interviuri rock

PROTEST URBAN: interviu cu Florian

PROTEST URBAN: interviu cu Florian
TRUPE : Protest Urban

Metalfan: Salutare!
Florian: Salutare de la mare!
 
Metalfan: Inainte de a va intreba de istoria trupei si alte chestii adiacente am o dilema care ma roade de ceva vreme: Cum adica Protest Urban? E asa rau la oras?
Florian: Numele de formatii sunt de obicei alese aiurea. Cam asa se s-a intamplat si la noi. Nu am vrut sa protestam 100%, dar asta se intelege in mod direct din numele trupei. Lui Matt (Trivium) ii placea foarte mult cum suna in engleza Protest si mi-a dat aceasta idee. Noi aveam deja in minte Urban, si am combinat cele doua cuvinte si am ajuns sa ne numim Protest Urban! La oras nu este deloc rau, mai ales in Constanta. Este cam plictseala iarna – de fapt nu imi place mie aceasta perioada a anului – dar in rest sunt foarte bucuros ca traiesc aici, si nu as pleca decat in turnee, si m-as intoarce aici. Nimic nu se compara cu “acasa”, si mai ales cu acest oras de pe malul Marii Negre!


Metalfan:Acum revenind la chestii mai pamantesti si dat fiind ca sunteti pentru prima data in paginile Metalfan povestiti pe scurt istoria trupei.
Florian: Istoria trupei este destul de interesanta, adica as avea multe de povestit, de la cea mai mica prostie pana la cea mai frumoasa chestia pe care am facut-o impreuna, si nu a fost sexul, pentru ca nu se poate face o asemenea comparatie, sex mai faci, dar turneu cu Undying niciodata! Hehe! Am colindat cateva orase din tara si din strainatate, am scos doua albume si am aparut prin diverse publicatii online sau din presa scrisa de-a lungul a celor 3 ani de existenta Protest Urban. Membrii desigur s-au tot schimbat. Suntem in momentul de fata in cea mai buna varianta, si am Dori sa nu se schimbe nimic...

 

Protest Urban

Marian, Florian, Cristian,Mihai

 

Metalfan: Constanta e cam departe ... e greu sa va promovati in restul tarii?
Florian: Nu este greu sa te promovezi. Poate fi usor daca ar exista oameni care sa creada si sa le placa muzica noastra. Asa reusim noi pentru formatii din afara tarii, nu? Dar aici la noi suntem prea mandri de noi insine, si nu facem nimic ca scena sa creasca, si ma refer sa creasca formatiile, sa fie promovate, sa avem si noi ce oferi vestului. O sa pornim o serie de concerte in tara cu ajutorul prietenilor nostri de pretutindeni, si sa ne facem mai cunoscuta muzica, mai ales prin aparitii live, care sunt cele mai importante, si noi sunt o formatie care are ce oferi printr-o prestatie 100% din inima si nu ceva ce iese din noi doar pentru a fi la moda sau a avea formatie!

Metalfan: Apropo de promovare, din curiozitate, la voi cum se intampla chestia asta?
Florian: Daca te referi cum se intampla promovarea la noi in Constanta, simplu: cu ajutorul internetului si cu ajutorul fluturasilor impartiti prin oras sau lipiti in locurile special amenajate. Dar, pentru restul lumii, internetul este cel mai usor ajutor in ati face formatia cunoscuta, dar si prin revistele de specialitate din tara si strainatate. Avem recenzii in publicatii destul de mari, cum ar fi: Metal Maniacs (SUA), The Gauntlet (SUA), Lords Of Metal (Olanda), 21st Century Media Net (Germania), All Schools (Germania), Maximum Rock Magazin (Romania) sau Heavy Metal Magazin (Romania).

Metalfan: O intrebare pentru Institutul National de Statistica: Cum vi se pare scena metalica de la noi?
Florian: Hehe! Slabuta! Personal, nu imi plac decat doua trupa din aceasta arie, si anume Protest Urban si Avatar. Imi mai plac si alte trupe, dar nu metalice, Godmode, The Flood Speaks si Zero Grade. Totusi concerte cu trupe internationale sunt destule. Doar stiti cine a cantat pe la noi anul acesta, si cine o sa mai cante! Este bine din acest punct de vedere!

Mihai

Metalfan: De curand (mai exact pe 13 octombrie) ati lansat noul vostru album "I Can't Find A Question To Survive The Answer", cum a fost la lansare?
Florian: Mai exact vineri 13 octombrie. A fost o lansare foarte frumoasa, dar foarte obositoare pentru mine. Am cantat foarte tarziu, dar asta nu ne-a impiedicat sa facem un concert frumos! Pe langa trupele romanesti care au cantat pentru noi, am mai invitat si o trupa de punk din Varna (Bulgaria), foarte ciudat stil aveau baietii, dar se pare ca au avut succes la publicul constantean. Lumea a fost ca de obicei, nebuna, multe scamatorii, a fost frumos!

Metalfan: Revenind la album, ce aduce el nou in peisajul metalic romanesc?
Florian: Dragoste si tandrete! Hehe! Este un album creat in aproape un an de zile, habar n-am cum sa-l caracterizez, asteptam recenzia din parte Metalfan!


Florian, Cristian

Metalfan: Titlul albumului este unul destul de intrigant, ce se ascunde in spatele lui?
Florian: "I Can't Find A Question To Survive The Answer", un alt nume de album destul de lunguiet. Pai ideea a fost cam asa: cand suntem mici ni se dezvaluie doar o fata, cea a binelui, in care noi tindem sa credem o perioada destul de lunga. Mai tarziu apar tot felul de lucruri, tot felul de idei, care ne pun la incercare si, intr-un final, ajungem sa nu mai credem la fel de mult. Astfel nici o intrebare nu mai reuseste sa supravietuiasca raspunsului, totul se schimba, se strica! Am privit fata principala a albumului ca un fel de intrarea oarba in viata si coperta din spate ca un final (moartea, daca vreti), iar interiorul – viata noastra, toate trairile noastre exprimate prin muzica si versuri! Si as dori sa lamuresc un aspect legat de coperta noastra: in dreptul fotografiei trupei apare o bibilie. Oamenii pot considera ca suntem o trupa patrunsa de misticism. Departe de noi gandul acesta. Insa “Biblia” nu este o carte politista sau mersul trenurilor. Chiar daca nu o citesti toata, daca ai putin creier iti pui niste intrebari. Mai ales ca stim cu totii in ce lume traim…

Metalfan: Cui i se adreseaza acest album?
Florian: Tie!

Metalfan: Pe album este inclus ca bonus si clipul piesei "Next Up: Adventure". Care este povestea lui?
Florian: Este o piesa care apare si pe primul nostru album, "The Only Problem In This Case Is The Solution". Nu as putea Spune ca are la baza o poveste, ci sunt filmari adunate din "vacanta" noastra prin Austria si Slovenia, si nu numai. Am filmat drumul si cu ajutorul acestora am “format” un videoclip, ca bonus pentru acest album. Sunt niste filmari acolo si de prin Constanta! Montajul a fost facut de bunul nostru prieten (si fanul nostru!), Costin Chioreanu aka “13”. El ne-a facut si design-ul albumului, dar ne ajuta si in nenumarate feluri si ii multumim pe aceasta cale, la fel si managerului Protest Urban, Catalin "Cattani"  Catana!

Metalfan: Din cate stiu albumul a avut parte de o lansare oficiala doar in Constanta, nu va ganditi la ceva asemanator si in Bucuresti?
Florian: Da, vom avea o lansare si in Bucuresti, pe 23 Noiembrie in Club Utopia! Va asteptam cu drag! Noi dorim sa facem un release party in orice oras din tara noastra; 12 astfel de lansari daca am face am fi foarte fericiti, astfel va putem oferi o surpriza care desigur este tinuta intr-o cutiuta ascunsa bine de gurile presei! Hehe!

 

Protest Urban

Marian, Florian, Cristian, Mihai 

 

Metalfan: Care parte crezi ca va avantajeaza pe voi: cea live sau cea de studio?
Florian: Cea de studio. Eu personal o urasc, nu exista o traire speciala pentru mine. Parca as fi un salahor acolo, in Studio! Pe scena ma simt cel mai bine.

Metalfan: Apropo de aparitii live - voi cum stati din acest punct de vedere?
Florian: Suntem cei mai buni!

Metalfan: Cat timp acordati voi trupei pe saptamana?
Florian: Fiecare repeta individual, mai putin eu! Ceilalalti au “uneltele” lor acasa, pot face repetitii, dar ca un “total” nu facem decat foarte rar…

Metalfan: In ultimele doua concerte ai cantat si cu Deviant, este ceva permanent sau doar o colaborare?
Florian: Baietii aveau nevoie de un vocal, si i-am ajutat pentru aceste doua concerte!

Metalfan: Inainte de incheiere am si eu o intrebare offtopic, dar informativa: Si la voi sunt scumpe icrele negre?
Florian: Nu cunosc! Am mancat odata, si am zis: 'Dar alt pamant nu aveti?'.

Metalfan: In final ai ultimul cuvant.
Florian: Succes noua si prietenilor nostri! Pentru a afla noutati despre Protest Urban, urmariti www.protesturban.tk si www.myspace.com/protesturban .

 

 


Quick Quiz Florian:

 

Florian Rachieru - voce


Top 5
1. Metallica
2. Pantera
3. Zao
4. Earthtone9
5. Massive Attack
 
Cate un cuvant despre:
Marilyn Manson:

Florian: Inalt.
Tool:
Florian: Pitic.
Radu Mazare:
Florian: Primar.
Unearth:
Florian: Metal.
Converge:
Florian: Tot.
 
Alege dintre:
Iris sau Holograf
:
Florian: Iris.
Zao sau Trivium:
Florian: Zao & Trivium.
Peste sau pui:
Florian: Peste & pui.
All That Remains sau Caliban:
Florian: All That Remains & Caliban.
Sony sau Verbatim:
Florian: Sony.

Autor: JohnBlack
Vezi galeriile trupelor: Protest Urban

   November 07, 2006  | 23 Comentarii  | 7911 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: PROTEST URBAN: interviu cu Florian

  • Man e un interviu si pe mine ma cam enerveaza introurile in care isi spune parerea redactorul. E mai fair asa.

    PS: man poti sa dai click pe numele trupei si o sa gasesti la ce instrument canta fiecare.

    1. Posted by JohnBlack | 07 Noiembrie 2006 22:56
  • John sa stii ca nu le facem ca sa te enervam pe tine, man.

    2. Posted by klawz | 08 Noiembrie 2006 00:57
  • Nici nu am zis asta!

    3. Posted by JohnBlack | 08 Noiembrie 2006 02:36
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri