simtind nevoia de a-i sterge de pe fata pamantului pe toti infidelii care slujesc cauza metalului "fals".  Ce stiluri de metal ar putea fi incluse in aceasta categorie? Pe care genuri am putea aplica eticheta false metal? Ne poti indica macar cateva nume de trupe care s-ar incadra aici?
Joey DeMaio: Nu e nevoie sa numim pe nimeni in particular, dupa ce fanii vor vedea Manowar live vor sti cine este true si cine nu, dar in general false metal poate fi definit ca muzica facuta de impostiorii care pot crea un album de studio, dar sunt incapabili sa cante live, din inima si cu pasiune. False metal inseamna de asemenea sa ii jecmanesti de bani pe fani. Nu am putea niciodata sa ii facem pe fanii nostri sa plateasca pentru a vedea un show slab. Spectacolele noastre nu sunt doar simple concerte,  sunt evenimente in sine, inspirate de fani si facute pentru fani. Asta este ceea ce noi numim true metal.


Metalfan:  Care dintre piesele Manowar crezi ca poate fi considerat de fani drept imnul Manowar?
Joey DeMaio:Toate piesele nostre sunt imnuri si fiecare dintre ele poate fi vazut drept un imn personal de catre oameni diferiti. Fanii nostri canta fiecare cuvant al fiecarei piese impreuna cu noi la toate concertele pe care le dam. Suntem extrem de mandri cand auzim intreaga multime cantand refrenele pieselor noastre. Compozitile noastre le ofera speranta si forta, iar energia si credinta lor ne dau noua putere.

Metalfan: Ozzy Osbourne este privit ca Printul Intunericului, Rob Halford este Zeul Metal, “vinovat” de altfel de faptul ca a introdus imbracamintea de piele ca uniforma pentru fanii metal. Ronnie James Dio se poate mandri cu “drepturile” pentru gestul coarnelor facute cu mana si asa mai departe. Cat de influenta crezi ca este trupa Manowar pentru scena de metal?
Joey DeMaio:Fanii metalului adevarat ne-au numit Regii indiscutabili ai metalului. Faptul ca am ramas sinceri fata de fanii nostri, fata de muzica noastra si fata de ceea ce reprezentam ne-a castigat aceasta influenta.

Metalfan: Dee Snider de la Twisted Sister a declarat ca majoritatea trupelor din noul val nu reusesc sa surprinda audienta cu modul in care arata, cu atitudinea membrilor trupei pe scena. Cum comentezi aceasta declaratie si care este opinia ta cu privire la acest subiect?
Joey DeMaio:Este absolut corect ceea ce spune, mare parte dintre trupe sunt pur si simplu plictisitoare in modul in care arata si suna. Show-urile Manowar sunt experiente metal complete. Cantam muzica noastra tare si mandri, intotdeauna am gasit ceva nou sa prezentam fanilor nostri, mereu ne-am surprins audienta. Sunt trupe care apar si dispar si trupe care trec testul timpului. Manowar exista de de multa vreme si continuam sa fim mai mari si mai buni. Cred ca asta spune totul despre noi si fanii nostri.

 

 

 


Metalfan: Care este secretul vostru de a va mentine permanent in forma cand sunteti pe scena?
Joey DeMaio: Heavy metalul te tine in forma. Fanii nostri ne inspira si nu vrem sa ii dezamagim prin aparitii neconvingatoare. De asemenea, ridicarea de greutati si o dieta cu fulgere si traznete ajuta. Asta este metalul si asta este modul nostru de viata

Metalfan: Din ce am remarcat de-a lungul timpului, Manowar a incercat intotdeauna sa faca totul mai mare, mai tare si mai impunator. Care crezi ca va fi urmatorul lucru important pe care il va face Manowar?
Joey DeMaio: In acest moment suntem pe punctul de a deveni un conglomerat multimedia. Ultimul nostru proiect reprezinta o colaborare cu cel mai bine vandut autor german de fantasy, Wolfgang Hohlbein. Subiectul graviteaza in jurul mitologiei nordice si va fi un proiect in derulare care va implica CD-uri, EP-uri, inregistrari in mai multe limbi, publicatii, carti, site-uri interactive pe internet, jocuri si filme. Nu am cunostinta de prea multe alte trupe de metal care sa faca ceva similar.

Metalfan: Ati inregistrat cu putina vreme in urma o piesa noua in nu mai putin de 16 limbi, care va fi prezentata in premiera la Magic Circle Festival III pe 18 iulie 2009. Cum ai putea descrie aceasta experienta?
Eric Adams: A fost intr-adevar o experienta uimitoare. Piesa se numeste Father si va fi inclusa pe EP-ul Thunder in the sky, care va fi lansat in acesta vara impreuna cu un CD bonus cu 16 variante ale piesei in tot atatea limbi. A fost o onoare pentru noi sa facem acest lucru pentru ca avem fani peste tot in lume si am vrut sa facem ceva special pentru ei inregistrand o piesa in limba lor materna. Fanii nostri chiar ne-au ajutat in demersul nostru, au tradus piesa si, cu ajutorul lui SKYPE si a webcams-urilor, au fost prezenti in studio pentru a ne ajuta cu pronuntia in timp ce eu inregistram versiunea piesei in limba lor. Exista chiar o versiune in limba romana, cool, nu?

Metalfan:  Asa cum ai amintit si tu, lucrati in prezent cu scriitorul  Wolfgang Hohlbein la proiectul intitulat The Asgard Saga. De unde a provenit ideea acestei colaborari si cum a inceput totul?
Joey DeMaio: Wolfgang Hohlbein a fost mereu un fan Manowar. Cand s-a hotarat sa scrie aceasta carte a stiut ca muzica noastra va completa perfect povestea si ca va fi coloana sonora ideala pentru film. Temele compozitiilor noastre se potrivesc la fix cu povestile pe care le scrie despre mitologia nordica. The Asgard Saga va fi un proiect perpetuu si speram sa lucram impreuna cu Wolfgang la el si in anii urmatori.

 

 


 

Metalfan:  Trupa compune muzica in acelasi timp in care Wolfgang scrie povestea, astfel incat voi nu stiti cum va evolua aceasta. Ii urmariti indeaproape desfasurarea firului epic, va trimite in mod constant ceea ce scrie, discutati despre lucrul asta cu el, aveti posibilitatea sa ii faceti sugestii cu privire la scenariu ca  sa se potriveasca mai bine muzicii?
Joey DeMaio:Tinem permanent legatura cu Wolfgang pe acest proiect. Noi suntem fanii povestirilor sale, iar el este fanul muzicii noastre, astfel incat colaborarea decurge foarte bine. Din moment ce noi cream muzica, iar in paralel el scrie cartea, ne dorim sa prezentam saga publicului cat mai repede cu putinta, vom lansa EP-ul Thunder in the Sky in aceasta vara. Primul album complet din seria The Asgard Saga, Hammer of the Gods, va fi finalizat atunci cand cartea va fi gata, adica pana la finalul acestui an.

Metalfan:  Compuneti muzica special pentru textul lui Wolfgang sau pur si simplu adaptati piesele la momentele specifice din povestea lui Wolfgang?
Joey DeMaio:In mare pare compunem muzica special pentru textul lui Wolfgang. Avem 2 piese pe care Wolfgang le-a considerat ca se potrivesc cu povestea si astfel vom relansa The Crown and The Ring si Die With Honor cu texte care explica firul epic si rolul pieselor in el.
 
Metalfan: Doua inregistrari video din studio ale unor piese noi pot fi vazute deja pe internet. Cat este deja inregistrat din album si cat crezi ca va mai dura pana va fi gata?

Tocmai ce am finalizat un EP cu 6 piese,  Thunder in the Sky, iar albumul Hammer of the Gods va fi lansat candva spre finalul acestui an.

Metalfan:  Pe 5 iulie 2009 Manowar va fi cap de afis la B'estfest Aftershock in Bucuresti. La ce se pot astepta fanii romani de la show-ul vostru, avand in vedere ca este prima voastra vizita in Romania?
Joey DeMaio: Vrem sa ne surprindem fanii romani. Din moment ce acesta va fi primul nostru concert in Romania si vor fi o multime de fani din tarile vecine nu vrem sub nicio forma sa ii dezamagim. Asteptati-va la ceva cu adevarat surprinzator. Va asiguram ca veti fi satisfacuti.


 

Autor: Klawz, Dragos P., H.
Vezi galeriile trupelor: Manowar

   June 10, 2009  | 35 Comentarii  | 10968 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MANOWAR: Heavy metalul ii tine in forma

  • Foarte foarte frumos interviul ! Hail Kings Of Metal !!!!

    1. Posted by Obituary | 11 Iunie 2009 10:51
  • Interviu frumos, freze frumos coafate, riduri sterse in Photoshop 12, Manowarii astia vin, taie, spanzura, etc. etc. Cainele care latra oare musca? Sper sa fie mai multi manovaristi la S'teel Fest, decat moby-isti si killer-isti, ca astia baga greu. Slava domnului au compus si in limba romana, in sfarsit NE-AU BAGAT IN SEAMA. Nimic nu va mai fi la fel dupa concertul Manowar din 5 iulie... Nici macar Manowar. ...Iti multumim Manowar.

    2. Posted by robi69 | 16 Iunie 2009 17:15
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri