interviuri rock

Phil Demmel (MACHINE HEAD): Multumim ca sustineti Machine Head

Phil Demmel (MACHINE HEAD): Multumim ca sustineti Machine Head
TRUPE : Machine Head

Chitaristul grupului Machine Head, Phil Demmel, a avut amabilitatea de a raspunde catorva intrebari din partea Metalfan. Subiectele discutiei au fost Machine Head, Vio-lence, influentele lui Phil in materie de muzica, dar si proaspatul concert de la Bucuresti din cadrul festivalului Rock the City. Rezultatul in randurile de mai jos:

 
 
Metalfan: Salut, Phill, bine ai venit la Metalfan.ro! Ce mai faci?
Phil Demmel: Chiar bine. Am avut niste zile libere in Atena si acum suntem gata sa mai dam niste exemente pe week-end, haha!

Metalfan: E prima data cand discutam, asa ca ar fi bine sa incepem prin a te prezenta cititorilor nostri: cand ai inceput sa asculti metal, cum ai devenit chitarist, ce trupe/artisti te-au influentat?

Phil Demmel: Am inceput cu AC/DC, Kiss si Aerosmith cand aveam cam 10 ani. Imi placeau mult de tot cu Angus Young si Joe Perry, dar de-abia cand l-am auzit pe Randy Rhoads am vrut cu adevarat sa ma apuc de chitara.

Metalfan: Poate ca multi nu stiu ca in anii ’80 cantai thrash cu Vio-lence, alaturi de Rob Flynn. Erai chiar membru fondator in acea trupa. Vio-lence a lansat 3 albume si apoi s-a desfiintat. Ce ne poti spune despre acele materiale si despre formatie? Crezi ca s-a bucurat de recunoasterea pe care o merita?

Phil Demmel: Asta a fost atat de demult... de-abia terminasem liceul si invatam cum e sa fii intr-o trupa. Am invatat foarte multe din zilele alea.

Metalfan: Robb Flynn a plecat din trupa in 1992. Wikipedia mentioneaza “o disputa fizica intre membrii trupei si o banda locala” . Ce s-a intamplat de fapt? Ati incercat sa va ridicati la intaltimea numelui trupei, haha?
Phil Demmel Nu-mi amintesc ca in acea incaierare sa fi fost altcineva din trupa decat Rob.
 

 

Metalfan: Dupa ce a plecat din Vio-lence, Robb Flynn a infiintat Machine Head, formatia in care acum cantati impreuna. Au lansat albumul de debut – Burn My Eyes – care in 1994 a fost un mare succes. Ce credeai despre acest material la data respectiva?

Phil Demmel: Mi-a placut foarte mult. Ii urmaram mereu sa vad ce mai fac. Erau foarte fresh, foarte cool. Intotdeauna m-iam doarit sa cant in trupa asta.

Metalfan: Torque a fost formatia pe care ai infiintat-o dupa ce Vio-lence s-a destramat. In afara de chitara, ai preluat si postul de vocal. Torque a lansat un album si apoi v-ati oprit. Era un proiect solo sau era o formatie in toata regula? De ce n-ati continuat?

Phil Demmel: Era o trupa in toata regula. Era practic formatia in care fusesem, numai ca pierdusem vocalul. Am preluat pur si simplu atributiile lui. Ma saturasem de muzica, mi se parea ca totul se va sfarsi. Aveam un job foarte profitabil si imi placea sa joc baschet, golf si sa ma dau cu snowboard-ul. O tranzitie relativ usoara.

Metalfan: Te-ai regasit cu Rob Flynn si te-ai alaturat trupei Machine Head in 2003. Cum s-a intamplat asta?

Phil Demmel: In vara lui 2002, Machine Head s-au despartit de chitaristul lor si aveau nevoie de cineva pentru doua saptamani de turneu. M-am oferit ca membru temporar. Si a mers foarte bine.

Metalfan: Ai venit in trupa fix ca sa poti participa la inregistrarea celui de-al cincilea album - Through the Ashes of Empires, care a adus trupa inapoi la stilul de inceput: mai dur, mai greu. Ai avut o influenta legata de aceasta schimbare de directie?
Phil Demmel: Nu. Ei deja se straduisera sa compuna in linie cu ceea ce voiau sa auda, in loc sa mai incerce sa scrie single-uri pentru radio si chestii mai mainstream.
 



Metalfan: The Blackening (2007) a fost la fel de bine primit de fani. De data asta ai controlat si compunerea pieselor. Materialul e plin de solo-uri de chitara extraordinare. Le canti doar tu sau si Rob? –a luat mult timp sa le compuneti si inregistrati?
Phil Demmel: Da, am compus mult pe albumul acela si am inceput sa ajut si la versuri. Eu si Rob ne-am impartit solourile aproape in mod egal, desi eu cant putin mai mult la pasajele care ies in evidenta. Ne-a cam luat ceva sa le scriem. Plus ca pe capul lui Rob picase sarcina de a face materialul Roadrunner United [album scos la aniversarea a 25 de ani de existenta a Roadrunner Records – n.red.], asa ca ne-am oprit cam la jumatatea drumului. Si oricum noi compunem incet in general. Inregistrarile au fost si ele o treaba chinuitoare. Cu multe probleme, dar pana la urma a iesit excelent si suntem foarte mandri de materialul ala.

Metalfan: In ianuarie 2009 Machine Head a plecat intr-un turneu scurt, in deschiderea a 10 concerte Metallica. Ai ceva amintiri demne de impartasit din acel turneu?
Phil Demmel: Doar faptul ca am fost parte dintr-o chestie atat de mare si-am putut sa-i urmarim [pe Metallican.red.] in fiecare seara. Am invatat mult din modul in care se organizeaza. Ne-au inspirat mult.

Metalfan: Trecand la cel mai recent album, Unto the Locust, avem o intrebare despre titlu: cum v-a venit metafora legata de lacusta?
Phil Demmel: E ceva ce se bazeaza pe experientele de viata prin care am trecut. Oameni care intrau in viata mea si luau tot ce puteau sub diverse pretexte false si deghizari. Imi amintesc de devorarea si devastarea facute de roiurile de lacuste.

Metalfan: Corul de copii din piesa Who We Are a fost catalogat in divese recenzii de pe net ca fiind inspirat de formatia 30 Seconds to Mars. Ce crezi despre asta? I-ai ascultat?
Phil Demmel: Imi place al doilea lor album. Totusi, nu-s sigur ca exista vreo legatura. S-au tot vazut copii cantand in melodiile rock din ultimii 40 de ani. Nu-i nicio rusine in chestia asta.
 

 
Metalfan: Care e mesajul piesei This Is the End? Ar trebui sa ne asteptam ca urmatorul album sa mearga intr-o directie muzicala diferita?
Phil Demmel: E despre a merge mai departe si a nu incremeni intr-o anumita era/perioada, astfel incat sa te poti dezvolta si sa poti invata. Sa nu stagnezi si sa nu te agati de trecut.  Toate albumele noastre viitoare vor insemna dezvoltare intr-o forma sau alta.

Metalfan: Ati  filmat si un videoclip pentru piesa Locust. Cum au fost filmarile, v-ati inteles cu regizorul? Ati avut vreun cuvant de spus la ce s-a filmat, la scenariu etc?
Phil Demmel: Am facut clipul intr-o zi libera, la Philadelphia, pe parcursul turneului cu Mayhem din SUA. Am filmat totul pe croma [suprafata speciala, de regula verde sau albastra, pusa in spatele obiectului filmat atunci cand sunt necesare efecte speciale, ex. inlocuirea la montaj cu alt fundal – n.red.]. Am avut un cuvant de spus, ca de obicei, iar Mike Sloat a facut o treaba grozava.
 
 

Metalfan: In vara asta ati cantat pentru prima data in Romania, la festivalul Rock the City. Cum vi s-a parut reactia fanilor din Romania?
Phil Demmel: Am fost nerabdadatori sa cantam la voi in tara si nu ne-ati dezamagit!!! Un spectacol extraordinar si o reactie extraordinara, vom reveni cu siguranta!! A fost ca un mare foc de artificii!

Metalfan: Ati fost pe aceeasi scena cu Black Label Society, Godsmack, Soulfly, Saxon si Pentagram. Cum vi s-a parut line-up-ul? Atimai cantat cu vreuna din aceste trupe inainte? Va place muzica lor?
Phil Demmel: A fost un line-ul excelentl!! Am mai cantat cu multe din formatiile astea si eram fanii lor. Ce s-o fi intamplat cu Godsmack? Eram tare curios sa stiu de ce n-au venit...

Metalfan: Multumim pentru interviu. Aveti vreun mesaj special pentru fanii din Romania?
Phil Demmel: Multumim ca sustineti Machine Head!!! Ne vedem data viitoare cand venim!!!

 
 
Vezi galeriile trupelor: Machine Head

   July 16, 2012  | 0 Comentarii  | 6671 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Phil Demmel (MACHINE HEAD): Multumim ca sustineti Machine Head

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri