interviuri rock

Mat Sinner, capitanul

Mat Sinner, capitanul
TRUPE : Primal Fear, Sinner

Mat Sinner a infiintat trupa care ii poarta numele la inceputul anilor 80, dar s-a bucurat doar de un succes moderat pina la lansarea celuilalt proiect al sau, Primal Fear, la a carei notorietate a contribuit si numele lui Ralph Scheepers (ex-Gamma Ray). In prezent, Mat, care a devenit intre timp producator si manager, mentine o activitate sustinuta cu cele doua trupe: noul album Sinner a fost lansat la sfirsitul lunii ianuarie, in martie deja au inceput inregistrarile la noul Primal Fear, dupa care urmeaza turnee, desigur. Asa ca raspunsurile la interviuri sunt cam scurte:

 

Mat Sinner live

 

Metalfan: Se pare ca Sinner a avut ceva probleme cu planificarea turneului, s-au rezolvat?
Mat: Da, asta e, se mai intimpla, dar am rearanjat totul intre timp.

Metalfan: Newsletterul trimis de MTM Music spunea ca turneul a fost aminat din cauza unui accident, despre ce e vorba mai exact?
Mat: M-am taiat la mina stinga, in palma si la degetul mic. Incercam sa ma agat de ceva ca sa nu cad...

Metalfan: Cum merg inregistrarile la noul album Primal Fear? Cum e viata in studio, ce a mai ramas de facut?
Mat: Bine, am inregistrat 12 piese si acum am luat o pauza, in timpul asta ar fi trebuit sa aiba loc turneul Sinner, dar, asta e - mai avem de inregistrat niste parti de voce si chitara solo.

Metalfan: Te ocupi de productia albumului, impreuna cu Charlie Bauerfeind. Cum va impartiti sarcinile?
Mat: Charlie se concentreaza pe partea tehnica, eu pe partea creativa a muzicii. Dar colaboram foarte bine impreuna, Charlie e un maestru!

Metalfan: Cind apare noul Primal Fear, si cum crezi ca o sa sune, fata de precedentele albume?
Mat: La sfirsitul lunii august 2007. Dupa parerea mea e un amestec reusit, continuind directia de pe Seven Seals cu o abordare mai metalica, in genul celei de pe Nuclear Fire.

Metalfan: Ati avut doua concerte in Brazilia anul trecut, cum a fost?
Mat: E minunat in Brazilia, de fiecare data si ne intoarcem mereu acolo cu placere!

 

Primal Fear: Mat Sinner, Randy Black, Raph Scheepers, Stefan Leibing, Tom Naumann

 

Metalfan: Hai sa vorbim despre cealalta trupa in care cinti, Sinner. Ati lansat de curind albumul Mask of Sanity. Ce semnifica acest titlu?
Mat: E vorba de acei oameni care de cite ori sunt in prezenta altora poarta o masca, se arata altfel decit sunt - dar vor fi descoperiti. La un moment dat... mai devreme sau mai tirziu.

Metalfan: Cum a fost primit Mask of Sanity de public si de presa? A fost asa cum te asteptai?
Mat: O primire extraordinara, a fost si un oarecare risc pentru noi sa ne intoarcem la radacini, sa compunem si sa producem un album traditional, asa cum vroiau fanii nostri fideli, dar, pina la urma, a iesit cum nu se poate mai bine!

Metalfan: Aceasta intoarcere la radacini, catre hard rock, care a fost remarcata si de presa, a fost o schimbare deliberata sau un proces natural?
Mat: Nu, multi dintre fanii nostri, dintre membrii fanclubului si prieteni de-ai nostri ne-au sugerat sa facem un astfel de disc. Nu le placea ideea ca Sinner sa se transforme cu totul intr-o trupa de metal.

Metalfan: Pe Mask of Sanity Roy Z e co-autor al unei piese, iar Andy B Franck, Ralf Scheepers si Martin Grimm cinta pe altele. Participarea lor la acest album a fost planificata de la inceput, sau s-a intimplat spontan?
Mat: Nu cred ca invitatii sunt motivul pentru care un album este bun sau nu. Am compus piesa Diary of Evil impreuna cu Roy. Suntem prieteni si avem aceleasi gusturi muzicale. O sa mai lucram impreuna in viitor si la alte proiecte. Ceilalti tipi imi sunt prieteni buni. Andy si Ralf au facut niste voci aditionale. Sun doi vocali foarte buni amindoi. Martin s-a duelat cu Tom [Naumann, chitara] pe soloul de chitara al piesei bonus.

Metalfan: Cit de mult a fost fiecare membru implicat in compunerea pieselor?
Mat: Sincer sa fiu, e mai degraba un album solo, am scris majoritatea pieselor si l-am produs singur.

Metalfan: Influentele Thin Lizzy nu se opresc la preluarea pe care ati facut-o piesei Baby Please Don't Go. Sunteti fani ai muzicii lui Phil Lynott?
Mat: Sigur ca suntem! Phil a fost un muzician si un compozitor genial. Ne place orice fel de muzica, daca ne transmite ceva!

Metalfan: Ati filmat pina acum doua videoclipuri pentru Mask of Sanity, mai urmeaza altele?
Mat: Nu, doua sunt destule, acum incepem sa dam concerte si, in plus, lucrez la noul album Primal Fear. Destula munca, hahaha!

Metalfan: Videoclipul piesei Diary of Evil a fost filmat in Stuttgart, intr-o biserica. Nu vezi in fiecare zi o trupa rock intrind cu chitarile intr-o biserica.
Mat: Chiar am fost foarte surprins ca ne-au dat voie sa filmam acolo, pentru ca e o cladire cu un interior fantastic. Regizoarea Jatja Piolka a facut o treaba foarte buna cu videoclipul asta!

Metalfan: Sunt difuzate videoclipurile pe posturile de televiziune? Crezi ca videoclipurile sunt un mijloc de promovare bun pentru trupele de metal?
Mat: Orice fel de promovare e o buna promovare! Nu i-am intrebat pe cei de la MTM daca se dau clipurile la vreo televiziune, dar am auzit lucruri bune din Canada si Japonia, acolo sunt difuzate!

 

Sinner 2007: Matthias Lange, Klaus Sperling, Mat Sinner, Frank Rossler, Tom Naumann

 

Metalfan: Sinner a vazut de-a lungul timpului, o multime de schimbari de componenta. Este oare atit de dificil sa lucrezi cu Mat Sinner, sau exista alte cauze ale acestor schimbari?
Mat: Naumann si Roessler sunt in trupa de 18 ani, deja – asta spune totul. Pe de alta parte, Sinner este proiectul meu, doar ca nu are prenumele meu in fata. Vreau sa am libertate totala cind vine vorba de compus si produs muzica, asa cum vreau eu, fara sa fac prea multe compromisuri.

Metalfan: Ce diferente crezi ca sunt intre Sinner-ul anilor 80 si Sinner-ul anilor 90?
Mat: Mask of Sanity inchide un cerc. Uitindu-ma inapoi, vad o multime de chitaristi talentati, m-am simtit bine cintind cu ei. Nici in plan muzical nu prea mai e o mare diferenta, acum ca am scos Mask of Sanity!

Metalfan: Cum iti imparti compozitiile intre Sinner si Primal Fear? Cind scrii o piesa, iti dai seama imediat: „asta e pentru Sinner” sau „asta e un riff pentru Primal Fear”?
Mat: Lucrez in perioade, pentru cite o trupa in parte, separarea intre trupe e foarte bine delimitata.

Metalfan: Urmind aceeasi idee, ce parte a creativitatii stimuleaza fiecare dintre ele in parte?
Mat: In Sinner pot sa fac ce vreau eu, in timp ce in Primal Fear fac parte dintr-o echipa, cel mult sunt capitanul echipei...

Metalfan: De ce crezi ca Primal Fear are mai mult succes decit Sinner? Are Primal Fear, din cauza asta, prioritate?
Mat: Bineinteles, Primal Fear are tot respectul si preocuparea mea. Primal Fear e viata mea si e o trupa fantastica!

Metalfan: Cinti in doua trupe, esti, in acelasi timp, producator si lucrezi si pentru MTM Music. Ai o agenda incarcata...
Mat: Nu lucrez pentru MTM. Sunt liber profesionist si colaborez cu MTM dar si cu alte companii, nu numai case de discuri, manageriez trupe si artisti in care cred cu adevarat.

 

 

Metalfan: Esti pe scena metalica de 20 de ani, ce parere ai, cum a evoluat si incotro se indreapta?
Mat: Astazi scena e impartita in prea multe stiluri de metal. Ar trebui sa fie cu totii mai toleranti!

Metalfan: Avind in vedere ca esti atit de ocupat scriind muzica, mai ai timp sa si asculti? Ai ascultat ultimul Manowar?
Mat: Bineinteles ca am ascultat ultimul lor album, Gods of War si chiar respect credinta lor si muzica lor! Il cunosc personal pe Joey si stiu ca el chiar traieste ceea ce cinta!

Metalfan: Multumim pentru interviu, vrei sa mai adaugi ceva?
Mat: Just stay metal and see you soon!

Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Primal Fear, Sinner

   March 26, 2007  | 3 Comentarii  | 11244 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Mat Sinner, capitanul

  • Excelent interviu! Interesanta intrebarea legata de Manowar. Probabil te asteptai sa aduca critici negative la album cum ne-am obisnuit sa auzim la pe la noi. Dar nici nu se putea sa dea alt raspuns! Tot respectu pt. Mat, pt. trupele lui si pt. Manowar!!!

    1. Posted by peavy | 28 Martie 2007 01:58
  • Mie-mi pare rau ca a ocolit raspunsul la intrebarea cu De ce Primal Fear are mai mult succes decit Sinner. Ar fi fost interesant de vazut ce crede.

    2. Posted by JudasRising | 28 Martie 2007 11:26
  • Klawz e obsedat de Manowar, Rhapsody si ceilalti. S-a bagat in lumea asta ca sa poata da in respectivele trupe. De vine nu e el..de vina sunt cei care ii permit.
    In rest, f. bun interviu, recunosc.

    3. Posted by Razvan | 08 Aprilie 2007 22:59
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri