interviuri rock

Pixy & Aditza (Do Diez): Un metal mai old school...

Pixy & Aditza (Do Diez): Un metal mai old school...
TRUPE : Deathdrive

La sfarsitul evenimentului organizat de Axa Valaha in Fire Club in data de 25 februarie 2009, "6 ani de Abnorgrindcore", eveniment la care au participat Do Diez, Flowers for Whores, Grave Maker si AbnormynDeffect, am discutat pentru cateva minute cu Pixy si Aditza, doi dintre membrii trupei Do Diez. Aflati in randurile ce urmeaza mai multe chiar de la acestia despre stadiul in care se afla urmatorul material de studio al trupei, sound-ul pe care il vor aborda pe acest material, planurile de viitor dar si cateva impresii despre evenimentul din acea seara.

 

 

Metalfan: Salut si bun venit la Metalfan!
Pixy: Salut!

Metalfan: Cum vi s-a parut publicul prezent la acest eveniment? Sunteti multumiti de reactiile primite?
Pixy: La noi au fost, avand in vedere ca am fost prima trupa, au fost ceva mai putini oameni decat acum la ultima trupa insa mie mi se pare ca a fost ok. Publicul a fost destul de divers. Au fost si fani ai metalului clasic, ai grindcore-ului, au fost si hardcore-isti, au fost si oameni care gusturi diversificate. Eu zic ca au fost toate categoriile. Si oameni care merg in LMC, si oameni care vin in Fire de regula. Adica a fost ok. Noua ni s-a parut bine.

 

 

Metalfan: Am observat ca din ce anuntati prin intermediul paginii oficiale de Myspace, lucrati la un nou material. In ce stadiu este acesta?
Pixy: Au fost terminate tobele de curand, am lucrat foarte mult la ele, o luna si ceva. Iar in ultima saptamana am inregistrat chitarile ritm si mai avem sa lucram trei piese dupa care mai avem basul, vocea si chitarile solo si terminam. In principiu o saptamana - doua inca de munca si dupa aceea urmeaza mixajul.

Metalfan: Am sesizat si o oarecare schimbare in stilul vostru. De exemplu Human Nature aduce destul de mult ca sound cu Lamb of God de exemplu...
Pixy: Da... asa sunam acuma. Cum o sa fie discul...o sa fie...cum sa zic eu...cea mai recenta idee a noastra si o sa vedem reactiile la momentul respectiv. E oarecum asemanator si ca gen de compozitie si sound pentru ca pe vreo... cel putin doi - trei oameni din trupa ii influenteaza foarte mult trupa asta si nu numai; trupe gen Pantera, trupe care imbina thrash-ul cu hardcore-ul si e firesc sa fim prin zona asta.

Metalfan: Va aparea noul album egida unei case de discuri sau va fi autoprodus?
Pixy: Albumul va fi autoprodus din punct de vedere al banilor si al...cum sa spun eu...al ideilor, dar noi o sa il trimitem la cat mai multe case de discuri din afara. Daca o sa ne vrea cineva si o sa vrea sa faca materialul propriuzis, adica CD-ul, sa suporte costurile, na, noi o sa fim ok cu chestia asta.

Metalfan: Ce directie metalica simti ca urmeaza Do Diez in momentul de fata? Ca stil...
Aditza: Din punctul meu de vedere e un metal mai old school decat ce se canta la noi in tara in momentul de fata, cel putin printre trupele astea care mai canta. Sunt foarte multe trupe care raman in sala, multe care au cate un singur concert, doua, trei maxim si care raman acolo. Noi totusi incercam sa scoatem un album, incercam sa facem un turneu poate si in tara, poate si in afara, pardon. In tara cu siguranta o sa fie undeva pe la toamna. Si cred ca e un metal old school, cu thrash cum a zis si Pixy si o forma de hardcore.

 

 

Metalfan: Revenind la show-ul din aceasta seara. Care dintre trupe ti-a atras cel mai mult atentia? Exceptand Do Diez desigur...
Aditza: Grave Maker.

Metalfan: De ce?
Aditza: Ca stil, ca stil e pe placul meu si cred ca de asta cel mai mult. Dar ma asteptam la mai mult de la ei, dar oricum mi-a placut. Ma astept la mai mult...

Metalfan: Ok. Cam atat a fost. Cateva cuvinte de incheiere? Sau mai vreti sa adaugati ceva?
Pixy: Da. Lumea sa fie cu ochii pe http://www.myspace.com/dodiez. O sa scoatem discul cat de curand posibil, o sa il trimitem la masterizat afara si de asta o sa depinda data lansarii. Noi in principiu, undeva la sfarsitul lunii martie o sa fim gata si cu mixajul, dupa aia il trimitem afara si eventual e posibil sa mai asteptam un pic ca sa-l promovam si in toamna sa-l lansam cu tot cu turneu si toate cele. Asa ca ce sa zic, lumea sa stea pe internet, sa ne vada si daca avem concerte, sa vina la concerte.

Metalfan: Ok, multumesc.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Deathdrive

   February 25, 2009  | 0 Comentarii  | 4496 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Pixy & Aditza (Do Diez): Un metal mai old school...

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri