interviuri rock

Pro-Pain: Ne place sa facem lucrurile in felul nostru

Pro-Pain: Ne place sa facem lucrurile in felul nostru
TRUPE : Pro-Pain

Inainte de toate, trebuie sa recunosc ca zona hardcore nu a figurat niciodata printre preferintele mele muzicale. Pe cei de la Pro Pain i-am ascultat pentru prima data acum mai bine de un deceniu si i-am privit intotdeauna cu respect pentru modul in care au inteles sa trateze tot ceea ce fac, fie ca a fost vorba de concerte, turnee sau albume. Bateristul JC Dwyer a reusit sa gaseasca timp pentru a-mi raspunde la intrebari si a facut-o cu amabilitate si cu umor. Enjoy!

 

 

Metalfan: Salut si bun-venit. Nu ati obosit dupa toti anii astia in “business”?
JC: Nu, nu prea. Loialitatea fanilor Pro-Pain ne mentine in forma. Atat timp cat ei sunt prezenti, suntem si noi prezenti.

Metalfan: Numele ultimului vostru album de studio (n.red. The Tenth Crusade) pare predestinat: Pro-Pain este aici, intr-o cruciada continua. Impotriva caror lucruri luptati?
JC: Da, este cel de-al zecelea disc al trupei, dar numele lui are un dublu sens, adica se refera si la comparatia nefericita intre Cruciade si razboiul impotriva terorismului dus de Administratia noastra Prezidentiala.

Metalfan: Cum au reactionat fanii si presa la albumul nou?
JC: Recenziile au fost minunate. Am incercat sa facem lucrurile un pic altfel pe acest album. E misto sa vezi ca lumea il apreciaza. Piesele noi merg foarte bine si live.

 

 

Metalfan: Ce ai schimba la The Tenth Crusade, daca ai avea aceasta posibilitate?
JC: L-as scoate mai repede. A durat ceva timp, dar cred ca pana la urma a meritat.

Metalfan: Titlul pare sa mai indice ca, cel putin din punct de vedere al textelor, sunteti implicati politic. Care e pozitia voastra vis-à-vis de politica externa a Statelor Unite ale Americii?
JC: Uita-te putin pe texte si o sa iti fie clar. Politica externa a Administratiei noastre, precum si modul acesteia de a face lucrurile, sunt defectuoase.

Metalfan: Hai sa vorbim putin despre scena hardcore. Iti place cum merg lucrurile (trupe, albume, concerte, case de discuri)?
JC: Asta e o intrebare dificila, mai ales pentru ca noi nu intentionam sa facem parte din vreo “scena” anume. Ne place sa facem lucrurile in felul nostru.

 

 

Metalfan: Ati avut ocazia sa mergeti in turneu atat in Europa cat si pe continentul american. Care sunt diferentele intre public, fani, oamenii pe care i-ati intalnit pe drum?
JC: Personal, prefer Europa. Mancarea si cazarea sunt aproape intotdeauna mai bune, primirea fanilor la fel iar promotorii sunt mai putin secretosi.

Metalfan: Ce e mai important, muzica sau versurile?JC: Pro-Pain este in mod clar o trupa cu mesaj, dar muzica este la fel de importanta. E greu de afirmat ca una este mai importanta decat cealalta.

Metalfan: Apropo de intrebarea de mai sus, ai putea sa ne dai cateva relatii despre textele a doua dintre piesele voastre, All for King George si Iraqnam?
JC:  King George este despre George W., despre modul in care a fost pus presedinte si despre cum ne manipuleaza permanent echipa lui. Iraqnam vorbeste despre asemanarile dintre Iraq si Vietnam.

 

 

Metalfan: Se spune ca America e taramul libertatii si al tuturor posibilitatilor. Cat e adevarat si cat marketing pur?
JC: E marketing in cea mai mare masura.
 
Metalfan:Ati avut ocazia sa cantati alaturi de multe trupe, tinere sau experimentate. Ati avut ceva de invatat de la aceste formatii?
JC: Incercam sa invatam cate ceva de la fiecare persoana cu care venim in contact, chiar daca lectia de viata e una buna sau rea. A sti ce sa nu faci poate fi la fel de important cu a sti ce sa faci.

Metalfan: Reusiti sa traiti din muzica sau inca mergeti la servici?
JC: Muzica e tot ce facem.

Metalfan: Ce planuri de viitor aveti?
JC: Sa revenim in Europa in iunie si septembrie pentru niste concerte, un turneu American. Pare a fi un an destul de plin.

 

 

Metalfan: Spune cate un cuvant despre urmatoarele persoane:
 
• George W. Bush – Cea mai faimoasa papusa a lumii.
• Osama Bin Laden – Te rog sa mori!
• Al Pacino – Cel mai tare DIAVOL din cinematografie!
• Oprah Winfrey – Ia-l pe Stedman de barbat, vrei? Pare un tip ok.
• Dave Mustaine – Mi-ar placea sa stiu cum ar fi sunat Metallica daca Mustaine nu ar fi plecat.
• Marilyn Manson – Si-a construit o cariera in jurul afirmatiei ca cei din Ohio nu sunt pe treaba lor.
• Ozzy Osbourne – A doua cea mai faimoasa papausa a lumii.
• Hugh Hefner – As vrea sa fiu in locul lui pentru o zi.
• Gary Meskil – Unul dintre cei mai dezghetati tipi pe care ii cunosc. Ai fi surprins sa afli cat e de amuzant si cum danseaza de ii sar pantofii din picioare.
• Benjamin Franklin – Du-te si zboara cu zmeul!
• Martin Scorsese – Tine-o tot asa, esti ca vinul bun.
• Jenna Jameson – oohhh, daaa!


Metalfan: Multumesc pentru timpul acordat. Un gand petnru cititorii nostri?
JC: Multumesc tuturor fanilor de pretutindeni pentru cei 15 ani de sprijin, ne vedem in curand!


Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: Pro-Pain

   June 12, 2007  | 2 Comentarii  | 10230 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Pro-Pain: Ne place sa facem lucrurile in felul nostru

  • bun de tot, si cand te gandesti ca era in plan sa viziteze si frumoasa tara a mioritzei, dar deh! oamenii mai si dau pass la evenimente... aici sper sa ma refer la trupa, nu la promoter!!!

    1. Posted by Coro | 14 Iunie 2007 12:04
  • tare frate tare hardcore never dies respect pentru aceasta trupa si merita toti laurii respect ptr contact id messenger thebesthardcoredrummer

    2. Posted by remus | 11 Octombrie 2007 05:42
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri