interviuri rock

Necrogore Promotion: Trasylvanian Death Fest 2 este aproape!

Necrogore Promotion: Trasylvanian Death Fest 2 este aproape!
TRUPE : Clitgore, Necrovile, Snapjaw

De curand, am avut placera de a sta de vorba cu Ela de la Necrovile si cu Bony de la Snapjaw. Pe langa trupele in care activeaza, acestia si-au gasit timp si de alte activitati in urma carora sa poata sprijini scena metalica din Romania. Mai exact au pus cap la cap Necrogore Promotion. Mai multe detalii puteti afla chiar de la cei doi in randurile ce urmeaza.

Metalfan: Salut si bine ati venit sau revenit la Metalfan!
Ela: Salutare si bine te-am regasit. Ma bucur sa ne auzim din nou.
Bony: Salut Ovi :D

Metalfan: Mai intai de toate ne-ati putea spune cum a luat nastere Necrogore Promotion? Cum ati ajuns sa colaborati?
Bony: :) nici nu mai stiu, oricum Necrogore era inainte sa vin si eu. Am facut un afis, doua si dupa aia m-a intrebat Ela daca pot sa-i fac logo la Necrogore, i-a placut logo-ul si cum lucrez si atunci a inceput colaborarea.
Ela: Ideea a venit din numele trupelor in care care activez, e de fapt un joc de cuvinte intre, Necro - de la Necrovile, si Gore - de la Clitgore :)

Metalfan: Totusi, nu este un pic dificila aceasta colaborare? Ma gandesc aici in special la distanta Alba Iulia - Bucuresti...
Ela: A nu este, sa stii, Bony ma ajuta pe partea de Bucuresti. Altfel imi era greu sa ma descurc, fara cineva care stie scena si locul indeaproape. Asta a fost unul din motivele pentru care nu am facut concerte acolo. De altfel el a venit si-n Cluj sa ma ajute, ma refer la Undergrind Party, unde a trebuit sa cant cu Clitgore si First Division.
Bony: Cat timp merge netu' si curentu' nu e nici o problema ;)

Metalfan: Mai exact, care sunt indatoririle fiecaruia la Necrogore Promotion?
Ela: E bine ca deja suntem o echipa stabila, pot sa le cer sfaturi sau sa-i consult in diferite probleme. Radu (Open Sky Cluj) se ocupa de sunet, o sa vina si in Bucuresti pentru asta la urmatoarele evenimente pe care le vom organiza acolo. E un om extraordinar, se straduie mult sa faca un sunet bun, mai ales pentru ce promovam noi e mai dificil sa ai un sunet decent. Calin ma ajuta cu orice, daca e de alergat, de dus sau adus la sala, sunt multe lucruri de facut urgent in ziua concertului de care eu nu am timp sau nu ma pot ocupa, cam tot ce nu-mi sta mie in putinta ma ajuta. Si pentru asta am nevoie de un om care sa se miste rapid si sa fie unde trebuie cand e nevoie, el e ala! Bony se ocupa de partea de grafica mai mult, afise & imagine. A facut logo Necrogore Promotion, Transylvanian Death Fest si Clitgore. E un tip serios, are idei ok si ma ajuta mult la Necrogore. Sta la intrare daca eu nu pot, e bine ca ne putem imparti asa, si fiecare fuge unde e nevoie. Cu asa un ajutor, nu prea imi mai ramane mare lucru de facut, ahaha! Eu vorbesc cu trupele de obicei si decid line-up ul final, stabilesc datele, ma inteleg pentru plati, inchiriez salile, scule pt cantat, pregatesc locurile pentru cazare, mancare, bauturi, tot ce trebuie ca trupa sa poata da un show bun pe scena, si sa plece multumiti de ce am facut pentru ei.

Metalfan: In data de 25 octombrie a avut loc in Bucuresti, in clubul Suburbia, cel mai recent eveniment organizat de catre Necrogore Promotion. Concertul sustinut de Necrovile impreuna cu Clitgore, Illuminati si First Division. Cum vi se pare ca a iesit acest eveniment vorbind aici din postura de organizatori si nu de muzicieni?
Ela: Mai, a iesit foarte misto, sa stii. M-am bucurat sa vad oameni pe care ii stiu de la primul nostru concert in Bucuresti, dar si oameni noi pe care nu-i cunosteam. Publicul s-a simtit bine, asta e cel mai fain pentru noi. Mi-a placut faza aia pe showul Necrovile, cand au luat cearceafu' ala cu sange de pe scena, si faceau moshpit cu el pe sus si picioru lu' "tanti aia moarta", a fost amuzant. Mersi de ajutor Bianca /Anopsia Radio & Ana, Tavi /Suburbia, Razvan /Sekazone, Bogdan & Hellhammer /Metalfan, Drac Mort, Mugur, Sorin (Kratos), Costin 13, Marius"Disco" Costache, tuturor celor prezenti, apreciem efortul vostru.

Metalfan: Credeti ca sunt aspecte pe care le mai puteti imbunatati, si daca da, care ar fi acelea?
Ela: O, da, sunt destule, intodeauna e de invatat si facut mai multe, normal. Sunet, lumini etc. Mi-as dori o scena ca la Obscene Extreme Fest, ahaha !

Metalfan: Ela, acum am o intrebare pentru tine. Stiu ca pe langa activitatea muzicala si cea de organizare de evenimente sub numele Necrogore Promotion, de curand ai inceput sa desfasori si activitatea de management pentru cei de la Illuminati. Cum merg lucrurile cu aceasta trupa pana acum?
Ela: Da, sunt manager pentru Illuminati. Merge bine, sunt muzicieni excelenti, si ii apreciam dinainte sa-i cunosc personal. E o trupa tanara si cu multa vointa, lumea a inceput sa auda de ei si sa-i aprecieze.
Cu aceasta ocazie, o sa anunt cu mare bucurie, ca primul EP Illuminati va iesi sub egida Necorgore Production, urmand apoi si albumul de debut. Ma ocup de activitatea lor concertistica si imagine, eu am lucrat si situl lor: www.myspace.com/the1lluminat1band . O sa aiba un material bine produs cu distributie in Romania si in afara, sunet si mixaj de calitate, set poze profesionale, coperta bine realizata etc.

Metalfan: Spune-mi te rog, cum iti gasesti timp si pentu Necrogore Promotion si pentru Necrovile si pentru Clitgore? Mai exista notiunea de timp personal intr-o astfel de ecuatie?
Ela: Tot timpul ma gandesc la ce trebuie facut sa fie ok, pentru mine lucrurile merg merg inainte. Lucrez constant, si asta ma tine in forma, nu prea am pauze, doar incetinesc ritmul eventual. Da, exista si timp pentru mine, daca fac toate astea cu drag nu conteaza oboseala. Imi place sa-l petrec cu familia mea. 

Metalfan: Ca tot vorbeam mai devreme de activitatea ta de management pentru Illuminati, care a fost criteriul de alegere al acestei  trupe? Cum ar putea o trupa sa colaboreze cu voi din acest punct de vedere?
Ela: Ah, as vrea sa ajut multe trupe dar nu rezist fizic si psihic mai mult, pentru ca e multa munca de facut. Prefer sa raman doar pentru ei deocamdata, si sa fac treaba ca lumea, decat sa iau o multime de trupe si sa nu ma pot ocupa de ele. Am ales cea mai buna trupa, care am crezut eu ca e potrivita sa o reprezint.
Eu urmaresc activitatea trupelor romanesti, si in special al celor care ma intereseaza. Cei care doresc informatii, pot sa scrie pe adresa:  ela_necrogore@myspace.com

Metalfan: Ela, o intrebare tot pentru tine, spune-mi te rog, cum a luat nastere Clitgore si cum merg lucrurile pana acum? Ce crezi ca ofera Clitgore scenei metalice romanesti?
Ela: Pai a luat nastere ca un proiect, si lucrurile au evoluat foarte repede apoi. E o chestie inedita pentru Romania, de la imagine pana la stilul abordat. Poate e putin socant pentru unii la inceput, dar se obisnuiesc pana la urma, afara se gusta demult acest gen, mi se pare normal sa fie adoptat si la noi.   Cant alaturi de Fane, care e unul dintre vocalistii mei preferati din Romania. Imi place ca se implica si face treaba buna la Clitgore. Noi eram prieteni dinainte si ne intelegeam ok, asa ca totul a mers foarte usor.
Am fost difuzati la radio in Spania, au aparut ceva articole despre noi in niste publicatii, concertele sunt promovate si pe situri straine de profil, avem activitate concertistica in Romania, urmeaza si pe afara showuri, si clipuri la doua piese(fans release). Pe 16 Decembrie o sa iasa in Brazilia un split Cd cu doua trupe vechi de grind. Merge destul de ok zic eu! Detalii gasiti pe www.myspace.com/clitgoregrind

Metalfan: Vezi Clitgore ca o trupa in adevaratul sens al cuvantului sau ca pe un proiect care va sta tot timpul pe plan secundar in spatele Necrovile?
Ela: E o trupa cu componenta completa, dupa ce l-am gasit pe Alin (Pillfed) la tobe e alta treaba deja. E un tobar foarte bun, si simti altfel bucuria de a canta acum. Avem mare noroc ca ne putem baza pe el. Ne intelegem bine intre noi si pe scena, poate si datorita experientei live pe care o avem deja toti.
Necrovile ramane pe primul loc evident, am crescut acolo, nu am cum altfel, nu se pot compara. Necrovile s-au simtit super bine pe showul Clitgore. M-am bucurat ca ma sustin.

Metalfan: Bony, acum am cateva intrebari mai personale si pentru tine. Stiu ca in urma cu ceva vreme Snapjaw a suferit o schimbare de componenta, mai exact bateristul Catalin Vlasceanu "Pucu" a parasit formatia iar in locul lui l-ati cooptat pe Doru Trocan. Ce ne poti spune despre acest lucru?
Bony: Suferit e mult spus, schimbarea fiind bineinteles pozitiva. Desi a fost greu sa ne despartim de un membru fondator, Doru s-a ridicat la asteptarile noastre si nici nu ne imaginam altfel asa ca mergem inainte.

Metalfan: Cum merg repetitiile in noua formula? Exista planuri pentru un nou material? Si daca da, cand preconizezi ca am putea asculta un nou set de piese Snapjaw?
Bony: Repetitiile merg bine, problema e ca nu avem o sala de repetitii a noastra si trebuie sa ne incadram in programul salii unde repetam acuma, timpul acordat fiind insuficient.
Planuri exista de mult, dar nu prea am avut timp de compus, a trebuit sa ne pregatim si pt concerte si cum am zis mai devreme, 5-6 ore pe saptamana nu ajung. Piesele pe care o sa le prezentam acum la concert o sa fie un mix din setlistul vechi, dar adaptate la un stil putin mai agresiv. Vrem sa punem la punct 10 piese noi pt un album care ,speram noi, sa fie lansat anul viitor. Avem deja 4 piese din 10, dar si alea trebuie refacute pt sound-ul "nou", piesele fiind compuse cu Pucu. Deci, incet dar sigur :D.

Metalfan: In data de 21 noiembrie, in Cluj-Napoca, va avea loc cea de a doua editie a Transylvanian Death Fest. Ce ne puteti spune despre acest eveniment?
Bony: Da, Sambata 21 Noiembrie va fi a doua editie Transylvanian Death Fest. Concertul va avea loc in Roland Garros Club / Cluj Napoca. Pret bilet: 15 lei, ora: 18.00
Trupele participante vor fi urmatoarele: SanatoriumSk(SK-death metal), Psycho Symphony(progressive), Necrovile(brutal death metal), Krepuskul(experimental/death), Loudrage(groovy death metal), Cryptal(death/grind), Horrify(black metal)

Metalfan: Care a fost criteriul de alegere al trupelor care vor participa la acest eveniment?
Ela: Am ales ce trupe care pot sustine un show bun, pentru a aduna populatia de metalisti din zona Clujului, din Zalau, Turda sau alte orase din imprejurimi, care nu au parte de showuri extreme. Majoritatea au un nume bine conturat deja in aria metal romaneasca, si consider ca sunt reprezentative pentru Transilvania. Iar pe Sanatorium aveam demult in plan sa-i chem.

Metalfan: Ce asteptari aveti de la acest eveniment? Care ar trebui sa fie asteptarile publicului privind Transylvanian Death Fest II?
Ela: Asteptarile au crescut, normal, si ale noastre si ale publicului. Incercam sa oferim un show  tot mai bun, sper sa vina lume si sa iasa frumos. Transylvanian Death Fest II a evoluat fata de primul, ca numar de trupe si calitativ vorbind. Merge pe aceeasi directie bazata pe death metal.

Metalfan: Si ca tot veni vorba de asteptarile voastre privind acest eveniment, ce amintiri aveti, sau mai bine zis, ce amintiri ai Ela fata de prima editie Transylvanian Death Fest?
Ela: Ei atunci eram la inceput, nu prea stiam cum merge treaba, eram singura, nu aveam inca echipa sa ma ajute, era mai greu. La acel concert a fost si lansarea album Necrovile la Cluj, a fost un moment special pentru mine. Imi aduc aminte ca am vazut cele mai multe tricouri cu Necrovile pe oameni. Si bineinteles, i-am vazut prima data live pe Illuminati, care au fost o surpriza placuta pentru publicul prezent.
 
Metalfan: Ok, cam asta a fost tot. In final puteti sa mai adaugati ceva daca doriti sau sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.
Ela: Chiar daca pierdem bani, sau suntem rupti de obositi, suntem bucurosi ca am ajutat niste trupe care ne plac. Ca fanii de metal extrem vin la concerte si pleaca multumiti dupa, la fel si trupele pe care le avem invitate. Ca ramanem cu niste amintiri frumoase, si fiecare concert inseamna mult suflet si pasiune pe care am pus-o acolo. Ok, mersi, ne vedem la o bere la urmatorul nostru eveniment, Psycho Symphony pe 21 Februarie in Bucuresti. Salutari tuturor si va asteptam la concerte. Sustinand trupele, sustineti scena si o tineti in viata!

Multumim Metalfan, sanatate!
Ela & Bony /Necrogore Promotion

Info:
www.myspace.com/ela_bass
www.myspace.com/ela_necrogore

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Clitgore, Necrovile, Snapjaw

   November 13, 2009  | 0 Comentarii  | 4930 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Necrogore Promotion: Trasylvanian Death Fest 2 este aproape!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri