interviuri rock

Maria Breon: HolyHell inseamna piese remarcabile si muzica de inalt nivel

Maria Breon: HolyHell inseamna piese remarcabile si muzica de inalt nivel
TRUPE : HolyHell

Vara aceasta a fost plina de realizari pentru cei cinci muzicieni de clasa din trupa HolyHell.  Maria Breon (voce), Joe Stump (chitara), Francisco Palomo (clape), Jay Rigney (bas) si Rhino (tobe) au urcat pe scena a sase festivaluri europene, printre care s-a numarat si BestFest, si au lansat albumul de debut, pentru care feedback-ul este mai mult decat multumitor. Solista Maria Breon, a carei voce intunecata si profunda, a devenit unul din elementele definitorii ale trupei, ne vorbeste despre HolyHell, un concept care a prins viata gratie propriei ei viziuni.

 

 

Metalfan: Cum ati ajuns voi cinci sa cantati impreuna??
Maria Breon: Am vrut sa invat „cum” se fac lucruile in lumea muzicii de la cineva experimentat; aceasta dorinta m-a adus la „scoala” lui Joey DeMaio.
Am vrut sa gasesc cei mai buni compozitori si muzicieni, iar prietenul nostru, Jack Starr, ne-a condus la Joe Stump, iar un alt prieten ne-a facut cunostinta cu Francisco Palomo. Rhino, a fost un sustinator al proiectului inca de la inceput, asa ca, desigur, el a fost si prima optiune pentru tobe; la randul lui, Jay Rigney s-a dovedit a fi alegerea perfecta pentru bas, mai ales ca mai cantase si inainte alaturi de Joe Stump.
Sa gasim acesta formula, in care fiecare e la locul potrivit, nu a fost o misiune usoara, dar odata ce am gasit-o a fost de necontestat; in anul 2005 am format trupa HolyHell si am mers in turneu, ca trupa de deschidere pentru Manowar, fara sa avem nici o piesa inregistrata.

Metalfan: Cine a venit cu ideea pentru numele trupei?
Maria Breon: Eu am ales numele HoyHell. Se potrivea perfect, atat conceptual, cat si sub aspectul aspiratiilor muzicale ale trupei, asa ca am stiut imediat ca este alegerea cea buna.

Metalfan: Muzica a jucat un rol important in viata si in familia ta, cand erai copil?
Maria Breon: Cant de la o varsta foarte frageda; rolul pe care l-a avut muzica in viata mea il descriu astfel: mi-a placut atat de mult, incat nu am avut alta optiune decat sa alung temerile si sa ma bucur de muzica, din nou si din nou.

Metalfan: Sunteti una dintre putinele trupe care au urcat pe scena, la evenimente importante din sfera metal, fara sa fi lansat un material discografic. A fost greu sa cantati si sa atrageti publicul de partea voatra, fara ajutorul strategiilor de marketing si promovare?
Maria Breon: A fost foarte greu, dar a fost exact ceea ce am ales sa facem. Sa cantam live, in fata publicului, sa vedem reactiile, sa ne intalnim fanii si sa comunicam cu ei s-a dovedit a  fi cea mai buna optiune. Trupa s-a bucurat de succes, si am revenit in studio, pentru a inregistra EP-ul „Apocalypse”.

 

 

Metalfan: Muzica voastra este caracterizata de imbinarea elementelor de metal clasic si hard-rock cu aranjamente orchestrale impresionante si sonoritati gotice. Care dintre voi contribuie in mod decisiv la compunerea pieselor? Si cine se ocupa, in principal, de versuri?
Maria Breon: Francisco si Joe se afla in miezul activitatii de compozitie, iar eu ma ocup de versuri; dar, HolyHell inseamna piese remarcabile si muzica de inalt nivel. Nu am respinge niciodata un cantec, pentru ca a fost scris de cineva care nu face parte din trupa, sau pentru ca a fost scrisa de alticineva decat cei mentionati mai sus. De exemplu Rhino sau Jay exceleaza si ei in privinta compozitiei.

Metalfan: Cum prinde contur o piesa noua? Exista un mod de lucru, de la idee si dezvoltarea ei, pana la forma finala a piesei?
Maria Breon: De obicei, pornim de la muzica lui Francisco sau Joe, si cream un concept, bazandu-ne pe ceea ce piesa spune, atat la nivel afectiv, cat si prin versuri, pana cand construim o melodie. Dupa acest moment, gasim un titlu „de lucru”, si cautam sa identificam secventele mai usor de retinut, ascultand linia melodica, din nou si din nou; Este un proces care se deruleaza in timp, apoi, dintr-o data, conceptul, melodia si titlul adecvat parca vin de la sine. Acest proces creator este uimitor, iar cand si altora le place rezultatul este ceva indescriptibil.

Metalfan: Muzica voastra este foarte puternica, nu numai din punct de vedere muzical si instrumental, ci si sub aspect vizual. Care este principala sursa de inspiratie?
Maria Breon: Viata si placerea de a canta si de a interactiona cu fanii.

Metalfan: Voi toti sunteti muzicieni cu un inalt nivel de instruire. Spune-ne cateva cuvinte despre „bagajul” muzical al fiecaruia dintre voi.
Maria Breon: Eu am luat lectii particulare de tehnica vocala, apoi am continuat la conservator. Dar, nu puteam sa studiez la nesfarsit, pentru ca imi doream sa intemeiez o trupa; Francisco vine dintr-una din cele mai apreciate trupe din Mexic, a fost un mare talent, inca din copilarie si a inceput sa studieze pianul la cinci ani. In prezent este absolvent de studii post-universitare in domeniul muzical; Joe, care este cunoscut si drept „ShredLord” ori „Profesorul de metal de la Berkley”, este unul din cei mai abili chitaristi din lume, in privinta tehnicii  „shread”. Jay a studiat si el la Berkley „Compozitie si Orchestratie”. In sfarsit, Rhino, este un baterist cu un talent incontestabil si are experienta acumulata alaturi de Manowar. Fiecare dintre noi s-a dedicat propriului talent, iar acest fapt ne face mai puternici, ca un intreg.

 

 

 

Metalfan: In urma cu doi ani ati lansat un EP care s-a bucurat de succes. Acum, albumul vostru de debut, HolyHell, este pe piata. Care este feed-back-ul pana acum?
Maria Breon: Albumul a fost lansat la timp pentru a fi disponibil la debutul nostru pe pamant francez, in cadrul turneului „Death To Infidels”, in care am urcat pe scena ca invitati ai trupei Manowar. Fani care atunci ne-au descoperit au cumparat mii de exemplare din acest produs. Succesul s-a repetat, in fiecare tara in care am cantat live. Atat fanii care ne cunosteau deja, cat si cei care ne ascultau pentru prima data, s-au lasat purtati de piesele noi si au cumparat albumul. Nu am putea sa ne dorim mai mult.

Metalfan: Care este cel mai mare vis pe care inca nu l-ai materializat?
Maria Breon: Cel mai mare vis pe care inca trebuie sa il implinec este sa imi valorific creativitatea si viata; si sa le impartasesc cu ceilalti.
 
Metalfan: Si cea mai mare realizare?
Faptul ca m-am format si acum pot spune ca am „absolvit” intr-un „segment” pe care il iubesc si pe care l-am conceput, si anume HolyHell.

Autor: Ruxia Sandru
Vezi galeriile trupelor: HolyHell

   September 21, 2009  | 5 Comentarii  | 14281 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Maria Breon: HolyHell inseamna piese remarcabile si muzica de inalt nivel

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri