interviuri rock

METAL BLITZ nr. 7: Balaurul (Trooper)

METAL BLITZ nr. 7: Balaurul (Trooper)
TRUPE : Trooper

01. Din ce activitate te-ai intrerupt ca sa ne raspunzi?
Nimic special, vorbeam la telefon. Nu, nu vorbesc prea mult la telefon. Nu stiu de unde ati auzit asta, e o prostie lansata de oameni rai.

02. Cind a fost ultima repetitie si cind e urmatoarea?
Ceilalti 4 Trooperi repeta in fiecare weekend, sambata si duminica dimineata. Eu repet dupa un program mai special: 2 weekenduri da, 4 nu. Asadar, ultima repetitie fara mine: 6 aprilie. Urmatoarea fara mine: 12 aprilie. Ultima cu mine: 23 martie. Urmatoarea cu mine: 26 aprilie. Doamne, m-ai pus ceva la munca, am stat cu calendarul in fata sa raspund la intrebarea asta.

Stiu ca lumea se gandeste acum “Cum dreakoo, Balaurul repeta asa putin?” E legea lui Murphy la muzicieni: cel care canta cel mai prost este cel care intarzie cel mai mult, trebuie sa plece primul, uita piese, uita chestii, repeta cel mai putin, e ocupat cand trupa vrea sa fixeze concerte, etc.

03. Cind ai vorbit ultima data cu vreun coleg de trupa si ce?
Azi dimineata cu Coiot despre concerte. Vorbim zilnic de mai multe ori. Tocmai a inceput partea a doua a turneului pentru promovarea box-setului “Trooper 12 ani – Amintiri” si apar potentiale date peste tot prin tara zilnic. Sa vedem cate se vor confirma dintre ele, pentru ca suntem o trupa care tine la anumite conditii tehnice si financiare. Deocamdata sunt 6, eu unul mi-as dori minim 20.

04. Ultima piesa la care ati lucrat?
Lucram cu randul in studio la diverse variante demo pentru piese de pe urmatorul disc. Uneori lucrez si la 3 piese pe zi, mai bibilesc cate ceva la fiecare, imi vine o idee mai buna, mai schimb pe ici - pe colo, mai adag sau mai scot ceva. Totul este demo, si suntem contra cronometru, pentru ca John trebuie sa aiba un ragaz sa invete piesele inainte sa intre in studio, trebuie sa le “simta” cand intra acolo, nu ajunge doar sa le stie structura. Altfel nu exista balans, mojo, groove. Am discuri cu piesele demo in masina, le ascult mereu ca sa vad ce nu-mi place la ele, ca sa putem apoi sa mergem sa modificam partile alea. Ar fi trebuit sa tragem tobele la finele lui aprilie, deci e clar ca suntem in intarziere. Insa nu poti grabi procesul asta, risti sa scoti un disc prost.

05. Cind a fost ultimul concert si cind e urmatorul?
Ultimul: 29 martie, Targoviste. Urmatorul: 13 aprilie, Cluj. Si mai urmeaza, dupa cum spuneam la punctul 3. Sunt pe www.trooper.ro toate.

06. Nu vrei sa intri si tu in randul lumii? De ce?
Daca as fi in randul lumii, n-as putea sa transmit oamenilor nimic si, la fel, n-as putea sa ma bucur de ceea ce ei imi transmit inapoi. Vorbeam acum cateva zile cu niste oameni. Sot-sotie. Mi-au zis ca ea voia sa-l seduca pe el, prin 2001, cand de-abia se cunoscusera, asa ca l-a dus la un concert Trooper (stia ca el e cu rockul). Apoi altii care s-au casatorit (evident, tot rockeri) si care au ascultat Trooper la nunta, altii la chefuri, altii la ei in case. Sunt multi care scriu pe mail sau pe forumuri sau mai stiu eu pe unde, oameni care povestesc cum muzica noastra a ajuns la ei si cum i-a atins intr-un fel cu totul special. Lucrurile astea nu se intampla numai la trupe uriase (de genul: am dansat la Balul Bobocilor pe Nothing Else Matters sau am cunoscut un baiat/o fata in tabara si am facut sex pe Sweet Child O' Mine). In momentul in care reusesti sa transmiti, oamenii iti transmit si ei inapoi. Daca sunt pe scena simt asta, si atunci stiu ca munca noastra a meritat. Pentru unii muzica e fundal sonor, altii o asculta cu atentie, insa unii O TRAIESC.

Daca prin “a intra in randul lumii” te referi la casatorie, asta e singurul sens in care as vrea sa intru in randul lumii. Va veni candva si aceasta zi minunata.

07. Ultima piesa/disc care te-a dat pe spate?
Nu sunt usor de dat pe spate, pentru ca s-a scris cam tot ce era de scris, iar eu am ascultat destul de multa muzica. Insa as putea sa spun ce mi-a placut din astea mai noi: Sixx AMThe Heroin Diaries, Type O NegativeDead Again, Symphony X – Paradise Lost, Machine Head – The Blackening, Dream Theater – Systematic Chaos, Scorpions – Humanity: Hour I, Helloween – Gambling With The Devil. Si mai sunt destule, astea imi vin acum in minte. In general discurile noi ale unor trupe mai vechi.

08. Citi bani ai bagat si citi ai scos din muzica in ultima luna?
De-abia a inceput luna, asa ca e prematur sa vorbim despre asta. Vom avea concerte luna asta, primul de-abia pe 13. Oricum nu stiu daca as vorbi despre subiectul asta in public. As spune doar ca si eu, si colegii mei din trupa facem eforturi (inclusive financiare) ca sa ne pastram imaginea pe care o avem in fata fanilor, e o chestiune de respect.  Aaa, si mi-am cumparat un DVD cu Scorpions, A Night To Remember - Live At Wacken. Si asta tot investitie in muzica e, hahaha!

09. Ce ne poti spune despre urmatorul disc al trupei?
Am zis niste lucruri despre el deja la intrebarea 4. Alte informatii ar fi ca va avea 13-14 piese, putin peste o ora de muzica. Incercam niste colaborari, asa cum am avut pe fiecare disc al nostru, sa vedem daca se concretizeaza. Am vrea sa facem lansarea tot la inceputul lui octombrie.

10. O vorba de duh, te rugam!
Eu incerc sa cant la chitara, nu sa scornesc vorbe de duh. Alea le fac altii, le gasiti in carti, pe net, peste tot. Inchei prin a transmite cititorilor Sarbatori Fericite (mai e putin pana la Pasti), si le urez tot binele din lume. Thanx Metalfan!

 

Autor: Metal Blitz
Vezi galeriile trupelor: Trooper

   April 07, 2008  | 0 Comentarii  | 5592 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: METAL BLITZ nr. 7: Balaurul (Trooper)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri