interviuri rock

Primal Fear: o trupa plina de energie

Primal Fear: o trupa plina de energie
TRUPE : Primal Fear

La zece ani de la infiintare, nemtii de la Primal Fear vor ajunge si in Romania, pe 11 iulie la B'estfest Aftershock. Pusa la cale de fostul vocal Gamma Ray, Ralf Scheepers si de veteranul Mat Sinner, Primal Fear a devenit incet incet una dintre trupele de baza pentru power metalul european si se afla in continua urcare. Am vrut sa aflam citeva noutati despre concertele lor, si despre cel de la Bucuresti, desigur, despre noul chitarist, Magnus Karlsson si despre noul album al trupei, care este acum in lucru. Si am aflat, chiar daca inca nu stim cine a raspuns la intrebari.

 

PRIMAL FEAR cu Stefan Leibing

 

Metalfan: Salut si bine ati venit la noi. Ce mai faceti?
Suntem foarte ocupati, in fiecare weekend cintam pe la cite un festival, undeva in Europa!

Metalfan: E un an bun pentru cintari, nu? In primavara ati avut turneul aniversar de 10 ani, in vara plecati iar in turneu, incurind veti cinta pentru prima oara in Rusia si in Romania...
Da, suntem foarte entuziasmati si calitatea si energia concertelor noastre e in continua crestere! Niciodata pina acum nu am cintat la atit de multe festivaluri vara si se pare ca dupa o activitate de zece ani pe scena metalica, Primal Fear a devenit in sfirsit un nume important, respectat in toata lumea! Bravo noua!

Metalfan: Si cum sunt concertele? Cum au fost cele de pina acum si cum crezi ca vor fi viitoarele?
Vrem ca prestatia noastra sa fie si mai buna. Inca nu avem control total pe scena si mai avem emotii la inceputul recitalurilor, dar asta nu e un semn rau. Nivelul nostru de motivare inca este de 100%, suntem in continuare devotati total trupei si concertelor noastre. Cele mai bune concerte ale noastre au fost la Sweden Rock Festival si la Basinfirefest, am cintat mult pentru ca fanii ne-au primit foarte bine!

Metalfan: Aveti un membru nou in trupa: cunoscutul chitarist suedez Magnus Karlsson. Cum l-ati ales? Sunteti multumiti de colaborarea cu el de pina acum?
Mat [Sinner, voce si bas, principalul compozitor] lucreaza cu Magnus de trei ani. Au scris piese foarte bune impreuna si au devenit prieteni buni. Asa se explica si faptul ca Magnus a cintat deja pe trei piese ale albumului New Religion si a scris impreuna cu Mat doua piese tari pentru noul album Sinner. Dupa ce Stefan [Leibing - chitara] a hotarit ca trebuie sa dedice mai mult timp familiei, Magnus a fost alegerea logica pentru a umple golul important care ramasese si ne-am inteles formidabil cu Magnus din prima clipa. E unul dintre cei mai talentati chitaristi ai momentului si abia astept sa inregistram un album impreuna!

 

Magnus Karlsson

 

Metalfan: Daca Magnus va ramine un membru permanent, in ce fel crezi ca va influenta el muzica Primal Fear, avind in vedere ca este si un compozitor apreciat?
E o certitudine deja ca Mat si Magnus fac o echipa de compozitori senzationala, suntem cu totii din trupa convinsi de asta si, in plus va fi o adevarata incintare sa inregistram un disc cu un cuplu de chitaristi format din Magnus si Henny [Wolter]!

Metalfan: Conform ultimelor stiri, ati inceput deja lucrul la un nou disc, cit de mult ati avansat?
Deocamdata am scris 5 piese si riffurile si liniile melodice ne-au dat pe spate. N-am mai scris ceva atit de bun pina acum! Avem de gind sa mai scriem inca vreo 10 piese si apoi sa intram in studio pentru inregistrari prin noiembrie, avind un termen limita in ianuarie 2009 si data de lansare in mai 2009 - aste e planul, deocamdata. Nu ne-am hotarit cu ce inginer de sunet vom lucra si nici cine se va ocupa de mixaj, dar suntem in discutii cu niste tipi super-tari!

Metalfan: Titlul provizoriu pe care l-ati anuntat este 16.6, ce inseamna?
Hahaha! Te tii de bancuri? E o ghicitoare, cine da primul raspunsul corect primeste un tricou cadou de la noi!

Metalfan: Cel mai recent disc al vostru, New Religion, a adus o schimbare in muzica trupei: este mult mai melodic si are numeroase elemente de prgoressive metal. Veti continua in aceasta directie?
Nu avem de gind sa mai facem doua albume la fel in viitor. Cautam idei noi, un nou sound, noi frontiere pe care sa le trecem. Mai mult, avem indrazneala de a ne apropia de zone muzicale controversate. Ne propunem sa surprindem iar fanii metal cu discul urmator.

Metalfan: A trecut ceva vreme de cind ati lansat New Religion, ce parere ai despre el acum?
E beton! Pe albumul asta se gasesc citeva dintre cele mai bune piese din intreaga noastra cariera. Si productia e foarte moderna si pune foarte bine in valoare trupa! Albumul a fost primit foarte bine de fani si reprezinta un pas important pentru noi!

Metalfan: Ce piese de pe New Religion sunt cele mai bine primite la concerte?
Din punctul meu de vedere, Sign of Fear, Blood on Your Hands, Fighting the Darkness, Face the Emptiness. Si Every Time It Rains iese foarte bine live, dar n-o putem lua pe Simone [Simmons - voce, Epica] in turneu dupa noi ca sa cinte doar o piesa.

Metalfan: Cum alcatuiti playlistul, cum hotariti ce piese intra sau ies?
Vorbim mult cu fanii nostri fideli, deci stim mereu ce vor sa auda. Combinam preferintele lor cu ale noastre si rezulta un compromis, un Best of care sa impace pe toata lumea!

Metalfan: Cintati si coveruri, de obicei?
Nu, nu mai cintam coveruri - doar daca e vorba de cazuri speciale, concerte deosebite, cum s-a intimplat in timpul ultimului turneu in Belgia, a trebuit sa cintam 5 bis-uri, atunci se poate intimpla sa ne hotarim sa cintam un cover, in mod exceptional.

Metalfan: Ce ne poti spune despre playlistul concertului de la Bucuresti?
Aseptati-va la un concert de 75 de minute cu un playlist alcatuit din cele mai bune piese, aflat sub semnul aniversarii a 10 ani de metal. Vor fi cite o piesa, doua sau trei de pe fiecare album!

Metalfan: La ce sa se atepte fanii romani de la acest concert?
Primal Fear e recunoscuta ca o trupa cu o aparitie scenica plina de energie. Prestatia noastra este excelenta daca avem o buna comunicare cu publicul si daca suntem 100% multumiti de prestatia noastra. Cuvintul de ordine este energia si daca avem conditiile necesare de spatiu si de sunet, ne vom face treaba!

Metalfan: Ce stiti despre Romania si ce ati vrea sa aflati cu ocazia acestei vizite?
De data asta o sa avem foarte putin timp liber la dispozitie si chiar daca sunt o gramada de locuri interesante de vizitat, concertul este prioritatea si vrem sa oferim o prestatie ireprosabila, asa ca orice preocupare personala e mai putin importanta!

Metalfan: Veti cinta pe aceeasi scena cu Judas Priest, e prima oara, ii cunoasteti?
Am mai cintat cu ei la multe festivaluri pina acum si chiar am fost in turneu in SUA cu trupa lui Rob Halford. Ne cunoastem si noi avem un respect deosebit pentru Judas Priest, pentru ca sunt una dintre primele trupe de heavy metal si sunt una dintre cele mai bune trupe din lume care a dat metalului o gramada de piese clasice!

Metalfan: In incheiere?
Abia asteptam sa cintam in Romania si sa ne distram cu fanii nostri de acolo!!!

Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Primal Fear

   July 08, 2008  | 2 Comentarii  | 8702 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Primal Fear: o trupa plina de energie

  • Supertare trupa !!! m/

    1. Posted by Angel in Blaaack | 16 Iulie 2008 10:25
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri