interviuri rock

REZISTOR: chef de thrash

REZISTOR: chef de thrash
TRUPE : Rezistor

Kreator, Annihilator... Rezistor! Ce-i cu Rezistor astia, va veti intreba. Sunt patru constanteni care trag un arc peste timp si va propun o intoarcere la valorile thrashului oldschool, cintat cu zimbetul pe buze si bucurie-n suflet. Fara complicatii, fara complezenta. Doar cu rezistenta, forta si cadenta. Cine nu mai poate, sa iasa prin spate. Ceilalti, sa ramina si sa ia aminte:

Metalfan: Salutare, Vali, bine ai revenit la Metalfan. N-am mai vorbit de multa vreme, de prin 2007, cred, cind cintai cu Magica. Acum faci parte din alta trupa, Rezistor. Iti mai aduci aminte de ce-ai plecat din Magica? 

Vali: Hai hello si salutare! M-ai luat din prima, cumetre, eh? hahaha Da, mi-aduc perfect aminte, dar nu-mi face deloc placere... Sa zicem ca ajunsesem intr-un punct in care orice colaborare devenise imposibila. Nu are rost sa dezgropam trecutul, este un subiect definitiv incheiat. Next!

Metalfan: Telurica si Inger de Fier sunt doua proiecte de-ale tale care au avut o activitate constanta pina la un anumit moment dat. Ai putea sa ne spui povestea lor in citeva cuvinte? In ce stadiu se afla ele in prezent, te mai ocupi de ele, te gindesti sa le reactivezi in viitorul apropiat?
Vali: Telurica si Inger de Fier au fost (si sunt) doua lucruri importante pentru mine; mi-au dat posibilitatea de a experimenta si de a iesi din modul «rockeristic » de a gandi si compune o piesa, de a invata cum sa combin genuri muzicale aparent fara legatura si poate cel mai important lucru: cat de greu este sa fii constant, haha
Inger de Fier s-a nascut din obsesia mea pentru industrial si din dorinta de a iesi din conservatorismul asta romanesc, ce respinge sonoritatile moderne si se incapataneaza sa ramana fixat pe death & black metal (nu ca asta ar fi un lucru rau in sine); la vremea respectiva Rammstein si Marilyn Manson incepusera sa faca «victim » si pe la noi si ma disperau la culme toate etichetele de genu' «clape = dance» , «industrial = pop», in timp ce incercarile timide made in Ro erau ignorate sau ridiculizate (remember Clone, LAVA, EQM si au mai fost si altii). Asa ca am vrut si fac si eu ceva... dupa puteri, deh. Au rezultat 2 materiale a cate 4 piese, care la vremea aia au starnit ceva interes (oricum, mai mult de cat ma asteptasem). S-a dus insa incet, incet «la culcare» pentru ca nu am reusit sa gasesc oameni interesati de a transforma un proiect de «apartament» intr-o formatie adevarata. Singur si fara echipament, mai mult nu puteam.
Telurica a aparut dintr-o joaca (si un pariu)... aveam un tovaras care-mi tot zicea in gluma ca in capul meu se naste o trupa in fiecare secunda; la un moment dat am facut pariu ca pot intr-o saptamana sa-i dau un cd cu muzica «horror» s-o sperie pe maica-sa (incepuse sa se sarbatoreasca si la noi prostia asta de Halloween), si cum ramasesera niste idei «mai pe experiment» (vorba lu' Chivu) de la Inger de Fier, mi-am zis «de ce nu?» Asa a inceput totul... 6 materiale (plus cateva compilatii de gen), in care am incercat tot felul de sonoritati, de la noise si dark ambient, la simfonic, electro, chill-out, etc.
Ca sa nu ma lungesc si mai mult, cei interesati pot vizita: http://www.myspace.com/teluricaro si http://www.myspace.com/idfzone si sa judece cu propriile lor urechi, haha
In prezent ambele proiecte sunt «la gheata», dar mai mult ca sigur macar unul din ele va mai continua. Timp sa fie... deocamdata Rezistor este prioritar.



 
Vali

 

Metalfan: Ai mai fost implicat si in alte proiecte muzicale in ultima perioada? Cum e scena metalica in Constanta, sunt multi muzicieni, e o activitate artistica efervescenta?
Vali: E asa o activitate efervescenta, ca oricat sifon ai turna, tot apa plata iese... Este o chestie ciudata... intotdeauna am avut trupe locale bune, nu de putine ori peste medie, dar nu stiu ce naiba se intampla, ca nu se urneste nimic, nu prea exista cetateni interesati sa investeasca intr-un club «teapa » care sa organizeze concerte si sa promoveze evenimente de gen. Totul este DIY [do it yourself] si fara cativa oameni care inca se mai incapataneaza sa reziste pe baricade, nu ar mai fi nimic.   Asa ca nici anul asta Sonisphere nu se va tine la Constanta... Coro mai aduce cate o «suparaciune» din cand in cand, in rest, practicam aruncatu' cu privirea in gradina (pardon, curtea) vecinilor... bulgari.

Metalfan: Spune-ne citeva cuvinte despre actualii tai colegi din Rezistor. Cristi a cintat si el cu tine in Magica, cine sunt ceilalti colegi ai vostri si de unde vin?

Vali: In Rezistor suntem 3 ex-magicieni si un combat medic, haha Alex, chitaristul, a cantat si  el in Magica; de-asta ne-a fost si usor sa ne organizam in formula asta - stiam deja ce poate fiecare si mai ales, ca ne putem intelege, atat din punct de vedere muzical, cat si uman. Eugen, vocalul, a cantat cu Alex intr-o formatie locala, Metal Corrosion. Cand am inceput sa lucram la piese, Alex mi-a pus sa ascult o inregistrare cu ei si cand l-am auzit pe 'nea Eugen, am stiut ca gasisem persoana potrivita. Mai greu a fost sa-l convingem, haha El este medic de profesie si in perioada aia era prins cu rezidentiatu' si examene... dar deh, cand e sa fie, totul se rezolva de la sine!

Metalfan: Media de virsta a trupei sare de 30 de ani, nu mai sunteti niste pustani si biografia voastra explica ritmul mai lent al activitatii voastre: serviciu, familie, copii. V-ati fi dorit sa va fi intilnit atunci cind erati mai tineri? E o virsta mai buna decit alta pentru cintat rock’n’roll?
Vali: Dom'le, paradoxal, trebuie sa acumulezi ceva experienta de viata ca sa apreciezi bucuriile copilariei! Daca ne-am fi intalnit cand eram pusti de liceu, nu am fi avut nici experienta de a pune pe picioare o trupa - la modul serios - si nici nu am fi stiut cat de mult conteaza sa existe empatie intre componenti. Ne-am fi certat ca chiorii, ne-am fi baut mintile, si totul s-ar fi dus dracu' din cauza orgoliilor personale... a trebuit sa trecem de cateva ori prin asemenea faze pentru a intelege cum trebuie pusa problema daca vrei intr-adevar sa faci ceva. Varsta nu cred ca are legatura... important este sa te simti «verde» in interior; sunt destui nenei trecuti de prima tinerete in metal care ne fac «in sange» pe noi, astia mai tineri. Sau crezi ca tata Lemmy e prea batran pentru rock'n'roll? hahaha
Familia, munca, sunt responsabilitati care te maturizeaza si te forteaza sa-ti  regandesti prioritatile; dar tot datorita lor putem sa ne bucuram de fiecare ora de repetitii, stim ca muzica este un lucru cu adevarat important pentru noi - timpul este limitat si nu ne putem permite sa-l irosim. Din fericire, familiile noaste ne sustin neconditionat, si e lucru rar, nu e usor sa traiesti alaturi de cineva care e mereu pe drumuri...

 
 
Alex



Metalfan: Cum a inceput trupa Rezistor si ce v-a determinat s-o infiintati? Ce aduce Rezistor in muzica metalica romaneasca si internationala?
Vali: Trupa asta exemplifica perfect zicala: «unde dai si unde crapa» hahaha Initial am vrut sa continui experimentul inceput cu Inger de Fier, asa ca am hotarat sa cantam industrial metal haha Zis si facut... ne-am apucat de compus piese si in 2 luni aveam deja material pentru un album. Numai ca in momentul in care am inceput sa lucram materialul la sala, ne-am lovit de o problema tehnica: nu aveam clapar (si nici nu reuseam sa gasim unul), ori piesele aveau parti structurale de synth - daca alea nu se auzeau, era game over. Solutia era sa folosim un laptop, dar stiam din experienta acumulata in vechea trupa cam ce inseamna asta, mai ales in conditiile de sunet din Romania. Clapa este destul de dificil de armonizat in mix si cum nu aveam un om in plus «la butoane» nu aveam cum sa rezolvam din mers eventualele probleme... pe scurt, ne complicam prea mult, exact opusul a ceea ce urmaream: sa cantam de placere, fara batai de cap, fara nervi. Asa ca am luat piesele la puricat, le-am reorchestrat si am descoperit ca fara clape, sunau foarte... thrashy haha Uite-asa am ajuns la thrash metal! Ce sa facem, e ca in bancul ala cu bicicleta pe care oricum o asamblai, tot mitraliera iesea haha Cu muzica asta am crescut si o avem in sange, iese in mod natural la suprafata si... ne place!
Ce aducem nou? Sincer, nimic! Doar chef de rock haha Acu' pe bune: romanu' ar trebui sa scape de obsesia asta cu originalitatea haha Rezistor a aparut pentru ca toti am vrut sa cantam simplu si la obiect, «ca pe vremuri», cand nu ne bateam capul cat de complex este un anumit riff, sau care este formula soundului perfect - prea multa tehnica omoara spiritul unei piese; din pacate la noi prea putini pricep ca mai simplu este uneori mai bine; se chinuie cu solouri interminabile si tot felul  de artificii tehnice pe care majoritatea nici nu le observa. Lumea vrea un riff sanatos, numai bun de dat din cap, nu 20 de minute de virtuozitate stangace. Cine vrea maiestrie se duce la concert Steve Vai, cine vine la un concert underground vrea sa se simta bine, sa bea o bere cu prietenii si un mosh pit gigea. Poate gresim, dar asa vedem noi lucrurile.

Metalfan: Va descrieti stilul drept thrash "seasoned" metal. Ce inseamna asta mai exact?
Vali: Inseamna ca muzica noastra are la baza thrash metalul, dar o dam destul de des si hotarat in «diverse»: mai un pic de Pantera, mai o voce hardcorizata, un riff heavy metal sau un bridge punky... sunt ingrediente pe care multe formatii de gen le-au folosit, si nu intamplator, pentru ca thrash-ul este un creuzet in care toate «aromele» astea se combina perfect si confera diversitate. Noi am decis de la inceput ca vom lasa piesele sa evolueze in mod natural, chiar daca una iese vecina cu death metalul, iar alta e heavy - punk. Asta e si partea misto cand esti la inceput de drum, nu ai pe cine supara cand schimbi macazu' haha Cantam cum ne vine! haha

Metalfan: Si ce problema aveti cu metalul progresiv, hahaha? Ca asa ar rezulta din biografia voastra, ca nu va place metalul progresiv. Sau cu metalul modern? Ce parere aveti despre prezentul scenei metalice internationale si despre directia in care se indreapta ea?
Vali: Sincer nu prea ne atinge la coarda sensibila metalul progresiv, dar chestia respectiva am mentionat-o din alt motiv: ne dispera mania asta mai noua de a pune eticheta de «prog» cum aude cetateanu' o masura compusa sau un pasaj  alambicat haha Adica e cool, oamenii «le au» cu instrumentele, e schepsis, a devenit sinonim pentru «complicat». Please!
Metalul modern, cam la fel: multa pompa, lipsa substanta. Sunet brici si lucrat la greu, care fura urechea, dar acopera lipsa de idei. Daca se scot albume pe banda rulanta, deh! Noi preferam «prog-ul» Testament si «metalul modern» marca Slayer haha

Metalfan: Exista un trend care glorifica trecutul glorios, trupe care se straduiesc sa sune ca la inceputul anilor 80 si fani care le apreciaza in primul rind pentru asta. Cam care e distanta dintre trendul asta si aplecarea voastra catre conceptul de oldschool metal?
Vali: Diferenta este ca ei se straduiesc, iar noua ne iese natural! haha Serios vorbind, putine trupe suna interesant: Blood Tsunami, Angelus Apatrida, Korzus, Suicidal Angels - tocmai pentru ca restul sunt prea ocupati sa fie copii xerox pe 2 picioare. E misto insa ca au repornit motoarele trupe din vechiul val (multe din ele disparusera prea devreme) si e bine ca exista inca interes pentru thrash metal.
Noi nu ne-am propus sa ne incadram intr-un trend, pur si simplu cantam muzica ce ne place. Rezistor ar fi sunat exact la fel si daca aparea si acum 10 ani, si peste 20. Ni se rupe de ce este considerat la moda - suntem trupa de metal, nu revista Cosmopolitan! haha

 

Cristi
 
 


Metalfan: De ce Rezistor, de ce acest nume? Care e ideea din spatele lui?
Vali: Pentru ca asa s-a votat in unanimitate! Ti-am zis ca initial ideea era sa cantam industrial; am facut o lista kilometrica si fiecare membru a fost rugat sa-si aleaga titulaturile favorite. Cand am confruntat voturile, toti alesesem un singur nume: Rezistor. Asa merg lucrurile la noi, ne intelegem perfect. Asa a fost si cu logo-ul!
Numele in sine nu inseamna nimic special; am vrut sa sune la fel si in engleza si in romana, sa aiba sonoritate si sa fie „din acelasi film“ cu ce doream noi sa facem - coincidenta e ca se potriveste perfect si pentru thrash metal, in care  multe titulaturi se termina in „or“ (Kreator, Annihilator, etc). Este un cuvant caruia i-am dat noi alta semnificatie, pornind de la ideea de „rezistenta“: cel care rezista pe baricade. „Disident“, „Outcast“, ar fi mers, dar erau deja luate. Asa ca ne-am mesterit noi ceva tot „pe-acolo“ haha

Metalfan: Mesajul din muzica voastra – si acum ma refer iar la biografie – este unul de protest la adresa societatii in care traim, guvernata de legi corupte si care vrea sa inrobeasca individul si sa-l depersonalizeze. Vorbiti asa, la modul general, sau chiar urmariti stirile sunteti la curent cu activitatea autoritatilor si cu scena politica?
Vali: Da, urmarim stirile de la noi, asta ne si alimenteaza nervii si frustrarea necesare pentru a compune o muzica de genu' asta - este modul nostru de a ne refula si a arata ca totusi tara asta nu e populata doar de «oi placide». Insa dupa cum se poate constata, versurile noastre au aplicabilitate universala, pentru ca situatiile despre care vorbim nu se limiteaza doar la Romania, este deja o problema globala - doar nu noi am inventam coruptia (de exemplu), nu?
Din pacate daca lumea nu se va trezi (si repede!), finalul nu va fi prea placut pentru cei care inca mai cred in forta individului si in drepturile fundamentale; aproape zilnic drepturile noastre sunt calcate in picioare, iar lipsa asta totala de reactie este pur si simplu criminala... ar trebui sa fim «un om = o revolutie», nu «un om = o mamaliga».

Metalfan: Ce loc are biserica si religia in aceasta societate? Participa si ea la exploatarea individului?
Vali: Hmmm... scrisesem iar un raspuns kilometric... dar mai bine «no comment» haha
Credinta este un lucru intim, personal. Pe de alta parte, daca este un domeniu care nu ar trebui deloc amestecat in muzica, ala e religia. Fiecare e liber sa creada in ce vrea el, dar nu vad de ce trebuie sa-ti strigi credinta (de orice fel)  din toti bojocii pe ritmuri heavy metal ?!?

Metalfan: Ce parere aveti despre teoriile conspiratiei: exista organizatii secrete care conduc lumea din umbra si ne hotarasc viitorul in functie de interesele lor personale?
Vali: Dom'le, daca e sa ma incred in suspiciunea mea incarnata si in spiritul meu de adept al teoriei conspiratiei, as avea tendinta sa cred ca: pentru FMI suntem un experiment menit sa arate gradul maxim de suportabilitate al populatiei fata de masuri draconice si autodistructive, pentru ca mai apoi sa aplice modelul in Grecia si Irlanda, ca astia de Afara vor sa ne distruga ca natie prin inocularea populatiei cu tot felul de vaccinuri si tratamente experimentale, transformandu-ne astfel in cobai umani, ca la nivel Mondial Oculta lucreaza pentru eliminarea drepturilor fundamentale si instituirea unui stat universal totalitar, in care interesele marilor corporatii sa domine, ca in anul 2012 vom fi invadati de o rasa extraterestra, ce nu ne vrea binele, dupa cum a spus si Hawking ca este probabil, concomitent cu trecerea Pamantului prin centura fotonica, ca Bin Laden e inventia americanilor pentru a putea pune mana pe petrolul irakian si ulterior pe resursele altor state, in numele luptei planetare impotriva terorismului, dar sincer, simplul fapt ca noi existam ca trupa infirma toate astea!

Metalfan: Observ ca versurile sunt in marea lor majoritate cintate in limba engleza. O singura piesa e in romaneste, De partea mea se cheama. Mie personal mi se pare ca muzica voastra suna mult mai bine in romaneste, parca ii da un elan suplimentar. Din piesele pe care le-ati pus online, De partea mea mi-a placut cel mai mult si din prima. De ce ati ales varianta asta, de a cinta in engleza?
Vali: Pentru ca nu suntem suficient de bogati ca sa dam la pachet pe langa cd si un curs intensiv de invatare a limbii romane! haha Variantele pe care le are o trupa din Romania este fie sa cante in engleza si sa se faca inteleasa de tot Globul, fie sa cante in romana si sa se limiteze la publicul de aici. Ori interesul nostru este ca Rezistor sa ajunga la urechile cat mai multor oameni - de oriunde ar fi ei.
Suntem constienti ca romana ajuta, e si normal, versurile capata alta expresivitate, de-asta vom mai avea piese de genul asta, dar ce sa facem, soarta a decis ca limba Internetului sa fie engleza. Acu' pe bune: cate trupe care canta in japoneza sau albaneza asculti? haha


 




Metalfan: Sa ne intoarcem la muzica. Veti lansa in curind primul album, Beware the Silent, care va contine 8 piese. Povesteste-ne despre cum le-ati compus: cine a venit cu ideile, cum abordati voi procesul, cit de mult a durat.

Vali: Ideile au venit de la sine. Din fericire eu si Alex compunem cam in aceeasi maniera, uneori este dificil chiar si pentru noi sa ne aducem aminte cine cu ce parte a contribuit la o piesa, iar asta confera unitate (de regula cand sunt mai multe capete, piesele suna in consecinta: ghiveci). A durat insa ceva sa le aducem la forma finala, pe de o parte pentru ca a trebuit reorchestrat totul, iar pe de alta parte pentru ca am incercat diverse variante; cu toate astea, vreo 2 piese au fost finalizate chiar in timpul inregistrarilor haha
De regula eu si Alex lucram pe o structura de piesa, pana cand ajungem la o varianta buna de lucru; asta inseamna ca partile de bass si chitara sa fie definitivate si in mare sa avem schitate formulele ritmice pentru toba. Pe urma lucram in sala de repetitii pana cand terminam si cu tobele, dupa care inregistram piesa si i-o dam lui Eugen, sa se apuce de versuri. Cand avem si partea de voce, stabilim versiunea finala. Fiecare are libertate totala asupra propriei partituri si un cuvant valabil asupra intregii piese, pentru ca in final toti trebuie sa fim multumiti de rezultat. Nu avem orgolii d-astea tampite de genul: «e piesa mea, asa o cantati».

Metalfan: Da-ne citeva detalii tehnice despre album: unde l-ati inregistrat si cu cine, cine l-a mixat, masterizat, de ce ati ales variantele respective si povestete-ne, in mare, cum au decurs toate aceste etape.
Vali: Din pacate modul nostru de lucru nu permite deplasarea in alt oras pentru inregistrari, asa ca am fost limitati din start la ofertele locale. Din fericire, proprietarul salii de repetitii are si un studio de inregistrari, asa ca a fost cea mai comoda varianta.
Procesul s-a desfasurat dupa cum urmeaza: am tras prima data tobele. Am folosit un set de tobe electronice, din modul am varsat semnal MIDI in PC, dupa care le-am trecut prin EZDrummer si cam asta a fost. A se retine ca s-au tras tobe pe bune; de altfel si sa fi vrut si nu puteam sa le facem 100% programate, pentru ca multe breakuri erau un pic atipice si ar fi fost chinu' de pe lume. Plus ca asa am salvat o groaza de timp!
Pe urma am tras in 2 zile bassul: captat prin microfon, semnal din amp direct in PC, inca o linie din DI (in total 3) - ca sa rotunjeasca tonul.
La chitara a durat un pic mai mult pentru ca am avut de facut niste teste mai intai; Alex tocmai ce-si luase Pod UX2-ul si nu apucase sa-l «butoneze», am intrat cu el direct in studio. In timpul asta studioul a intrat intr-un proces de renovare care ne-a cam scos din schema cu timpul... In fine, ultima a fost vocea, trasa in 3 zile, pe fondul unei raceli crunte... si acum stau si ma intreb cum naiba a reusit Eugen sa urle atat, cand abia putea vorbi...
Pe urma a inceput chinul cu mixarea si masterizarea... asta e partea pe care o urasc la un album haha Pierzi ore si zile pentru tot felul de chichite... pfff... in fine, a fost mult de munca si aici, pentru ca am incercat mai multe variante: mai moderne, mai clasice, mai procesate, mai crude, etc. In final am decis sa alegem o varianta foarte putin procesata, destul de aproape de cum suna trupa in sala de repetitii, tocmai in ideea de a pastra caracterul natural al pieselor. Nu vrem sa  pacalim lumea cu un sound super procesat si cu tot felul de adaugiri de studio, iar in realitate sa sunam ca naiba - ce se aude, asta s-a cantat! Cui ii place, bine, cui nu, asta e, sa caute productie cristal si ultra moderna in alta parte haha Oricum, noi consideram ca genul asta de sound se potriveste mai bine pentru thrash metal. Old-school, baby! haha



 

Eugen

 


Metalfan: Tot din biografia voastra am aflat ca sunteti in cautarea unei case de discuri care sa promoveze albumul. Cam ce fel de partener cautati si ce succes ati avut pina acum?
Vali: Pai trebuie sa fie in primul rand un partener in adevaratul sens al cuvantului, pe care sa te poti baza si care sa vada mai departe de propriul interes financiar. Nu cineva care nu-ti raspunde la emailuri cu saptamanile, care nu te informeaza cum se desfasoara campania de promovare, cate cd-uri de-ale tale vinde, sau care vinde in secret catre terti drepturile asupra unui material al carui proprietar nu este. Dar cum asa ceva nu exista in lumea reala, iar noi nu suntem atat de aerieni pe cat parem, vrem sa gasim o casa de discuri interesata sa lanseze albumul, in forma decisa de noi. Atat.
Buba e ca ne-am trezit in cel mai prost moment posibil... criza asta a pus pe butuci exact casele de discuri underground, care depindeau de vanzari infime si care nu aveau bani suficienti sa acopere eventualele pierderi. Cele care inca rezista au adoptat o politica de autoprotectie si conservare si prefera sa se concentreze pe trupele pe care le au deja sub contract, in loc sa riste cu nume noi. Compilatiile au cam disparut si ele, iar promovarea este de asemenea la pamant; de curand am inceput o campanie de popularizare a materialului nostru pe forumuri si site-uri de gen si e jale maxima: mai mult de jumatate din adresele pe care le aveam nu mai erau valabile, multe nu mai erau in bussiness, emisiuni de radio care nu mai emiteau, si tot asa. La noi nu mai zic, dupa ce ca le numarai pe degetele de la o mana, 90% sunt kaput. Colac peste pupaza, pirateria e in floare si omoara orice bruma de interes a publicului fata de produsul original, nici dracu' nu mai da banu' pe un cd. Ma uitam in topuri si nu-mi venea sa cred... intrari in Top 100 Billboard la vanzari pe la jumatatea clasamentului cu doar cateva mii de unitati vandute... si asta la nume mari... foarte trist.

Metalfan: Cum stati cu concertele? Ati avut vreunul, va ginditi la vreun turneu national? Vi se pare greu sa faci concerte in Constanta? In Romania?
Vali: Concertele sunt calcaiul lui Ahile haha Pentru noi este foarte greu (spre imposibil) sa concertam, pentru ca soarta si lipsa unor mosteniri substantiale ne-au imprastiat in cele 3 (din 4) colturi ale lumii: Cristi s-a mutat de cativa ani in Buzau, asa ca e cel mai navetist tobar din Romania, iar Eugen este medic pe un vas... si are un program atat de haotic, incat niciodata nu stim exact cand pleaca si pentru cat timp. De-asta nu ne putem angaja din timp pentru un concert. Pe de alta parte, chiar si cu ei in Constanta, tot nu am putea sa batem tara, din cauza serviciului. So... daca se va intampla, va fi ceva local / zonal (Constanta, Bucuresti). Noi ne-am resemnat cu ideea. Este sacrificiul pe care trebuie sa-l facem pentru a continua sa cantam impreuna - iar asta conteaza mai mult decat 100 de concerte!

Metalfan: Anul 2010 tocmai s-a incheiat, cum ti se pare ca a fost el pentru rock si metal in general si pentru cel romanesc in special? Ce trupe si albume te-au impresionat?
Vali: Pentru noi in plan personal a fost un an extrem de solicitant; in plan muzical, am reusit sa inregistram albumul, dar in rest a fost o jonglerie continua cu timpul liber, orele disponibile de sala, echipament, programul de inregistrari, si tot asa.
Din punct de vedere muzical... la modul general, as zice ca a fost un an trist din punct de vedere al evenimentelor (decesul lui taica Dio, Pete Steel) si s-a cam simtit criza... putine chestii interesante... cel putin pentru mine: Korzus - «Discipline of Hate», Angelus Apatrida - «Clockwork», Death Angel - «Relentless Retribution» , Pro-Pain - «Absolute Power» , Kiuas - «Lustdriven», Soulfly - «Omen» ... din ce-mi aduc aminte pe moment. A, si Rage-ul si Zombilica 2u' haha
De la noi, White Walls si Truda merita un premiu. Si Altar. Si-mi plac Psychogod ca-s pusi pe treaba!
Cat despre concerte, e bine ca am inceput (ca destinatie) sa contam in circuitul de turnee, din ce in ce mai multe trupe nu ne mai ocolesc si e un lucru bun, am stat destul pe margine si am  salivat la ce se intampla prin vecini! «Sonisphere» a cam pus capac la tot! Show-ul anului, cu siguranta haha

Metalfan: Multumim pentru timpul acordat, succes in gasirea unei case de discuri si tineti-ne la curent!
Vali: Multumesc mult pentru interviu! Metalfan rocks! Sincere felicitari si celor care au reusit sa citeasca pana la capat romanul-fluviu de mai sus haha
Urmeaza in curand lansarea albumului «Beware the Silent», asa ca tineti aproape! Pana atunci, cei interesati de un preview pot vizita pagina noastra MySpace - gasiti la streaming 5 piese (din 8)!
Si daca tot nu v-am plictisit suficient, putem continua la: http://www.rezistor.go.ro haha
Sau pe Facebook , Twitter si ReverbNation.
Numai bine & multa bafta tuturor! Rock On!
Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Rezistor

   January 11, 2011  | 0 Comentarii  | 6325 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: REZISTOR: chef de thrash

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri