interviuri rock

METALFORCE: Nascuti sa cucereasca!

METALFORCE: Nascuti sa cucereasca!
TRUPE : Metalforce

Unii dintre membrii trupei sunt familiarizati cu scena metal de peste 10 ani, dar doar din 2008 sunt cunoscuti sub numele de Metalforce. Avandu-i in componeta pe Tarek Maghary (voce), Tristan Visser (chitara), Jan Raddatz (tobe) si Freddy Schartl (bas), trupa castiga apecierea multor fani ai genului. Vocalul trupei, Tarek Maghary a raspuns la cateva intrebari.





Metalfan: In calitate de muzicieni aveti de mult timp de a face cu scena metal, dar numele Metalforce este inca destul de nou pentru ascultatorii romani. Spune-ne cate ceva despre istoria trupei si despre trecerea de la Majesty la Metalforce
.
Tarek Maghary: Ei bine, primul produs oficial alaturi de Majesty a fost albumul  “Sword & Sorcery”, lansat in 2002. In 2008 am avut un vis, in care am vazut numele Metalforce in fata ochilor si din acel moment am stiut ca destinul acestei trupe este sa cucereasca intreaga lume a heavy-metal-ului.

Metalfan: Care este crezul vostru in lumea muzicii?
Tarek Maghary: Muzica, si in special heavy-metal-ul, inseamna totul pentru mine. Nu este de fapt doar muzica, este un stil de viata, iar noi traim astfel fiecare secunda a existentei noastre. Oferim trupei 100% din timpul, sufletul si dedicarea noastra. Eu cred ca aceasta este chiar diferenta principala care se observa atunci cand compari Metalforce cu alte trupe. Noi ne dedicam total trupei.

Metalfan: Cum a ajuns fiecare dintre voi sa faca parte din Metalforce?
Tarek Maghary: Jan Raddatz si cu mine am fost primii membrii Metalforce, si cantasem deja impreuna in MAJESTY. Apoi, am cautat oameni care sa ni se alature, prin intermediul unui material video. Tristan Visser a vazut materialul si a venit la o proba. Din prima clipa in care a pus mana pe chitara si a cantat cateva solo-uri am stiut ca e omul potrivit pentru a fi chitarist solo in Metalforce.  Apoi, a venit Freddy Shartl la bas, iar Josef Echter la chitara ritmica a intregit formula mareata a trupei, care este facuta sa dainuie pentru totdeauna.





Metalfan: Mentionati frecvent cuvantul “metal” in versurile voastre. Care este perceptia ta asupra acestei notiuni?
Tarek Maghary: Eu pot sa spun ca metalul nu este doar muzica pentru noi, este modul nostru de viata. Ne-am dedicat trup si suflet heavy metal-ului. Pentru noi, metalul se leaga strans de valori precum curajul, onoarea si puterea de a nu renunta niciodata. Aceste valori sunt esenta vietii noastre si asta inseamna metalul pentru noi.

Metalfan: Care crezi ca este ingredientul cheie pentru succesul unei trupe?
Tarek Maghary: Cred ca fanii stiu ca tot ce primesc de la Metalforce vine din inima noastra. Nu am putea niciodata sa urmam o tendinta de scurta durata, doar pentru a avea castiguri rapide. Nu ne pasa daca unii ne spun sa ne oprim sau sa ne schimbam stilul. Vom lupta intotdeauna. Aceasta este diferenta dintre noi si multe alte trupe. Ele nu se dedica complet, iar eu cred ca doar trupele care se dedica integral muzicii lor vor supravietui, iar toate celelalte vor disparea.

Metalfan: Care este background-ul muzical al fiecaruia dintre voi?
Tarek Maghary: Aceasta e o intrebare dificila, pentru ca sunt o multime de aspecte din viata unei persoane, care  ajung sa contribuie la ceea ce numim background muzical. Totusi, cred ca exista un element pe care toti membrii trupei il au in comun: ne place sa fim cinstiti si dedicati muzicii noastre, de aceea iubim heavy-metal-ul.





Metalfan: Ce sperai sa devii cand erai copil?
Tarek Maghary: Eu am inceput sa visez la a deveni muzician profesionist de la o varsta foarte frageda, asa ca nu am avut niciodata dubii cu privire la drumul pe care trebuie sa il urmez. Multi oameni mi-au spus ca nu o sa imi implinesc niciodata acest vis, dar le-am spus sa isi vada de treaba lor, iar acum acei oameni ma vad pe scena cu Metalforce si inteleg, in sfarsit, ca trebuie sa lupti mereu pentru visele tale.

Metalfan: Care au fost influentele muzicale din copilaria sau adolescenta ta?
Tarek Maghary: Intotdeauna am ascultat trupe precum Manowar, Iron Maiden, Judas Priest sau Accept, dar am fost influentat si de compozitori clasici. Cred ca este foarte important sa ai astfel de influente, pentru ca este singurul mod in care poti sa iti dezvolti stilul propriu si unic in muzica. Cred ca cu Metalforce am atins, in sfarsit, acest deziderat.

Metalfan: Cine este principalul compozitor in trupa?
Tarek Maghary: Eu. Dupa am ideea principala a unui cantec, repetam impreuna si apoi fiecare isi aduce contributia. Cred ca astfel ajungem la un rezultat perfect, si modul acest de lucru ni se potriveste foarte bine.





Metalfan: Ai o piesa preferata, in concerte?
Tarek Maghary: Voi fi sincer cu voi. Cand vine vorba de prestatiile live, ma bucur de fiecare clipa petrecuta pe scena, iar aceasta se intampla nu gratie unui anumit cantec, ci gratie legaturii magice care se formeaza intre trupa si public Nu pot sa explic in cuvinte acea forta impresionanta, cel mai bine intelegi venind la un show al nostru.

Metalfan: Anul trecut, in septembrie, ati lansat primul album, ce poarta acelasi nume cu al trupei. De ce feed-back va bucurati pana acum?
Tarek Maghary: Reactiile fanilor si ale presei au fost fenomenale. Nu de mult timp ne-am intors din turneul “Death To Infidels World Tour”, in timpul caruia am fost invitati speciali ai celor de la Manowar. In fiecare seara in care am cantat multimea urla dezlantuita si canta alaturi de noi piesele  de pe album. Suntem foarte mandri de album, si credem ca a deschis drumul catre un viitor glorios.





Metalfan: Dar documentarul Metalforce? Ce ne poti spune despre el?
Tarek Maghary: Acesta este un material video de 15 minute, disponibil online, pe care l-am facut pentru ca fanii sa fie partasi la tot ceea ce facem. Pe site-ul nostru exista canalul Metalforce TV, acolo postam regulat astfel de materiale video. Asa ca, daca sunteti interesati de astfel de materiale vizitati http://www.metalforce.eu

Metalfan: Care crezi ca sunt cele mai bune trei albume ale tuturor timpurilor, din sfera metal?
Tarek Maghary: Aceasta e o intrebare la care nu pot raspunde, pentru ca daca as numi doar trei albume, as nedreptati multe altele. Muzica buna nu are varsta si se asculta pe multe albume, sau la multe concerte, iar uneori o poti gasi si din prima clipa in care pui mana pe chitara si canti ceea ce iti dicteaza inima.

Foto: Martina Marinova
Autor: Ruxia Sandru
Vezi galeriile trupelor: Metalforce

   March 22, 2010  | 0 Comentarii  | 8378 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: METALFORCE: Nascuti sa cucereasca!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri