interviuri rock

POV: Semne hardcore punk din Cluj Napoca

POV: Semne hardcore punk din Cluj Napoca
TRUPE : POV, Stuck In A Rut

POV este un nume nou pentru scena underground din Romania. Un nume ce este puternic cantonat in hardcore punk-ul anilor '80, influentat de sonoritati crossover si thrash metal. Dar zic ca asta nu-i deloc un lucru rau, ci din contra. De curand POV a lansat primul material, EP-ul Semne. Despre acesta, dar si despre alte subiecte interesante ne-au vorbit tobosarul Alex Suciu si vocalistul Marius, fondatorii trupei.


 
 
Metalfan: Salut Alex si bine ai venit in paginile Metalfan!
Alex Suciu: Salut Ovidiu si bine te-am gasit pentru primul meu interviu la Metalfan.

Metalfan: Spune-mi te rog cum a luat nastere POV si care sunt cele mai importante realizari de pana acum ale trupei?
Alex Suciu: POV a luat nastere in iarna anului 2009 cand eu si cu Marius (voce) ne-am hotarat sa punem bazele unui proiect punk cu influente hardcore si thrash. La foarte scurt timp am inceput sa compunem piese si sa ne pregatim pentru primul concert pe care l-am sustinut la nici o luna de la formarea trupei.

Metalfan: Scopul si durata vizitei?
Alex Suciu: Scopul este cel clasic si anume sa cantam cat mai des si in cat mai multe locuri vechi si noi iar durata sper sa fie nedeterminata.

Metalfan: Care sunt orientarile tale din punct de vedere politic? Care sunt convingerile trupei in acest sens?
Alex Suciu: Preferam sa nu ne amestecam deloc in politica dar ce pot spune este ca suntem categoric impotriva extremismului si a totalitarismului de orice fel. Nu mi se pare deloc logic, etic sau moral sa urasti tot ce e diferit de tine. Pana la urma toti suntem diferiti, toti suntem egali. Fiecare om are dreptul sa iubeasca si sa traiasca pe planeta asta indiferent de convingerile sale.

 
 
Metalfan: De curand ati lansat primul material din cariera, EP-ul Semne. Ce ne poti spune despre titlul acestui disc? Care este filozofia ce sta in spatele numelui materialului?
Alex Suciu: Da este oficial primul nostru material studio dar mai avem inca 2 materiale neoficiale (POV live at Brasov) si (POV live at Bucharest) pe care am ales sa nu le lansam  niciodata dar ele sunt disponibile integral spre ascultare si download pe contul meu de SoundCloud. In fine, la intrebarea despre filosofia ce sta in spatele numelui materialului dar si a materialului as dori sa il las sa raspunda pe vocalul trupei, Marius care ar putea sa explice cel mai bine deoarece el compune muzica si versurile.

Marius: Numele Semne, este aceelasi ca a doua piesa compusa de trupa numita practic tot Semne. Numele , poate avea multe subintelesuri, cum ar fi: minciuni, iluzii, simboluri, tinte. Poate sa se refere chiar si la 'semnul intrebarii, semnul  exclamarii'. Ma refer la simboluri deoarece, societatea se bazeaza pe simboluri, care adesea sunt defapt minciuni impuse oamenilor. Cum este si primul vers: "Cheia de a intelege mintile", este cea de a distruge aceste simboluri aceste tinte sau aceste minciuni.'

Metalfan: Cat de mult ati muncit la acest EP si care a fost criteriul de alegere al pieselor? Te intreb acest lucru pentru ca figureaza si o piesa live pe material...

Alex Suciu: In prezent avem 9 piese proprii ceea ce stiu ca e destul de rusinos pentru 2 ani de activitate dar altii au 10 ani de activitate si un album, deci pot respira usurat. Din aceste 9 piese pe care le avem am hotarat sa inregistram 4 care am considerat noi ca sunt cele mai reusite. Cea de-a 5a piesa care e live, da si numele trupei POV si anume Privim Cu Optimism Spre Viitor. Am vrut sa avem pe acest EP si o piesa live deoarece mie imi place foarte mult sa ascult albume live si sa privesc cat mai multe concerte live. Pentru mine prestatia unei trupe in fata publicului joaca un rol foarte important in evolutia sa si din aceasta cauza critic dur trupele care nu reusesc sa sustina mai mult de 2 - 3 concerte pe an.


 
Metalfan: Cum ati ajuns sa colaborati pentru partea grafica a materialului cu Andrei Bejusca, chitaristul trupei Spiritual Ravishment?
Alex Suciu: Eu ma inteleg foarte bine cu Andrei de la Spiritual Ravishment de cativa ani buni. El m-a ajutat si cu coperta la primul meu EP cu o fosta trupa (Backlash) si ne-a facut si logoul la POV, diferite afise de concerte si acum coperta la Semne. Este un artist foarte talentat.
 
Metalfan: Stiu ca in trecut ai mai acetivat alaturi de Pavilionul 32 si Blacklash, iar in prezent mai canti in trupa Stuck In A Rut. Ce ne poti spune in cateva cuvinte despre aceste trupe?
Alex Suciu: Pai in Backlash am activat aproape 2 ani de zile si am lansat un EP intitulat Madmans Lullaby. Cu Pavilionul 32 am avut un singur concert in Cluj Napoca in mai 2011 si cu Stuck In A Rut cant deja de peste un an de zile si imi place enorm ceea ce fac impreuna cu ei. Am lansat de curand un album ce se numeste No Future si urmeaza sa-l promovam printr-o serie lunga de concerte. Dar pe langa aceste 3 trupe am mai cantat intr-o gramada de alte proiecte din care as aminti: Backlash, Band For Rent, Impera, Epic, Era Decay, Nocturnal Fall etc.


 
Metalfan: Care este principala diferenta dintre Stuck In A Rut si POV?
Alex Suciu: Stuck In A Rut este o trupa de hardcore cu influente sludge si are un mesaj foarte politic pe cand POV este o trupa de punk cu influente hardcore ce prefera ca deocamdata sa se limiteze doar la mesaje sociale fara a se amesteca cu elementul politic.

Metalfan: Am sesizat faptul ca in muzica voastra se regasesc multe influente din partea unor trupe precum Fugazi, Minor Threat, Bad Brains si chiar Black Flag. Ce reprezinta pentru tine aceste trupe? Ce alte genuri muzicale te inspira?
Alex Suciu: Noi am incercat sa semanam cat mai putin cu alte trupe si am incercat sa ne facem propriul stil. Bineinteles sunt trupe care ne inspira si care le ascultam deja de ani de zile. Pe mine ma inspira foarte mult spre exemplu The Exploited sau Anti Flag. Dar dupa cum spuneam mai sus de muzica se ocupa Marius asa ca il voi lasa pe el aici sa isi exprime punctul de vedere.

Marius: Da foarte adevarat, m-au inspirat foarte mult trupele in gen, le ascult deja de ani de zile reprezentand formatiile mele 'de suflet', care chiar au ceva de transmis. Pentru mine reprezinta o adevarata cultura muzicala, care poate fi studiata si inteleasa. Fugazi fiind samburele hardcore-ului, pare a fi uitat de marea majoritatea oamenilor de azi. Nu agreez trupele noi de hardcore, imi place sa le zic 'Tough Guy Hardcore', care nu reprezinta nimica, nici o valoare pt mine. Ma inspira atat muzica, cat si societatea/era si lumea in care traiesc, ar fi destul de aiurea sa ma inspir doar din muzica altora, nu imi traiesc viata din versuri


 
Metalfan: In afara de muzica, din ce isi trage seva inspiratiei POV?
Alex Suciu: Ma inspira atat muzica dar si societatea si lumea in care traim cu toti sau diverse amintiri si experiente pe care le-am avut de-a lungu timpului. Oricum de cele mai multe ori ma inspira prostia umana pe care o intalnesc la tot pasul.

Metalfan: Care sunt planurile voastre pentru viitor? Aveti de gand sa realizati un videoclip pentru vreo piesa de pe EP-ul Semne?
Alex Suciu: Inca nu stim daca vom face sau nu un videoclip. Daca da, vom face cel mai probabil la piesa Degradare Morala. Ce iti pot spune in mod cert este ca lucram deja la piese noi pentru viitorul nostru material discografic.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul oferit. In final doreste sa mai adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan?
Alex Suciu: Da, doresc sa iti multumesc pentru ajutor si pentru sustinerea pe care mi-ai oferit-o. Cititorilor Metalfan le multumesc ca au parcurs acest interviu.



Autor: H.
   March 02, 2012  | 0 Comentarii  | 4179 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: POV: Semne hardcore punk din Cluj Napoca

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri