interviuri rock

Maziar 'Marzi' Montazeri (PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS): se intampla lucruri magice

Maziar 'Marzi' Montazeri (PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS): se intampla lucruri magice
TRUPE : Heavy as Texas, Philip H Anselmo and the Illegals

Probabil ca cei mai multi dintre cei care citesc aceste randuri il cunosc pe Maziar "Marzi" Montazeri pentru activitatea alaturi de Philip H. Anselmo & the Illegals, insa povestea chitaristului incepe inca din anii '90 cand pentru o scurta perioada de timp (1993-1994) a facut parte din grupul Superjoint Ritual. Va invit sa parcurgeti in randurile de mai jos discutia interesanta pe care am avut ocazia sa o port cu cu Marzi.


Metalfan:
Salut, Marzi si bine ai venit la Metalfan.RO! Pentru cei care nu stiu cine e Maziar "Marzi" Montazeri, ne poti spune cate ceva despre tine? Cum ai ajuns muzician?

Maziar 'Marzi' Montazeri: In primul rand un mare „Howdy!” de aici din Texas pentru toti fanii metal de pe planeta!
Am fost mereu atras de muzica, cu toate manifestarile ei in viata noastra, inca de timpuriu. M-am indragostit complet de ea. M-au atras foarte mult instrumentele cu coarde, preferata mea fiind chitara. Mi-am cumparat prima chitara cu 6 corzi ca urmare a unei chemari launtrice pe care o urmez de-atunci incoace.

Metalfan: A fost mereu doar chitara sau au mai existat si alte instrumente la care ai cantat in trecut? E vreun instrument anume la care ti-ai dori sa stii sa canti?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Am incercat multe instrumente cu coarde si chiar am cateva acasa. Imi plac absolut toate. Am un MultiOud care e intr-adevar special, dar de la mandolina la banjo – toate imi plac in aceeasi masura pentru tonalitatea lor. De la o coarda de nailon a unei chitari clasice la o chitara cu 6 sau 12 corzi de otel e un salt mare ca sunet, dar e extroardinar sa le ai pe toate la indemana si sa le folosesti ca pe niste culori cu care iti pictezi piesa.
Mi-ar placea sa fiu un baterist mai bun si sa stiu sa cant mai bine la pian.

Metalfan: In calitate de chitarist, care e topul celor cinci albume care te-au influentat si te-au ajutat sa iti definesti stilul? Ne poti spune cateva cuvinte despre fiecare dintre ele?
AMaziar 'Marzi' Montazerir fi foarte greu sa aleg un singur album Van Halen, pentru ca fiecare material scos cu Roth mi-a influentat tehnica si stilul, dar pentru interviul asta voi alege…

1.  Primul album Van Halen… Cuvintele nu pot exprima ce simt si astea sunt singurele cuvinte cu care pot descrie Van Halen: piesele au un foc absolut care da in mod nebunesc un sens complet tuturor lucrurilor.

Si in cazul lui Randy [n.red Rhoads] ambele albume pe care le-a facut sunt uimitorare, dar voi alege…

2. Ozzy Osbourne - Diary of a Madman (1981): Stratificarea tutror partiturilor de chitara minunate si, in plus, un asemenea stil. Randy, de asemenea, avea in el Focul.

3. Black Sabbath - Sabotage (1975): Cel mai greu riff pe care il auzisem vreodata atunci cand Symptoms of the Universe s-a lansat… m-a transformat pentru totdeauna.

4. Couldn't Stand the Weather (1984) de la atotputernicul Stevie Ray Vaughan!

5. Pantera - Cowboys from Hell (1990): Dimebag va fi mereu de necontestat. Cea mai buna trupa Heavy Metal a acelei perioade.

Metalfan: Ce-ai facut in toti acesti ani, dupa lansarea, in 2001, a albumului The Need?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Ce sa fac, am dus o viata de cosmar, ca orice om normal, haha, am avut grija de familie rezistand incercarilor vietii, crezand in chemarea mea si incercand s-o urmez. Bineinteles ca am ajuns sa-i multumesc de mai multe ori lui Phil pentru ca m-a facut cunoscut, dar toate eforturile mele, acolo in Texas, n-au dat roade, pentru ca nu am gasit persoanele potrivite. In consecinta, contactele din Louisiana s-au dovedit a fi mai bune si m-am mutat acolo.  Acum The Need, care era doar un demo, va fi reinregistrat; si voi lansa materiale noi – albumul meu solo plus ceva cu trupa mea de southern metal, Heavy As Texas.
 

 
Metalfan: Cum a fost primit albumul in 2001 – atat de fani, cat si de presa?
Maziar 'Marzi' Montazeri: A ajuns pe locul 42 la FMQB si, in scurta lui viata, a aparut si prin presa din Europa si Japonia. Dar a creat in Texas, in principal in Houston, o baza de fani care rezista si azi.

Metalfan: Uitandu-te acum la el, esti mandru de acel demo? Mai lansezi ceva in viitorul apropiat?
Maziar 'Marzi' Montazeri:Am facut demo-ul ala cu 700 de dolari. Am cantat la chitara si la voce simultan, pentru ca astia erau banii, si n-am avut timp sa stau pe el sis a-l fac perfect; asta e si maotivul pentru care vreau sa-l reinregistrez. Referitor la a doua intrebare, am atata material incat clar voi scoate ceva nou.

Metalfan:  In anii ’90 ai fost si in Superjoint Ritual. Cum ai ajuns sa canti cu ei si de ce ai plecat?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Philip a venit la mine acasa in Houston si mi-a zis “As vrea sa vii in Superjoint Ritual!”; si m-am dus.  AM facut doua demo-uri, iar doua dintre track-urile mele au fost folosite pe ultimele doua piese ale primului album, fara ca numele sa-mi fie mentionat. Motivul pentru care am plecat e motivul pentru care Superjoint Ritual nu mai exista astazi. Am fost doar prima victima.
 

Philip H. Anselmo & the Illegals

Metalfan:  Anul trecut Philip H. Anselmo & the Illegals a lansat primul lor album - Walk Through Exits Only. Am vazut reactii diverse si multi oameni l-au comparat cu Superjoint Ritual sau ultimele albume Pantera. Ce parere ai?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Nu mi se pare ca seamana cu niciunul dintre exemple, singura legatura e vocea inconfundabila a lui Phil.

Metalfan:  Te implici in procesul de creare a versurilor sau Phil e singurul responabil de asta? Cum se naste o piesa?
Maziar 'Marzi' Montazeri: La primele noastre tentative Phil facfea singur miezul, scheletul piesei, dar de-a lungul celor trei ani l-am ajutat sa asambleze partile melodiilor si sa mai umblam la anumite lucruri. La versuri e doar munca lui Philip H. Anselmo. In viitor – cine stie? Am deja niste riff-uri pentru al doilea album.

Metalfan:  Apropo de piese care e – nu cea mai buna – ci preferata ta de pe Walk Through Exits Only? De ce?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Imi plac toate la fel de mult din punct de vedere al sonoritatii, imi place faptul ca snt diferit si imi place ceea ce transmit prin versuri. Piesa mea favorita se schimba din cand in cand.

Metalfan: Anul trecut ati lansat si un EP intitulat Scion A/V Presents: Housecore Horror Film Festival 2013. Cele doua piese de pe acest material au fost compuse special sau erau deja inregistrate cand ati lucrat la Walk Through Exits Only? Ne poti spune cateva cuvinte despre ele?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Toate materialele noastre sunt inregistrate la un interval destul de mare de timp unul fata de celalalt, dar oricum iti dai seama ca toate au stilul nostrum, ca tot noi am cantat. EP-ul Housecore Horror Film Festival e foarte unic ca sunet si respecta traditia noastra de a fi in continua schimbare. N-au fost scrie special pentru ceva, au fost scrise doar special pentru noi, haha, dar de inregistrat le-am inregistrat destul de aproape de sesiunile Walk Through Exits Only
 

 
Metalfan: Grafica e foarte caricaturala. Clar e in genul horror, dar imi aminteste si de KISS. Ne poti da detalii despre ea?
Maziar 'Marzi' Montazeri: A fost o idee a lui Phil, iar eu am ajutat s-o transpunem in practica contactandu-l pe Kyler Sharp, un artist din Houston care a coordonat design-ul copertei si care de-atunci incoace a facut niste postere super-tari pentru noi.

Metalfan: Cat de important pentru vi ca trupa sa aveti un contract cu Housecore Records? Aveti libertatea sa faceti ce doriti sau uneori aveti si conflicte?

Maziar 'Marzi' Montazeri: E foarte important pentru acest proiect si toti cei implicat sa fim cu totul si cu totul la Housecore. E mai mult decat o casa de discuri, e o mare familie. Libertatea e cea care ne ajuta sa urmam ce avem cu adevarat in suflet si nu ce avem in minte. 

Metalfan: Care sunt planurile de viitor pentru Philip H. Anselmo & the Illegals? Intetiontati sa lansati altceva in viitorul apropiat sau sa cuceriti lumea prin turnee?

Maziar 'Marzi' Montazeri: Philip H. Anselmo & the Illegals va fi in turneu in Europa in iunie si o parte din iulie. Alte planuri vor aparea numai dupa ce compunem piese noi. Vrem sa incepem sa scriem in curand. Se intampla lucruri magice cand ne vedem sa compunem.

Metalfan: La inceputul interviului am vorbit putin despre tine ca musician si ca persoana; stiu ca esti din Houston, Texas, iar Philip H. Anselmo & the Illegals isi au resedinta in New Orleans, Louisiana. Unde te simti mai acasa? Care dintre aceste locuri te influenteaza mai mult ca muzician?

Maziar 'Marzi' Montazeri: Ma simt acasa in amble locuri. Fiecare dintre ele imi ofera lucruri care ma influenteaza ca muzician si le iubesc la fel de mult. 

Metalfan: Multumim pentru timpul acordat si pentru raspunsuri, Marzi! In final, vrei sa adaugi ceva sau sa adresezi cateva cuvinte cititorilor nostri?
Maziar 'Marzi' Montazeri: Vreau sa transmit dragostea si recunostinta mea pentru ocazia de a arata oamenilor adevarul meu despre viata si cei din jurul meu si le doresc cititorilor nostrii SA FIE. Nu sa fie altcineva sau altceva, ci ei insisi cu adevarat. Fiti voi insiva si parasiti lumea asta inainte sa o paraseasca trupul vostru. Multa dragoste si respect. Pace.
Autor: H.
   May 28, 2014  | 0 Comentarii  | 12192 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Maziar 'Marzi' Montazeri (PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS): se intampla lucruri magice

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri