interviuri rock

Octav Medis (AKRAL NECROSIS): incapatanare si determinare

Octav Medis (AKRAL NECROSIS): incapatanare si determinare
TRUPE : Akral Necrosis

Dupa aproape 10 ani de la formare si nenumarate schimbari de componenta, Akral Necrosis inca exista. Si nu doar ca exista, dar sustine concerte, pleaca in turnee si inregistreaza materiale noi. Principalul "vinovat"? Octav Medis, liderul si vocalistul trupei, pe care l-am invitat sa ne povesteasca mai multe despre ce mai face Akral Necrosis.


 

Metalfan: Salut Octav si bine ai revenit in paginile Metalfan.ro! Ce face o trupa black metal sa fie relevanta, acum in 2015?

Octav Medis: Salut si multumesc pentru intrebari. Pentru mine raspunsul e destul de simplu: black metal-ul a ajuns la o anume maturitate ca stil. Si asta inseamna ca trebuie cladit in continuare, bineinteles pe fundatia clasica. Sau mai exact, pastram baza si experimentam. Nu cred ca se pune praful pe stil in 2015. Uite o dovada… noul album DHG.

Metalfan: De ce Akral Necrosis are frecvent schimbari de componenta?
Octav Medis: Nu cred ca exista un motiv batut in cuie. Pot spune ca e vorba si de putin ghinion, dar in fond, totul se reduce la prioritatile oamenilor. Unii vad implicarea in muzica ca pe un hobby, iar pentru altii trupa reprezinta ceva mai serios. Si nu incerc sa blamez pe nimeni, chiar daca schimbarile frecvente de componenta ne-au facut sa pierdem mult timp in acesti ani. Dar incapatanarea si determinarea ne fac sa le depasim. Nu s-a sapat inca groapa pe marimea Akral Necrosis. Nici din interior, nici din exterior. Si n-o sa se intample prea curand.

Metalfan: Ca tot am inceput cu acest subiect, vreau sa te intreb de ce Cristi Iacob (ex-Snapjaw) nu se mai regaseste in componenta trupei? Consider ca ar fi putut aduce un plus muzicii voastre...
Octav Medis: Cristi ar putea sa aduca un mare plus in orice trupa. Este un chitarist talentat. Dar pentru asta trebuie sa fie si in forma lui optima, ca orice om de altfel. In ultima perioada in care a fost membru Akral Necrosis, tipul se lovise de niste probleme care ii ocupau cam tot timpul. Cu toate ca il consider un prieten vechi, nu puteam sa asteptam.

Metalfan: Poti, te rog, sa ne vorbesti despre actuala componenta a trupei? O descriere a fiecarui membru cred ca i-ar ajuta pe cititorii nostri sa tina pasul cu ce se intampla in formatie din acest punct de vedere...
Octav Medis: Functionam din nou in formula de cinci oameni si o sa-i enumar: Victor e alaturi de mine de la inceputul trupei, Mishu ocupa pozitia de bassist din 2010 deci se califica la titlul de membru veteran. Si ajungem la noii membri – Traian e un vechi prieten de-al meu si ma bucur sa pot spune ca il am in spate, la baterie. Cred ca Akral Necrosis e locul potrivit unde isi poate etala cu adevarat talentul. Nu in ultimul rand, Andrei ni s-a alaturat ca al doilea chitarist. Chiar daca e mai cel mai tanar membru din trupa, suntem nerabdatori sa va aratam ce poate si la capitolul compozitie. Cand l-am descoperit am fost uimit de cate compozitii proprii are pe contul de Soundcloud. Si cat de bine suna.

 

Metalfan: In scurt timp stiu ca urmeaza sa dati startul turneului Black Initiatic Mass. Ai putea, te rog, sa ne dezvalui mai multe detalii?

Octav Medis: Turneul are ca baza participarea noastra de la Carpathian Alliance Metal Fest din Ucraina. Cu ocazia asta o sa vizitam si unele locuri din Romania pe unde nu am mai trecut de mult si unele pe unde nu am mai cantat niciodata. Ultima parte a turneului se axeaza pe revenirea in Bulgaria. Am avut o experienta excelenta acolo anul trecut si nu puteam rata ocazia.

Metalfan: In acest turneu veti concerta si pe scena festivalului Carpathian Alliance Metal Fest din Ucraina. Ce asteptari ai cu privire la acest festival?

Octav Medis: Asteptarile noastre sunt destul de mari. Festivalul a avut line-up-uri excelente in fiecare an, iar editia din 2015 este sold out de ceva vreme. E momentul perfect sa intalnim publicul de acolo si ne simtim onorati ca facem parte din line-upul pentru 2015.

Metalfan: Ce parere ai despre toata situatia din Ucraina?
Octav Medis: Mizerabila situatie. Ma scarbeste in special tona de propaganda ruseasca care nu s-a schimbat cu nimic, chiar daca traim in 2015. Aparent, pacea vine din nou pe tanc rusesc.

Metalfan: De unde numele Black Initiatic Mass? Este doar o denumire pompoasa sau are o anume simbolistica?
Octav Medis: Numele turneului are un inteles anume, ca orice lucru legat de Akral Necrosis. In cazul de fata, Black Initiatic Mass are un dublu sens. E vorba de primul voiaj cu noua componenta, dar si de faptul ca ne vom prezenta muzica in fata multor oameni care nu au avut ocazia sa ne vada live pana acum.

Metalfan: Stiu ca de ceva vreme lucrati la un split alaturi de grupul Marchosias. In ce stadiu se afla materialul in momentul de fata?
Octav Medis: Materialul a intarziat din cauza problemelor de componenta cu care s-au confruntat ambele trupe in ultima perioada. In momentul de fata ambele trupe lucreaza la mixul pieselor.

Metalfan: Cand preconizezi ca va fi lansat?
Octav Medis: Am decis sa lansam split-ul in aceasta toamna. In curand venim si cu o data exacta.

Metalfan: Vorbim despre un material autoprodus sau va aparea prin intermediul unei case de discuri? In ce format va fi disponibil?
Octav Medis: Initial eram convinsi ca vom autoproduce materialul, dar Loud Rage Music ne-a facut o oferta buna. Nu ne asteptat sa-l scoatem la un label pentru ca ideea de baza era ca il facem in primul rand de placere si in al doilea rand pentru ca ne dorim sa oferim fanilor ceva muzica noua pana la al doilea album sau primul in cazul Marchosias.

Metalfan: In anul 2012 ati lansat discul Pandemic Dominion. Ce inseamna pentru tine acest disc? Cum il percepi acum in 2015?
Octav Medis: Bineinteles ca as fi facut multe lucruri diferit acum. Dar Pandemic Dominion ramane albumul nostru de debut si amintirea cea mai puternica a primilor ani Akral Necrosis. Sunt surprins destul de des ca inca exista interes pentru album si primim in continuare feedback pozitiv. Mai nou il puteti asculta in intregime pe contul nostru de Bandcamp.

Metalfan: Cate exemplare ati vandut? Este mult sau putin? La ce te raportezi?
Octav Medis: Am vandut trei sferturi din stocul initial (restul de CD-uri au fost folosite in scopuri de promo). Avand in vedere ca este vorba de primul album si ca nu am reusit sa-l promovam intr-un turneu la momentul respectiv, consider ca e ok. Mi se pare interesant ca lumea e in continuare interesata de Pandemic Dominion. Primesc cereri constant din tara si din strainatate. Avand in vedere ca e sold out cam de un an jumatate, ne-am gandit sa-l reeditam. Cu ocazia asta am observat si mai clar ca fanii black metal nu rezoneaza cu ideea de a cumpara albume in format digital. Si ma bucura faptul asta.

 

Metalfan: Stiu ca aveti in plan un al doilea disc de studio. Ai putea, te rog, sa ne dezvalui mai multe detalii despre acest material?

Octav Medis: Suntem aproape sa finalizam materialul pentru inregistrari. In momentul asta lucram la inca o piesa. Ce as putea sa spun in rest? O parte din public a avut ocazia sa asculte cateva piese care se vor regasi pe el. Pe noul material ne-am permis sa experimentam mai mult ca in trecut si per total e mult mai greu si mai dark ca sound fata de Pandemic Dominion. Din punct de vedere liric, nu am vrut sa mai fac ceva conceptual. Dar chiar si asa in final am observat ca toate piesele se invart in jurul unui subiect, atacat din mai multe directii, din mai multe puncte de vedere.

Metalfan: Ce parere ai despre mix-tape-uri? Ai putea alege 10 piese de la 10 trupe diferite pentru un mix-tape? Ce nume ar avea acest material?
Octav Medis: Mix-tape-urile sunt dementiale mai ales daca descoperi trupe noi cu ajutorul lor. O sa fac o lista bazata pe ce am tot ascultat in ultima vreme, release-uri noi, trupe mai cunoscute. Hai sa vedem ce pot sa scornesc pentru urechile voastre:

01. Nifelheim - From Hell's Vast Plains
02. Zerstörer – Terrortank Assault
03. Marduk – Thousand Fold Death
04. Mysticum - Far
05. Mayhem - Pandaemon
06. Archgoat - Congregation of Circumcised
07. Leviathan – Dawn Vibration
08. Teitanblood - Plagues of Forgiveness
09. Bölzer - Steppes
10. DHG – Aphelion Void

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite! In final ai dori sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?
Octav Medis: Atunci iti multumesc pentru intrebari. Ma bucur sa ne regasim in paginile Metalfan.ro. Cititorilor le transmit un singur lucru: sustineti in continuare scena underground adevarata!
 
Foto: Alex Csiki (Art Photo Studio)
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Akral Necrosis

   June 09, 2015  | 0 Comentarii  | 5561 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Octav Medis (AKRAL NECROSIS): incapatanare si determinare

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri