interviuri rock

Nede (DEATHDRIVE): Kill or be killed...

Nede (DEATHDRIVE): Kill or be killed...
TRUPE : Deathdrive

De curand am stat de vorba cu Nede, solistul formatiei bucurestene Deathdrive sau fosata Do Diez pentru cei ce inca nu au aflat de aceasta schimbare. Din randurile de mai jos puteti afla mai multe detalii ce au dus la aceasta schimbare dar si care sunt planurile de viitor ale trupei.

 

Nede

 

Metalfan: Salut si bine ati revenit la Metalfan!
Nede: Salut,bine v-am gasit, multumim Metalfan pentru acest prilej.

Metalfan: In urma cu ceva vreme ati anuntat schimbarea titulaturii formatiei din Do Diez in Deathdrive. Ne-ati putea oferi mai multe detalii...
Nede: A fost o decizie mult asteptata de noi, inca din 2006 ne-am propus sa-l schimbam, atunci cand am lansat ep-ul Perfect World ,intrucat se modificase viziunea trupei, temele lirice si cele muzicale, evoluasem practic catre noi teritorii.La momentul respectiv ne-a convins Costi, a.k.a 13, a.k.a Twilight13Media sa nu ne pripim si  sa lansam materialul acela sub DodieZ.Au trecut anii si a venit si momentul lansarii primului nostru L.P., [intre timp s-au mai schimbat si cativa membri-a venit Adi la bass , Ulise la tobe] iar gandul schimbarii denumirii nu ne parasise.Motivele care ne-au impins sa facem acest pas au fost deschiderea catre alte teritorii decat Romania pe care ar avea-o un nume in lb. engleza,schimbarile de componenta si evoluzia muzicala de-a lungul anilor.

 


War Within- Opus One in C# Minor

 

Metalfan: Stiu ca in data de 1 octombrie veti lansa un album de studio, War Within- Opus One in C# Minor. Ce semnifica titlul acestui disc?

Nede: Intr-adevar pe 1 octombrie lansam ablumul ce va avea parte de un turneu la nivel national. War Within a materializat astfel, un concept de la care am plecat inca de la lansarea Ep-ului A perfect world in 2006, si anume omul modern care este intr-un proces continuu de dezumanizare. Acest razboi interior pe care fiecare dintre noi il duce in fiecare zi, incercand sa ne dam seama de valorile umane, pierdute undeva pe drumul spre “evolutie” in detrimentul unei societati care impinge consumul la extrem.Un sistem care vrea cu orice pret sa te integrezi si sa il accepti astfel incat incepi sa te indoiesti de identitatea ta. Din pacate am devenit atat de falsi cu noi insine incat ne autodistrugem.Subtitlul Opus one in C# minor  este o sintagma preluata din muzica clasica , si se se refera la faptul ca acest material este primul din cariera trupei Deathdrive iar C# minor , gama preponderenta a compozitiilor noastre, face daca vrei o ultima legatura intre fosta trupa Dodiez(C#) si Deathdrive.


Metalfan: Ati putea face o descriere a pieselor ce vor figura pe acest album? O scurta descriere a fiecarei piese in parte?
Nede: Asa cum spunea fostul nostru tobosar, exista 2 tipuri de piese (si dadea cu pumnul in palma – adica agresive - “sa ii calci pe cap !” si piese de atmosfera, epice ) Albumul va avea 11 piese si spunem noi ca este destul de diverisificat in materie de compozitie si orchestratie. Se vede clar o noua directie muzicala si o maturizare a trupei. Va asigur ca cei care vor cumpara albumul nu se vor plictisi :). In cea ce priveste versurile, unele piese au o tenta religioasa, piese care pun sub semnul intrebarii moralitatea, etica omului modern si altele de natura sociala, capacitatea omului de distrugere .

 

Aditza & Pixy in studio


Metalfan: De la ce ati pornit cand ati inceput munca la acest disc? Ati avut o idee de baza de la care ati pornit sau a existat un amalgam de ideei..
Nede: Ideea de baza, sigur... rudimentara pe atunci,a pornit de la imaginea deja celebra si pe multe tricouri din comert, Evolution of man de la maimuta la omul de azi, la care noi am adaugat noua specie de homosapiens si anume un barbat cu cagula si pistol...de aici una dintre primele piese concepute pentru album a fost Scavenger in care spunem “there’s no diference between ape and a man with a f..ckin’ gun ” 


Metalfan: Revenind la piesele de pe War Within -Opus One in C# Minor. Care a fost prima piesa care a vazut lumina zilei? Au existat schimbari pentru aceasta pana a ajuns la forma ce poate fi ascultata pe album?
Nede: Prima piesa la care s-a lucrat in studio a fost Kill or be killed, pentru ca a fost compusa printre ultimile, are un aer foarte agresiv, este rapida si care, in ciuda aparentelor,pentru ca pare simplista la compozitie, este foarte greude cantat. Am vrut sa o lucram din timp ca sa sune... fucking metal!
In urma discutilor dintre Nede si Pixy, linia de voce a fost schimbata de vreo 3 ori ca sa ajunga in forma finala, iar faza haioasa este ca bridge-ul pe care Nede urla i’ll take you down( bucata care poate fi auzita si in trailer-ul de promovare al albumului ) defapt a fost un moment de ura la adresa lu’Pixy....in final a iesit metal...:)

 

 

Metalfan: Imi aduc aminte de scurta discutie ce am purtat-o la inceputul anului in Fire Club la concertul aniversar al baietilor de la Abnormyndeffect. Atunci spunea Aditza ca stilul formatiei este mult mai old school. Fani caror trupe consacrate crezi ca vor gusta in primul rand acest material?
Nede: Suntem constienti de faptul ca nu ne incadram intr-un anumit stil muzical si ca nu ne putem adresam unei anumite categorii specifice de public (sa zicem numai hardcore-istilor ) si asta pentru ca piesele noastre au multe influente din stiluri diferite. Dar cum in ziua de azi cam toate trupele au un mix de influente si nu abordeaza un singur stil, credem ca atat cei care asculta hardocre cat si cei care asculta metal ar putea gusta acest album la fel de bine. Atata timp cat un produs are un sound de calitate iar compozitiile au ceva special, trupa va fi ascultata.
Si ca sa iti raspund concret la intrebare, atat fanii Hatebreed cat si cei Chimaira si de ce nu Slayer sau Metallica.


Metalfan: In data de 1 octombrie veti incepe turneul The Drive Towards Death, Destruction And Non-Existence Tour. A fost greu sa puneti cap la cap acest turneu?
Nede: Este multa munca si este nevoie de organizare in trupa.... multe detalii de pus la punct, multe telefoane, multe intruniri cu trupa si punerea fiecaruia in tema, multe negocieri, multi nervi, multe dezamagiri, multi oameni carora nu le pasa de muzica asta, multi prieteni noi, multi oameni care vor concerte rock....dar cel mai important.... mult entuziasm.

 

Pixy

 

Metalfan: Vorbind de turneu, in afara de noul disc vor putea fi achizitionate si tricouri cu Deathdrive?
Nede: Sigur, la fiecare show sustinut va exista un stand de merch, unde vom avea atat albumul cat si cele 2 modele de tricou, stickere etc...

Metalfan: In data de 9 septembrie veti imparti scena LMC-ului din Bucuresti cu cei de la Pro Pain. Ce asteptari aveti de la acest eveniment si ce semnificatie are acesta?
Nede: Pentru noi este un concert important nu numai pentru ca vom fi in deschidere la veteranii de la Pro Pain ci si pentru faptul ca va fi primul nostru concert sub noul nume si speram ca publicul sa reactioneze bine iar noi sa oferim un show bun pe scena. Mai mult decat atat, va fi o ultima “pregatire” inainte de turneul prin tara asa ca ne asteptam sa fie o seara frumoasa si o atmosfera hardcore.

 

Ulise

 

Metalfan: Stiu ca ati filmat mai multe studio report-uri de la inregistrarea noului album. Veti lansa si un making of al albumului impreuna cu discul, sau cu o editie limitata a acestuia?
Nede: Ok, voiam sa fie o surpriza dar vad ca ne-ati luat-o inainte...nu va fi un making of insa va fi un DVD. Mai multe o sa va spunem la momentul oportun.

Metalfan: Ca tot vorbeam de faptul ca ati filmat cateva studio report-uri pentru noul album, aveti in plan sa realizati si un videoclip sau mai multe pentru promovarea discului? Aveti vreo piesa pe care o luati in mod special in calcul pentru inceput?
Nede: Bineinteles, dorim sa facem cunoscut albumul atat in tara cat si in strainatate si cea mai buna promovare ar fi cea video iar daca ne permite bugetul (caci in metal nu sunt bani) vor exista mai multe clipuri. Asa ca in scurt timp va aparea un videoclip studio version la piesa Kill or be killed, urmand ca dupa turneu sa facem un al 2-lea clip, insa momentan nu ne-am gandit exact la care piesa....

 

Aditza

 

Metalfan: Revenind la turneul pe care il veti intreprinde in aceasta toamna, cine va fi trupa support pe toata durata turneului?
Nede: Initial voiam sa ii luam pe prietenii nostrii de la Proof, insa din pacate nu au putut sa sustina un turneu in aceasta perioada, dat fiind faptul ca au mari probleme de componenta. Motiv pentru care trupa support va fi Deadeye Dick.
Ne stim de ceva vreme si era firesc pentru noi sa ne gandim imediat la aceasta varianta avand in vedere ca ne intelegem bine si baietii canta foarte bine.

Metalfan: Cum a decurs munca cu Costin Chioreanu de la Twilight13Media? Cat credeti ca a contat aportul sau in rezultatul final al acestui material?
Nede: Costi este un artist. Este cel mai bun graphic designer din Romania, am lucrat cu el si la EP-ul din 2006 si nu puteam lucra cu altcineva. Ne cunoaste muzica iar ideile lui se muleaza perfect pe atmosfera si conceptul albumului.
Mai mult ca sigur ca, fara o imagine profi, care sa iti reprezinte perfect ideile albumului, nu s-ar fi putut.

 

 

Metalfan: Si acum o intrebare, mai delicata :). Care credeti ca sunt cele mai bune cinci formatii de metal din Romania la ora actuala si de ce?
Nede: Deloc delicata, pentru ca noi avem respect pentru toate trupele de breasla. Deci:
Avatar – vor scoate un album foarte bun in scurt timp
Deadeyedick – nu ii luam in turneu cu noi daca nu erau buni 
Taine – in totdeauna au fost in top preferintelor noastre
Negura Bunget – se vand cel mai bine si rup smecheria p’afara
Satanochio – cea mai buna imagine a unei trupe romanesti

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat. In final ai dori sa mai adaugi cate ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan?
Nede: Prieteni, va multumim pentru suportul acordat, albumul War Within este pentru voi si va asteptam sa il luati incepand cu 1 -14 Octombrie cand vom veni in orasul vostru. Va asteptam la lansare sa ne rupem mintile.  Pana atunci, fiti cu ochii pe www.myspace.com/deathdriveband .
Multumim Metalfan!
Nede

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Deathdrive

   September 04, 2009  | 3 Comentarii  | 4527 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Nede (DEATHDRIVE): Kill or be killed...

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri