interviuri rock

Octavian Medis (Akral Necrosis): despre rautatea de care suntem capabili...

Octavian Medis (Akral Necrosis): despre rautatea de care suntem capabili...
TRUPE : Akral Necrosis

Akral Necrosis este unul dintre putinele nume din noua generatia de trupe metalice din Romania ce se incapataneaza sa cante black metal.  Octavian Medis, vocalistul trupei, a avut amabilitatea de a ne oferi cateva amanunte despre primul album de studio, turneul ce il vor intreprinde in curand si realizarile trupei de pana acum, insa nu s-a ferit sa vorbeasca direct si de plusurile si minusurile trupei. Mai multe amanunte puteti afla in randurile de mai jos.



Metalfan: Salut Octav si bine ai revenit la Metalfan!
Medis Octavian: Salutare staff-ului Metalfan si cititorilor!

Metalfan: Pentru inceput haide sa incepem cu o istorie Akral Necrosis, sau mai bine spus cele mai importante aspecte din activitatea voastra de pana acum.
Medis Octavian: Scurt pe doi? Haos, concerte, haos, concerte. Asta a fost stilul nostru pana acum. In primavara lui 2006 am infiintat trupa impreuna cu Vic si Alex, noi 3 fiind membrii din line-upul original. In 2007 am sustinut primul concert alaturi de Hecate Enthroned si Cirith Gorgor. A urmat o serie de concerte si un mic release, si anume Slay the Whore. Lucram la prezentul album din 2006, dar din cauza frecventelor schimbari de componenta il lansam abia in noiembrie. La asta ma refeream mai sus cand spuneam haos. Cele mai importante aspecte? Cateva dintre concertele sustinute pana acum, single-ul si mai ales faptul ca nu ne oprim orice ar fi. Cred ca am schimbat 8 membri pana acum, dar asta nu ne-a facut sa amanam concerte pana acum sau sa luam pauze.

Metalfan: Ca a venit vorba de primul album de studio, in ce stadiu este acesta?
Medis Octavian: Mai avem de inregistrat solo-urile si vocea, apoi mix si master. Pana la sfarsitul lui octombrie o sa fie finalizat cu siguranta. Suntem foarte multumiti de ce iese, putem spune de acum ca LP-ul e un material solid.

Metalfan: Ati ales un nume pentru material?
Medis Octavian: Da, dar nu e momentul sa-l dezvaluim. Nu ne place noua moda in care o trupa incepe sa posteze filmari de la inregistrari cu un an inainte de aparitia albumului. Cand e gata, e gata si atunci apare si titlul, coperta, un single etc.

Metalfan: Inteleg, atunci haide sa vorbim despre conceptul discului....
Medis Octavian: Subiectul e firea umana. Mai ales rautatea de care suntem capabili, acest lucru unic pe care il detinem. Personajul principal este un inger serafim care intra in contact direct cu omenirea. Se creaza un conflict intre uman si divin, ajungand intr-un punct unde cel din urma este "infectat" de oameni. Totusi, conceptul poate fi disecat piesa cu piesa, pretutindeni am presarat semnificatii si metafore. Depinde de fiecare, in final.

Metalfan:. Mai devreme vorbeam despre stadiul in care se afla albumul, ati stabilit numarul pieselor ce vor figura pe disc? Eventual ne poti divulga niste titluri?
Medis Octavian: Ne-am oprit la 8 piese si un intro, toate cantate live. Nu am vrut sa excludem nimic din ce am compus si prezentat live pana acum dintr-un motiv intemeiat. Piesele astea ne reprezinta. Asta este Akral Necrosis din 2006 pana in 2010.

Metalfan: Au existat schimbari de structura a pieselor in acest timp, tinand cont de faptul ca au fost compuse in perioade diferite? Dar la capitolul liric au suferit ceva modificari?
Medis Octavian: Depinde de caz... Unele au suferit modificari minore de structura, altele chiar de riffuri. Cat despre versuri, foarte rar. Singura data cand am aruncat versurile initiale si am scris ceva nou s-a intamplat recent la una din piesele pe care le pregatim pentru urmatorul material. Cea mai importanta schimbare a survenit dupa primul concert, cand am renuntat la clapa.





Metalfan: Ca tot a venit vorba de schimbari, haide sa vorbim putin de schimbarile de componenta ce le-a suferit trupa in timp. Mai stii cati oameni s-au perindat prin Akral Necrosis de la inceput pana acum? Care a fost principalul motiv ce a dus la atat de multe schimbari?
Medis Octavian: Cred ca au fost 7 sau 8 componenti schimbati, iar motivele au fost diferite in majoritatea cazurilor. Uneori timpul era o problema, alteori nu eram pe aceeasi lungime de unde, muzical vorbind, distanta, alt membru a renuntat la instrumentul la care canta si lista continua. In orice caz, nu a fost niciodata vina colectivului de baza. Suntem oameni dificili, dar nu intr-o asemenea masura.

Metalfan: Te consideri o persoana dificila pentru colegii tai?
Medis Octavian: Nu.

Metalfan: Care este cel mai mare plus pe care il are Akral Necrosis fata de celelalte trupe black metal?
Medis Octavian: Eu consider ca directia muzicii noastre. Sunetul nostru este agresiv, influentat de death si thrash, nu atmosferic. Avem multe trupe de black metal in Romania. Unele mai cunoscute, altele foarte underground. Am observat ca multe dintre ele canta ceva mai atmosferic si nenumarate se opresc la subiectul stramosi, natura etc. Mai bine i-ar lasa pe Negura Bunget sa faca treaba asta, ca doar o fac cel mai bine. Personal nu suport genul asta de subiecte, clapa (cu mici exceptii). As vrea sa vad mai multe trupe abordand un black metal agresiv. Revenind la muzica noastra, ne permitem parti melodice in special cand vine vorba de solo-uri si cam atat. Si cel mai important, nu suntem o trupa care canta dupa reteta (si aici nu vorbesc vis a vis de alte trupe din tara). Cantam stilul nostru de black metal, nu ne limitam in niste granite.

Metalfan: Care este cel mai mare minus al vostru ca trupa? De ce?
Medis Octavian: Compatibilitatea programului intre membri. Uneori devine dificil sa ajungem toti 5 in sala de repetitii.

Metalfan: Cat de important consideri ca este aspectul teatral pe scena? Aici ma gandesc la show-uri ale unor nume precum King Diamond, Mayhem sau Dirty Granny Tales. Ce ti-ar placea sa includeti in concertele voastre? Aveti ceva de gand in acest sens?
Medis Octavian: Aspectul teatral conteaza si cred ca am dovedit pana acum ca impartasim aceasta idee. Avem si planuri sa imbunatatim show-ul scenic, dar nu vreau sa le dezvalui acum. O trupa care nu face nimic pe scena si vine imbracata cu toalele cu care se duce la piata, nu o sa starneasca prea mult interes din partea publicului. Un concert reusit inseamna muzica + show. Din primele zile ale trupei am ales sa folosim corpsepaint. Pentru mine, un concert nu este complet fara machiaj, deoarece imi exprim ideile si prin acesta. Degradarea materiala a acestuia semnifica degradarea spirituala prin care trece rasa umana. Modelul la care m-am oprit nu este simetric, reflectand lipsa echilibrului de mai multe feluri.

Metalfan: Stiu ca in curand veti incepe turneul de promovare a discului. Poti sa ne oferi mai multe detalii despre el?
Medis Octavian: Vrem sa stabilim 20 de concerte in total pentru acest turneu. In mare parte, jumatate din ele sunt aproape aranjate, dar avand in vedere ca Romania trece printr-o perioada financiara dificila, ne-am lovit si de probleme. Pe 26 septembrie cantam la Timisoara si pe 1 octombrie la Suceava. In noiembrie o sa cantam in Bucuresti, apoi Cluj Napoca si Dej (4, 5, 6 noiembrie). La scurt timp va urma lansarea. In cateva saptamani o sa dezvaluim toate datele turneului. Am decis sa incepem inainte de lansare pentru ca sunt multe locuri unde nu am cantat pana acum. Post lansare vom reveni in locatiile importante.

Metalfan: Mai devreme ai spus ca sunetul vostru este mai mult influentat de death si thrash. Care sunt principalele influente ale trupei (iar aici nu ma refer doar la alte formatii)? Poti explica mai pe larg?
Medis Octavian: Nu este influentat mai mult. Pur si simplu aceste influente exista. Influentele trupei sunt viata de zi cu zi, mediul toxic - aceasta societate in care suntem nevoiti sa traim. Dar nu numai, ne gasim influentele in multe alte lucruri si locuri. Poate fi un vis, o carte, poate o picatura de apa, poate una de sange.

Metalfan: Am tot vorbit despre album, despre piese, insa deloc despre artwork. Cine se va ocupa de acest aspect?
Medis Octavian: Pentru artwork am ales sa colaboram cu Costin Chioreanu de la Twilight13Media. Am avut o intalnire cu el si am fost placut surprins sa observ ca avem o viziune comuna vis a vis de coperta. O sa fie ceva sangeros, intunecat, bun de purtat pe un tricou sau pe un backpatch.





Metalfan: Care sunt ambitiile tale acum? Teluri, sa le spunem? Ce iti doresti cel mai mult sa realizezi alaturi de Akral Necrosis?
Medis Octavian: Ambitiile mele? Cat mai multe concerte si cate un release pe an. Asta e planul de viitor. Poate si o promovare mai ampla. Restul vine de la sine.

Metalfan: Iti multumesc Octav pentru raspunsuri si pentru timpul acordat. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan sau sa mai adaugi ceva?
Medis Octavian: Sustineti black metal-ul adevarat din underground de pretutindeni si sper sa ne vedem in curand la concertele din turneu.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Akral Necrosis

   September 11, 2010  | 1 Comentarii  | 4649 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Octavian Medis (Akral Necrosis): despre rautatea de care suntem capabili...

  • Keep on rocking in the free world Octa ! Abia astept albumul m/m/m/

    1. Posted by king_diamond | 14 Septembrie 2010 09:56
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri